Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Линде Газ България /img/frontend/nomap.png"

Линде Газ България

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 337 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 131-140 от общо 337


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

След като вкарал стотици големи престъпници в затвора, един ден Шерлок Холмс прекалил с кокаина. Взел свръхдоза и умрял. Отишъл в Рая. Там на вратата го посрещнал Свети Петър.
- К’ъв си ти бе шемет – попитал Свети Петър.
- Как?! Не ме ли познаваш? Аз съм най-великия детектив в света – отговорил Шерлок Холмс.
- Стига бе! Сериозно? Като си такъв велик детектив, можеш ли да ми свършиш една работа?
- Мога. Каква?
- В Рая има милиони хора. Влез вътре и ми намери Адам и Ева.
- Окей - казал Шерлок Холмс и влязъл в Рая.
След три дни Шерлок Холмс идва и води на Свети Петър един мъж и една жена.
- Ето ти Адам. Ето ти и Ева.
Свети Петър останал удивен.
- Ти наистина си бил най-великия детектив. Как го направи бе, човек?
- Елементарно Питър... И двамата нямат пъпове.


-45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
-5

огато преди години Брайън Дъган признава, че е изнасилил и убил жестоко 10-годишната Джанин Никарико, за всички той вече е брутален сериен убиец. Момичето е убито през 1983 г., а Дъган се признава за виновен едва през 2009 г. До този момент той вече е осъден за няколко изнасилвания и за убийствата на 7-годишно момиче и 27-годишна медицинска сестра, която преди това насилил.

Ако смъртното наказание не бе отменено в щата Илинойс, сега Дъган щеше да е екзекутиран.
Учудващо, той не показва никакви признаци за угризения на съвестта за което и да било от тези престъпления.

Учените днес смятат, че тази липса на емпатия може да е свързана с истинската причина, поради която мъжът е извършил бруталните убийства, пише Би Би Си.

Неврологът д-р Кент Кийл от Университета в Ню Мексико е направил изследвания със скенер на мозъка на Брайън Дъган като част от проект, целящ да проучи дали антисоциалното поведение е свързано с функциите и структурата на мозъка.

„Той изобщо не може да разбере защо хората се интересуват от това, което е направил“, споделя ученият, който описва времето, прекарано с Дъган, като „клинично удивително“.

Психопатия

Д-р Кийл е пионер в поведенческата неврология – опитът да се разбере как функционира мозъкът на психопата и това да бъде използвано за лечение на такива хора. Моментът е изключително спорен, тъй като от хиляди години хората като Брайън Дъган са определяни не като болни, а като злодеи.

В литературата и киното например понятието „психопат“ не се използва като диагноза, към която дори е възможно да има съчувствие, а към човек, който всява ужас.

Д-р Кийл обаче има различна гледна тока. „Гледам на психопатите като на болни хора, така че не бих използвал думата „зли“, за да ги опиша“, казва той.

И така, какво точно е психопатът?

„Клинично го определяме като човек, проявяващ силно черти като липса на съчувствие, липса на вина и разкаяние. Те са много импулсивни, не планират, преди да действат, обикновено се замесват в неприятности още от ранна възраст“, обяснява докторът.

От години е ясно, че много затворници проявяват признаци на различни разстройства на личността, но едва сега учените започват да вникват в тяхното състояние.

Мозъкът на психопата

За своето проучване на Брайън Дъган д-р Кийл използва високотехнологичен мобилен мозъчен скенер, който се побира в бус и може да бъде откаран в строго охранявания затвор. С него той може да анализира структурата и функциите на мозъка на престъпника.

„Мозъкът на Брайън има много ниска плътност в т.нар. паралимбична област“, обяснява неврологът. Паралимбичната област е т.нар. поведенческа верига на мозъка, включваща зони като амигдала и кората на главния мозък, които са свързани с емоциите.

През последните десетилетия учените изследват хората с увреждания в тези части на мозъка, тъй като тяхното поведение внезапно се променя и те често стават антисоциални.

„Смятаме, че тази система не се е развила нормално в мозъка на Брайън“, казва д-р Кийл. Изглежда, психопатията е свързана с липса на развитие на тези области от мозъка, което може да е генетично.

Лекарят е наблюдавал реакциите на мозъка на Дъган в реално време, докато на затворника са показвани снимки на страдащи хора. Скенерът е отчел относително ниска активност именно в паралимбичната област.

„Брайън излезе от скенера и каза: „Леле, трудно ми беше да разбера какво искате да направя“, отчита д-р Кийл.

Според него в случая става въпрос за модел на мозъчната дейност, който показва, че психопатите са лишени от емоционални способности по същия начин, по който някои хора имат недостиг на интелектуални възможности.

Той е стигнал до подобни резултати при изследванията на голям брой затворници в САЩ. А това означава, че Дъган просто няма представа за болката, която е причинил. „Когато говорим за престъпленията, които е извършил, той реагира сякаш го питам какво е закусвал“, споделя Кент Кийл.

За него не е изненада, че мозъкът на човек, който има толкова различно и противообществено поведение, изглежда различно от другите мозъци.

А откритията може да окажат огромно влияние върху правосъдната система.

Невро-право

А какво трябва да прави правосъдната система?

Изследвания като това на д-р Кийл вече подхранват дебата доколко съдебната система трябва да се промени и трябва ли да се пригоди към факта, че някои поведенчески прояви са вродени.

Тази теза на наказателното право често е наричана „невро-право“. Това е спорна хипотеза за бъдеще, в което моралната преценка за престъпленията е заменена с идеята, че някои престъпници имат болни мозъци, които трябва да бъдат лекувани.

Д-р Кийл обаче не смята, че работата му ще се отрази на разследванията срещу насилници като Брайън Дъган. Според него разбирането на психопатиите по-скоро може да доведе до различни видове присъди и по-специално до край на смъртните присъди срещу психопати.

„Надявам се, че неврологията ще помогне на правната система да разбере, че тези хора имат разстройства, които са лечими“, споделя ученият. Той е убеден, че подобно лечение не трябва да започва чак когато някой признае, че е извършил жестоко престъпление. Затова с други учени разработва терапии за деца, които показват симптоми, подобни на тези на Дъган.

От затворниците психопати до лечението на деца

Според Кент Кийл историята на Брайън Дъган показва ключовите моменти, в които може да се помогне.

„Брайън е страдал в ранната си детска възраст. Правел е класически неща – наранявал е животни, биел е братята и сестрите си“, обяснява докторът.

Въпреки че с Дъган са работили социални работници, те не са знаели достатъчно за състоянието му. Всъщност децата, които имат признаци на разстройства на личността, не реагират добре на техниките, използвани просто при малчуганите с лошо поведение.

Когато например учител се опита да накаже такова дете заради постъпката му, то по-скоро ще се обърка и в бъдеще може да наранява другите заради липсата на емоционални способности.


-41 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-3
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-3
Работна среда
-5

Психопатията не е психично заболяване, а разстройство на личността. Психопатът е човек, който не притежава съвест, но не защото не схваща разликата между добро и зло, а просто защото не може емоционално да ги разграничи.

Той се отличава с поразителна липса на съпричастност и загриженост за околните. Ако при другите хора може да се различи емоционално наситено от неутрално събитие, то при психопатите това е невъзможно.

Части от лимбичната зона и части на мозъка, отговарящи за емоционалността като цяло при психопатите не работят. Това за жалост може да доведе до поредица последици за околните хора, които често се превръщат в плячка за психопата.

Той трудно може да бъде разпознат дори и от специалист, защото умело влиза в ролята на съвсем нормален човек. Ето обаче някои тревожни сигнали, които комбинирано сочат, че може би си имате работа с психопат и трябва да внимавате:

На пръв поглед той е изключително чаровен

Точно както актьорът може да влиза в множество роли, психопатът ще си сложи маска на нормалност, която да го направи симпатичен и приятен в очите на другите. Той често е душата на компанията. Обича да печели одобрението на околните, така че да може по-късно да ги манипулира по-лесно.

Психопатът излъчва самоувереност, която по естествен начин привлича околните. Вероятно има стабилна работа и чудесно симулира, че е "гражданин за пример". Като цяло не е трудно човек да се впечатли от психопат и да му се довери.

Обърнете внимание на това дали е грандоман

Психопатът често вярва, че е по-умен и по-силен, отколкото реално е. Той обича да се заобикаля с успешни и властни хора, защото това повдига собствения му статус. Чувството му за собствена важност често води до пропукване на маската му. Психопатът ще те настъпи, без да му мигне окото, ако нямаш статус или ценност, от които той да се възползва.

Често се държи безотговорно и импулсивно

Психопатът има склонност да не вижда нищо лошо в начина, по който се държи и приема света, дори когато обективно има място за притеснение. Супер характерен за него е отказът да поема отговорност за решенията си или за последиците от тях.

Тази му склонност се изразява най-ясно под формата на постоянна безотговорност. Психопатът е фокусиран върху собствените си желания. Той прави каквото си иска, когато си поиска. Това може да доведе до изневери, лъжи, кражби.

Психопатът може да води безразборен полов живот, както и да напуска работа, когато му е доскучало или не му се занимава.

Той просто не спазва правилата

Ако човекът, който подозирате в психопатия, се движи винаги строго по правилата и нормите, най-вероятно няма за какво да се тревожите. Психопатът не признава авторитети и обичайно гледа на себе си като на човек над закона. Може би затова около 25% от мъжете в затворите по света са психопати.

Проверете дали въпросният човек е имал проблемно детство. Повечето психопати са имали.

Показва ли емоции, когато ситуацията предполага?

Особено характерна за психопата е липсата на съвест и неспособността за емоционално разграничаване на доброто от злото. Обикновено на него не му пука дали наранява някого с действията си, ако те му помагат да изпълни целите си.

Психопатът не спазва моралните принципи, които останалите в обществото смятат за важни. Ето защо може да тръгне да съблазнява половинката на свой приятел да кажем или да прецака колега в работата, за да получи повишение. Без да чувства вина след това.

Психопатът не познава това чувство. Но пък може доста добре да имитира емпатия с цел да се хареса на околните. Нищо чудно да даде пари на просяк пред вас например.

Психопатите не реагират обичайно на тъжни поводи като смърт, наранявания и други негативни поводи, които разстройват останалите.

Влиза ли в ролята на жертва?

Психопатите са експерти в това да си играят с чувствата и несигурностите ви, така че да можете да погледнете на тях самите като на жертви. Това помага да намалите защитните си сили и ви прави уязвими на бъдеще експлоатация от тяхна страна.

Ако ролята на жертва е комбинирана и редувана с изблици на неприемливо поведение и зли действия, би трябвало да се замислите за истинската природа на този човек.

Психопатите са патологични лъжци

Психопатът няма задръжки и притеснения относно лъжата. Той лъже за малки неща, измисля цели истории, дори когато няма обективна причина да се скрие истината, той пак ще излъже поне малко.

Той не се смущава или срамува от това. Даже се гордее. А ако си мислите, че сте го хванали, той просто ще измени така нещата, че ще замаже умело положението, лъжейки още повече. Държи се спокойно, излъчва увереност и те лъже в очите.

И велики манипулатори

Психопатът е способен да те накара да правиш неща, които иначе не би извършил. Със средствата на умелата манипулация и пословичния си чар, с лъжите си и игричките си, той те използва като кукла на конци по пътя към своята цел. Той ще се сприятели с теб, ще изучи слабостите ти и после ще ги използва умело срещу теб и за лична изгода.


-43 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-3
Работна среда
-5

Бях чувал за Линде, че работната среда е много тягостна, но от коментарите разбирам за какво става въпрос.


-45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
-5

Йоан
2:1-25

2 А на третия ден в Кана,+ в Галилея, имаше сватбено угощение и майката+ на Исус беше там. 2 Исус и учениците му също бяха поканени на сватбеното угощение.
3 Когато виното свърши, майката+ на Исус му каза: „Нямат вино.“ 4 Но Исус ѝ отговори: „Какво общо имам аз с това, жено?*+ Моят час още не е дошъл.“+ 5 Майка му каза на онези, които прислужваха: „Каквото ви каже, това направете.“+ 6 А там, както се изискваше от юдейските предписания във връзка с очистването,+ бяха поставени шест каменни делви за вода, всяка от които събираше две или три течни мери*. 7 Исус им каза: „Напълнете делвите с вода.“ И те ги напълниха догоре. 8 И той им каза: „Сега налейте малко и занесете на настойника на угощението.“ И те направиха така. 9 А когато настойникът на угощението опита водата, която беше превърната във вино+ — но той не знаеше откъде е то, макар че онези, които прислужваха и бяха налели от водата, знаеха, — повика младоженеца 10 и му каза: „Всеки друг първо изважда от хубавото вино+ и когато хората се понапият — от по–лошото, а ти запази хубавото вино досега.“ 11 Исус извърши това в Кана, в Галилея, като начало на своите знамения и показа славата си,+ и учениците му повярваха в него.
12 След това той заедно с майка си, братята си+ и учениците си отиде в Капернаум.+ Но те не останаха там дълго време.
13 Наближаваше Пасхата+ на юдеите и Исус отиде в Йерусалим.+ 14 И видя в храма онези, които продаваха говеда, овце и гълъби,+ а също и онези, които разменяха пари, насядали по местата си. 15 И като направи камшик от въжета, той ги изгони всичките от храма заедно с овцете и говедата им, изсипа монетите на онези, които обменяха пари, и обърна масите им.+ 16 И каза на продавачите на гълъби: „Махнете тези неща оттук! Престанете да превръщате дома+ на Баща ми в дом за търговия!“+ 17 Учениците му си спомниха, че е записано: „Пламенността за твоя дом ще ме погълне.“+
18 Тогава юдеите му казаха в отговор: „С какво знамение+ ще ни докажеш, че имаш право да вършиш тези неща?“ 19 Исус им отговори с думите: „Разрушете този храм+ и за три дни ще го издигна отново.“ 20 А юдеите му казаха: „Този храм беше построен за четирийсет и шест години, та ти ли ще го издигнеш отново за три дни?“ 21 Той обаче говореше за храма+ на своето тяло. 22 И когато беше възкресен от мъртвите, учениците му си спомниха,+ че им казваше това, и те повярваха на Писанието и на думите на Исус.
23 И когато той беше в Йерусалим на празника Пасха,+ много хора повярваха в неговото име,+ като видяха знаменията, които вършеше.+ 24 Но Исус не им се доверяваше,+ понеже ги познаваше всичките 25 и нямаше нужда някой да му свидетелства за човека, тъй като знаеше какво е в сърцето на човека.+


-41 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-4
Фирмена сигурност
-4
Натоварване
-5
Потенциал
-4
Местоположение
-4
Колеги
-5
Работна среда
-5

Някой знае ли на коя страница от Библията е рецептата дето се превръщата водата във вино?


кандидат за работа

-40 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-4
Уважение
-5
Привилегии
-4
Фирмена сигурност
-4
Натоварване
-5
Потенциал
-4
Местоположение
-4
Колеги
-5
Работна среда
-5

Леле мале тук сте само луди!


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Св. преподобни Ксенофонт и Мария и синовете им Йоан и Аркадий
V-VI век

Честват се на 26 януари

Свети Ксенофонт бил един от най-знатните сановници в Константинопол. Той бил богат на светски блага, но още по-богат на вътрешни съкровища: вяра, благочестие и усърдно съблюдаване на всички Божии заповеди. Бидейки знатен по сан и по благороден произход, той бил още по-знатен по благочестие и по добродетелен живот. Колкото бил висок по оказваната му чест, толкова бил смиреномъдър по ум; не се превъзнасял над хората в сърцето си и не се гордеел с временната си светска слава. Събирал си съкровища на небесата, като предварително изпращал там богатствата си чрез ръцете на бедните. Имал си другарка в живота, на име Мария - негова подражателка във всички добри дела и изцяло еднаква с него по характер. Ксенофонт живеел с нея добродетелно, угаждайки на Бога, изпълнявайки непорочно всички заповеди и съблюдавайки правдата Божия. Когато им се родили двама сина - Йоан и Аркадий, те ги възпитавали с добри наставления и ги учели не само на книжна мъдрост, но и на страх Божий, който е начало на всяка премъдрост, а също така ги поучавали и на всяка добродетел. Те желаели да видят в децата си не само наследници на богатите си имоти, но преди всичко подражатели на богоугодния им живот. Изпратили ги да се учат на елинска мъдрост във финикийския град Берит1, който по това време се славел с школите си. След като те поживели там известно време заради учението, Ксенофонт се разболял тежко и вече очаквал смъртта. Като не се надявала мъжът й да оздравее, Мария написала писмо до синовете си, в което ги уведомявала за тежкото заболяване на баща им и ги молела по-скоро да се върнат у дома, преди баща им да отиде във вечността. Тя искала децата да получат последно благословение от баща си и да вземат участие в погребението му. Те побързали да се върнат у дома. Като ги видял, баща им се зарадвал и от радостта състоянието му се подобрило. Той им наредил да седнат на леглото му и започнал да ги поучава така:
- Както ми се струва, деца мои, аз се приближавам към края на живота си. А вие, ако ме обичате, като свой баща, направете това, което ви завещавам. Първо, бойте се от Бога и устройте живота си по Неговите свети заповеди. И второ, това, което ще ви кажа сега, казвам не от тщеславие, а с цел да ви наставя в пътя на добродетелта: ако имате за свой образец моя живот, мисля, че няма да ви е нужен друг учител. Защото домашното учение, изразено в слово и дело, е много по-полезно от всяко друго учение. Знайте, че съм живял досега, съхранявайки постоянно благоговение и простота на сърцето. Бях уважаван и обичан от всички не заради високия си сан, а заради кротостта и добрия си нрав: никого с нищо не съм обидил, никога никого не съм укорил, не съм клеветил, не съм завиждал, не съм се гневил напразно, не съм враждувал с никого. Обичах всички и живеех в мир с всички. Не пропусках да посещавам църквата нито вечер, нито сутрин. Не презирах нито бедния, нито странника, нито опечаления, но утешавах всекиго със слово и дело. Често посещавах намиращите се в тъмниците, откупих много пленници и ги пуснах на свобода. И както поставих преграда пред устните си, за да не кажа нищо лошо и лукаво, по същия начин поставих и закон за очите си - да не гледат чуждата красота и да не я пожелават. Бог ме опази и аз не познах друга жена, освен вашата майка, но и с нея живях в плътски съюз само докато се родихте вие, а след това ние се разбрахме да останем чужди един на друг по плът и съхранихме телесната си чистота в Господа и досега. Деца, последвайте живота на родителите си, подражавайте на нашата вяра, търпение и кротост и живейте така, че да угаждате на Бога; тогава Бог ще ви изпрати дълъг живот. Давайте милостиня на сиромасите, защитавайте вдовиците и сирачетата, посещавайте болните и намиращите се в затворите, избавяйте от бедствия обидените и неправилно осъдените, запазете мир с всички. Бъдете верни на приятелите си, правете добро на враговете си, без да им въздавате със зло за злото; към всички бъдете добри, кротки, любезни, смирени. Съхранявайте в непорочност душевната и телесната си чистота, а ако Бог ви благослови със съпружество, ложето ви да бъде нескверно. Бъдете благотворителни към Божиите църкви и манастири. Почитайте свещениците и монасите, защото заради тях Бог проявява милосърдие към целия свят. И особено не забравяйте скитащите се заради Бога по пустини и планини, по пещери и земни пропасти, но им давайте необходимото за живота. Нахранете достатъчно бедните и не ще обеднеете. Вие знаете, че домът ми никога не е търпял лишения, въпреки честите трапези, предлагани на сиромасите. Често се молете и внимавайте върху поученията на светите мъже. Въздавайте дължимата почит на майка си и я слушайте със страх Господен, като винаги изпълнявате волята й и никога не отстъпвате от повеленията й. Бъдете милостиви към робите, обичайте ги като членове на семейството си и като свои деца; старците пускайте на свобода и им давайте храна и всичко потребно до самата им кончина. Накратко казано, повтарям ви: това, което сте ме видели да върша, същото вършете и вие, и ще се сподобите с честта и славата на светиите. Помнете винаги и това, че този свят скоро ще премине и славата му ще изчезне. Деца, пазете заповедите Господни и моите наставления и Бог на мира ще бъде с вас!


-45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
-5

https://www.youtube.com/watch?v=kpRGERNswpg&list=RDp1godKRBeZc&index=12


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Свети великомъченик Георги Победоносец (275 – 281 г. – 23 април 303 г. по нов стил или 6 май 303 г. по стар стил) е един от най-тачените светци, мъченик за Христовата вяра. Той е почитан и от източните, и от западните християнски църкви, а също така и в Исляма. По времето на император Диоклециан той е войник в Римската империя. Обезсмъртен в мита за Свети Георги и ламята, той е покровител на Англия, България, Грузия, Гърция, Етиопия, Канада, Каталония, Литва, Португалия, Сърбия, Черна гора и на градовете: Бейрут, Генуа, Истанбул, Любляна, Москва и Фрайбург.

В Кападокия (Мала Азия) Георги получава военната титла трибун едва на 20 години, след като се проявява като пълководец. През 303 г., по време на управлението на император Диоклециан, е убит, тъй като е защитавал християнската вяра.

На иконите Св. Георги Победоносец е изобразяван винаги на кон, а в краката му лежи убития от него змей. Православната църква в Гърция и Румъния чества паметта му на 23 април. Българската православна църква, както и православните църкви в Грузия, Русия, Македония, Сърбия и Черна гора честват светията на 6 май. В България 6 май е също така народен празник и официален държавен празник.

Православната църква го възпява със следния тропар:


Като освободител на пленници
и на бедни защитник,
на немощни лекар,
на царе поборник,
победоносни
великомъчениче Георги,
Моли Христа Бога,
да се спасят нашите души.

—Тропар, глас 4-ти

Свети Георги и змея
Едно от най-известните чудеса, извършено от св. Георги и заради което често е изобразяван на иконите като конник, убиващ змей, е чудото, станало близо до град Вирит, днешен Бейрут, недалеч от град Лида, където лежало тялото на светеца.

Близо до град Вирит имало голямо езеро, в което живеел страшен змей. Той често излизал и много хора ставали негова жертва. Когато пък доближавал градските стени, дъхът му отравял онези, които били наблизо и го вдишвали. Гражданите се опитвали да се преборят със звяра неведнъж, но нямали успех.

Свети Георги побеждава змея, фреска, Лудовико Поглиаги
Така един ден те решили да помолят техния владетел за помощ, той пък от своя страна издал заповед, с която разпоредил всеки ден да предават на змея по едно от децата си и тъй да се спасят останалите. Издавайки тази заповед той уверил хората, че когато дойде неговия ред, и той ще предаде дъщеря си на чудовището. И така всеки ден отвеждали на брега на езерото по едно от децата, докато не дошъл ред на дъщерята на управителя. Когато това станало, гражданите поискали от бащата да изпълни думата си. Той заповядал на детето си да облече най-хубавата си премяна и да отиде на брега на езерото.

Когато змеят излязъл, се появил св. Георги яхнал бял кон и отишъл при девойката. Попитал я защо стои там и плаче, а тя като му обяснила защо е там, викала към него да бяга. В този час светецът-воин препуснал към змея и го пробол с копието си. После наредил на момичето да върже змея с пояса си и да го завлече в града. Народът, като видял това, се разбягал от страх, но св. Георги им заговорил, да не се страхуват, защото Господ Иисус Христос го е изпратил да ги избави от това зло, за да повярват в Него. Подир тези думи светият войн отрязал с меча си главата на змея, а хората повярвали в Бога и всички до един се покръстили, а те били двадесет и пет хиляди без жените и децата.

На това място по-късно била съградена голяма църква на името на Божията Майка и друга една на името на св. Георги Победоносец. Тук именно станало и друго чудо. При освещаването на този храм избликнал извор с жива вода, която лекувала много душевно и телесно болни.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?