Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

SiteGround Ltd / Сайтграунд ООД https://www.google.com/maps/api/staticmap?key=AIzaSyDTo5pSNCbE0DW8tvZj8hGdttXLKd2WO4M&size=255x160&zoom=13¢er=Пловдив,София Парк, улица Олимпийска 6&markers=Пловдив,София Парк, улица Олимпийска 6

SiteGround Ltd / Сайтграунд ООД

Напишете мнение
5 3 0
3 точки от 146 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 61-70 от общо 146


бивш служител

4 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
-5
Привилегии
2
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-3
Потенциал
1
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
1

Много хора се чудят какво се случи и защо си тръгнах от фирмата само за един ден след почти четири години работа. Зная, че повечето от вас следят този сайт и затова ще го напиша тук, накратко. Бях уволнен заради анонимен коментар относно Сайтграунд по-долу. Колкото и да приемах повечето написани неща с насмешка и дори да смятам, че дадени лични нападки в мненията са напълно излишни, от реакцията, или по-скоро over-реакцията на ръководството, е видно, че за съжаление има повече вярно в написаното, отколкото сме предполагали. За да избегна грозни сцени, от които никой няма нужда, приех условията на софийската делегация и оставам с чиста съвест, че това е първият ми коментар в този сайт. Благодаря на прекрасните си колеги и приятели, както и на преките си ръководители, към които оставам с най-топли чувства.


настоящ служител

42 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
4
Фирмена сигурност
4
Натоварване
5
Потенциал
4
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Като прочета всичко по-долу и оставам с впечатлението че аз от 3 години работя в друга компания. Разбирам че в сайта влизат предимно недоволни хора, но това наистина е нерелано и прекалено.
Колко са родните компании които плащат топ заплати и строят сгради тук в България с чисто нови долари от Щатите?
Сайтграунд е изключително успешна Българска компания, която пише история в бранша. Компанията обединява много талантливи и неподправени хора, които се забавляват страхотно на работа :), но са там най-вече за да вършат смислените неща, които правят тях и компанията толкова успешни.

Ако сте кандидат за работа просто елате на интервю, компанията ще ви хареса много!


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Тенко милия го оставете, че му е каша в главата и той е само парлама ако ги хванат, да го отнесе. Иво Ценов е главата, откакто му измря единият съдружник от рак на червото, другия се скараха и копа домати в Сандански, му трябва някой да поебе е*бането ако ги хванат колко пари правят.

Мутри туй онуй, знаеш как е. Тука в България даже в Капитал 100 ги нямаше, така се крият.

Тенко е тотална щета, фейсбука му публичен само за коли и как се карал наистина с Овърдрайв, СЕО на ИТ компания. Даже не знае кво да гледа, някакъв "депутат" си блъснал "пиян" поршето и негодува, в смисъл гражданска позиция. Това е фалшива новина и не е вярно, но просто ти давам пример колко му е мозъка.

Бил е съпортаджийче, предполага историята е, че се е издигнал с много знания и труд, ама явно е бил удобен на Ценов.


3 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
-1
Привилегии
-1
Фирмена сигурност
1
Натоварване
-5
Потенциал
-3
Местоположение
3
Колеги
3
Работна среда
4

Благодарение на хубавите клипчета от професионални фотографи за една торба пари, които са заснети по тиймбилдингите (на които между другото доста хора работят.. все пак 24/7 съпорт.. трябва да се бачка!) и пуснати да се реят спонсорирано в социалните мрежи, Сайтграуд създава на пръв поглед представата за една утопия. НО! Не е съвсем така.

Като за начало нека отбележим, че въпросните тиймбилдинги се състоят веднъж в годината! Та, през другото време се бачка все едно света ще свърши без Сайтграунд, видиш ли.. ако изобщо имате късмета да не бачкате и на самия тиймбилдинг.

Привилегиите и бонусите започнаха малко по малко да си заминават. Стимул не е необходим, когато всички гледали клипчето на Сайтграунд си въобразяват, че ще изживеят мечтата на живота си, кандидатстват за работа там. Какви ти почивки и купони, Сайтграунд без бачкатори няма да останат...

Докато си проправяш път нагоре през конкуренцията си готов на всичко. Раздаваш почивки, купони, вдигаш заплати като полудял и в момента, в който стигнеш онова място, което си въобразяваш, че е връх и забравиш откъде си тръгнал, започваш да орязваш всеки малък стимул, който работниците ти са ценили и благодарение на който са отивали с малко повече желание на работа в 10 вечерта за поредната 10 часова нощна. Ами.. все по - малко звучи като мечтаната работа от Фейсбук клипчето нали?

Заплащането става. Но дотам. За тази работа има места, на които ще ти плащат доста повече.

Ценен кадър няма! Не, няма да станеш ценен. Не, на никой не му пука от колко години си лоялен. Както единият си заминава, така и ти ще си заминеш. Но, ако се помазниш на някой от "големите", може да станеш я админче, я супервайзърче.... Някои са стигнали до там с труд, но е било преди Сайтграунд да удари "върха".

За издънките в процеса на работа няма да се задълбочавам, но само като споменем колко време отнема да оправиш Lets encrypt... нямам думи. ИстЕнски дИвелопъри.

Офисите са хубави (в сравнение с много други), но има какво да се желае. Добре ще е, ако занимаващите се с мебелите в офиса разберат, че те се нуждаят от подмяна на 2-3 години... не са вечни. Айде бе, Тенко, милионер си бе, бате, дай едни нови монитори и столове.. как се седи 10 часа на този изкурубен стол и се гледа този мътен монитор?!

Потенциалът за развитие е свиркаджийски. Буквално.

И за всички онези, които все още си мислят, че Сайтграунд е дрийм джоб.. ами, да, ама не. Бачкаш като тъпак, условията в началото са по - добри, отколкото след 3 години. В началото ти дават и почивка, че и да си избереш на море ли, на балкан ли, а после най - безцеремонно, точно след гласуването за работодател на годината, спират безплатните почивки... еми, който ходил, ходил! Е, все пак ще се ходи на "мини тиймбилдинг" ... ЙЕС! Мечтата ми! По - добре е от почивка на морето със сигурност... Дрийм джоб, бате..


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Това може и да е така, ама качествена промяна в заплащането на този ужасен труд няма да има. Имало е единствено когато е било дори и още по-зле и са се отделили хора от Сайтграунд в ТМД Хостинг, чак тогава да се усетили.

Сега са се омазнили нещо след това, вдигнали са ги малко парите и вече тези мазните ХР алибали, ама пак няма да стане освен ако форсмажорно нещо не се случи.

С просто око се вижда, че в конкурентни фирми техникал съпорт се почва на 2500 и за година се стигат 4000 и то това си е факт, не си го измислям, примерно:

https://www.icdsoft.com/bg/company/jobs#s

Или нещо в ХП. В Сайтграунд обаче който е бил на интервю ще се съгласи с мен, че едва ли не те изкарват дебил, че знаеш два западни езика на работно ниво, някои колеги са дажеп перфектни, плюс техническите знания да се оправиш с хостинг и те това му викат начало в кариерата и не знам си кво си и некви смешно. Ало, два чужди езика и да мога да преместя на някой дебил сайта от хостинг на хостинг не е хич елементарно, нито струва малко повече от 1-2 минимални БЪЛГАРСКИ заплати.

Няма се оправят тия и ще продължава. Ако ви е интересно що колегите долу са възмутени, вижте СЕО-то

https://www.facebook.com/tenko.nikolov

който между другото уменията му са един език и бейсик съпортаджийство, и тоя ви убеждава, че... абе я...


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Значи долните две мнения са акуратни, но леко с ад-хоминем нападки към определени персони. Тия персони са си точно както са си описани, но не е само това проблема на Сайтграунд.

Проблемите са, че са много успешни в най-мизерната категория - shared hosting. И то от най-евтиния - 5 долара на месец. Това с почти 2 милиона клиента е вярно, както и че фирмата има много пари, но тия пари също така е верно, че не стигат до София повече от заплати, наем офис и джиповете и БМВ-тата на 9-10 човека.

Понеже са успешни, нямат причина да правят квото и да е свързано с нещо различно от конски сили, бензин и прочие. Тях им трябва просто човешка сила да отговаря на безумното количество съпорт.

По-долу е описано подигравката наречена съпортаджия на месеца, нещо като Employee of the Month в Макдоналдс (колегите имали съмнителната чест да го печелят това да не си го слагат в СВ-то, че отивт към кариера касиерки в Лидл - което между другото плаща подобни пари). Някои са стигали над 100 клиента на ден, като това включва мейли, тикети, и сега най-интересното, чатове - което е супер нееективно и досада и най-досадното - phonе calls. Съпорта е 24/7 така че ще работите доста често през нощта и уикенда.

Това всичко се плаща смешно, като имайте впредвид, че имат пари да се плаща тройно или поне двойно, колкото са заплатите в Китай. Ама тука им минава номера на клоуните.

И така. Да си знаете. Иначе офиса шарен, фирмено парти с бира Бернар - браво. Ама реално... съпортваш като животно и след като си платиш наема и транспорта я имаш нещо останало я не.

Кариерно развитие в този съпортаджийски немотивиран за развитие цирк с розови джипки и БМВ-та - забравете.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте,

Като бивш служетел, желая да споделя мнението си:

I. Започнах в компанията, когата все още се имаше идея какво се прави. В последтвие нещата се влошиха. Напуснах, просто защото съм учил за друго и самата компания не предоставя особени възможности за развитие. Какво имам предвид:
1. Можеш да си пишеш с разни хора докато изтрещиш. Това е. Най-много да те направят тех. съп. или сейлс. Ако за вас това е развитие - Наздраве. Развитие няма - бачкате за други, за да могат те да си карат джиповете. Но това се случва на всяко място и не е новост тук.
2. Развитие предоставя възможност за участие в управленето на дадена фирма (не говоря да те направят директно шеф, но поне да имаш опция за развитие след време). Това е основен проблем на фирмата - трябва да се развие самата фирма и да се обособят отделни позиции, за които да се наемат класифицирани лица и да се върши работа. Докато това не се случи, ще седиш само на чат или тикет.
II. Идеята на фирмата е само да се правят пари - не се залъгвайте, че на някой му пука за вас. Особено на така наречените супервайзъри (в най-добрия случай тревоманчета). Правех опити да изкажа мнението си пред тях и да им представя гледната си точка, но бях "отбиван" с аргумента, че преди е било и по зле. WTF ... К'во ми пука за преди. Освен това никой от тях не си направи труда да предаде обратната ми връзка на мениджмънта. Наркоманчета, които мислят само за това къде да идат да се напукат.
III. Говори се за социални придобивки - 30 лв. ваучери - по-добре е от нищо. Карта мултиспорт - поне до 2016 имаше, сега -не знам.
IV. Отиваш на тиймбилдинг - бачкаш от там. Баси кефа - 100 човека се забавляват докато 10 опъват каиша.
V. Говори се, че колектива е сплотен - само интриганти, разделили се на групички. Положително е, че има всякви - чалгари, метали, наркомани, сектанти, пияници, висшисти, обратни, красиви, нормални и др.
VI. В заключение - заслужава си само, ако междувременно си търсите друга работа. Точка.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Много голяма хостинг компания, която обслужва над 1,600,000 домейна. Да, един милион и 600 хиляди. Правят много пари, както може да е видно от Фейсбука на СЕО-то, чиято основна грижа е какъв НЕСТ да си сложи на къщата, какво БМВ да кара и дори да е най-мощното - понеже е дребно и грозно човече - ходи на Овърдрайв да стане уникално за некви безумни пари. После се кара с всички по пътя - и с Овърдрайв, щото е много голем.

С просто око може да се сметне оборота на фирмата колко е по 4-5 долара на месеца на домейн. Много малко от това идва в България и ще е добре НАП да се сезира. Идва за малките заплати и да се плаща за офиса дето е на майната си - ако живеете в южните квартали - майката си...

Работата 95% е съпорт. Отговаря се на 100 човека на ден (буквално), нямаш време да ходиш до кенефа, доста вероятно е да се развие плексит и болестта на пианиста от писане на едни и същи тъпотии. Нервите заминават първите няколко месеца и няколко нощни смени.

Много слаб стратегически мениджмънт - едно че са прости и само БМВ-та са им в главата, второ нямат капацитет да развият клауд услуги и ви е ясно колко са конкурентни на Амазон, Гуугъл и Майкрософт, Digital Ocean и прочие. Има едно смешно кюфте Мариан с един розов джип, дето нищо не прави, бил умен (ХакМан) - тоя само плюска и ходи по конференции.

Квото може да се научи - първите 3 месеца, после тъпотии само - единственото което можеш да станеш е тъп администратор на Линукс. Има и няколко девелопера и това е - съпортаджийска компания.

Става докато се учи студент.


настоящ служител

35 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
4
Фирмена сигурност
3
Натоварване
2
Потенциал
3
Местоположение
3
Колеги
5
Работна среда
5

Като настоящ служеител мога да кажа само положителни неща за фирмата.
Дори съм изключително приятно изненадан от всичко, което фирмата е направила досега.


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

До уникалните ми колеги и до Мениджмънта на САЙТГРАУНД ХОСТИНГ !

Едно огромни благодаря за невероятният ни тиймбилдинг тази година, за уважението и мъничките детайли, за които бяхте помислили! Не мога да повярвам, че има такава фирма, вие сте стимула на младите хора да останат в България! Изобщо не се подмазвам, все пак съм анонимен

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?