Вече половин година системното забавяне на заплати във фирмата става все по - тревожно.
Работодателя дава непрекъснати сигнали за пълна невъзможност да изплаща полагащите месечни възнагаждения навреме, а вече е под въпрос дали изобщо може да ги изплати, дори и както досега - частично.
Докога ще чакаме февруарските заплати?
14 март е, а ние още чакаме януарските заплати.
Напълно съм съгласен с предния коментар, разочарованието в колегите е огромно. СЕО явно счита, че дори не ни дължи обяснение, след като предишните му обещания не бяха спазени.
Подробна оценка от Притеснен служител
Вече няколко месеца заплатата закъснява.
Превеждаха я преди до 10то число. После започнаха до 20то число. От два месеца я превеждат на
части - 60% до 20то число и остатъка ..... сега до 30ти януари не сме получили остатъка от 40%.
Фирмата явно има проблем с паричните потоци.
Натоварването е огромно. Работи се много повече от 8 часа на ден. Всеки ден, дори и през
уикендите. Имейли се изпращат постоянно и никой не се съобразява с това каква част на деня е.
Щом някой работи, трябва и другите да работят.
Мениджърите на отдели не знаят върху какво работят подчинените им и какво им е
натоварването. Иначе, говорят за time-management, flexible working hours и т.н. модерни за тях, но
изгубени от смисъл думички.
Не мога да се отпусна със семейството си. Децата ми искат внимание, обич, игри и напътствия. Аз
мисля само за следващия имейл и това, което трябва да се свърши.
Много служители имаме ипотечни кредити с фиксирани дати и вноски. Забавянето на заплатата
става огромен проблем за паричните потоци на семейството.
Има много качествени служители в компанията, който започнаха да отиват на интервюта в други
компании с повече предвидимост на натоварването и заплащането.