Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

SiteGround Ltd / Сайтграунд ООД https://www.google.com/maps/api/staticmap?key=AIzaSyDTo5pSNCbE0DW8tvZj8hGdttXLKd2WO4M&size=255x160&zoom=13¢er=Пловдив,София Парк, улица Олимпийска 6&markers=Пловдив,София Парк, улица Олимпийска 6

SiteGround Ltd / Сайтграунд ООД

Напишете мнение
5 3 0
3 точки от 146 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 146


бивш служител

45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

В тази фирма се работеше здраво, бях преди години там.. За съжаление напуснах по кофти причини...

До ден днешен фирмата отваря врати за моята кариера, работих като мениджър в техничискят отдел на фирма в Германия и главната част от това се дължи за това, че работих в SiteGround.

На времето не получавах заплатата, която исках..

Но получих знанията от които имах нужда..

Научих как да комуникирам с клиенти, как да формирам правилно мейл и как да представям фирмата на ниво.. Както и много технически умения свързани с Linux..

Siteground беше моят прозорец към развитието на моята кариера..

От както са в GCP не знам как стоят нещата, но аз лично научих как да работя там за първи път..

Хората са номер 1 по причина...

И благодаря на Мартин че ме прие в екипа, вечно благодарен ще бъда, че ми отвори врати за цял свят...

Поздрави,
Алекс


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Служителка съм от наистина дълго време. През последните няколко години видях много хубави и много лоши неща. Но вчера осъзнах колко ниско е нивото на някой хора. Говоря за "страхотния" Христо Панджаров, който цял ден се разхожда с тениска на престъпната групировка АЗОВ. Разхожда се гордо и с тежка крачка. Разбира се само в офиса, защото извън този офис би се срещнал с реалността и най-вероятно с паважа.

Не знам какво е мнението на важните хора във фирмата, но навсякъде другаде този човек би останал без работа. Незабавно!


-33 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-2
Уважение
-5
Привилегии
-1
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
0
Работна среда
-5

Лайно с лъскава обвивка.
Бият се в гърдите колко пари са направили, основоват "фондации", а в същото време като споменеш увеличение на заплатите и те освобождават на в края на седмицата (поне ти плащат единия месец заплата).

Развитие няма, както писаха по-долу, лийдовете не екипите няма къде да отидат и ще си седите на същата позиция и заплата с години.

Програмистите им са от кол и въже; системата им е пълна с бъгове и едвам се крепи. Постоянно се правят ръчни фиксове, собено по билинга. Ти им репортваш, че точиш пари на отказал се потребител, те го бутат най-отдолу в беклога и така всяка седмица...


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
-5
Привилегии
-2
Фирмена сигурност
2
Натоварване
5
Потенциал
1
Местоположение
-4
Колеги
0
Работна среда
-1

Започнах там с големи очаквания, но напуснах след 7месеца.

Аз бях от екипа на програмистите и работих по системата
за управлението на сайтовете (aka. inhouse CPanel-а).
Качеството на код е критично зле, колегите си оставят ръцете, code review-та се правят през пръсти, елементарни неща се естимейтват за 3-4 дни (напр. добавяне на 1 click action на бутон...), има адски много тромави процеси и никой не иска да рефакторира стари неща, оправдавайки се, че не е част от таска му и лайната си се трупат...

За тези, които смятат да кандидадстват, имайте предвид, че интервю процесът им е много бавен и може да отнеме 3-4 седмици. Техническото представлява онлайн среща с някой от девовете им и базови препитвания за технологията (може да ви дадат и тестова задача за няколко дни).

Искайте си висока заплата от началото, защото дълго време ще си останете на тази сума!


настоящ служител

-9 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-1
Уважение
-1
Привилегии
-1
Фирмена сигурност
-1
Натоварване
-1
Потенциал
-1
Местоположение
-1
Колеги
-1
Работна среда
-1

няма такъв филм мен. сайтграунд все повече заприличва на някаква зла корпорация с уж лъскава опаковка, а всъщност е пълен гърч и мазало.

един колега даже разправя, че на по-високите етажи при големите клечки имало пентраграми в центъра на офиса и се събирали понякога за ритуалчета. а ако те набележат е свършено с теб.

засега съм се опазил като си трая и си взимам заплатката, ама ако посегнат нещо...

големите приказки, че сме семейство и всеки е важен свършват в момента, в който изразиш собствено мнение и доста колеги го разбраха по кофти начин. ако сте за парите налазвайте смело, но без очаквания за кариерно израстване и развитие, защото местата отдавна са заети и никой не мисли да пуска кокъла. просто бъдете готови да се снишавате и да понасяте яко гърч. ще очакват да сте на разположение денонощно.


шубе го/я е и не казва!

-32 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-2
Уважение
-5
Привилегии
-4
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-2
Потенциал
-5
Местоположение
0
Колеги
-4
Работна среда
-5

Четейки коментарите е ясно, как повечето са писани от бивши и настоящи служители на чат екипа който, да сме честни, е възможно най-ниското стъпало в тази вече мултимилионна корпорация. Странно е, че там вирее мнението как в другите отдели е много по-добре. За това как стоят нещата в кинтаджийски отдели като маркетинг не мога да коментирам (нямам преки контакти с тамошните и нямам желание да имам), но мога да кажа относно работата в съпорт екипа.

В последните няколко години нещата вървят силно надолу, колкото и шефчето на отдела да твърди обратното. Липсва мотивация (фирмени бенефити или чисто финансово). Дискриминация по отдели - долу някой беше споменал ограничение на работата от вкъщи. Не под половин седмица - два дни в седмицата можем (добре че е пандемията сега, ама се опитват да ни върнат). От чат отдела нямат такова ограничение, а вършат както по-нискоквалифицирана, така и по-малко работа. Заради "слабо представяне" сме били наказани. Нататък. Тъпи решения на топ мениджмънта - някои хора споменаха алтернативата на cPanel - Site Tools. Пълна пародия - достъпът към "новите" сървъри е толкова брутално ограничен, че и за най-смешното нещо трябва да пишеш на админ. Малко по малко се спира със същинската linux работа, а вместо това се учим как се използва едно тъпо и дебилно дървено API. Нямаш ли нещата записани под ръка е тотален абсурд да се запомнят или пък да направиш нещо смислено.

Друг "гениален" ход беше миграцията от физически машини към google cloud hosting заради което тепърва има да го духаме и то много. Тези "сървъри" бяха толкова критично зле, че почти нямаше ден в който да няма тежки проблеми. Във фирмения блог клиентите ни разпиляха, което бе доста забавно, тъй като няма как да претърпят модерация толкова лесно (здравейте социални мрежи, където коментари "мистериозно" изчезват когато се казват неприятни истини) без това да избухне от другаде. Тъжното беше, че едно от маркетинг шефчетата Христо (абсолютен кретен, между другото) се прави на техник и пишеше (и все още, де) такива скандални глупости - не искам да коментирам. Всъщност като се замисля искам - трябва да му се забрани да пише онлайн. Черешката на тортата беше, когато и вътрешните системи бяха прехвърлени - нямаше такъв цирк! Всеки божи ден услуги с които НИЕ работим бяха недостъпни. Ебем ти девелопърите, ебем ти мениджърските решения. Поне позакърпиха това...

По-голямата част от работата вече дори не е свързана със същински хостинг - клиентите станаха толкова лигави, че ни търсят за всякакви простотии, а ние трябва да им угаждаме. Отделно, същите мрънкащи по-долу чатъри за толкова години така и не се научиха кое е наша работа и кое не. Събрано със скандални понякога промоции и клякането пред всеки клиент, който тръгне да размахва картите "Ще ви съдя/Ще пиша кофти ревюта/Ще се махна/Ама аз знаеш ли кой съм?" количеството работа се умножава. И клиентите го знаят и ескплоатират. Но шефовете нямат топки. Затова смучем клиентските.

"Иновативните" ни интеграции са щета от години - Let's Encrypt (неработещ както трябва от години), плъгина за "оптимизации" (който го направиха от нещо просто и ефективно в раздуто л**но, генериращо 20% от общата работа), staging, плъгин за миграции (който е чудо ако проработи) и още, и още... Такива малоумни решения се вземат с цел, уж, да правят нещата максимално полезни, ама реализацията е под всякаква критика, а логиката е на ниво първокласник със специални нужди.

Масово се ограничава достъпа - дори за да се вържеш на най-простия сървър отнема по 3 минути. Маскираха го като GDPR мерки за пред хората (сигурност, нали), ама реално го направиха, тъй като знаят какви некадърници и мозъчни инвалиди наемат. Отново - страдат всички заради глупостта на 20-30 човека макс (които би трябвало да са уволнени доста отдавна, ама явно са хора на хора). Говорейки за това - във фирмата има много правила, ама много зависи от това на кой точно си човек, кой ти дължи услуга, или на кого пускаш, за това дали правилата ще важат за теб. Меритокрация било тук, ха-ха. Един от най-крещящите примери е как супервайзърка има връзка със свой подчинен. Принципно се очакваше или единият да напусне (доброволно или не), или да бъде преместен в друг отдел. Не се случи нито едно от двете и дори не се криеха и не бе публична тайна. Което или означава че правилата са за тъпаците и някой от горните етажи се прави на плашило или много зависи на кого си дал да ти го сложи - извинявам се - на кого си близък. Но не - няма непотизъм. Хубавото е, че поне я наду и я изкара от фирмата за поне година, от което много хора се радват.

Като сме подхванали супервайзърите - те също взеха да се вземат много насериозно и доста често се държат повече от нагло, все едно получават премии за което. Съответно, това се отразява надолу по веригата и на хората спира да им дреме. Други от тях направо се върнаха да съпортват (доста изненадващо) и даже сигурно са преродени. И въпреки че преди години бяха писали как "не могат да повярват, че фирмата се описва с думи като непотизъм, лицемерие и т.н" - нещата не са се променили особено. Хора се хокат за каквото се сетиш, включително и за липсата на готовност да го поемеш целия отзаде на поредното испанско говедо, индийски циганин, жертва на поредния фейл на прословутите ни "операции" или заради олигофренска процедура, която се спазва щото е процедура. Тръгнаха да правят статистики и постоянни опити за натискане все едно може да се измери работата по такъв начин. А реципрочна компенсация НЯМА. Освен за “избраните”. И всичко това за едни смешни пари и откровена подигравка. После да не се чудят че хората напускат и че са апатични. Макар че е странно - това няма да е първият път, в който това се случва на фирмата. И вместо да се замислят малко и да започнат да си ценят хората, особено тези, които се гърбят и си дават зор, на фона на постоянното мрънкане как няма читави кадри, те гледат как зорлем да си изгонят можещите и знаещите. Които пък ще си намерят нова работа още на следващия ден.

Пълни тъпаци са.


шубе го/я е и не казва!

-3 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
-3
Привилегии
2
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-1
Местоположение
2
Колеги
5
Работна среда
-1

Тези, които те първа им предстои да кандидатстват във фирмата като customer service е добре да знаят, че единственото ставащо нещо са парите(които пък ще са за сметка на здравето ви) и готините колеги... ииии дотам. В момента, в който работният обем намали ще бъдете изгонен под претекст, че не се справяте. Същото важи и за хората, които вземат да се оплакват, например от невъобразимия обем от работа или отношение на някой началник. На интервюто ще ви тръбят как фирмата цени всеки служител и мнението му, което няма нищо общо с реалността, защото мнението ти се цени, само, ако съвпада с това на мениджмънта. Всъщност, можеш да си изкажеш мнението за нещо, което не ти харесва, или с което не си съгласен и от там следват няколко неща:

Ще получиш темплейтен отговор с нулева стойност, в който ще ти се обясни по културен начин (или не толкова), че вината е в теб и че нямаш право да се оплакваш, защото това е сайтграунд и едва ли не щом работиш там, значи си богопомазан и нямаш право на негативно мнение.

От този момент влизаш под прицел и reasonable bad-овете от началниците се увеличават, независимо колко добре си водил чатовете(Нещо като акция "Респект") 2-3 месеца по-късно се сещате сами - гонят ви, защото "не се справяте". Общо взето трябва да не ти знае много устата, да си мълчиш, да кротуваш, да не се цепиш от стадото и най-важното - да не се оплакваш. Да не говорим, ако имаш кредит и/или семейство трябва да си по-нисък от тревата, за да си запазиш мястото, ако нямаш други алтернативи . А това ,че те сцепват от работа 24/7 и правиш по 70+ чата на ден и те псуват разни австралопитеци, на които двете им мозъчни клетки се събират заедно и правят контакт веднъж на високосна година сами ще го разберете, като и това, че накрая имате reasonable bad и вие сте виновни, че не сте успокоили клиента със виртуално фелацио също ще го разберете.

Също така, колкото и да ви казват, че позицията, която заемате във фирмата е много важна и отговорна не се заблуждавайте - това си е sugar coat-нат кол/чат център, в който има за ядене и пиене, а вие сте най-обикновен роб в него и абсолютно нищо повече. Ако все пак сте някой дебил с безкрайни нерви и търпение, носите на критики от мениджмънт и на унижение от клиенти нон стоп, нямате уважение към себе си и всичко това срещу 2-3хил. лв месечно, 2-3 тиймбилдинга годишно, коледен бонус и подарък - Честито! Това е вашето място.


шубе го/я е и не казва!

20 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
2
Привилегии
3
Фирмена сигурност
5
Натоварване
-5
Потенциал
2
Местоположение
5
Колеги
3
Работна среда
2

Боц!
Който не се боцне ще си ходи под предлог "не се справяш, последния месец имаш нисък рейтинг, и статистиките ти са под средните за отдела".

Боц!
Който се боцне - ще си бачка :)
Боцкайте се, иначе няма да се справите с работата.


бивш служител

6 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
-4
Привилегии
5
Фирмена сигурност
1
Натоварване
-3
Потенциал
-1
Местоположение
1
Колеги
3
Работна среда
-1

Дали да започнете в Сайтграунд:

Много добри пари за адския гърч. Ако ви трябват пари и ви се бачка много яко; ако не държите на този етап да имате социален живот; ако сте окей с тъпо отношение (въпреки, че него го има навсякъде); ако сте издръжлив на работа с клиенти; ако нямате проблем да бачкате на смени; ако се кефите на корпоративна култура, където да ви разправят колко сте важен за тях...

значи идете в Сайтграунд и поработете година-две.

Виждам, че доста хора се оплакват от якото бачкане, което пада там. Ами тя затова заплатата е 3 бона, само за да знаеш английски. На мен лично ми дойде бая тегаво и в един момент реших, че заплатата не си заслужава да си съсипвам здравето - ама това се е за мен. Има хора с много по-тежка и неблагодарна работа, които бачкат за 600 лева, така че на фона на общата обстановка в града - окей е.

Също така, имайете предвид, че учите доста неща и после имате по-голяма квалификация да се пуснете из другите хостинги.


бивш служител

21 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
2
Привилегии
3
Фирмена сигурност
1
Натоварване
4
Потенциал
-1
Местоположение
4
Колеги
3
Работна среда
1

Ще гледам да съм колкото се може по безпристрастен и детайлен.

Ще започна с това, че наскоро си тръгнах от там.
**Който не му се чете цялото може да прочете последния параграф само**

Да кажа за заплатата. В това отношение са винаги били коректни и в договоря ясно се споменават заплати и увеличения, което е доста хубаво, защото от началото може да си направиш сметка и да не влизаш насляпо с очаквания които са само на думи.Точно толкова време колкото е описано в договора, ако си работиш нормално/добре ти ги двигат. Понякога двигат и с повече ии преждевременно.Винаги е плащано навреме в сроковете, които се казали. Работил съм в други компании на подобна длъжност (Customer support) и спокойно мога да кажа, че тези пари няма как да ви ги дадат другаде и то само ако знаеш Английски, говорим за заплата над 2000лева чисто и то само след 6-7 месеца, в моя случай 2500 чисто, не включвам бонуси и тем подобни. Не мога да говоря за заплатите на другите отдели в точни суми, но щом най-ниския левел на хранителната верига взима 2500лв. чисто с Английски (испанци/италиянци - 3500 бруто), то за Level2 support е поне 3000лв, супервайзъри също.

Резултатите, които искат не са невъзможни за Customer support на чат, бил съм и високо в статистиките и надолу, много зависи и от клиентите и от отпуски.Това, което ми направи впечатление в последствие е, че явно мениджманта на този отдел се фокусират главно върху този фактор (рейтингите). Има и други критерии - продължителност и брой чатове и лоши рейтинги, но те нямат такава тежест, тоест може да си мега бавен и да не предоставяш най-правилната технически информация в конкретния проблем, но ако си мазен и имаш рейтинг, всичко е наред.Ако си мислите,че технически качства/интелект може да са ви от ползва - Грешите! Може да си много некадърен, ама ако им говориш сладичко и имаш рейтинг си топ!

Дават стандартни "Social benefits" за повечето такива компании. Мултиспорт, здравна застраховка, някви безполезни отстъпки, кафе/чай в офиса. От година и нещо добавиха и кетеринг напълно безплатно. Закуска, обяд, вечеря. Това разбира беше преди карантините. С карантината въведоха и доставка на храна, отново същия брой яденета и трябва просто да идеш да си вземеш от Х-наброй места в различните квартали, което ти е най-близко. Това е много хубаво за всичко, които не са на чат. Като си на 3 чата, няма как да им кажеш, чакай 15 минути да си взема храната. Просто невъзможно. Сега отвориха офисте и върнаха кетеринга, но офисът е само за ваксинираните. (В предишните мнения преди моя, може да прочете за тежката пропаганда, който опитаха с тези ваксини)

Графиците са доста тъпо направени (от към опции). Не знам как за толкова време не са направили или имплементирали платформа за преференции на смени. Единствено имаш избор да се пуснеш на нощни смени, защото никой не му се работи 10часа и недай си боже да има много чатове... Слагат много хора в делничните дни и много добре, ама тежко ти ако работиш събота/неделя. Имаш чувството, че те наказват,сравнително много чатове и малко хора.

От към натовареност, ето тука идва големия проблем, който пак е свързан малко с графиците и служителите.В началото като почнах, всички бяха на 3 чата нон-стоп, трудно е даже да си кажеш една дума с колегата до теб, защото сте се фокусирали и не искате да изгубите ритъма.Имаш 1 час почивка, няма как да си я вземеш цялата, защото докато затвориш 3те чата 10 минути са минали (пълен късмет е да успееш да затвориш чатовете по едно и също време.Можеш да трансферваш чатове, ама като всички са на 3 чата, няма нужда да ви казвам дали работи... С времето обаче го видяха този проблем и почнаха яко да наемат. 2020 март до 2020 август, почти се удвоихме. И оооо чудо, работата нямаля, бяха вкарани едни процедури за разграничаване на клиенти и подхода към тях и наистина имаше ефект. Може би най-хубавото нещо, което се случваше (като изключим заплатите - даже е малко тъжно, че заплата е най-хубавото тук). И последните месеци от 2021 насам, наистина работата намаля и се чувстваш като нормален човек, а не някой робот, който го експлоатират нон-стоп (В крайна сметка си има причина парите да са такива) През делничните дни повечето пъти си на 1-2 чата и си взимаш почивки и трансферваш чатове като свършиш нормално. Но сега вече разбрах, че са почнали да махат хора с доводи "слаби разултати", а някой от тези, които си тръгнаха знам, че са доста умни хора технически грамотни, също са им казали, че работата е намаляла). Както хората преди мен бяха написали, компанията прави адски много пари и тези пари, които ще спестят, ще излезе през носа на хората, които работят още там.

Единственото, което ме накара да остана толкова време, бяха парите, дават и добри годишни бонуси на база % от годишна брутна заплата. Но до там. Работата е нечовешка и реално трябва да си мазохист, за да седиш повече от 2 години както (аз си тръгнах след толкова).

Развитие (освен парично докато не стигнеш тавана), няма никакво като цяло, позиции, ако е имало някакви отворени някога вече отдавна ги няма и няма как да се преместиш в друг отдел или да ти направят трейнинг за нещо различно, просто защото вече са запълнени раздадени тези позиции.

Относно самата фирма. Както друго мнение преди моето каза има един Corporate cult и един хайп, че са "едно голямо семейство" че много ги е грижа за всичко и всички.Това НЕ важи за Customer support отдела, защото такова нещо като "семейство" там няма. Пращат се едни имейли за fitness и well-being някакви измислени тържества и мини състезания. Всичко това звучи много хубаво, ако си HR-ка или от billing или си мениджър. Само, че като оператор на чат, просто искаш да ти свърши смяната и да тръгнеш, за да ти почине мозъка от олигофрени.

За финал ще кажа, че на чат(Customer support representative) ще ви ебат здраво и ще ви плащат доста добре като за поция без опит.Когато няма много натовареност и сте на един чат или даже без ще се кефите, че най-сетне ше си поемете малко въздух, преди да си ви го нашили отзад отново.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?