Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Би Би Медия ООД / BB Media Ltd. /img/frontend/nomap.png"

Би Би Медия ООД / BB Media Ltd.

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 22 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 21-22 от общо 22


-45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
-5

И аз пробвах да работя там. За проект за "изпитателен срок" ми дадоха уж за 15 дни да довърша един real estate сайт. Пренаписах го за 1-2 седмици, защото се оказа доста лошо изпълнен. После изведнъж започнаха куп изисквания за промени и "чакай клиента да плати, за да видиш пари". Проектът, който ми дадоха, беше просрочен с година! Накрая аз обрах всичко, а при обещана заплата 1500лв не съм видял и стотинка. Сами преценете дали си заслужава.
От хората, които работеха там лятото не остана НИКОЙ. Всички или бяха уволнени, или сами си тръгнаха.
Не може за всичко да са виновни хората, които ти работят, но за собствениците е така. Ако сте профукали парите за един проект и нямате с какво да плащате, не лъжете хора с обещания за високи заплати и после да ги уволнявате, без да сте платили. Затова и проектите им не стават. Всеки почва нещо непознато, което бърза да довършва ударно и накрая е навикван и се изнервя.


-33 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-3
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-2
Колеги
2
Работна среда
-5

Ще обясня с две думи за какво става дума, ако може и дума да става за Би Би Медия. Аз съм работил в нея от 14.02.2006 до 20.10.2006, смятам че достатъчно съм видял. Въпросната се занимава Web страници и предпечатна реклама, броя на служителите е десетина човека. Аз бях php програмист. За осемте месеца бяха сменени почти всички служители, 90% бяха уволнени останалите 10% напуснаха по свое желание. На никои от напусналите и уволнените не беше дадена заплата. През цялото време се се бавеше заплата(случвало ми се е с по 25 дена). Като цяло обстановката е напрегната, сроковете за изпълнение на проект са от днес за утре, мене ме посрещнаха с един Real Estate сайт, който трябваше да е готов още на следващия ден. За времето, което съм прекарал ми се даваха проекти, които е трябвало да бъдат предадени преди няколко месеца(до 8 месеца). Клиентите на фирмата не са доволни, служителите също. Работил съм по 10-15 дни по 12-14 часа на ден, което не е било реванширано по никакъв начин. Всеки служител е бил жестоко и неоснователно критикуван по отношение на работата (Пример: Звъни ядосан клиент, че нещо не му е готово и цялата вина на момента се изсипва върху служителите, разбира се шефката е на мнение, че е идеален шеф, но просто всички са некадърни). А това че твърдеше че е идеална във всяко отношение, винаги коректна, никога никои не е ощетила, просто всички са некоректни с нея и тя горката винаги ни е влизала в положението. Във фирмата отношението между хората беше изключително социално, това вбесяваше шефката, отношенията между хората не бяха изцяло професионални след работа се ходеше на по бира. Към средата на на периода, в който работех ми беше категорично забранено да се срещам с бивши служители на фирмата (как пък не), не знам как не и се изсмях в лицето тогава, по този повод събрах събрах бившите (а те бяха доста вече) на по бира да им разкажа "вица".
"Шефът" и шефката на фирмата бяха мъж и жена, съответно шефката (мамино детенце), дъщеря на заможни хора решила да се занимава с Web без изобщо да си има и на идея за какво иде реч (горката). Мъжът и абсолютен смешник живее на гърба на жена си, тя го облича, храни, пари му дава, а той не и помага в работа и 1% (изобщо защо седи в офиса), скролира си по explorer-а по цял ден, а жена му ни убеждава, колко важна работа имал. Пичагата много не се интересуваше от това какво става в офиса, само се мазнеше на жена си, даваше акъл как да работим (с две думи от тия дето всичко знаят и нищо не могат). Да не говорим че се размотаваше в офиса по чорапи (отворете прозорците широко, че не се диша). Гледали сте тия американските филми дето някои от главните персонажи дава някаква гениална идея на момента и всички ахват едва ли не, та тоя "шеф" беше същия. Разбира се той така вдигаше на жена си самочувствието и вбесяваше служителите.
На тема управление на фирмата, ако така може да се нарече (или ако изобщо имаше такова). Всичко се правеше, както споменах от днес за утре, никаква идея кои какво трябва да прави, идва шефката и казва "Не работи по проект почни по другия, че там клиентите не са доволни", след 3-4 дни "Ама ти защо си спря по първия проект да работиш, той е много по-важен.".......(no comment). При такова отношение и при зор да работиш по-бързо се допускат грешки и до доста, разбира се идеята на шефката беше, за да не се допускат грешки - ГЛОБА (идеален стимул за работа, как да не му се работи на човек). Наложиха се глоби, мен специално не са ме глобявали, но имаше хора, които отнесоха такива. Начина по които се задаваше проект (Примерно: голяма CMS система) беше дават ти се 4-5 страници едър шрифт, в които според шефа пише повече от достатъчно, пълно с множество manager-ски грешки (Пример: форма за регистрация без Username и Password (уе-уе мауе пиле със зеуе, то бива да си manager, ма чак пък толкова)). В този ред на мисли при забавяне на проект ми се казваше, че има програмисти в Пловдив, който това го пражят не няколко месеца, а за няколко дни (като малък ме плашеха с баба меца, имаше по-голям ефект), който работели на 3 пъти по-ниска заплата и много по-качествено. Единствената мисъл, която ме караше да й вярвам е, че все пак не им седи на главата и не им дава зор. Manager-а на фирмата беше един смешник, който твърдеше че е бил manager на 30 човека, не можеше с 5-тима да се справи (Пример: клиентите не са коректни, работниците също, как той горкия да се справи с положението).
Като цяло в началото като постъпих във фирмата имаше 2-ма човека, които знаеха по 3 езика, за връзки с обществеността, имаше флашер с година и половина опит, дизайнер с поне година опит, manager също с година и половина опит. Сега тези хора работят в големи компании. Аз работя в момента в US фирма, скоро ще почвам в друга US голяма фирма, (тя е в класацията за "Аз обичам моята работа"), след такъв терор в тази малка фирмичка Би Би Медия, човек наистина се научава на много неща аз съм доволен от себе си, научих много и срещнах приятели, може би най-добрите ми приятели са от там. Ако почнете работа там, значи сте с не един а два таралежа в гащите, броят им нараства много бързо. Ако искате по-подробна информация, можете да се свържете с мен на ICQ: 198679181. Нарочно не съм изброявал имена да няма някакво недоразумение, не съм изброявал имена на клиенти, служители, manager-и, шефове, но ако ви интересува в сайта на фирмата ще намерите имена. Еххххх, жалко че са ми дали само 6000 символа, мога още много да разкажа, но за сега мисля че това е достатъчно да мотивирам и други служители (бивши и настоящи) на фирмата да изразят своето мнение.

P.S. Като кандидатствате в някоя фирма е важно да знаете колкото се може повече за нея.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?