Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

SiteGround Ltd / Сайтграунд ООД https://www.google.com/maps/api/staticmap?key=AIzaSyDTo5pSNCbE0DW8tvZj8hGdttXLKd2WO4M&size=255x160&zoom=13¢er=Пловдив,София Парк, улица Олимпийска 6&markers=Пловдив,София Парк, улица Олимпийска 6

SiteGround Ltd / Сайтграунд ООД

Напишете мнение
5 3 0
3 точки от 121 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 121


настоящ служител

40 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
4
Привилегии
5
Фирмена сигурност
4
Натоварване
2
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Здравей,

Ще отговоря на въпросите ти 1 по 1:

- Времето прекарано в обучения и менторство - засулжава ли си, само са определени отдели ли е?

Този не го разбирам много добре, какво имаш предвид със заслужава ли си? Няма как да нямаш обучения, при положение, че голяма част от хората, които започват при нас на entry level позициите, са без опит. Дори и да имаш някакъв опит в сферата, има специфични неща за нашата работа, които няма как да ги научиш без да преминеш обучение.


- Какви са другите отдели, какво се очаква като придобит опит/знания/заплащане?

Отдели има много. Но въпросът ти пак е много обширен и неуточнен - другите освен кои? Предполагам визираш Customer Service - ами там само имаш 3-4 под-отдела. Имаш Sales, Phone, Customer Service, като всеки от отделите си имат отделни супервайзъри.

Отделно имаш technical support, които също си имат supervisors. Имаш sysadmins/devops, developers, accounting, finance, billing и т.н. - отдели бол :)

Развитието си зависи от теб самия/самата. Няма как да започнеш работа и да очакваш да те повишат на втория месец, още повече ако нямаш никакъв опит. Винаги имаш възможност за развитие, смяна на отдела, на работното време, на заплащането и т.н. но това зависи от много неща - като започнем от това дали има нужда от нови хора в дадения отдел и стигнем до твоето представяне, възможности и амбиции.


- Предоставят ли се бонуси, обучения ъпгрейд към по-високи позиции?

Тук мисля че се подразбира от предния ми отговор. Бонуси също има да, но са обвързани и с представянето. Няма да изпадам в подробности, тъй като не смятам за коректно да разкривам такива детайли, но мога да те уверя, че не става въпрос за кокошкарски бонуси от по 50лв. на човек :)

А за човекът оплакал се по-долу - не зная с какви уговорки и очаквания е почнал работа, но поне на мен доколкото ми е известно, вече техническа подръжка се търси С ОПИТ. Така че ако си написал в CV-то си или си казал на интервюто, че имаш опит, а в последствие е излезнало, че не знаеш базови Linux команди и се справяш по-зле от останалите от групата - нормално е да ти посочат вратата.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

А как са шефките?


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Прочетох доста мнения за фирмата и успях да разбера горе-долу какви са основните проблеми. НО, единственото нещо което варира са заплатите, тежката работа във един или два специфични отдела, което изглежда, че начална за хора без опит е чисто 2000, което след година стига до 2800 чисто, надявам се това да е точно, поне според коментарите, но не успях да разбера:
- Времето прекарано в обучения и менторство - засулжава ли си, само са определени отдели ли е?
- Какви са другите отдели, какво се очаква като придобит опит/знания/заплащане?
- Предоставят ли се бонуси, обучения ъпгрейд към по-високи позиции?

Защо сте напуснали, защо все още сте там, търсите ли работа през това време?


бивш служител

-13 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
-5
Привилегии
1
Фирмена сигурност
0
Натоварване
-5
Потенциал
0
Местоположение
-5
Колеги
0
Работна среда
0

За първи път ще си позволя да напиша мнение за работодател. Принципно не плюя там от където съм ял, но въпросната компания счупи всички мои представи. Започнах обучение за техникал съпорт на 26.05.2020. Бях доста надъхан. Компанията предложи не лоши финансови условия за позицията и аз приех. Напуснах предходната си работа и започнах в СайтГраунд. От 3тия ден се започва да се изрива по 1 тон информация на ден и линукс функционалност(нещо , с което не се бях занимавал никога). Да, признавам срещах трудности, но се се стараех да давам най-доброто от себе си . На 03.06.2020 правихме тест на всичко взето до сега като изкарах 11 от 16 точки, което е 70% (според мен добър резултат). По-късно през деня с мен бе проведен разговор, като бях обявен за ,,неперспективен" и бях освободен от работа. Моята история с компанията продължи едва 7 работни дена. Та питам аз, как разбрахте за 7 дена дали мога или не мога при положение, че на ден взимахме по 1-2 тона нова информация?Разбирам след 1-2 месеца да ми кажат това ама след 7 дена бях втрещен. Ако не сте добре запознат с Линукс функционалност и командите в него (което са знания за клонящи за системен администратор, а не съпорт) не си губете времето, защото е много вероятно краят ви да е като моя.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

До мацката долу. Ако отвориш темата за МакДоналдс примерно, мое да видиш некви подобни като тебе да са доволни. Няма лошо.

Ако мислиш, че е целенасочена атака, кво ще кажеш за италианчето под тебе, дето даже имената на некви селски бекове с сложил и не мое да кажеш, че някой българин като мене го е написал.

Дали осъзнаваш или не, и пак виж кво е написал италианчето, да отговаряш на 5 чата едновременно и да ти дават телефонен разговор и да искат от тебе превод до 15 минути е брутална експплоатация. Тъпото е, че тия имат пари да наемат още 2000 човека и като ви знам заплатите, даже пак ще им останат пари да купят бизнес парка.

Ти си жертва, това че ти харесва, понякога и тия дето ги изнасилват им харесва.

Чао.


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Помня как след интервюто си за работа с Сайтграунд седнах на една спирка да чета коментари в този сайт. Сега и аз ще напиша един, за да помогна на други бъдещи кандидати да вземат по-лесно решение, основано на факти.

Ще публикувам коментара си анонимно единствено с цел той да не се окачестви като опит за подмазвачество. Все пак ще поясня, че не съм била препоръчвана за работа там, нито съм била нечие протеже впоследствие.

Офисите са страхотни, всичко е направено така, че служителят да се чувста комфортно. Грижат се не само за хората си, но и за децата им. Редовно се организират купони и събития, и постоянно се мисли какво може да се подобри в тази насока. Правилният начин на живот, спортуване и хранене, се поощрява. Няма да си послужа с примери, но когато дойдете на интервю и ви разкажат, ще останете не просто приятно изненадани, но и изумени от степента на грижите, които се полагат за нас.

Работа има много, но за мен съотношението повече работа = повече пари е логично, така че по-скоро ме учудват коментари, написани в сайт на име Работодател, с презумпция че работата трябва да е малко. Логиката е проста, многото клиенти генерират много работа, но и плащат и много пари. Този работодател обаче не си слага 90% от печалбата в джоба, а я влага в постоянни опити за подобряване на услугата и в грижи за служителя си. По-добрата услуга е от полза и за вас, тъй като осигурява по-щастливи клиенти. Също така, този работодател не укрива данъци и не крие осигуровки, а осчетоводява всичко прецизно.

В customer care и tech support отделите се преминава през обучение, по време на което ви плащат, за да ви дадат знания и цял един занаят. От вас се иска единствено да внимавате и да учите с желание. Обемът от информация, която трябва да се усвои, е огромен, така че реално човек придобива задълбочена представа що е това хостинг след 3 - 4 месеца. Дори и след това всеки ден се срещат и учат нови неща, така че не става скучно.

Работата за мен лично е удовлетворяваща - в общия случай помагате на хора с непреодолим в техните очи проблем и те са приятелски настроени и благодарни. Гневни клиенти тук-таме има, разбира се, но смятам, че е въпрос на лична настройка и качества как ще се справите с тях.

Заплащането - високо за сектора, с тенденция да расте прогресивно при добри резултати. Добрите резултати се постигат най-вече с желание, но и никой не щади сили да ти помогне - говоря не само за супервайзъри, но и за колеги. Никога не ми е отказвана помощ, по-често ми е оказвана по чужда инициатива. Добре е да можеш да разчиташ на хората около себе си.

Обстановката е приятна, защото освен добронамерени, колегите са грамотни и интелигентни. Аз лично намерих част от най-близките си приятели там.

Друг важен момент е, че положените усилия не остават незабелязани. Казвам го, защото за мен това е било проблем на предишни работни места, а и съдейки по разкази на приятели, изглежда е масов проблем на работа изобщо. Та, когато се стараеш, има кой да го види и оцени, има и начини това старание да бъде възнаградено. Предполагам, че на това се дължи мотивацията на огромна част от екипа.

Възможност за развитие има, стига да имате качества и да ви се работи. И посоките на развитие са достатъчно много, в зависимост от това какво ви е интересно и какво ви се отдава.

Относно нападките към определени хора по-долу, не прочетох всичко, защото ме досрамя. Но ще забележите, че са масово базирани на външни белези, лишени от въображение прякори, и граничещи със сюрреализъм слухове. Когато човек иска да обиди някого, използва най-големите му недостатъци. Тук не видях да става дума за професионални качества или липсата на такива, нито за лошо отношение, и това не е случайно. Набляга се на фактори, които нямат никакво отношение към работата. За мен това говори за безсилие, вие преценете как ще го интерпретирате.

И накрая, пожелавам успех на всички кандидати. Пожелавам успех и на бившите и настоящи колеги, които са отделили време да оставят своето мнение тук - познавайки работата на HR екипа, вярвам, че са видели в тях потенциал. От тях зависи как и дали ще го разгърнат.


бивш служител

-30 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
0
Работна среда
-5

AVOID LIKE FIRE! Worst working experience ever!

Their website claims they "overstaff their support" so that clients can receive immediate help. LMAO. Nothing can be further from the truth - they keep minimum staff on chat/phone and overwork them like crazy. Sometimes taking a break is impossible.

NOTE: Chat support people are made to answer PHONE CALLS WHILE HAVING MULTIPLE CHATS!!!!! This is especially true for the Italian and Spanish teams. An utterly idiotic and stressful system.

NOTE: If you work for the Italian team, you will be made to ALSO translate Level 2 tickets within 15 minutes even when having multiple chats! -_-

This is what "overstaffed" means for Siteground - total exploitation.

When you provide feedback about this they ALWAYS blame you - your multitasking is not good and other bs.

"Leaders" often act like lunatics and can be very disrespectful to people from the support staff. ZERO empathy and people skills.

(Svetoslav Stamatov - you suck big time. Learn how to actually be helpful to your team and how to show them respect.)

After a mediocre training, you barely have any floor support. You need to rely on yourself and your colleagues who have 4 chats already.

There are no clear guidelines of what is supported exactly. Clients don't only approach with strictly hosting/Siteground related issues - you are made to deal with a multitude of issues with their websites FOR WHICH YOU'VE NEVER RECEIVED AN ADEQUATE TRAINING!

STAY AWAY AND SAVE YOURSELF THE HUMILIATION AND STRESS!
бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

tl~dr - Shared hosting, nothing special.

Това е кратката версия. Огромна фирма за shared hosting с адски много клиенти, които плащат по 4-5 долара на месец. Цялата работа е съпорт, ама яко съпорт. 24/7 вечерта, събота, неделя - всяка минута. Трябва да се сте малоумни, че да го работите това. Тия просто късмет голям, че са в България и могат да плащат смешни заплати на студентчета и хора без амбиции да отговарят малоумни въпроси за Wordpress.

Може буквално да затъпеете, аз не знам, тия хора с толкова много пари немат ли амбиции да направят нещо малко по-така като Хероку, Digital Ocean - не им ли писна.

Иначе фирмата прави некви невероятни пари и е супер печеливша, понеже не плащат като конкурентите и сигурно 50% от оборота и нагоре им е печалба, толкова много пари, че има слухове, че Ценов и хомо-приятелчето му Тенко Тенията искат да купуват целия бизнес парк (всичките 16 или там колко са сгради от офиса надолу).

Но това е, това че правят 1-2 човека пари... не си губите времето и вечерите и уикиндите да им работите на тия келешчета. Иначе да ме лкажете, че само плюя - освен че е мега тъпа работата и никви развитие и пари, фирмата иначе е уредена (щото имат много пари). Офиса е хубав, чат пат има некви екстри, хората като цяло са окей и нема големи тъпанари освен Тенията.

А да, офиса е хубав ама е на майната си - само с кола става, не знам с толкова много пари що са се нашили на майната си отвъд околовръстното. Транспорт градски нанайци.


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Страхотно място с хубави офиси и чудесно отношение към кадрите. Не разбирам защо и какво хейтите.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Бездарна дружинка, нацелила, че съпорта в България с интелигентни хора е 1/4 от цената в други държави. Вече и други хора се усетиха и ще им е по-трудно.

Пълни клуони като "Хакман" педала с розова шапка и предполагам подобно дилдо отзад, Ценов, Тенко не знаех, че Тенията му е прякор, но му отива на физиономията, Рене лесбийката и прочие.

Значи тази история да плащаш малко на хората и да ги ебаваш явно работи толкова добре, че даже си помислиха, че могат да напишат CPanel. Естествено не могат, но...

Елементарен хостинг на огромна скала с евтина работна ръка, една идея по-зле от индийските офиси в Бангалоре и супер по-ниско платено.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?