Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Translate Plus /img/frontend/nomap.png"
5 2 0
2 точки от 29 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 11-20 от общо 29


бивш служител

-9 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-1
Уважение
-4
Привилегии
-2
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-3
Потенциал
-5
Местоположение
5
Колеги
3
Работна среда
3

Неприятно място за работа. Ти не си личност, ти си машинка, бял роб на чужбинския чорбаджия. Скучен предмет на дейност, еднообразно, не се добиват никакви нови умения, повтаряш едно и също до затъпяване. Т.нар. тренинги се препускане през огромно количество информация без полза. Приказките за собствени проекти са чиста лъжа - освен ако не ти натресат най-капризния клиент, за да се оправяш с него и като се оплаче после, да се извинят с твоия некомпетентност. Никакви шансове за повишение или увеличение на заплатата. Неплатен извънреден труд.Вземането на отпуск в желания момент е трудно. Огромно текучество на персонал и малоброен такъв, който се е задържал по неясни причини около година и повече. Единици със стаж от идването на компанията на бг пазар. Напрежението и натискът от страна на по-висшестоящите е неприятен, постоянната несигурност, че могат да ви изхвърлят всеки момент също е типична.Дори и прекият ти ръководител да те харесва, ако някой от чужбинските началници е решил, че не си му роб достатъчно, могат да те изхвърлят.
Не си струва кандидатстването.
Само 2 плюса:
В по-голямата си част хората, работещи там са приятни и интелигентни и забавни.
Местоположението на офиса.


шубе го/я е и не казва!

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Тази фирма е пълно разочарование, неслучайно текучеството на хора е толкова голямо. Мениджмънта на офиса е съставен от хора без всякакъв интегритет, които правят всичко, за да умилостивят боговете - директорите от Лондон; самите мениджъри в София са подлоги и третират служителите си като такива. Пресен пример - организират 'благотеорително' събитие за събиране на пари за болно дете, където служителите сами пекат сладки, кексове и т.н. със собствени средства и време, и ги продават на колегите си, които пак ги купуват с личните си средства. Събират се 370 лв, ФИРМАТА НЕ ДАВА ЕДНА СТОТИНКА да добави към тази сума, изпраща дарението и после най-нагло публикува сертификата на името на Транслей плюс България ЕООД, и естествено го регистрира, за да ползва данъчно облекчение. За такива долни хора говорим. Още една долна постъпка - дадоха на служителите ваучери от Eden red на стойност 100 лв за коледен бонус, но изненада, превеждат им с по 30 лв по-малко от заплатите, заради удръжки на бонуса, а фирмата пак ползва данъчни облекчения. Тормозят преводачите и се заяждаш за неща като двойно разстояние между думите, за да ги изнудват да се съгласят на по-малък хонорар. Плащат на преводачите след 2-3 месеца. Качеството на превода въобще не се гледа, важното е фирмата да си направи 52% марджин, а за преводачите остават жълти стотинки. Направете си услуга и избягвайте тази. фирма.


кандидат за работа

-39 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
1
Работна среда
-5

Само на интервюто за работа (преводач с немски и английски) съм бил и то и толкова е много. След един част слушане прави колко невероятна била фирмата, как била летяла и пр. ни дадоха тест, в който (не се шегувам) трябваше да опишем на екипи по трима как бихме менажирали бюджета на малък град. Някои дни се чудиш дали не си се събудил в паралелна вселена. Но като чета коментарите, ми става ясно защо е този тест - да се махнат кадърните като мен и да останат отчаяните кадри, които биха бачкали под всяка тояга. Ми ко. На магаретата - самар. Няма да плача за кретени.
На мене ми е чудно защо въобще човек с езици ще седи в кенефа българия да трупа мазоли по нервите. Границите са отворени, с английски можеш да живееш навсякъде и да научиш много други езици, и то със сигурност много по-добре, отколкото в гимназиите на кенефа. Но който не умее да мисли в перспектива, нека си страда и ще страда и още, щото е тъп.


-25 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-3
Уважение
-5
Привилегии
-4
Фирмена сигурност
1
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
1
Колеги
-1
Работна среда
-4

Ниско заплащане - за последните 2.5 години тавана на заплатите не се е увеличил и няма изгледи и да се увеличи - 1400 лв. Овъртайма не се плаща. Никакви социални придобивки, толкова са малки, че с тях или без е все тая. Огромно количество работа, много стрес за жълти стотинки. Транслейт плюс са белите роби на западна Европа, не случайно си намалиха/затвориха офисите в другите страни, за да може 90% от операциите им да се изнесат в София. Няма никаква възможност за развитие - на всички високи позиции се наемат близки и приятели на текущите шефчета. Няма повишения за заслуги. Когато кажеш, че искаш да напуснеш дори не се й опитват да те задържат с повишение на заплатата - това е, ако не ти харесва вратата е там. Иначе може да си най-добрия, кадърния и великия като трябва да им свършиш нещо. Хората напускат поголовно - между 2 и 7 на месец. Не си струва да се набутвате.


настоящ служител

-24 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-3
Фирмена сигурност
-3
Натоварване
-5
Потенциал
-3
Местоположение
1
Колеги
1
Работна среда
-2

Поьитивните мнения по-долу със сигурност са писани от някоя от ХР-ките на фирмата - Цвета, Елена или офис мениджърката/ХР-ка Елена Т. Няма честен човек, който да каже нещо добро за тази фирма, тъй наречените й ценности и отношението към служителите. Транслейт плюс е просто евтин кол център за фирми и клиенти от западна европа и САЩ. Третират те като боклук, който е лесно заменим, тъпчат, мачкат и натоварват докато не рухнеш. Така те лъжат и извъртат нещата, че все едно ти правят услуга като те държат на работа. Заплатите са ниски, освен ако не живееш с 3 съквартиранта като беден студент няма как да се издържаш с тези пари. Отношението на тийм лидерите е отвратително, аз напсукам заради своята - всеки път когато я попоташ и не знаеш нещо почва да върти очи и да оффка, крещи по колегата, който седи до мен пняколко месеца също напуска, заради това отвратително отношение. Овъртайма не се плаща. Не може ти просто да си свършиш работата и да си тръгнеш в 6, ако имаш 5 свободни минути преди това ти набутват нещо друго.

Целно премахват проджект мениджърите от Лондон, за да може цялата работа да дойде при евтините българи. на 1 септември на 'партито' на годината шефа Пер ни 'похвали' как сме го изненадали, че сме толкова умни и способни и не е очаквал за толкова малко пари да намери качествени кадри. Смятайте какво му е отношението.

Тази фирма е идеална за антисоциални роботи без семейства и социален живот. Почти няма хора във фирмата, които да имат деца, не защото са млади, а просто не издържат. И не ги държат - ако детето ти се разболее както на колежката от съседния екип й се прави проблем, че трябва да си остане вкъщи, или че трябва да си тръгне по-рано защото му е станало лошо в децката градина. И нейният нов тийм лидер постоянно крещи истерично. Адски токсична среда е, дори и работата да ти харесва, това ти съсипва психиката и здравето. Не ходете там.


бивш служител

-11 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-3
Уважение
-3
Привилегии
-1
Фирмена сигурност
1
Натоварване
-3
Потенциал
-3
Местоположение
2
Колеги
2
Работна среда
-3

Работих в тази фирма като Проджект кординатор и после Проджект мениджър, ще изложа позитивите и негативите по долу. Мнението ми накратко - РОБСКИ ТРУД И НУЛА УВАЖЕНИЕ,не си струва да ходите там!

ПОЗИТИВИ:
- редовите служители са все млади хора, добри специалисти, завързваш контакти.
- локацията е комуникативна с градски транспорт.
- има Мултиспорт карта, която сам си плащаш - 50 лв.
- *1 път в месеца купуват плодове и мазни пици за офиса, всеки петък купуват бира(каквото е на промо в Била) и ти дават 1 като комплимент.
- *на 3 месеца фирмата ти подарява едни 20 лв на човек да си направите екипна вечеря/тийм билдинг(слагам звезда, защото това не го считам за голяма придобивка).
- ДЗО получаваш след 18 месеца работа там - минималния пакет на Дженерали.

НЕГАТИВИ:
- никакво уважение от мениджмънта - ти си роб, третират те като идиот за най-малките грешки, през 6те месеца пробен не спират да те тъпчат и обиждат колко си некомптентент и некадърен и как се очаква от теб да си заработиш парите. Колкото повече се стараеп толкова повече ти набутват работа и те мачкат ако търпиш.
- НЕ ПЛАЩАТ ОВЪРТАЙМ, А ТЕ ПРИНУЖДАВАТ ДА СЕДИШ СЪС ЗАПЛАХИ, ТОРМОЗ И КРЯСЪЦИ. Набутват ти работа колкото можеш да поемеш, като ти се натяква как сууупер важно и не може да се отлага, ако не смогнеш в работно време ти се натяква, че сам си си виновен и неорганизиран - значи ще седиш да го свършиш до 7-8-9. Гадните колеги от Лондон обожават да прехвърлят работа на София в 5-5.30 вечерта - "спешен проект" сега трябва да се почне и свърши, и ти се налага да седиш много след 6. Ако обаче не го направиш, след това те привикват на заплашителни срещи - тийм мениджъра + някой от директорите - Станимир или Невена, където пак ти обясняват как ти си длъжен да седиш, защото си накадърен и не си успял да го свършиш до 6, на теб не може да се разчита щом искаш да си тръгваш в 6 и ако това не се промени, ще има последствия.
- НЕ ТИ ДАВАТ ОТПУСКАТА, КОЯТО ТИ СЕ ПОЛАГА - ако не си някой от лакеите на тийм мениджърите, които са там от по 2-3 години, или не си връзкар с протекции забрави да ти дадат отпуска ей така, няма значение дали ще я поискаш 6 или 2 месеца по-рано. Ако искаш отпуска около празници - забрави, ако искаш отпуска лятото, ще ти я изкарат през носа и ще е с пазарене. Без проблем може да вземеш отпуска през февруари, октомври и ноември, защото тогава няма празници.
- НИСКИ ЗАПЛАТИ - като координатор почваш м/у 900-1,100 чисто, като мениджър м/у 1,100 до 1,500, като стигаш 1,500 ако издържиш 3 години там! Ако почнеш на 1,200/300/400 в началото, след това НЕ ТИ УВЕЛИЧАВАТ ЗАПЛАТАТА ЗА 2 ГОДИНИ! След края на пробния период ти хвърлят едни 60-70 лв 'обещаното увеличение' и те потупват по рамото, че си се'издигнал от кординатор в мениджър'. В общи линии, каквото си се договорил на интервюто, това е за следващите 2-3 години. Процеса по 'одобрение на повишенеито' отнема от 9 до 12 месеца, след първата ти година там след края на пробния период(6 месеца).
- НЯМА МЯСТО ЗА РАСТЕЖ И ИЗДИГАНЕ - освен ако не си връзкар, с мениджмънта. Повишават само приближените хора и то в случай, че някой екип се разпадне или тийм лийд напусне и някой трябва да запълни дупките и закърпи останките от екипа.
- БРОЯТ ТИ МУНИТИТЕ ЗА ОБЕДНА ПОЧИВКА (точно 60) ИЛИ ЗАКЪСНЕНИЕ ОТ 2-5 - трябва да седиш и да ги отработиш ако се върнеш след 65-70 минути. Още не са почнали да броят, колко седиш в тоялетната, но се очаква.
- ВРЪЗВАРТ ХОРАТА С 2-3 МЕСЕЧНО ПРЕДИЗВЕСТИЕ ЗА НАПУСКАНЕ.
- ОГРОМНО ТЕКУЧЕСТВО НА ХОРА(заради прините горе)всеки месец напускат по 4-7 човека.
- Не всички са равни - екпите Локализейшън, АйТи, ХР и Финасови оферти/квоти си правят каквото си искат - идват на работа в 9.30-10 и си тръгват в 6 или 5, излизат постоянно да пушат, правят си двучасови обяди, играят тенис на маса по 1 час, защото техните тийм мениджъри са в Лондон и не ги следят да им броят минутите, както на другите роби.


бивш служител

45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Транслейт Плюс е коректен работодател, който предлага интересна работа, добро отношение и възможност за израстване. Колегите са страхотни - както тези от екипа, така и мениджърите. Само да отбележа, че 90% от мениджърите в София всъщност са започнали на стартови позиции и поетапно са били повишавани. Не разбирам всички необосновани твърдения по-долу. След комуникация с други отдели съм имала само и единствено положителни впечатления.

Да, работата има в излишък и задълженията на Проджект Мениджърите са всестранни. Понякога се получава напрежение. Спокойно мога да кажа, че това е фирмата, от която съм научила най-много. Всеки преценява как иска да се развива кариерата му и кое е най-подходящото работно място. Аз самата в последствие избрах да се развивам в друга посока, но не съжалявам грам за времето си в Транслайт.


настоящ служител

-27 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
-3
Привилегии
-1
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-1
Колеги
-5
Работна среда
-5

Здравейте на всички, които са кандидатствали да работят за Транслейт Плюс или са били поканени да работят за тази фирма. Пиша тук, за да ви предупредя какво ви очаква там, за да не се заблуждавате, когато ви свалят звездите на интервюто.
Първо няколко думи за мен - говоря англиийски и още един западен език на много добро ниво - за справка - повечето "фльорци" там са с един посредствен английски. Имам доста трудов стаж за годините си и хубава специалност - работил съм все на престижни места, но такива лицемери не бях срещал никъде. Да започнем с интервюто - говорихме и на двата езика и се представих много добре. Бях кандидатствал за една позиция, а ме навиха да работя като Project Manager,защото работата е много "шит" и нямат хора за нея (аз сам стигнах до извода). Аз се съгласих - казах си "ок, дай да пробвам". Пак ви повтарям - на интервюто ще Ви свалят звезди, само за да се навиете да подпишете договора.Напуснах сигурната си работа, за да работя за тях, а те ме преметнаха - на интервюто не ми казаха, че се работи със софтуер за преводи, който е отвратителен - това са 3-4 програми, които просто са ужасни. И на вас няма да Ви кажат, че ще трябва да работите с тези програми - гледат да Ви вържат и после тепърва ви почват проблемите. Ако знаех, че се работи с тези програми, никога нямаше да се съглася да работя за тях. Не ви казват за програмите, а после изискват от вас да ги владеете много добре.
Да продължим с офиса - тип open space. Тъмно, непроветрено, нямаш лично пространство. Чаках два месеца, за да ме преместят на бюрото на моя екип и така и не ме преместиха. Седях до една крава, с която не можех да си обеля две приказки, след като бях направил опит да общуваме.
Много е шумно - един влиза, един излиза, приказки...
По отношение на екипа - бяха предимно млади момичета, които не са никак отворени да ти помогнат или обяснят - правят го, но с подигравка, намръщени, иронизират. Просто не искаха да ме приемат - колко пъти уж щяхме да ходим на заведение - лицемери големи. Тиймлидерката ми беше една рахитеста дребосъчка, която изпадаше в нервни кризи - веднъж дори ми изхвърли тефтера, в който пишех как се работи с програмите. Можете ли да си представите? Да ми хвърли тефтера?!? Изобщо не искаше дори да ме изслушва какво искам да й кажа. Веднъж бях на работа болен - беше ме хванало някакво разстройство предната вечер и повръщане и на другия ден бях много отпаднал - е не ме пита една дума как съм - това човек ли е според вас. Уважение и човещина - нула. Имайте го много пред вид това нещо - много.
Има някакви уж обучения, на които едно младо момиче си дърдори - пее си песента като стара даскалица - изобщо не си правете труда да задавате въпроси - тя ще ви отговори толкова троснато, че ще съжалявате, че въобще сте питали. От тези "трейнинги" (обучения) не можете нищо да схванете, защото информацията е прекалено много, а текушите ви задачи са съвсем различни и всичко това се забравя, като не се изпробва - всичко е много разсейващо и бързо променящо се, за да можете да свикнете. Работи се с MS Outlook, което е добре, но на ден имате по 100 имейла - всякакви глупости, рождени дни и т.н. и трябва да си структуритате папките както ви кажат - не може вие да си съхранявате всичко в една папка?!?
Всяка сутрин трябва да пишете какви са задачите ви за деня с едни глупави и лицемерни имейли, от които и сега ми се повръща. Клюкарство, задкулисни простотии. Ако си добър човек - забрави да ходиш там. За там трябва да си нагаждач, помияр, задкулисен, и е желателно да си некомпетентен - имаш ли другите качества, ще си им удобен. Ако попаднете на кофти екип - ще се чувствате като неканен гост.
Товарят ви като магаре - тотална експлоатация, и после още и още. Обедна почивка излизате, когато има пролука - излизал съм в 15.30 ч. За какво говорим? Седял съм и до късно вечер - просто се прибираш само за да спиш. Мястото на офиса е скапано - всичко е скъпо, прекалено натоварено откъм движение, стресово. Не се лъжете по лъскавата сграда. Персоналът е нагъл и безскрупулен - няма да ви кажат "извинявай" - кучета те яли. Веднъж в седмицата донасят едни скапани банани и ябълки и пица (пицата е хубава горе-долу). Това е работа за хора, които владят много добре преводачески софтуер, но пак работната среда е отвратителна и едва ли биха издържали на този стрес. Пак ви казвам - не се лъжете, търсят балами за Project Manager. Не вярвайте на HR-ите, които ви звънят, мислете! Връзкарството е на ниво също - познати, приятели се вкарват там и си се поддържат и топят другите и се чувстват като вътрешни.
Препоръчвам ви да си спеситите работата за тази фирма - определено ще се опарите! Поздрави и успех!


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Като бивш служител на позиция Проджект Мениджър в translate plus, не бих препоръчал работата в тази фирма на никого. Заплатите са изключително ниски, имайки предвид ежедневно високото натоварване и търсеното ниво на квалификация (между 1100 и 1400 лв нето стартова заплата за висшисти владеещи по един или често няколко чуджи езика). Трябва да се мине поне година, за да може да се говори за преразглеждане на възнаграждението, като няма гаранция, че ще се случи въобще. Няма ваучери за храна, няма възможност за бонуси при постигане на добри резултати, няма ясно очертани процедури при желание за кариерно развитие, слабо ниво на вътрешнофирмена комуникация. Дори съм ставал свидетел как тийм мениджър крещи на подчинените си, без да бъдат взети абсолютно никакви мерки. Много често се налага да се остава след работно време поради огромното натоварване (оувъртаймът не се заплаща). Много често има и ескалации от страна на клиентите поради ниското качество на преводите, което е неизбежно имайки предвид, че постоянно трябва да се преговаря с лингвисти за смъкване на тарифите им, за да може проджект мениджърът да достигне таргета си за печалба на фирмата. Обстановката е тягостна, офисът мрачен и неподдържан. Компютрите са стари, а системите се сриват, което е невероятно неприятно, когато се гони дедлайн.

Не започвайте работа в translate plus, освен ако не искате да работите в замяна на жълти стотинки и лошо отношение от страна на мениджмънта.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

От самото начало проблеми. В трудовите договори винаги се оставя по някоя печатна грешка в документите, или на сумата на заплатата, или на броя страници на договора. Когато ги питаш се правят че не знаят за какво става въпрос.

Обещано повишение на заплатата след 4 месеца се оказва че всъщност е след 12. Мениджърите дори не се правят, че съжаляват за пропуска.

Отношенията с колегите винаги са натоварващи. Повечето са технически зле неподготвени или лъжат. Да се разговаря за работа е абсолютно безсмислено - след това трябва да губиш време да проверяваш дали лъжат или просто не знаят за какво става въпрос. Вътрешнофирмената комуникация е само по имейл. Повечето проджект мениджъри се мъчат да изглежда в имейлите им, че знаят за какво става въпрос в проекта им, но когато ги питаш или се опиташ да уточниш нещо по същество не могат да разберат за какво става въпрос. Често се стига до абсурдни оплаквания от клиентите. Фирмата лъже клиентите си, че всичките им преводи се проверяват от лице, което говори езика, което в много случаи не е вярно.

Отношението на управителите е лошо - често изискват неплатена работа извън работно време.

Не можеш да вземеш болничен, защото фирмата изисква да получи снимка на болничния на сутринта на първия болничен ден. Иначе без предупреждение го пишат като самоотлъчка. Проблемът е, че управителят им лъже своите управители в Лондон, че служителите му го лъжат.

Фирмата лъже новите служители, че запълва високи позиции само вътрешно, което не е вярно - фирмата е наела четирима нови човека на високи позиции само за последната година.

Фирмата няма абсолютно никакъв контрол над личните данни на служителите си. Служителите от отдел HR често дори не правят разлика между елементарни понятия като платен и неплатен отпуск, осигуровки. Когато ги питаш за вътрешните правила на фирмата или казват, че не знаят или не обръщат внимание на въпроса.

Атмосферата в офиса е изключително натоварваща. Често е твърде шумно за работа. Когато използваш кухнята/тенис масата дори в почивката ти правят забележка, че не "уплътняваш времето" с работа.

Избягвайте.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?