Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Британика България ООД https://www.google.com/maps/api/staticmap?key=AIzaSyDTo5pSNCbE0DW8tvZj8hGdttXLKd2WO4M&size=255x160&zoom=13¢er=София,Район р-н Люлин, Квартал ж.к. ЛЮЛИН, бл. 027, вх. Е, ет. 3, ап. 91&markers=София,Район р-н Люлин, Квартал ж.к. ЛЮЛИН, бл. 027, вх. Е, ет. 3, ап. 91

Британика България ООД

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 306 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 306


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте, в момента кандидатствам за Британика като агент обслужване на клиенти и ми се иска да попитам дали знаете в какъв размер са заплатите? Над 1000 лв ли са, благодаря!


-24 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
1
Колеги
1
Работна среда
-2

След работата си в Британика бях учудена да открия какво точно представлява място, славещо се с високото си образователно ниво.

Първо, учителският и административният персонал се състои основно от хора с неподходяща подготовка и образование. Невежи в областта си, това е най- подходящата група за наемане, тъй като стават изцяло зависими от работодателя си. Британика, като фирма, в която личният възглед, самостоятелното мислене и критичният подход не се толерират, възпроизвежда копия от еднакво неудачни работници. Администрация са папагалите на Мери Лазарова, а учителският персонал е изключително негативен към всяка новина във фирмата.

Второ, управлението. Вярно е, че се твърди, че не бива да очакваме нищо добро от българска фирма, но Британика достига нови измерения на мутренски заплахи и селяния. Нека да разгледаме част от противозаконните им практики:

Противозаконна практика #1: Учител, който не НАКАРА родителите на дете да го запишат за лятно училище, остава на неплатена отпуска за всички летни месеци. Така независимо от работата му през годината, той е ПРИНУДИТЕЛНО изпратен в неплатена отпуска.

Противозаконна практика #2: Макар ЦО да твърди, че не е така, се ЗАДЪЛЖАВА учителският колектив да работи извънредно и НЕПЛАТЕНО в съботите, в които има репетиции за шоуто за края на годината.

Противозаконнна практика #4: През годината учителите подписват един "лист", който няма никаква юридическа стойност, в който клаузите са не само неграмотно написани, но и абсурдно формулирани. Част от списъка с абсурдите се състои в това, че си "запознат" с правилото, че при болестно състояние си задължен да водиш ранен учебен час, при условие, че не си си намерил заместник.

Противозаконна практика #5: Това е фирма, изцяло незапозната със Закрила по чл. 333, според която работодател НЯМА ПРАВО да откаже отпуск на бременна жена. Тази фирмичка уволнява всяка жена, която дръзне да забременее по време на ТРУДОВИЯ си договор.

След всичко казано дотук, мисля, че е ясно, че тук говорим за фирма не само с проблемно реноме, но и с незаконни действия. Любопитно е как все още Инспекция по труда не са ги надушили. Нищо чудно, имайки предвид, че целенасочено и последователно се наемат хора, незапознати с правата си и невежи в областта си. Жалко само за децата, чиито родители мислят, че ги пращат при професионалисти.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Към поста по-долу:
Повярвайте ми, ставала съм свидетел как не половината, а цял филиал напуска наведнъж! Знаете ли каква е логиката и мисленето на централния офис в подобни случаи? Толкова са си повярвали, че са най-великите, че изобщо не им пука за това и назначават нови служители. Новите служители съответно поетапно напускат и пак нови и всичко се повтаря. Същото е с учителите. Резултати от всичко това по отношение на качеството? Някъде да сте прочели, че учениците в Британика имат отлични постижения? За истинска статистика питам, не за измислици с цел реклама. Няма и да прочетете. Нека някоя неутрална институция да направи истинска статистика на резултатите на учениците от всички частни школи и тогава ще лъсне всичко.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Към Кристина П. -->

Момичето, което сте освободили казва, че сте я обучавали 2 седмици, а вие твърдите, че са били 5... що за наглост?! Как може изобщо да спорите по този въпрос??? Няма нужда да се оправдавате за това, че работата е в повече и няма достатъчно служители, които да я свършат! Стотиците коментари против скъпата Ви фирма говорят достатъчно!

Към хората, които работят за Британика или онези, които се чудят дали да кандидатстват там -->

Някъде бях чела коментар, че хората в Британика са евангелисти или нещо такова... не знам дали са евангелисти, но определено са хора с промити мозъци! Колегите във филиала където работих аз, бяха възпитани и добронамерени, но определено имаше нещо странно в тях! Това да се оплакваш непрекъснато, че си на работа по 12 часа и не се чувстваш добре здравословно, а реално да не правиш нищо с което да промениш условията към по-добро, и междувременно да снасяш информация на шефовете за новите служители е НЕОБЯСНИМО за мен!

Не може да те експоатират по 12 часа на ден, че и в събота (което е в противоречие с договора, който си подписал) и ти само да се оплакваш пред колегите, но да си траеш пред шефовете, защото видиш ли заплатата е ОК и не ти се търси нова работа! Хора, имайте малко повече уважение към себе си и труда си! Според мен, ако голяма част от служителите не се чувстват добре при дадени условия, те трябва да се обединят и да представят своите искания пред управителя! Примерно, да изискат да се наемат допълнително хора, за да се разпредели работата поравно на всички. От Британика едва ли ще искат да се разделят толкова лесно с половината си персонал наведнъж, особено при положение, че славата им вече се носи и че трудно се намират преподаватели по английски език.

Направо се чудя на родителите, които с години си пращат децата на уроци там. Мислите, че обучението е престижно и че има дисциплина в час... помислете пак!
шубе го/я е и не казва!

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте!

Искам да попитам относно позицията Организатор/Мениджър работа с клиенти, по специално за гр. Варна, но и като цяло.
През две седмици има обяви. Някой може ли да даде някаква информация?


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравей,
Бих искала да изкажа своето съжаление, за това, че не е станала ясна истинската причина за това, да не работим заедно. Взетото от мен решение е свързано изцяло с
прогреса и резултатите по време на твоето обучение във филиал Пловдив, което протече в рамките на 5 пълни седмици.
Нов колега без съдействие от стар колега от администрация не е оставян в офиса в Пловдив като лично съм се грижила за това да имаш постоянна подкрепа от екипа.
Ефективността от обучението е налице когато теоретичната подготовка е обвързана с практическата реализируемост на знания и умения, което е от изключително важно значение в грижата ни за клиента.
Благодаря ти за споделената обратна връзка


бивш служител

-10 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
-5
Привилегии
-2
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
5
Потенциал
-4
Местоположение
2
Колеги
1
Работна среда
-3

Като току що освободен служител от работа съм наясно, че мнението ми може да бъде по-скоро емоционално, отколкото рационално. Но все пак искам да го изкажа. Преди да постъпя бях чувала и чела лоши неща, почти нищо добро, но реших да не подхождам с предразсъдък и да дам шанс и на себе си, и на фирмата. Шанс обаче аз не получих. Почвам от там - казват ти, че ще имаш обучение 4 седмици, точно и ясно разграфени през какъв "материал" трябва да минеш, на който в последствие правиш и тестове. Интересен подход, казах си, дано е печеливш. Усетих, че не е, когато още на третата седмица обучението ми, по стечение на обстоятелствата, бе прекъснато и в офиса имаха спешна нужда от някой да помага. Разбрала, не доразбрала (за всеки, който е минал от там, знае, че обучението се състои в едни безсмислени клипчета, в които ти се обяснява кой е главния герой в учебника и как децата учат граматиката и новите думи ) сядам в офиса и от мен се очаква едва ли не чудо. Да, ама клиента не го вълнува, че Тими и Били са главните герои, а го вълнува, това, че не може да си влезе в профила, че иска код за плащане, който трябва да му съдействаш да получи, вълнува го дали Иванчо ще се запише в еди-си коя програма, за да знае и той дали да запише Марийка там и куп други неща. Които, факир да си, трябва ти време да отреагираш, да знаеш кое къде да потърсиш и кое как и защо се прави. Случих на добра обучаваща. Момичето наистина се вълнуваше от мен и моя напредък и въпреки че бе до болка критична в коментарите си, приемах критиката й като градивна и наистина, ама наистина се стараех да оправдая фирмените очаквания. Но тук явно е настъпил разрива. Днес, едва започваща шеста седмица, бях освободена. Връщам отново лентата, за да припомня, че обучението трябваше да е 4 седмици, аз на практика получих само 2 от тях и накрая - от Централен офис смятали били, че не се справям. Ок. Може и така да е. Аз също не се чувствах твърде в свои води. И знам, че работата в офис, не е нещото, което ми идва отръки. Но що за работодател си ти, ако не цениш своето време и това на работниците си. Защо наемаш някой, в който инвестираш, който тепърва ще разгръща потенциала си и ще се учи от грешките си, в стремежа си да стане добър и да се превърне в това, което ти трябва? Абсолютно безскрупулни са. Това ми стана ясно. Исках да бъда по-гневна, исках да напиша лоши неща, да си излея яда, едва ли не. Но си дадох сметка. За добро е. Правят ми услуга. Не си заслужава да работите там. Няма да ви уважават като личност, нито вас, нито опитите ви да им следвате безумната фирмена политика. Ще се очаква да спите в офиса, на сън да ви бутнат да рецитирате шаблонни реплики и да покривате невъзможни таргети. Ако аз бях критикувана, защото съм нова и още нищо не ми е ясно, то колегите, които са с години там, са критикувани, ей така, да не отвикват. Дерзайте. Но далеч от тях.


кандидат за работа

-5 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
-5
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Искам да споделя огромното си разочарование от тази "фирмичка". Кандидатствах по тяхна обява за асистент мениджър и ми се обадиха. Представиха се, че се обаждат от човешки ресурси и ме попитаха дали имам време за 5-10 минути да направим интервю. Направи ми много странно впечатление и още тогава трябваше да им тегля една майна. Ама от къде да знам, съгласих се. Последваха типични тъпанарски въпроси. А интервюиращата се беше взела много на сериозно и на всеки мой отговор имаше едно умряло "мхм". Както и да е, най-лошото беше накрая: "Благодаря за отделеното време. Ще прегледам документите ви и при всички случаи ще ви се обадим. Всичко хубаво." И интервюто приключи. Изобщо не ме попита дали имам въпроси! Изобщо не ми обясни неща, които го интересуват един кандидат за работа! Нито работно време, нито заплащане. Абе беше си събиране на информация. И след повече от седмица и половина изобщо нямам обаждане. Тотална проява на липса на уважение към кандидатите, а какво ли отношение имат към служителите си...


бивш служител

-45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
-5

-


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Привет мили хора!
Зачетох се в коментарите и реших да се вкюча. Работих в Британика почти две години. В момента оценявам решението да се разделим с тази фирма. Докато си погълнат в Британика ежедневие не осъзнаваш, че има живот и извън филиала. Колегите са страхотни( в по- големия процент), но дотук. В ЦО е такъв змиярник, че мениджмънта не осъзнава, че във филиала може да има екипност. Хора, бягайте от там. Работа има извън Британика, живот има извън Британика, ежедневие има извън Британика. Радвайте се на малките неща и живейте за себе си, а не за Деси Якимова. Повярвайте, тя го прави. Хайде със здраве!

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?