Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Британика България ООД https://www.google.com/maps/api/staticmap?key=AIzaSyDTo5pSNCbE0DW8tvZj8hGdttXLKd2WO4M&size=255x160&zoom=13¢er=София,Район р-н Люлин, Квартал ж.к. ЛЮЛИН, бл. 027, вх. Е, ет. 3, ап. 91&markers=София,Район р-н Люлин, Квартал ж.к. ЛЮЛИН, бл. 027, вх. Е, ет. 3, ап. 91

Британика България ООД

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 352 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 352


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Ако планувате да започнете работа тук, по добре бягайте надалеч!


бивш служител

-3 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-3
Уважение
1
Привилегии
-3
Фирмена сигурност
2
Натоварване
-3
Потенциал
-1
Местоположение
3
Колеги
3
Работна среда
-2

Тъй като стоя зад всяка една дума написана по-долу, решавам да напиша името си. Работих във фирмата почти 5 години. Ще се постарая да представя всичко честно и през собствената си призма като преподавател, като започна с плюсовете и премина към негативите от цялостното ми преживяване там.

Това беше първата ми сериозна работа и благодарение на нея аз научих изключително ценни умения и то от всякакво естество. Благодарна съм на тази фирма, че ме нае с почти никакъв опит в тази сфера и ме обучи да преподавам. Продължавам да наричам стажът си там "казарма", тъй като работата беше наистина много, а ако искаш да си добър в преподаването и да грабваш вниманието е необходимо да бъдеш много мотивиран, да работиш с желание, да притежаваш много енергия, да успяваш да преминаваш от едно действие към друго мигновено и последно, но не на последно място - да имаш талант. Работата с деца и преподаването не е просто работна позиция. Човек трябва да обича децата и да поработи с тях за известно време, за да разбере за какво говоря, тъй като ми е трудно да го обясня с думи. Британика ме научи на трудови навици, които са тъй необходими за кажи-речи целия живот на един човек. Британика са работодател, който плаща редовно, повечето от колегите са доста добронамерени, работи се в предимно млад, но доста екзалтиран и напрегнат екип(поради многото работа, а недостатъчното време за нея). Тази динамика, породена от трескавата и неспокойна атмосфера на работоното място, по някакъв странен начин, прилягаше много на моя темперамент и това ме караше да ходя на работа с удовоствие. Разпределенията на уроците бяха разписани дословно в системата, която ползвахме, което улесни многократно процеса на преподаване.
Няма да забравя какво си мислих в първите си месеци във фирмата, когато постъпих на работа - "Не стига, че върша нещо толкова вълнуващо и с такова желание, че и получавам пари за това. Че аз мога и да го върша и без пари". И тук вече преминавам към минусите - според мен Британика разчита именно на този заряд, който изпълва младите служители при работата с деца и по-конкретно наслаждението, което се изпитва в процеса на преподаване. В началото бях напълно окей да върша тази работа на ниската заплата, която получавах, но с времето започнах да осъзнавам, че тя е от изключителна важност и най-вече - тя представлява отражение на моя труд. Да, тя се увеличаваше всяка година, поради заслуги, но дори и увеличението не успяваше да компенсира нивата на инфлация в държавата и то губеше своята стойност. В последствие подбора на персонал се влоши, наемаха се все повече нискоквалифицирани кадри (не виня екипът на ЧР, вероятно само такива са кандидатствали и изборът не е бил голям) и това оказваше влияние върху цялостната култура на организацията. Някакси с времето, имах усещането, че кадърните хора си тръгваха и бяха заменяни с некадърни такива. Конкретни служители, които буквално "тровиха" работната атмосфера бяха оставени на работа, а други - много добри преподаватели си тръгваха и ръководството не правеше нищо, за да ги задържи. Най-големият проблем всъщност беше текучеството на персонал. Някак си хората идваха мотивирани, но бързо се уморяваха от цялостното напрежение. Поради огромното количество работа, често се налагаше да работя повече (и не само аз), а съответно не ми се заплащаше за това. Компютрите по филиалите бяха стари и това създаваше доста затруднения при обработката на видеата, които трябваше да изпращаме на родителите на децата в края на всеки учебен срок. Относно социални придобивки - след втората прослужена година се даваха ваучери на Коледа и Великден. През цялото време, прослужено там, усещах недоверието от ръководителите към нас служителите. Пример за това беше политиката, че онлайн часовете не могат да бъдат провеждани от вкъщи, а трябва на място, от стая във филиала. И до последно не ми се обясни КОЕ налага това, поради факта, че аз бях дългогодишен служител и съм оправдавала десетки пъти тяхното доверие, че дори и вкъщи - аз отново ще си свърша съвестно работата. В последната си година, необходимо беше да пътувам от Люлин до Младост, само и само за да си водя онлайн групата от филиала, което ме изнервяше всекидневно. По този начин губих около 1 час и 20 мин на ден в път, което време можеше да бъде спестено и това не само да не попречи на процеса, а дори и да го подобри.

И така, ще се опитам да обобщя казаното. Британика е страхотно място за млади хора без никакъв опит, които желаят да преподават. Фирмата наистина ще ги научи. Лично за мен, опитът ми там ми даде много повече от печат в трудовата ми книжка. Проблемът е, че много малко хора успяват да покрият високите критерии на фирмата за качество на преподаване и това е една от причините, поради които напускат (човек трябва да бъде мотивиран за труда си чрез справедливо заплащане, социални придобивки и уважение, които за съжаление в Британика често липсваха). Служителите или напускат защото не издържат на напрежението или защото осъзнават, че няма смисъл да вършат толкова много работа за такова заплащане и търсят други възможности. Според мен умишлено се търсят млади, енергични хора (неопитни, готови на всичко за да се докажат на себе си и другите), без почти никакъв опит, тъй като Британика се стреми да "оформи" тези нови служители по свой начин. (което в края на сметка, от гледна тока на фирмата, не е лошо, тъй като всеки бизнес гони своите интереси).


-45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
-5

Очевидно е, че ЧАСТНО СРЕДНО ЕЗИКОВО УЧИЛИЩЕ БРИТАНИКА ООД,ЧАСТНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ "ДЖАНИ РОДАРИ" ЕООД, ЧАСТНО СРЕДНО УЧИЛИЩЕ УВЕКИНД ООД, ЧАСТНО СРЕДНО УЧИЛИЩЕ КОНСТАНТИН-КИРИЛ ФИЛОСОФ ООД, FUSION BULGARIA OOD, ЧАСТНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ СВЕТЛИНА ЕООД,... които не са посочили заплатата в jobs.bg, не струват и заплащането е мизерно.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Като бивш служител мога да кажа следните неща за компанията:

Работи се прекалено много, повече от 8 часа на ден със сигурност. Тези оувъртайм часове не се заплащат допълнително, мениджмънтът го знаят и прави впечатление, че го приемат за нормално и не се притесняват от това.

Изискванията към служителите валят отвсякъде - устно, по мейли и по всякакви канали за комуникация. Те са меко казано неоправдани. Няма място за креативност.

Заплатата не е толкова лоша, но не отговаря на натоварването - изобщо! От теб се очаква да си нон-стоп там. Бонуси и други привилегии липсват.

Хората са в повечето случай са привидно мили и услужливи отначало, но после стават злобни и груби, колеги, с които рядко един интелигентен човек би се сработил. Техните професионални качества не са толкова добри, в повечето случай дори нямат идея какво правят!

Няма уважение към служителите, бил съм свидетел на много неприемливо сцени. Работната среда е често заредена с огромно напрежение и враждебна.

Не бих препоръчал това място на никого. Само парите интересуват собствениците и мениджмънта.

Спестете си унижението и потърсете друго място за работа. Не си струва…


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте, а какви са работните смени


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здревейте,
Какво предстявлява позицията "ОРГАНИЗАТОР,РАБОТА С КЛИЕНТИ" и тя различна ли е от "МЕНИДЖЪР КЛИЕНТИ",тъй като не ми е ясна структурата,а двете са с едни и същи задължения.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Търсите нови възможности за финансова независимост, стабилност и просперитет? Попаднахте на точното място! Само тук и сега ще узнаете как да спечелите страхотни допълнителни доходи с работа от вкъщи или което и да е място по света и у нас! Работете колкото си пожелаете и когато си искате! Необходимо Ви е малко свободно време, лаптоп, компютър, таблет или смартфон, връзка с интернет и започвате. Печелете лесно и си харчете парите със здраве! Как ще се случи това, вижте тук :

WWW.RABOTAIDOHOD.SIMPLESITE.COM

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Надомна работа, допълнителни доходи, работа от вкъщи, работа по интернет, онлайн бизнес


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Защо след 45 минути интервю никое от младите момиченца от човешки ресурси не дава обратна връзка? Аз нямам интерес да отварям и затварям училището като работя на 2 смени от 8 часа и до 21:30 часа втора смяна, да съм на линия понякога през уйкенда, да вземам отпуска само в рамките на юни, юли и август и без никакъв бонус освен 1200 лева чисто заплата. Дори Икеа дават бонуси и ваучери към заплатата! Имаш титла - мениджър, а нямаш добра заплата, но пък ти връзват ръцете отвсякъде. Поздрави на човешки ресурси и хайде вдигнете малко летвата като се представяте по телефона с име и фамилия. Безплатен съвет!


бивш служител

8 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
-3
Потенциал
0
Местоположение
3
Колеги
5
Работна среда
0

Минавах през сайта по-друг повод и реших да видя какво се е променило. Както виждам работата все още си е много, както и високите изисквания към служителите. Обедните почивки все още не винаги се спазват изцяло, и при нас беше така. В интерес на истината това, че няма изобщо да ми е лесно на мен ми стана ясно още по време на самото ми интервю и за трите години опит там ми се затвърдиха напълно очакванията. Първите ми месеци там беше голям зор, просто се случваха някакви неща, аз се чудех откъде да ги захвана. Хапвах на крак, вода пиех в движение, изобщо, много ми беше трудно. Даже на няколко пъти си мислех да се откажа, но честно казано това, което ме задържаше беше екипът ми – всички бяха много готини хора, много добре се сработихме. Аз не съм имала никакви проблеми с екипа, напротив – всички бяха супер.
След първите месеци става по-лесно. Не че работата е по-малко, ама по-свикваш с нещата. Доколкото знам, така правят с всички нови колеги – дават ти насоки горе-долу и те пускат да се оправяш със ситуациите почти сам. След това гадното е, че непрекъснато трябва да имаш резултат – аз работех с работещите курсисти и все трябваше да си следя продажбите, да записвам хора за групите, да следя преподавателите дали си попълват дневниците, дали хората си пишат нещата, да измислям някакви игри заедно с преподавателите, да правя презентации, да ги записвам за сертификати... Лудница си беше.
Тръгнах си, защото смятам, че си взех, каквото можех, научих много, видях, че съм способна на страшно много неща, които до преди това даже не съм и подозирала, че мога и исках вече малко по-спокойна работа, където да не те натискат толкова.
Ако има нещо, което ми липсва, е това, че непрекъснато си в разговори с най-различни хора – и с клиентите, и с колегите от другите филиали. Ние си бяхме дружки.


кандидат за работа

-30 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
-5

Преди 10г. си търсих работа и съответно всеки ден посещавах jobs.bg. Още тогава ми направи впечатление, че от Britanica нон-стоп публикуват едни и същи обяви. Виждам, че след 10г. - все още нищо не се е променило и се въртят същите "оферти". Жалко, че има хора, които не са се научили първо да проверяват в интернет за информация за бъдещите си работодатели...Факт, че явно 10г. все още се намират наивници да им кандидастват и работят. А Британика за 10г. все не успяват да намерят перфектния кандидат...

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?