Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Translate Plus /img/frontend/nomap.png"
5 2 0
2 точки от 29 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 21-29 от общо 29


настоящ служител

39 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
4
Привилегии
3
Фирмена сигурност
5
Натоварване
4
Потенциал
4
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Здравейте,
като настоящ служител на фирмата мога да кажа, че работата в translate plus е по-скоро положителна.
Колегите са млади, приятелски настроени и винаги се стараят да помагат. Освен това често се организират неформални излизания и се създава много приятна атмосфера.
Работа има, не е като да се скучае по цял ден, но ако вършиш каквото се очаква от теб, ще те оценят и ще получиш възможности за развитие.
Има нужда от допълнителни социални придобивки, но пък има някои, който други компании не предлагат :)
Като цяло ако сте млад човек, който иска да работи в различна фирма с интересни проекти и колеги, това е добро място.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Единственото положително, което мога да кажа за компанията, е местоположението.

Направи ми огромно и то по-скоро негативно впечатление, че цялата комуникация с представителката от HR беше изцяло писмена по мейл. По принцип нямам против да уточняваме разни детайли, както и да си обменяме файлове писмено, но дори когато ми беше отправено конкретно предложение за работа, те не благоволиха да се обадят лично. За поканата за интервю дори няма да коментирам - беше ми изпратена писмено, без никаква заинтересуваност дали съм получила писмото или не, или дали случайно не е било автоматично игнорирано, изтрито и т.н.

Лош привкус оставя и фактът, че преди да бъда поканена на самата среща в офиса, трябваше да изпратя отговори на т.нар. "предварителни" въпроси, един от които разбира се беше за заплащането, без да се подаде никаква допълнителна информация за позицията и работата извън телеграфното резюме в обявата за работа.

Самото интервю премина относително стандартно и без особености. Офисът наистина представлява зле организиран оупън спейс - с отварянето на асансьора директно попадаш сред работните места на служителите. По-скоро изпитах лошо предчувствие, че съм попаднала в поредния support офис на някоя "велика" международна компания. Типично женските ми притеснения как изглеждам и дали правя добро професионално впечатление с външния си вид моментално изчезнаха, когато се появи т. нар. тийм лидер на проджект мениджърите - дребен и рахитичен младеж с току-що излязла от центрофугата на пералнята риза.

Беше ми зададен въпрос дали притежавам умения за водене на преговори, тъй като някои от проектите включвали и договаряне на определни цени с преводачите и вписване в даден бюджет. Отговорих, че това за мен е по-скоро рутинна работа, отколкто предизвикателство, и вече знаех, че предстои да водим и подобен разговор относно моето заплащане. Разбира се оказах се права - след като получих предложение за работа, численото измерение на което беше повече от обидно за стандарта в София и спрямо квалификациите ми, реших, че може би трябва да изпитам техните умения за водене на преговори. Уви, такива в translate plus просто няма. Те са неспособни нито да заинтригуват кандидатите и бъдещите си служители, нито да ги мотивират да работят, камо ли да се задържат за по-дълго време. Социални придобивки,бонуси, ваучери и карти изобщо липсват, за да "заслужиш" допълнително здравно осигуряване, трябва да си работил една година след приключване на изпитателния срок от 6 мес., т.е. общо година и половина.

Макар че имах отправено предложение за работа, през цялото време на комуникация с тях не се почувствах по никакъв начин избрана или пък високо оценен кадър - все едно бях поредната евтина стока на поточна линия. След отказа ми не се опитаха да ме разубедят, нито да спазарят цифра близка до тяхния бюджет, както е редно в играта на договаряне и пазарене - разменихме си само 2 сухи делови мейла.

Най-фрустриращо от всичко беше фактът, че преди да получа въпросната оферта, бях разигравана с някакви измислени "spoken validations", или телефонни разговори на други 2 чужди езика, освен английски, които съм посочила в резюмето си като владеене на по-високо ниво. Обявата за работа никъде не посочваше, че за въпросната позиция са необходими въпросните чужди езици, които владея, камо ли на ниво водене на телефонни разговори, при положение че работният език в компанията, с клиентите и с преводачите е английски. Още повече от къде на къде комуникацията с мен ще се осъществява изключително и само писмено на английски, а точно на тези два други езика - по телефона?! Да не споменаваме фактът, че говоренето по телефон с непознат съвсем не дава пълна и цялостна представа за нивото на владеене на даден език. След като написах мейл с конкретни и целенасочени въпроси на любимата HR-ка, получих кратък и сух отговор - "защото ние така правим".

В заключение мога да кажа само че за да предлагат подобни условия на работа, вероятно Translate plus намират и съответните объркани, притиснати или неопитни хора, които ги приемат. Благодарение на отношението към мен успях да си дам сметка какво е отношението и спрямо клиенти и преводачи. Работила съм на различни места и с различни хора и съм канидатствала при много повече, но подобно безочие и непрофесионализъм още при подбора не се среща на много места.





бивш служител

6 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-4
Уважение
3
Привилегии
-4
Фирмена сигурност
3
Натоварване
-1
Потенциал
-1
Местоположение
4
Колеги
3
Работна среда
3

Ето какво е мнението ми на бивш служител:

Ако сте току-що завършил бакалавър (най-често английска филология или педагогика, какъвто е всеки втори служител на фирмата)с не повече от един чужд език (английски) и без трудов стаж, това е подходящо място за Вас и едва ли ще намерите нещо по-добро.
Ако имате по-висока образователна степен, повече от един чужд език и повече от ден трудов стаж зад гърба си, София може да предложи много повече. Не си губете времето в ТП и вземете каквото Ви се полага. :)

Фирмата е място на контрастите, което съчетава и добро, и лощо. Аз съм по-скоро доволен бивш служител, спечелил уважението и симпатиите на колегите си и отишъл си с добри чувства. За всяко недотам положително нещо, което казвам, имам поне едно положително впечатление.

Ако сте гореспоменатият зелен бакалавър, това е прекрасно място, където да навлезете в индустрията, да работите за големи международни клиенти, да се научите на фирмена комуникация (това е мястото, където ще Ви научат да пишете прекрасни имейли и това ще Ви е от полза навсякъде), да овладеете специализиран софтуер, да се запознаете с техники за преговор и да развиете редица практически умения.

Ако сте от втория вид служител, ще изпитвате нарастващо неудовлетворение от огромното несъотвествие между претенциите на фирмата, натоварването и възнаграждението, което Ви се предлага. Не е редно хора с по три-четири чужди езика да се товарят със значително повече работа от онези, които знаят само един, срещу същото заплащане. Диапазонът на заплатата е обявен в Джобс.бг, можете да се информирате там. Само ще отбележа, че днес видях обява за берачи на малини в България, която посочва почти същата заплата. :)Няма бонуси за никакви по-специални умения. Не е приемливо висококвалифицирани специалисти да чакат с четири очи деня на заплатата. А такива има много във фирмата - хора с висока култура, образование и опит, които са силно недооценени от работодателя.
С две думи - фирмена политика е да се предлага ниско заплащане, неадекватно за София, без никакъв социален пакет, с идеята, че винаги ще се намерят гладни бакалаври, които да възстановят потока от напускащи.

Средно 10 души напускат всеки месец лондонския и софийския офис. Фирмата не прави нищо, за да задържи вече обучени и понатрупали опит кадри.

Работата е много динамична и натоварена. Не излизате всеки път в определен час за обяд, както е здравословно. Излизате, когато можете, понякога в 3 следобед, защото не сте могли да се откъснете от компютъра по-рано. Ако сте пушач, т.е. свещена крава, излизате, когато си поискате, разбира се. :)

На моменти работата е неетична, например спрямо преводачите. Мениджърите са принудени са им предлагат по-ниско заплащане, отколкото са обявили според тарифите си. Много мениджъри не комуникират добре, въпреки че имат възможност да се научат, както посочих по-горе. В резултат на това преводачът не знае дали е получил дадена поръчка, например. На тях се гледа като на средство - оттам и широко употребяваната фраза "използвам го" ;), и ако някой не ти върши работа, просто го захвърляш. В резултат на това отношенията на фирмата с повечето преводачи са обтегнати и всеки нов мениджър "наследява" оправданата им неприязън към ТП и трябва да се справя с нея както може. Важни са клиентите и отдел "Продажби", това е.

Както вече споменах, ако знаете няколко чужди езика, няма да имате нито една свободна минута, защото ще сте като на поточна линия да редактирате преводи, в допълнение към всичките си проекти. Това не би трябвало да е работа на мениджър проекти, но ръководството е прагматично и пести пари. Е, губи кадри, но какво толкова - нали ще дойдат нови. И след тях - още нови. :)

В резултат на текучеството, работата се преразпределя сред оставащите. Това води до ситуации, в които си имате план за деня, но по никое време Ви се изсипват проекти на друг екип, с непозната за Вас специфика, с която трябва да се запознаете за отрицателно време. И хората се справят. Но чашата се пълни и в един момент прелива. Просто си отговаряте на въпроса струва ли си за тези пари напрежението и усилието.
От опит мога да кажа, че хората напускат не защото не им се работи или не могат да съвместяват много задачи, а защото уменията и трудът им струват много повече от предлаганото.

Положителното във фирмата и най-ценният й капитал - това са хората. Те са причината работната обстановка да е по-скоро добра. Хората си помагат и са дружелюбни. Мениджърите на екипи подкрепят служителите си, комуникацията е добра, общо взето, не остава въпрос без отговор.

Офисът е на ниско ниво, оупън спейс, което невинаги е минус, ако е планиран добре, но случаят не е такъв. Има хора, които по 9 часа на ден седят срещу стена и са на изкуствено осветление, независимо от сезона. Офисът се поддържа доста немарливо от отговорните за това лица. За ваучери нищо никога не съм чувал, може би е нещо ново. :) Във всеки случай, допълнителната здравна осигуровка например е нещо много по-важно и голямото текучество не е оправдание да не се предоставя. Нещата са свързани - мотивирайте служителите и те ще ви отвърнат с лоялност.

Накратко - големи претенции, диспропорция между положен труд и възнаграждение, нулев социален пакет, стресираща работа, затова пък атмосфера на взаимопомощ и шанс да срещнете приятни хора.

Успех!


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Project Manager съм вече почти година и за сега съм доволна като цяло.

Офиса е приятен и е на удобна локация (на центъра, до метростанция Опълченска). Тип "open space" e. Даже вече се простираме на 2 етажа, тъй като доста се разрастнахме напоследък. :)
Колегите са хубави и приятни хора на възраст около 23-35, веднага завързах приятелства.

Всеки месец имаме обяд в офиса, най-често пици от Доминос. Всяка седмица има плодове и напитки. Всеки петък в 17:00 си отваряме по бира. Атмосферата е много приятна, въпреки че имаме много работа и често е натоварено.
Имаме също така и team lunch веднъж на 2,3 месеца, финансиран от фирмата. Имаме и къде да разпуснем - който желае и има времето,имаме тенис на маса.

Работата е интересна. Всеки ден е различен. Винаги има какво ново да се научи. Колегите са отзивчиви и с радост биха помогнали, особено когато си нов и не си сигурен какво правиш.
Също така има и почва за издигане.

Мениджърите са разбрани. Няма проблем с отпуски - гледат максимално да удовлетворят желанията на всички.

Overtime-а не се заплаща, но в крайна сметка оставаш, ако е крайно наложително. Не си длъжен да оставаш. В крайна сметка трабва да умееш да разпределяш времето си добре. Даже често team manager-a остава редом с теб да ти помогне с PM stuff, само за да приключите навреме. Ако в краен случай се налага да останеш след работно време за нещо супер важно и неотложно, Team Manager-a ще ти издейства компенсация (един или половин ден отпуск в зависимост колко си останал overtime).

Фирмата е много коректна. Заплащането е добро. Разбира се, има още какво да се желае. Никога обаче не закъсняват със заплати. Даже подраняват. Ваучери за храна няма, но пък във офиса винаги има нещо за ядене :D + карти за намаления за Скапто бургер и КФЦ. Допълнителното здравно осигуряване се активира след 1 година стаж във фирмата, което е разбираемо - доста хора си тръгват след 1, 2 месеца защото не са свикнали на multitasking. Но веднъж свикнеш ли с работата си, умееш да свършваш задачите си бързо.
Въпреки, че фирмата е английска, по празници и официални неработни дни за България се почива.

И общо взето е това. Има доста работа, но лесно пари не дават никъде. Пробационният период е 4 месеца, а предизвестието за напускане е 1 месец. Елате и пробвайте. :)


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте, какво е мнението ви за позицията
Translation Localisation Engineer? Някой работил ли е на нея, конкретно в тази фирма, има ли шанс за развитие?


бивш служител

-1 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
-3
Привилегии
-3
Фирмена сигурност
-3
Натоварване
3
Потенциал
-4
Местоположение
3
Колеги
2
Работна среда
1

Първото нещо, което прави впечатление в тази фирма е огромното текучество на служители. Самият факт, че обявата за Project Manager постоянно е активна в jobs.bg трябва да ви говори достатъчно. Хората не се задържат дълго, тъй като натоварването е голямо, привилегиите нулеви, атмосферата е тягостна, а мениджмънта го няма никакъв. Overtime-a не се заплаща и това ви го казват още на интервюто. Работата е скучна и механична, постоянно пращаш мейли наляво надясно и чакаш някой да ти отговори. Общо-взето няма никакъв шанс за напредък, защото просто няма накъде. Обучението също е супер зле. Офисът е на доста ниско ниво, колегите са зациклили в работата си и не вдигат очи от клавиатурата. Има и свестни хора, но са малко и тъй като постоянно напускат не можеш да изградиш трайни отношения с никого. Общо-взето неприятно място с неприятни хора за малко пари. Ако търсите уважение към вас и труда ви, продължете да търсите, защото това не е мястото.


настоящ служител

-26 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
4
Колеги
-4
Работна среда
-4

Към всички филолози, преводачи и изобщо всеки, който смята да кандидатства или да започе работа в тази измислена фирма - не си го причинявайте! За първи път в живота си се сблъсквам с нещо подобно - това е една пародия на компания. Единственото, което ще изпълнят от това, което ще ви обещаят на интервюто е да ви натоварят максимално с непосилен брой проекти, с които няма да знаете как да се оправите и ще си скубете косите, защото обучение няма, а тийм лидерът ви може изобщо да не е в България, а в Лондон. Освен, че не предлагат обещаното обучение, което е задължително за позиция от ранга на Project Manager, няма да получите никаква подкрепа от никого, защото колегите ви ще са претрупани с работа и няма да има кой да ви помогне. Никога няма да можете да си тръгвате навреме, защото там се стои, докато работата не свърши, а тя никога не свършва. Освен това, офисът е лишен от елементарна хигиена, не се поддържа чистота, няма никакви офис консумативи, дори елементарни неща от сорта на химикални и моливи. Няма HR отдел, няма мениджмънт, няма счетоводство, всичко е изнесено навън. Ще бъдете оставени на самотек и постоянно ще ви местят от един екип в друг, защото текучеството е НЕРЕАЛНО! Хората буквално си тръгват всеки месец, дори понякога по двама в месеца. И никой дори и не пита защо толкова хора идват и си отиват постоянно. Там повечето хора стоят по 2-3 месеца и се махат, защото натоварването е жестоко за смешни пари. Няма ДЗО, няма бонуси, няма карти за спорт, няма ваучери, няма тийм билдинг, няма буквално нищо. Хвърлят ви няколко банана и ябълки в понеделник и един път в месеца нескопосаният офис мениджър - престарял манекен поръчва по няколко пици. Това е, което ще получите за труда си. Няма и кафемашина дори. Но по-важното е, че няма уважение към служителите. Кухните миришат, хигиената е на нулево ниво - стредства няма за елементарна подръжка. Шефовете са в Лондон и не им дреме за хората в този офис. Всичко е една бутафория. Накрая ще си тръгнете или ще ви изхвърлят, ако имате собствено мнение за нещата. Тийм лидерите са комплексирани и подмолни и ако не им се подчиняваш за всяко нещо, ти вдигат мерника и скалъпват някаква измислена история, с която те уволняват или карат да напуснеш. Това е фирма, която гледа на хората като на салфетки за еднократна употреба. Колкото и да сте закъсали не започвайте работа там, със сигурност ще съжалите след първата седмица.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравей, започна ли работа там? Ще се радвам, ако споделиш впечатленията си, макар и едномесечни, т.к. се чудя дали да кандидатствам.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте! Интересува ме какво е положението в Translate Plus откъм натоварване, възможности за развитие,работен колектив,условия на работа?

Всякаква информация относно позицията Project Manager ще ми е от полза.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?