Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Интерконсулт България https://www.google.com/maps/api/staticmap?key=AIzaSyDTo5pSNCbE0DW8tvZj8hGdttXLKd2WO4M&size=255x160&zoom=13¢er=София,ул. Индже войвода 7&markers=София,ул. Индже войвода 7

Интерконсулт България

Напишете мнение
5 3 0
3 точки от 18 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 18


настоящ служител

-6 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-3
Уважение
-1
Привилегии
-3
Фирмена сигурност
1
Натоварване
-1
Потенциал
-2
Местоположение
3
Колеги
1
Работна среда
-1

Ще коментирам като настоящ служител. Повечето мнения само ще ги потвърдя.

Заплащането е средно, но ако включим бонусите. Иначе е ниско. Вярно е, че ти удържат от заплатата за "бонус". В този ред на мисли правилния момент да се напуска е началото на годината, за да не си "назад".

Уважение има ако не си новобранец и клиента е доволен от теб, иначе няма.

Привилегиите са 25 дена отпуск, ама след 5-6 години във фирмата. Кухня за 4-ма и диванче на всеки етаж за 2-3 човека. А и безплатно кафе и вода. Може да обядваш в оползотвореното мазе, ама ако няма презентация иначе гориш. Петък има плодове, но 9;30-10 свършват, щото всеки си взима да има за целия ден, а някой и за понеделник. Шамар да е, аванта да е. Teambuilding-и има за рождения ден на фирмата и едно бонус. Бонусното е за 1 вечер на ххх км. Пътуваш час-два за една вечеря и на сутринта чао пак час-два пътуване.

Фирмена сигурност има. Ако си програмист (!) трудно се уволнява, но все пак има такива случай. Нарочно подчертавам програмист, тъй като това не важи за другите позиции, но няма да навлизам в детайли.

Натоварването е според проекта. Интересните и по-натоварени проекти са за най-големия клиент (Kongsberg), другите са по-спокойни. А някой от тях и дори скучни и демотивиращи.

Потенциал няма. Ако си без опит за 2 години ставаш Senior, а за теб почти нищо. Клиента се точи повече и фирмата е доволна, а и ти си доволен, че "трупаш стаж като старши". Обучения ако има то е за определни хора, за сметка на това те връзват със споразумение да си платиш курса ако напуснеш в рамките на 1 година. Най-много може да стигнеш team lead, но ако някой напусне и не си отскоро във фирмата.

Местоположение е ок. Има метростанция на 100м и спирки на градския. С кола вече е тегаво тъй като зелената зона е до бул. Константин Величков, а от другата страна е фирмата. Всеки работещ наблизко спира пред фирмата. Има малко паркоместа за служителите, но ако си от първите, иначе гориш.

Колегите са готини, има с кой да си лафиш. Има и разни роднински връзки във фирмата, с които разбираш защо дадени хора са все още във фирмата въпреки поведение и работа.

Работната среда е донякъде ок. Ремонтите свършиха, но за сметка на това всички стаи са 70% стъкло. Никакво лично пространство, за сметка на това пък постоянно биват разхождани разни клиенти които те зяпат как работиш/ядеш. А и може и едно демо да спретнеш изненадващо или пък да разкажеш върху какво работиш. Тук говорим за основната сграда, другата е от соц. време.


-1 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-1
Уважение
-2
Привилегии
-4
Фирмена сигурност
-3
Натоварване
1
Потенциал
-1
Местоположение
4
Колеги
4
Работна среда
1

И аз оставам с впечатление, че с човека от предната публикация работим в различни фирми. Това за бонуса наистина е добре да се сподели с всички, а не само с въпросната личност. Не е красиво, многото качествените хора, които напуснаха да се слагат в графа "които не са имали нито познанията, нито уменията да работят подобна работа". Това са хора давали своя принос за фирмата с години. Ако въпреки това има проблем, той очевидно е в подбора на кадри.
По-долу проблемите са идентифициране напълно безплатно и по-важното откровено. Ръководството може да се възползва от това, като се опита да ги реши, вместо да се изнервя и да опитва да ги замита под килима с бодряшки публикации. Не мисля, че във фирмата трябва да се притеснява от негативните коментари, защото такива има за всяка една IT фирма (особено българските) и ако някой си търси работа, няма как да си намери фирма без негативни мнения. Доста по-голям проблем ще възникне, ако по-опитните служители продължават да напускат! Екипите ще се „обезкървят“ и няма да има кой да тегли каручката, клиентите със сигурност ще го усетят и едва ли ще са щастливи да дават повече пари в България, вместо многократно по-малко в Индия.
Всеки напуска, защото нещо конкретно не му харесва или му пречи и всичко това е описано. За момента, повечето проблеми се решават от само себе си – ремонтът просто свърши, а заради пандемията се установи, че home office е работеща схема. Всички сме в една лодка и наистина ще е добре за нас, ако все пак се предприемат някакви ефективни и положителни промени.


настоящ служител

36 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
4
Привилегии
2
Фирмена сигурност
5
Натоварване
3
Потенциал
4
Местоположение
5
Колеги
4
Работна среда
5

Аз съм настоящ служител на фирмата. След като прочетох последните публикации, останах с впечатление, че аз и бившите колеги сме работили в различни фирми. Това ме подразни и накара да напиша моето мнение за ICB. Тук започнах своята кариера като стажант, все още учеш в Софийския Университет.

Ако кажа, че няма проблеми, ще излъжа. Съвършенна фирма, без проблеми, не съществува. Но през годините в ICB видях как след като те се споделят и обсъдят се търси решение как да се отстранят. Понякога това става мигновенно, понякога това отнема време. Според мен, подобна фирмена култура е рядкост.

Работих по време на ремонта, който беше коментиран в толкова много мнения. Наистина беше неприятно. След време, ръководителят на екипа ми сподели, че това е проблем и бяхме преместени в друга сграда, от другата страна на булеварда. Но както и да е, този ремонт отдавна е завършен и сградата е неразпозваема.

Относно проектите - има изключително интересни проекти (корабен симулатор, проекти обвързани с Industrial IoT, Big data & ML, Mixed reality проекти и много други). Има и скучни проекти, както и в повечето фирми. По време на атестациите фирмата се съобразява с това и се търси win-win сценарии, както за фирмата, така и за служителя. Извън атестациите, когато съм споделял желание за промяна, независимо каква, се е организирал допълнителен разговор с мен и промени са се случвали, когато това е било разумно и постижимо. Сигурен съм, че това е валидно за всеки, който е споделил.

Бонусите и заплатите - всяка година, понякога и няколко пъти на година, съм имал ъпдейт на заплатата. Това, което ми е обещано е това, което получавам. Ако има допълнителен данък, приет в държавата, в рамките на месец са ми ъпдейтвали заплатата, за да ми отговаря чистата заплата на обещаното. "Бонусът" е споделена печалба, а не сума, която се отдържа от заплатата и се дава накрая на годината (както някои са написали). Разликата е, че едното е допълнително възнаграждение за това, че си във фирмата на база заплатата, другото е допълнителен доход на база прихода на екипа и ролята на всеки в този екип. В началото и аз имах същите съмнения, преди да ми беше разказано и показано за какво става дума. Може би това трябва да бъде по-прозрачно споделено, за да не стават подобни обърквания.

Компанията се занимава, както с outsourcing, така и със собствени продукти. Outsourcing проектите обикновенно се чувстват като продуктови проекти с разликата, че IPR-а се притежава от клиента. Нищо общо със стандартната body-leasing компания, тук най-малката единица е екипът. При канселиране на проект, което ми се е случвало и на мен, се работи по вътрешен проект, докато не се намери друг платен проект, и хора не се освобождават. Въпреки това съм виждал това да се използва за предтекст за освобождаване на хора, които не са имали нито познанията, нито уменията да работят подобна работа. Предполагам, че и това е причината за негативните мнения от последните месеци.

Относно ръководоството, не е съвършенно, но когато съм имал критика или препоръка съм споделял директно, дори поняга твърде директно, и съм бил изслушван. Както CEO-то, така и CTO-та са с програмистки background и знаят за какво става дума.


бивш служител

-5 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-2
Уважение
-3
Привилегии
1
Фирмена сигурност
-3
Натоварване
-1
Потенциал
-4
Местоположение
4
Колеги
4
Работна среда
-1

Aутсорсинг фирма. Наемат те, отдават те под наем и за теб остава определен процент. Този процент е допълнително намален от раздути паразитни отдели със съмнителен принос, но за сметка на това голямо самочувствие. Практиката е да се вземат начинаещи. Евтини са и лесно се манипулират. Разбира се никой не е роден научен и затова в началото някой опитен човек от екипа компенсира с по-високо натоварване.
Схемата е проста. Наема се човек без стаж, работи известно време, промотира се пред клиентите, вдига му се длъжността и съответно парите, които фирмата получава за него. След което служителят получава малко отгоре, като така се образува буфер за минимално годишно увеличение на заплатата му в бъдеще. Накрая достига реалното възнаграждение за длъжността, промотират го отново и колелото се завърта. След години може и да си добре оценен. Усещането е неприятно.
Уважението е проблем, някои бъркат мазния изказ на шефа с такова. Изслушват те, но чуваемост няма. Шефовете са пред пенсия и трудно можеш да ги убедиш в нещо. Чиста загуба на време и нерви. В главите им са само предатели и конспирации, но не виждат по-далеч от носа си. Фирмата е тръгнала от комунизма и ще си отиде в комунизъм. Не знаеш кой на кого е човек, кой кум, кой сват и кой на булката брат. Натоварване e според екипа в който се намираш. В ненатоварените екипи можеш да си живуркаш до старини, стига да се водиш като бройка и да се плаща за теб. Потенциал за развитие - имаш право да те повишат за пред клиентите с цел да се взимат повече пари за теб. Дали заслужаваш повишение? Tова е без значение. Ако трябва някой по-добър ще се напъне малко повечко, за да се свърши работата на време. Той ще се напъне, ама за същите пари. Все пак ставките са си ставки и процентът си е процент. В повечето случаи това повишение не означава кой знае колко за теб. Продължаваш да правиш това, което правиш. За начинаещи е добре, вземат те без особени трудности, натрупваш стаж, за опит не е сигурно и отиваш другаде. Останеш ли още малко, рискуваш да се институционализираш. Местоположението е добро, транспортът до него също. Работна среда - офисът е тесен и претъпкан. Няма къде да проведеш един телефонен разговор на спокойствие. Има известни привилегии като по-голяма отпуска за хората със стаж във фирмата и няколко дни домашен офис годишно. Основният клиент който носи приходи е един и фирмената сигурност се свежда до него. Ако клиентът наема и фирмата наема, ако клиентът съкращава и фирмата съкращава. Толкова за фирмената сигурност. Годишният бонус е прилична сума, но пълна мъгла. Как расте и защо намалява - не е ясно. Могат да ти го отрежат по всяко време без очевидна причина и никакво обяснение. Всъщност не е точно бонус. Фирмата си го взема назаем от сумата, която получава за теб всеки месец и ако си примерен и не напуснеш - ти го изплаща в края на годината. Ако пък не, същият се превръща в глоба за теб и печалба за нея. Напуснеш ли в края на годината получаваш едно голямо нищо. Дали е справедливо? Не, но е печелившо. Другаде заплатата ти се равнява на тази тук, но с добавен бонус, разпределен по месеци. Текучеството е солидно. В един момент ти писва и напускаш с облекчение.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Вярно ли е, че всеки месец ти удържат процент от заплатата за сметка на годишния бонус?


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Да споделя и аз своите отзиви за фирмата. Престоя ми в нея беше дългогодишен и не беше на позиция Начинаещ. Имах възможността да си съставя мнение.

1.На заплащане поставям единица, тъй като основните заплати се актуализират само веднъж годишно, инфлационно и без оглед на направеното през годината.
Това силно демотивира, понеже някой може да се е трудил като роб, а друг да се е разсипал от почивка.

Индивидуалните повишения, за които са ми споделяли колеги, са за двуцифрени суми веднъж годишно.

Заплащането е каквото си договориш, като няма минимален праг за позициите, което също прави лошо впечатление.

Има бонус за Коледа, но той , разпределен на 12 дава малко към заплатата, така че да не се чувстваш съвсем ощетен. Проблемът е, че не знаеш как се формира, кой го определя и дали някой не си прибира част от него. Липсата на прозрачност ми напомня отчетността на Народното Събрание. Реална ситуация е да получиш по-малък бонус следваща година, с абсурдни обяснения за причините.

За да не се чувстват ощетени служителите, им се предлагат кафе и вода в офиса и понякога плодове.
Поема им се около 20 лв от спортна карта и горе - долу толкова от допълнително здравно осигуряване. Дават се и допълнителни дребни месечни бонуси, които покриват разликата в намалената заплата в дните, в които месецът е бил по-къс. Заплатата се дава редовно. Поради това все пак давам 1т .

2)Уважение. Като цяло такова няма. Нито се уважава правото на безопасен труд (да си на строителна площадка необезопасен, че и клиенти да водиш там!) е сериозно престъпление. Още помня, как един клиент направо избяга, като видя къде го водя.

Не се спазва някакво лично пространство-стените в основната сграда са стъклени и почти всеки ден влизат външни хора, които зяпат в екрана ти(процесът по сигурност се обезсмисля в Биг Брадър).
Отделно, някои от лидерите имат проблем с нормалната комуникация и с това да преценяват кое е проблем идващ от процесите и кое е проблем на хората.

Според мен хората се държат така, защото този модел на поведение им е позволен и
дори диктуван отгоре. Ненормално големият процент на напусналите (не по финансови причини) го доказва. Интересно, колко ли трябва да те удари по джоба, че да се усетиш че нещо не ти е наред?!

Разбира се, има и много готини колеги, но голяма част напуснаха. И то много ценни хора, за които ръководството горчиво трябва да съжалява(а ако не съжалява, значи има сериозен проблем).

Уважението към работещите не се изразява в подаръчета и бонуси, а в човешко отношение и изслушването и зачитането на мнението на хората.Този урок понякога се учи с години, понякога не се научава въобще...

3) Привилегии. За някои има обучения или конференции, за други не. Някои се скъсват да работят, други не. За само някои екипи има големи бонуси. Дори за хората в един екип бонусите са не според атестациите. Дразнещата дискриминация в рамките на една компания прави адски лошо впечатление.

В десетината мнения в тази тема хората много добре са написали и за липсата на възможности за растеж. Един от абсурдите е, че в собствените си официални документи фирмата е описала условията за растеж, но не ги прилага.
Какво е мнението ви за такава компания? Без коментар.
Финансовите привилегии описах в предната точка.

4. Фирмена сигурност. Като цяло има сигурност, че няма да останете без работа. Имало е уволнени хора, макар че повечето сами си бягат от компанията. Впечатлението ми е, че остават или неопитните кадри, или такива, които трудно биха се реализирали навън, поради това, че не им се занимава да учат нови неща. Имаше случаи, в който доказали се служители искаха да заемат дадена позиция, която наистина е за тях, но им беше отказано. Разбира се, те напуснаха и сега жънат успехи и се развиват в други компании (колко тъжно за ICB).

По отношение на сигурността, по-нагоре писах за личното пространство и информационната сигурност.
Принудителното местене в друг проект е нож с две остриета и част от напусналите служители си тръгват после, поради тази причина.

5. Натоварване. Ако сте работлив, на принципа на най-малкото съпротивление ще натоварят вас с 80-90% от проектите, а други с нула или до 20%. Това, разбира се, няма да е обвързано със заплата или бонуса ви. Ако сте начинаещ, това ще е добър начин да научите много неща, като ще тества и дали сте психически устойчиви да работите по 12-15 ч.Няма да ви попитат дали можете да поемете допълнително работа. За по-сигурно, може и да ви вменят вина, като редовното изречение за всеки новодошъл "Ако не се справиш в срок до утре, губим този проект", така че вътрешното чувство за вина да не даде на съвестния служител да спи, докато не направи извънредни усилия.
В същото време, има отдели, в които хората имат време за споделяне на смешни картинки и игри.

6. Потенциал-вижте горните точки. За колегите вече писах, местоположението е субективно.
Стигам до 9. Работна среда. В основната среда стаите са често претъпкани и над комфортния минмум за пространство. Липсата не места за почивка, особено зимата стресира персонала и се изразява в повишено напрежение. Фактът, че за да се разсееш пред сградата, трябва да чекираш картата си, все едно си излязъл от работа, също е дразнещ. Градинката и ремонтираната сграда изглеждат много приятно, но липсата за възможност за усамотение дори само за размисъл, определено не е плюс.

Вътрешните обучения бяха чудесна идея, но това, което се реализира не е ефективно. Ръководството не отпуска време за тях и всичко това "яде" от личното време на работещия. Както се случва и за други неща. Липсва уважение към личното време на служителите.

Цялостната ми оценка за компанията, сравнена с други компании на базата на моите нужди (не тези на ръководството или клиентите) е 1.

Най-силните черти са: коректен работодател,някои добри колеги, локация, техника.

Най-лошите: неуважение и липса на растеж,дразнещи демонстрации на ръководството, демотивиране.

Съвет: помислете си дали това е вашата фирма. Не вярвайте на обещаваното. Успех!


бивш служител

-6 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-1
Уважение
-3
Привилегии
-2
Фирмена сигурност
-2
Натоварване
1
Потенциал
-3
Местоположение
3
Колеги
4
Работна среда
-3

Има достатъчно мнения по-долу от които човек може да придобие представа за фирмата. Затова ще се огранича само с няколко факта за компанията и служителите:
-Досега не е имало случай на забавено трудово възнаграждение. Безспорен факт, макар и малко тъжен. Тъжен защото това напълно естествено нещо е първото положително, което ми идва на ум за фирмата.
-Доста от напусналите колеги продължават да поддържат връзки с ... бившите си колеги. Факт потвърждаващ много от долните мнения за готините хора и изградените приятелства, но нищо друго.
-Изтръпяхме доста труден ремонт на сградата. Е добре де, не съвсем ... той продължава с пълна сила. Дупчи се, кърти се, лепи се, няма спиране вече една петилетка. За сметка на това сега се наслаждаваме на удобствата на обновения интериор като кухничка за 4-ма при 100+ човека фирма, диванче за двама на етаж и коридор за един. Всички много се радваме и на машината за дим в мазето... Като допълнителна екстра всеки ден минават тур обиколки начело с шефа, който надълго и нашироко разказва за плочките, дограмата, кафе машината, шкафчетата и куп други забележителности. Не е изключено и да спретнеш едно бързо демо на случаен принцип в суматохата.
-Въведоха се доста социални придобивки. Нужни бяха две години размисъл от страна на ръководството, безплодни атестации и 30% напуснали служители, но се случи. Придобихме право на допълнителен ден платен отпуск след втората година до навършване на 5 години стаж във фирмата или 24 дни годишен платен отпуск. Вече имаме 10 дни хоум офис на година (да на година). Плаща се и част от допълнителното здравно осигуряване, както и част от мултиспорт картите. Не знам много или малко е това за бранша. Нека всеки сам да прецени.
-Заплатите са около средното за сектора, но с някои уловки. Интересната бонусна система е доста солидно перо от възнаграждението. На практика 20-25% от заплатата ти се удържа всеки месец за да ти се върне като премия в края на годината. Ако напуснеш в началото на декември обаче - пиеш една студена вода. Преместят ли те от печеливш към губещ проект - бонусът ти рязко спада. Независимо от усилията които полагаш. На практика нищо не зависи от теб. Фирмата е типична за аутсорсинг индустрията и печели на човекочас на месец. Поради този факт бонусната система е идеална за нея, но не и за служителите. Без въпросния бонус заплатите са силно в долния спектър на пазара.
-Служителите са разглеждани по-скоро като ресурс, а всъщност са най-големият актив на фирмата. Този ресурс се пренасочва към различни проекти и/или длъжности/задачи без особена логика, просто се заемат свободни места/хора. Няма план за развитие на служителите. Всеки се развива според ситуацията в която е попаднал. Случи ли непечеливш проект - виж по-горе с бонуса.
Това е от мен. За допълнителна информация ... знаете към кого да се обърнете.


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Казвам се Владимир Андонов и съм настоящ служител в ICB.
Ръководител съм на най-големият отдел в компанията състоящ се по настоящем от 30 високо квалифицирани software development и QA инженери. От повече от 10 години работим по интересни решения за компания, която е най-големия доставчик на корабно оборудване и софтуер в световен мащаб.
За мен е отговорност и чест да имаме доверието на такъв голям партньор, да поддържаме и разрастваме екипа в ICB и да осигуряваме постоянно натоварване с интересни и високо технологични проекти. Отговорност и чест е също, че софтуерните решения разработвани и тествани в ICB са в експлоатация на плавателни съдове и нефтени платформи на някои от най-големите компании в този бизнес. Ако някой има интерес за сферата в която работим, нека лично ме потърси и с удоволствие ще му представя повече информация за проектите и технологиите.
Няколко факта за компанията и служителите:
- От 20 години натрупан трудов стаж в ICB – няма нито един случай със забавяне на месечното възнаграждение.
- Доста от колегите които са напуснали ICB, продължават редовно да посещават бившите си колеги за по бира или в спортни събития.
- Изтърпяхме труден ремонт на сградата, но вече се радваме на удобствата на обновения интериор. А и кой би искал да работи в сграда с вида в който все още фигурира в Google street view. https://www.google.bg/maps/@42.7013959,23.2961952,3a,75y,89.8h,100.66t/data=!3m7!1e1!3m5!1sSGqeLg_vcfIf_QHP285ivA!2e0!6s%2F%2Fgeo2.ggpht.com%2Fcbk%3Fpanoid%3DSGqeLg_vcfIf_QHP285ivA%26output%3Dthumbnail%26cb_client%3Dmaps_sv.tactile.gps%26thumb%3D2%26w%3D203%26h%3D100%26yaw%3D172.51175%26pitch%3D0%26thumbfov%3D100!7i13312!8i6656?hl=en
- Въведоха се доста подобрения за служителите в социални и финансови аспекти, както и в обучения, които правят ICB конкурентно място за работа и развитие на служителите като професионалисти.


шубе го/я е и не казва!

13 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
1
Привилегии
2
Фирмена сигурност
4
Натоварване
1
Потенциал
-1
Местоположение
4
Колеги
4
Работна среда
-3

Съгласен съм с повечето от долните коментари. Ръководството е със закостеняло мислене, което в Софтуерна компания прогонва доста от служителите. Ще се опитам да бъда максимално обективен като разгледам всяка точка.
1. Заплащането първоначално е както си го договориш. Фирмената политика е да се наемат предимно джуниъри от академията на Телерик, тъкмо завършили в страната и чужбина или други канали и всякакви хора без особен опит, което не винаги е особено добро решение. А после се преразпределят в екип на случаен принцип, така че може да се случи да кандидатстваш за едно, а да те сложат за друго. Индексирането на заплатата е доста минимално. В рамките на 50-100-200лв, така че ако не започнете на висока заплата ще ви трябват поне 5 години, за да догоните нормалните за вашата позиция. Това кара хората, или да търпят, или да си търсят нещо друго, понеже след няколко години заплата става абсолютно нерелевантна спрямо пазара. Може би преди 10-15 години това е вървяло, но сега пазарът е доста динамичен. Едва ли не трябва да си просиш увеличение, за да ти дадат. Друг вариант е да тръгнеш да напускаш и тогава се сещат, че могат да ти дадат повече. Чарджват си клиентите или се печели по европейски проекти стабилно, така че пари има, желание да ти дадат повече - не.
2. Уважение - ако си от повече години във фирмата ще усещаш такова и ще можеш да говориш по-свободно с ръководството при проблеми. Издигат за тийм лидери опитни хора от вътрешните кадри.
3. Привилегии - напоследък се задвижиха нещата. Направиха се карти за метро, оптики, техномаркет, (безплатни нещица), мултиспорт, кафенца, бонуси 2 пъти годишни. Тиймбилдинг и партита 1-2 пъти годишно. Но за по-сериозни промени и привилегии ръководството го смята като лична загуба и не се правят.
4. Фирмената сигурност - заплати винаги на време, програмисти почти не се съкращават, а гледат да се преразпределят при отпадане на проект/клиент. Ценят те като кадър до известна степен. Ако си пряко под ръководството и проекта сметнат, че куца има доста по-голям шанс да те махнат.
5. Нотоварването е на приливи и отливи като рядко някой остава след работа.
6. Потенциал - евентуално след 5 и повече години във фирмата да се издигнеш до тийм лидер и толкова.
7. Местоположението е може би най-големия плюс. В центъра до метростанция Константин Величков. Но ако си от екипите в Нипроруда ще имаш за съседи от мургавите братя.
8. Колеги - можеш да си намериш обща приказка с всеки. Приятни хора. Женското присъствие почти липсва, като е ограничено до QA или администрация. Явно фирмена политика.
9. Работна среда - Почти постоянен ремонт вече поне 5 години. Непрестанно нови и нови преправяния и имаш чувството, че си общак на строеж, а не в офис. Ако си свикнал да работиш на спокойствие, тук няма да го намериш. Обстановката е обновена, но няма място за разведряване или почивка. Ако си от екипите в Нипроруда ще си в стара соц сграда, изолиран от всичко, но поне ще получиш нормална работна обстановка.
Като заключение бих казал, че фирмата е подходяща ако сте джуниър и искате да натрупате малко опит или искате да си бачкате нещо там спокойно дълги години, да взимате едни пари, не ви пука много, имате висок праг на търпение, не сравнявате заплатите в бранша, можете и да се пенсионирате във фирмата.


бивш служител

-1 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-1
Уважение
-3
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
0
Натоварване
2
Потенциал
-3
Местоположение
4
Колеги
5
Работна среда
0

Не мислех да пиша ревю за бившата си фирма, поради факта, че ще е твърде неутрално и не информативно (всичко вече е казано по-долу). Обаче след като прочетох това от 11 септември (2018), вече съм от хората свързващи тази дата с израза "inside job" :) Това писано от счетоводителката хвалебствие (поне да беше от HR) даващо отличен 45 от 45 точки (някой не е чел правилата преди да публикува) изрови и негативните спомени за работното място. Точно тези комунистически номера и постоянното подценяване на персонала и интелекта му са от причините да напусна. Но по същество - както казах неутрално мнение, много добри спомени с колегите - страхотни хора. Останалите неща са много добре описани в другите ревюта от 2018, трудно ми е да добавя нещо - без много стрес, освен постоянните ремонти, добра локация, огромни трудности при привличане на клиенти, УЖАСНАТА бонус система.
Съвета ми е ако сте от софт-уни или студент или търсите стаж - това е идеално място за вас, ще научите много, не се впрягайте с ръководството, занимавайте се с важните за вас и професионалното ви развитие неща!

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?