Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Британика България ООД

Напишете мнение
2 точки от 286 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 286


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Проблемът е в централизацията. Ако навсякъде си имахме School manager, Senior manager, Yearly manager и т.н., които да си работят там попринцип, т.е. да са се задържали на позицията си поне година, да си разбират от работата и от Централен офис да им имат доверие, всичко щеше да е по-различно. Ежедневно всички попълват двайсет хиляди таблици, асесмънти, планинги, чиято цел не е да си направиш равносметка и план на работата, а да могат от ЦО да те контролират. Защото нямат хора по филиалите, на които да вярват - които да контролират нещата. Имат Елена Георгиева и Мери Лазарова. Толкова. Няма други, на които да вярват. Най-нормалното нещо е да се опитат да си задържат кадрите, на ниво филиал да се гледат нещата, пък нека си наемат един статистик да прави таблички по цял ден. Вмомента целият overtime идва от там - при наличието на CRM, всяка информация я има в по пет таблици. Загуба на време, в което могат да се правят хиляди неща по повод по-добър customer care и фокус върху преподавателите.

Много искат да наложат корпоративна култура, но забравят, че всяка корпорация си има един определен брой кадри, които държи с цената на всичко - хората, които са гръбнака на корпорацията. В Британика такова чудо няма, освен двете гореизброени. А във фирма със стотици служители двама да са гръбнака не ми изглежда нормално.

Служителите на тази "корпорация" не са в условия, които могат да се развиват, да растат, да се осъвършенстват. За да си в такава среда, трябва да бъдеш заобиколен от професионалисти, които се стремят към нещо. В екипите на Британика такова нещо няма. Там екипът винаги е нов, идва някой, учи се на нещо, тъкмо се научи и напусне. Всеки работи на екзистенц минимум. Навсякъде се нагаждат цифри, данни и оценки, само за да се харесат на съвещания и станове. Никой не подхожда наистина професионално.

Ако искате да станете професионалисти в работата си, не си губете времето с Британика. За толкова години, прекарани там, не съм срещнала човек, който да каже, че е щастлив, че е работил в тази фирма. Всели си тръгва с по-голямо удоволствие от това, с което е дошъл.

Но вие всички вероятно вече знаете това. Надали има човек в София, който да няма поне един приятел, роднина или самият той, някога от 1999 досега да не е работил в Британика.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте,

Преди четири години кандидатствах за работа в Британика. Интервюто беше културно, макар и доста клиширано. Оказа се, че съм твърде квалифицирана за позицията. Малко след това започнах работа на друго място, но продължавам да получавам на пощата си обяви за работни места в сектора, в който имам интерес, за да "си сверявам часовника". Направи ми впечатление, че позицията, за която кандидатствах преди четири години излиза всяка седмица за всичките тези години...та се питам текучеството ли е огромно?!?!? или за четири години не са открили техния човек...., а може би обявата за позицията е фалшива... Успех и на двете страни в търсенето/намирането на правилния човек/работа :)


17 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
1
Натоварване
0
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
1

Карах пробен изпит и след това реален изпит при тях и съм изключително доволен от организацията. Много професионално планиране и организиране на изпити.

Пиша го това, защото за предишния сертификат бях при "Британския съвет" и АвоБел, където се справиха изключително зле.

Нещо обаче се бавят с доставянето на сертификата.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Като бивш служител искам да споделя, че ако човек уважава себе си, личното си време и смята, че има право на личен живот, е по-добре да не експериментира като започва работа в тази фирма, която не цени собствените си служители, а се опитва да ги потиска по всякакъв възможен начин. След повече от половин година работа в тази фирма, имам основание да го мисля. Колегите са много мили и не знам как още има хора, които се съгласяват да работят във фирма като Британика. Бих посъветвала всеки, който се чуди дали да започне работа там, да прочете първо мненията в БГ Работодател и след това да помисли сериозно дали си заслужава.


бивш служител

-32 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
0
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
1
Колеги
-3
Работна среда
-5

Никога, никога, ама абсолютно никога не започвайте работа там,мили хора, освен ако не сте на ръба на бедността и това не е единственото място където да започнете само и само да вържете двата края и за огромно мое съжаление, не преувеличавам!Пише ви горд БИВШ служител, издържал на това място 1 година, което си е постижение, предвид натовареността, ограничения умствен капацитет на повечето колеги(висшестоящи и не само) и родители с безброй претенции.
Преди да започна там ме посъветваха да не го правя, но уви трябваше да се убедя със собствените си нервни клетки и да ги изпитам до краен предел.
Първоначално човек си мисли, че нещо в него не е наред, не може да се приспособи към средата или пък му е трудно да се отпусне и да даде всичко от себе си, но неееее, огромна заблуда!Проблемът този път не е във вашия телевизор!Проблемът е, че ден след ден, казаното при започването на вашата работа постепенно се размива в петте минути, които имате между часовете си, в които се чудите да ходите ли до тоалетната, гладни ли сте, да седнете ли за малко, защото сте на крак от 4 часа, да пиете ли вода и точно в момента, в който сте се запътили към тоалетната, защото вече е станало наложително, някой така любезен колега или родител ще ви спре и затрупа с въпроси или нови задачи, които да свършите в следващите 3 минути!ООО, човек не осъзнава колко много време има в 3 минути!
И така преди да кандидатствате там отделете 3 минути и се запитайте, готови ли сте да се откажете от личното си време, семейство, приятели от себе си дори, заради работа, която не ви дава почти нищо освен някакви стотинки на десето число от месеца!
Искрено ваш, горд БИВШ служител!!!!


настоящ служител

-19 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-3
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-3
Натоварване
-5
Потенциал
-1
Местоположение
4
Колеги
1
Работна среда
-2

Преди да започна работа в тази компания за мен Британика беше авторитетно име. Не само от гледна точка качество на обучението, но и като място за развитие и растеж на служителите. Радвам се, че скоро няма да бъда част от екипа на Британика, както и повече от 1/3 от служителите в момента. Работата по самото си естество е предизвикателна, динамична, разнообразна и интересна. Плюсовете са, че научаваш много, назначават те без да имаш никакъв опит, а този опит се търси в по-добрите компании. Не се подвеждайте, че Британика дава шанс на младите служители - друг няма да се съгласи да работи на подобни условия. Назначават куцо и сакато за преподаватели, защото има страшен недостиг. После се твърди пред клиентите, че "нашите преподаватели са изкючителни професионалисти", доколкото може да бъде такъв продесионалист девойка, която само преди година е завършила 12 клас. Ръководството е под всякаква критика и под всякакви норми и разбирания за човещина. Няма да споменавам имена! През цялото време се стремиш към екипност, благодарение, на която работата наистина би могла да върви много леко, но такава се получава в много редки случаи, тъй като ръководството е това, което внася раздор по индиректен начин. На почит е най-древната максима "разделяй и владей". В никакъв случай не са за подценяване! Отлични комуникатори, от които може само да се учиш - сам избери какво! Да бъдеш като тях или да не бъдеш. Така ще те омаят и ще ти извадят от девет кладенеца вода, че ще се чудиш от къде ти е дошло. Най-страшен от всички е академичния директор. Човек без абсолютно никакъв личен живот, подмолен и злобен. Административния директор някога може и да е имал наченки на личност, но в момента е изпит човек с промит мозък, който дава мило и драго 24/7, за да защитава интересите на компанията. За собствениците няма какво да кажа, тъй като сами може да се досетите, че за човек достигнал такива нива в корпоративния бизнес всичко се измерва в цифри. Единственото, което бих могла да им пожелая е някой ден да получат просветление и да станат човеци, преди всичко! Британика дава ценни уроци, уроци, които се учат по най-трудния възможен начин!


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Скоро се върнах в страната. Не знам какво е усещането да работиш с двойкаджии, но последните коментари потвърждават статистиката "Зрелостниците ни с над 10 000 двойки на матурите"

Прочети още на: http://www.dnes.bg/obrazovanie/2016/06/07/zrelostnicite-ni-s-nad-10-000-dvoiki-na-maturite.304907

Вероятно тези хора, чиито мнения прочетох, имат някакви дипломи, но подобно говорене си е за двойка. Малко съжалявам, че се върнах в родната ми държава, където двойкаджиите дават оценки. А как са работили в образователната сфера е истинска мистерия за мен.

Не искам да си мисля за бъдещето на страна от двойкаджии.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Прекалено дълго работно време, прекалено ниска заплата, ужасно ръководство, ако идете там ще си съсипете здравето. Поредната фирма, която не става. Не става дори да се запишеш там да се обучаваш, постоянно се сменят учителите.
Както си знаеш, че си на работа, получаваш не телефонно обаждане, а имейл, че днес си на работа в някой друг град... и иди отскачай. Това е само една от неприятните ситуации. Постоянни забележки, за облекло, за какво ли не...


6 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-4
Уважение
-1
Привилегии
-1
Фирмена сигурност
1
Натоварване
2
Потенциал
-1
Местоположение
2
Колеги
4
Работна среда
4

Като настоящ служител в тази мизерна фирма, мнението ми е следното: с нетърпение чакам да напусне. Работя от 1 година за тази фирма и кусурите са прекалено много.. дори не се сещам за позитивни неща, освен децата, с които работя.
Не бих препоръчала на приятел да работи за тях. Мизерията е пълна, заплата НИКАКВА. Труда, времето и нервите са много повече отколкото възнаграждението.
Както казах - нямам търпение да напусна, ако искате хубава работа Британика НЕ Е МЯСТОТО!


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

С нетърпение очаквам да напусна този змиярник начело със старата мома Елена Георгиева. Този гном си избива комплексите от личния живот върху служителите. Всички нормални хора напускат от там. Дано фалирате. Мизерници.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?