Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Британика България ООД https://www.google.com/maps/api/staticmap?key=AIzaSyDTo5pSNCbE0DW8tvZj8hGdttXLKd2WO4M&size=255x160&zoom=13¢er=София,Район р-н Люлин, Квартал ж.к. ЛЮЛИН, бл. 027, вх. Е, ет. 3, ап. 91&markers=София,Район р-н Люлин, Квартал ж.к. ЛЮЛИН, бл. 027, вх. Е, ет. 3, ап. 91

Британика България ООД

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 352 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 61-70 от общо 352


бивш служител

40 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
4
Привилегии
4
Фирмена сигурност
5
Натоварване
4
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
4

Здравейте мили хора. Аз също като Вас съм бивш служител, но с различно мнение от Вашето. Със скромния ми стаж от 3г и половина, мога да кажа, че имам повече хубави, отколкото лоши моменти във фирмата. Може би за повечето от вас това е била първа работа и като такава всичко Ви изглежда в повече и трудно. Няма лесно! На всяко едно работно място има плюсове и минуси. Въпросът е в това да отбележим ползите – какъв опит съм получил, с какви хора съм се запознал, на какво са ме научили те, защото от всеки човек можеш да вземеш по нещо, стига да искаш естествено. Обикновено хората сме свикнали само да се оплакваме и да виждаме само лошите страни. Това няма да ви помогне. Ако гледате така на нещата, където и да отидете на работа, винаги ще бележите само минусите на работното си място… Черногледството не води до никъде, затова опитайте се да извличате полза от всичко и всички, включително и от работата Ви в Британика. Опита е нещо много важно.
А повярвайте ми с такъв опит, който Ви е дала Британика, ще ви е много по-лесно където и да отидете, поради правенето на всички таблици/от които всички се оплакват/, записването на информация на 100 места, работа дори с касов апарат, фактури, програма, работа с клиенти и т.н. Дала ви е качества като разбиране, търпение, Организираност, а дали сте ги усвоили това Вие си знаете.


бивш служител

14 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
2
Привилегии
1
Фирмена сигурност
3
Натоварване
1
Потенциал
1
Местоположение
3
Колеги
-1
Работна среда
1

Ако случите да работите на клон Прага-супер, другаде ще ви скъсат нервите от администрацията по отношение на тъпи таблици, насоки за работа или клюки. А не дай си Боже да сте от интенсив, Хелоуин ще ви докара кошмари за месеци наред. Персоналът от централата е ок що се отнася до отдел счетоводство или ИТ. Останалото е много зле.


бивш служител

-15 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
-5
Привилегии
-3
Фирмена сигурност
-3
Натоварване
-5
Потенциал
-3
Местоположение
5
Колеги
3
Работна среда
-5

За краткото време, в което работих в Британика (което всъщност е дооста дълъг период за работник в тази фирма), мога с ръка на сърцето да препоръчам на всички, които искат да започнат работа в тази фирма - НЕДЕЙТЕ!!!! Това, че вие сте преподавател и със знанията, които имате изкарвате парите на шефовете и осигурявате работни места на администрацията не се зачита. Вие НЯМА да бъдете зачитан за важна част от екипа (като цяло може би с животни се отнасят по-добре) , особено ако търсите правата си, защото в Британика такива няма! Ще бъдете един роб, на когото просто му се казва какво да бъде направено и ако не дай си Боже решите да потърсите правата си - тогава вече сте черната овца! 12 часов работен ден (без подписан договор за такова работно време!), безброй безсмислени срещи, на които всъщност вършиш работата на senior teacher-ите, за да могат да отидат в София и да покажат колко са велики! Имаш чести, също ненужни срещи с момичета от администрацията (а всяка минута в Британика ти е ценна), като повечето от тези момичета на идея си нямат какво въобще правят там! Останалите, които знаят, са се озлобили (или са с изключително промити мозъци) и ги интересува само броя на записаните деца - колкото повече - толкова повече! Да не говорим за разговорите с родители, които са добре изрепетирани. В тях детето винаги се чувства добре, никога не се използва думата "проблем", а повярвайте ми проблемите са много! В административния офис ситуацията е същата - фалшиви усмивки за пред родителите, фалшиви обещания... всичко е един фалш! А и как няма да е фалш, след като хората дават луди пари само и само детето им да учи в прехвалена школа! Защо прехвалена ли? Защото, докато децата ви в училище вече са взели перфектни времена, в Британика все още са на сегашно просто! Като цяло ако всички в офиса спрат да се мислят за нещо повече от останалите (защото ако ни няма нас учителите, те най-вероятно ще продават зеленчуци на пазара) и започнат да ценят кадрите си, а шефовете спрат да ламтят за пари и сменят системата на обучение, Британика може и да достигне нивото, което демонстрира! Обедната почивка е мираж, защото те чака планиране на уроци! Ооо да! Мноого е важно уроците ти да бъдат написани на 50 места и да си описал всяка подробност в тях - включително и в графата "какво казваш на учениците". Камери във всяка стая - отново без да си дал съгласието си да бъдеш сниман и записван! Общо взето, Инспекция по труда имат доста работа тук. В заключение ще кажа само, че живота е по-хубав, когато си далеч от Британика! :)


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Имам много ниско мнение за цялата фирма и обучението, което предлагат. Ходих на курсове там и преподавателката преди всеки час си превеждаше това, което ще ни преподава. Сядаше с един речник и си пишеше отгоре всяка дума какво значи на учебника. Говореше бавно, отсечено и простичко. А когато някой я питаше какво значи някоя дума, тя отговаряше с "ааа, не знам, не знаммм, ще търсиш у дома в речника", просто защото не знаеше значението. Тогава усетих, че дори губя знания, камо ли да науча нещо ново. Предишното ниво, което изкарах в друг център беше на по - високо ниво, а тук парите ми отидоха на кино.
Ужасна фирма, с ужасно текучество. Позната кандидатства за обявата им за офис служител. Отговаряше на изискванията напълно, но като я питали освен офис служител дали би преподавала, ако се наложи и да стои до след 22:00ч., тя отказала и и казали че не става за позицията. А в обявата това не е уточнено.
АБЕ, С ДВЕ ДУМИ - ТЪРСЯТ РОБИ! Да запълвате дупки, хващат те за секретар, ама ако някой даскал напусне му поемате работата.
Пълна трагедия, дано скоро залезнат, защото не учат децата на абсолютно нищо.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Ако имате достойнство,принципи и лично мнение, това не е мястото за вас. Във фирмата не работят професионалисти, както се твърди. Стремят се към работа в екип но такава никога няма защото, хората постоянно се сменят, а тези които си остават не са добрите и качествени кадри. Заблуждават клиентите, че преподаването е на високо ниво, но уви това не е така... За интилигенти хора които се стремят да се издигат и да дават от себе си това, което знаят това определено не е мястото!


клиент

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Бях клиент в продължение на години. Тази фирмица буквално се гаври с хората. Синът ми е сменил сигурно над 30-40 преподаватели, а в администрацията им през това време са се сменили още толкова момичета. Всеки започва отначало - все едно сме там от вчера. Обидно и смешно е! Продавайте фирмата докато е време, че като гледам след две години съвсем няма да я има...


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Проблемът е в централизацията. Ако навсякъде си имахме School manager, Senior manager, Yearly manager и т.н., които да си работят там попринцип, т.е. да са се задържали на позицията си поне година, да си разбират от работата и от Централен офис да им имат доверие, всичко щеше да е по-различно. Ежедневно всички попълват двайсет хиляди таблици, асесмънти, планинги, чиято цел не е да си направиш равносметка и план на работата, а да могат от ЦО да те контролират. Защото нямат хора по филиалите, на които да вярват - които да контролират нещата. Имат Елена Георгиева и Мери Лазарова. Толкова. Няма други, на които да вярват. Най-нормалното нещо е да се опитат да си задържат кадрите, на ниво филиал да се гледат нещата, пък нека си наемат един статистик да прави таблички по цял ден. Вмомента целият overtime идва от там - при наличието на CRM, всяка информация я има в по пет таблици. Загуба на време, в което могат да се правят хиляди неща по повод по-добър customer care и фокус върху преподавателите.

Много искат да наложат корпоративна култура, но забравят, че всяка корпорация си има един определен брой кадри, които държи с цената на всичко - хората, които са гръбнака на корпорацията. В Британика такова чудо няма, освен двете гореизброени. А във фирма със стотици служители двама да са гръбнака не ми изглежда нормално.

Служителите на тази "корпорация" не са в условия, които могат да се развиват, да растат, да се осъвършенстват. За да си в такава среда, трябва да бъдеш заобиколен от професионалисти, които се стремят към нещо. В екипите на Британика такова нещо няма. Там екипът винаги е нов, идва някой, учи се на нещо, тъкмо се научи и напусне. Всеки работи на екзистенц минимум. Навсякъде се нагаждат цифри, данни и оценки, само за да се харесат на съвещания и станове. Никой не подхожда наистина професионално.

Ако искате да станете професионалисти в работата си, не си губете времето с Британика. За толкова години, прекарани там, не съм срещнала човек, който да каже, че е щастлив, че е работил в тази фирма. Всели си тръгва с по-голямо удоволствие от това, с което е дошъл.

Но вие всички вероятно вече знаете това. Надали има човек в София, който да няма поне един приятел, роднина или самият той, някога от 1999 досега да не е работил в Британика.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте,

Преди четири години кандидатствах за работа в Британика. Интервюто беше културно, макар и доста клиширано. Оказа се, че съм твърде квалифицирана за позицията. Малко след това започнах работа на друго място, но продължавам да получавам на пощата си обяви за работни места в сектора, в който имам интерес, за да "си сверявам часовника". Направи ми впечатление, че позицията, за която кандидатствах преди четири години излиза всяка седмица за всичките тези години...та се питам текучеството ли е огромно?!?!? или за четири години не са открили техния човек...., а може би обявата за позицията е фалшива... Успех и на двете страни в търсенето/намирането на правилния човек/работа :)


17 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
1
Натоварване
0
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
1

Карах пробен изпит и след това реален изпит при тях и съм изключително доволен от организацията. Много професионално планиране и организиране на изпити.

Пиша го това, защото за предишния сертификат бях при "Британския съвет" и АвоБел, където се справиха изключително зле.

Нещо обаче се бавят с доставянето на сертификата.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Като бивш служител искам да споделя, че ако човек уважава себе си, личното си време и смята, че има право на личен живот, е по-добре да не експериментира като започва работа в тази фирма, която не цени собствените си служители, а се опитва да ги потиска по всякакъв възможен начин. След повече от половин година работа в тази фирма, имам основание да го мисля. Колегите са много мили и не знам как още има хора, които се съгласяват да работят във фирма като Британика. Бих посъветвала всеки, който се чуди дали да започне работа там, да прочете първо мненията в БГ Работодател и след това да помисли сериозно дали си заслужава.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?