Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Рока България АД / Roca Bulgaria /img/frontend/nomap.png"

Рока България АД / Roca Bulgaria

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 108 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 51-60 от общо 108


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

някой френско говорящи могат да си насочат усилията към малко по-продуктивни неща. клюки и злоба може всеки може да бълва,а който не го кефи Рока може да си тръгне...след това изречение сега ще тръгнат приказките...ама аз харесвам хората, колектива, но шефовете са мизерници. То има ли фирма в нашата мила родина, където хората да не смятат, че шефовете не стават. Интересно колко човека във фирмата ги съкратиха тази година?
Живи и здрави, и нека се занимаваме с по-малко глупости по форумите!


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Защо така сте го подкарали като в онова предаване по телевизията, където сядаш на един стол и почваш да бълваш само клюки за жадната телевизионна публика? Само дето там, УЖ, са доказани с детектор на лъжата!
Като имате толкова проблеми - отнесете ги към ръководството!


настоящ служител

-7 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-1
Уважение
-1
Привилегии
-1
Фирмена сигурност
-1
Натоварване
-1
Потенциал
-1
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
-1

Не съм си записал името, защото ми е повече от ясно, че ако човека, който ми е пряк ръководител прочете мнението ми ще  направи необходимото за да ме отстрани от работа независимо от резултатите ми, защото това за което пиша е истина, а от нея понякога боли.
Не зная дали някой от ръководството на РОКА чете тези неща, но ако ги чете нека да знае че: дължи постигнатите резултати на честните и интелигентни хора, които работят във фабриката в момента, а не на създадената от него самото олигархия от мениджъри.Мениджмънта - ръководството на хората във фабриката е на моного ниско ниво.Хората не се оценяват по способности и по приноса им за постигане на целите. Никой не прави оценка на активността на служителите, на резултатите им на приноса на всеки един за постигане на резултатите. Хората са като заложници, зависещи от от това какво ще каже прекия им ръководител на директора и т.н. Способните хора все още остават на работа във фабриката, заради стагнацията и лошите условия на пазара на труда, създадени от българското правителство. НО нека ръководството знае, ако изобщо го интерисува, че в момента в който пазара на труда се раздвижи цялата тази пирамида ще се срути - край на добрите резултати, невъзможност да се анализира ситуацията, заради това че по-голямата част от мениджърите на възлови позиции лъжат и си създават протежета, които да ги поддържат. Лично на мен се е случвало прекия ми ръководител да ми вдига скандал защото си гледам работата, но това засяга протежето.т.е трябва така да работя, че да не засегна протежето.
Аз поне не си обяснявам как може да съществува отдел в който трима от служителите да са мениджъри и само едни - специалист . Какво и как работи този отдел? Защо има мениджър, който виси постоянно, в друг отдел? 8  часа от работното си време този човек прекарва в друг отдел, не в неговия, а при любовницата.Някой отчита ли това? Отчита ли се някъде какви са резултатите от труда му? Може ли някой да отговори защо получава заплата на мениджър? За какви точно постижения я получава? И как точно с този мениджър ще успеем да изпълним плана 2020?
С този начин на работа е по-вероятно да се сдобием с някое служебно създадено БЕБЕ вместо да постигнем целите по плана 2020.
ЕТО ЗАТОВА ЗАПИСАХ ЧЕ В МОМЕНТА В КОЙТО ПАЗАРА НА ТРУДА СЕ РАЗДВИЖИ ЦЯЛАТА ТАЗИ ПИРАМИДА ЩЕ СЕ СРУТИ.


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Отново се съживи тоя форум.А сега,тук явно има зад скалата скрит водопад,който ще отрони камъните ,и ще удави племето под нея.Има,имааа,то на тези ваши оперативки и Кубрати,само дъра,дъра бре,аааааааааа.Има мислещи и работещи люде в цеховете,дет им вземате идейките,и после,хоп,и часовниче.Не ве ли е срам да ограбвате природните дадености на някоИ работници,и да се кичите с тях бре?


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Е, намери се някой, който да е по-смел. Не знам дали многословието е на кака Н, но и нейно да е, ако е вярно какво повече. Само, че на никой не му стиска да споменава имена, нали - нито за червенокосата пришълка, която превърна завода в превъзхваления "Пример за отпадъци" (бившите й колеги са определено ликуват, че са се оттървали от нея и педантичността й) , нито за протежето й с което ходят на специално организираните за тях курсове. Явно времето на командировки, посрещания и изпращания със служебните автомобили не им стига или по-точно приключи и си извоюваха допълнителни привилегии само и само да са заедно.
Ние също искаме да продължим изучаването на испанския, който учихме доста преди те да се познават и да заемат тези си позиции, но сега кой ни пита. Всичко става тихомълком в името на това някой да не усети и да им развали удоволствието. Нали по този начин в очите на ръководството те ще са тези, които са най-ангажирани и успяващи.
Хората са казали "Пази боже сляпо да прогледа" за него и "Тихите води са най-дълбоки" за нея, а иначе за двамата отдавна вече се говори като за служебното семейство.
Да бяха само те, здраве му кажи. Всеки път на оперативки чуваме за нови постижения от все по-нови работохолици. Дай Боже всекиму да умее така да се нагажда, но някои сме много над нещата и затова ще се смеем отстрани, докато ни има.
Но къде отидоха умеещите, доказани хора. Къде е далновидността! Останаха само манипулаторите и тези, които сме от по-дълго доказващата се генерация, но вече първите движат вторите, а това едва ли ще доведе до постоянно очакваното по-добро.


-36 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-4
Уважение
-3
Привилегии
-4
Фирмена сигурност
-3
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-3
Колеги
-5
Работна среда
-4

За жалост повечето мнения са на хора, които или са разочаровани, или не са наясно с вътрешната политика на фирмата. Работи се сериозно, но шанс за растеж се дава само на лицемерите. Аз също съм на мениджърска позиция, но съм я извоювала с годините, когато Човешките ресурси не бяха това, което са в момента и когато в производството хората се доказваха с усилен труд за да бъдат забелязани. Време, в което за да постигнеш нещо не се разчиташе на връзки, а на мотивираност. Време, когато имаше кой да попита и да чуе мнения, както и да направи съответните анализи. А за сегашните новоназначенията мога да посоча достатъчно примери, без дори да се замислям, защото през последните 2 години се видя кой как расте, чий гръб използва и чий страсти удовлетворява. Видя се и как се оценяват хората от многобройните обучения, т.е. изобщо не ги оценяват. Обученията си минават и от едно се прехвърляме в друго, а понякога и два трейнинга вървят едновременно. Но иначе сме много силни – обучаваме хората и раздаваме сертификати, но на каква основа.
Позицията ми позволява да имам достатъчно информация, на чиято база да давам мнението си. И всеки може да провери думите ми. Името си не споменавам за да не влизам в излишни спорове защо съм си позволила да напиша всичко това.
И ако някой от ръководството се замисли, ще разбере, че колите се ползват не по предназначение, а по двойки, да не кажа за срещи. Километрите им не излизат и се налага да бъдат нагаждани за да се прикрият страстите на растящите по йерархия. Разходките им и оставанията след работа се виждат от всички колеги и особено на смесените оперативки. По-висше стоящите са "слепи", защото никой от тях не слиза долу сред работниците и цеховите мениджъри за да види как двама души са като совалки из цеха, по командировки и къде ли не. Но така се расте!!! Работата се съвместява със секс удоволствията. Всички работим и така е редно, но не минаваме границите. Нали уж забежките на работното място са забранени, а може и да са разрешени, но само за определени служители. Жалко е, че заради такива хора губим ценни кадри. И ако някой се пита дали да работи в Рока, нека му дам следния съвет: Заповядайте, при нас наистина се работи, но се нагаждайте според ситуацията и по-лесно ще прогресирате, ако си хванете някой, който да ви лансира, дори и да сте парашутист. Тогава може и без образование да получите повишение, а после да се наложи да учите за да не ви подлеят вода висшистите, които управлявате. Заповядайте, разочарованието Ви ще мине най-късно до третия месец и тогава ще разберете, че колективността е на последно място, има липса на комуникация, а там където я има, тя е на интриганско ниво кой-когото предвари. Затова и на мен ми се налага всеки ден да споря, да убеждавам, да звъня до какви ли не институции за да върви общата работа, прикривам данни за да спася някого, след което се опитвам отново да играя по правила, каквито няма.
Обезглавяването на фирмата и освобождаването на ценни кадри като производственият мениджър и заместването му с логистик мениджъра, както казва един от по-висшите мениджъри, води до назначения на които можем да се смеем. Ръководството вече няколко месеца няма нужда и от секретар, а това навежда на мисълта, че някой се усети слаб и остави ценни, доказани с времето кадри, да си тръгнат, да напуснат или ги освобождава под предлог, че и ние сме в криза. Едва ли някой си мисли, че така ще успеем повече. Преди няколко седмици Сиверт ни обясняваше плановете си, запознаваше ни с идеите си за по-добри резултати в планирането, а се оказа, че плановете му са били отдавна предрешени като "загубена кауза". Човекът дори си нямаше представа, че ще остане на улицата и в мейла на Драганова, изпращането му звучеше погребално. Поне да бяхте отдали заслуженото на този човек. Гледайки начина ви на работа, се питаме какво да очакваме ние, останалите мениджъри и специалисти, които работим, виждаме, чуваме и си задаваме въпроси на които едва ли някой от вас ще ни отговори. Защото вие нито виждате, нито питате, нито чувате и с това ставате от ден на ден все по-заблудени.
На добър път новопостъпили. Идвате във фирма, която отдавна не е това, което беше. Но положителната енергия и инерция на бившите ръководства, все още крепи и утвърждава фирмата ни на пазара.
Но докога?


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

всички позиции и длъжности в рока са важни.нума човек във фабриката който като ктане сутрин да си каже.
-еех,надникът ме чака,я да ида да си го взема.всички бачкат къртовски,но за 2 неща си прав............парите и онзи субект+3-4други.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте,
като чета форума съм супер доволен че им отказах на едно интрвю на тези хорица преди 2-3 годинки.На кухо ми дрънчеше нещо именно Юрито Драганова.Мазна,мазна и накря като каза една заплата 650 лв за сериозна позиция направо паднах.


бивш служител

6 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
-5
Привилегии
-3
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
4
Местоположение
5
Колеги
-5
Работна среда
-5

Ako trqbva da sme 4estni az sum rabotila tam godina i 6m.Vsi4ko be6e mnogo dobre ...dokato ne po4naha da napuskat nai-sposobnite hora na tazi kompaniq do moeto trugvane (izgonvane) ot tam bqha ostanali 2/3.Tova e sega Roca...malkoto,koito ima ot tam sa Veselin Simov,koito mnogo uvajavam do den nde6en...turgovskite predstaviteli ,no za Sofiq mislq,4e bqha samo 2-ma ,a az govorq za tam!Ina4e vsi4ki.Momi4etata ot obslujvane na klienti su6to sa gotini.Yura...lele ne iskam da si spomnqm kak trepere6e kogato mi podnasq6e pod nod nosa edno malko neka go nare4em neredno dokument4e!Ima mnogo "pornografiq" da go kaja nai-meko v tazi kompaniq zaradi hora,kato Yura i moite kolejki v 4astnost.Hora kakvo moga da vi kaja za tazi kompaniq...6te se hvanete za glavite Gospod mi e svidetel...kak se otnesoha s men ...disciplinarno me mahnaha ,za6toto pre4eh na nqkoi tam ...moite klegi s koito otvorihme skupiqt im proekt za milioni levove t.nar. show-room na pupa na Sofia...lele,lele!Isate li da vi kaja kak izgoniha turgovskiqt si predstavitel,koito darje6e 45% ot pazara im tuk v moment kogato deteto mu se nujadae6e ot operaciq na glavata...govorim za dete na 4g. i iskaha neustoika ot nego togava ...za tova,4e im razraboti firmi4kata...ha ha!Iskate li o6te da kaja...o6te kolko hora si trugnaha opozoreni ot tam,ako nqkoi se zainteresuva ot tova kakvo znam moje da pi6e ...6te otgovorq na drago surce!Mariq Ivtcheva za malko da q zabravq ne znam kakvo pravi tova nekadurno su6testvo tam?I dosta hora sa moito mnenie!


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

ко му е зле бе?на пълен ритъм бачкате началниците там,10души бачкате началниците пак там.то на 1 началник колко работника се полагат във време на криза?

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?