Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Интерконсулт България https://www.google.com/maps/api/staticmap?key=AIzaSyDTo5pSNCbE0DW8tvZj8hGdttXLKd2WO4M&size=255x160&zoom=13¢er=София,ул. Индже войвода 7&markers=София,ул. Индже войвода 7

Интерконсулт България

Напишете мнение
5 3 0
3 точки от 18 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 11-18 от общо 18


бивш служител

45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Колеги, не ви ли е неудобно да пишете глупости за фирма в която сигурно няколко години сте работили и сигурно сте обяснявали колко сте доволни на годишните атестации. Всяка година има атестация, на която си казваме какво точно не ни харесва. Над 70% от изискванията се удоволетворяват. Наистина недостатък е ремонта, който ни писна и се проточи достатъчно много. Относно заплащането наистина отидох на малко по-висока заплата, но възнаграждението в Интерконсулт е над средното равнище за софтуерните компании /аз съм правил тази справка и съм питал мои приятели/. Така че, колеги ако нещо сте ядосани не пишете глупости. Когато напуснем не бива да сипем лъжи и обиди към бившите си работодатели, които и да са те. Не съм съгласен с писаниците от м. 07 и 0982018 г. В компанията е приятно. Работното време е "плаващо". Не си ограничен когато имаш да си свършиш лична работа. Обстановката е спокойна. Пак казвам единствено шума и траканията от ремонта са недостатък, но дано свърши скоро, за да може колегите, които останаха да работят на тихо.
Ще се късам от смях за мнението за администрацията. Това го еписал колега, който вероятно не е работил на друго място. Обикновено когато ти трябва документ н адруго място ти се дава след 10-ина дни най-рано. Тук в това отношение не съм имал никакви проблеми. Прави ти се документа какъвто и да е веднага. До ден. Така, че колега, ако имате зъб на някой не пишете лъжи. Това са хора с опит / поне за мене/ и това не може да им се отрече.
От мен това. Дразня се когато се пишат лъжи и неистини по форумите, но това сигулно е нормално като чета и за другите фирми.


бивш служител

19 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
1
Привилегии
-1
Фирмена сигурност
1
Натоварване
3
Потенциал
2
Местоположение
4
Колеги
5
Работна среда
3

Заплащането е добро, ако натрупаш стаж във фирмата. Което звучи нормално. Но ще усетиш "разликата" чак след 6-7-8-та година. Т.е. индексирането е малко. По 50-100 лева на година.

Уважение има от долу нагоре. Отгоре - надолу е слабо.

Привилегиите са сведени до минимум. Но тук зависи на какви глезотии си свикнал и какво искаш. Имаше тиймбилдинги преди, всяка есен, под формата на семинари/конференции. Беше хубаво.

Фирмената сигурност, ако се абстрахираме от физическото значение на думата, се свежда до това основният клиент да остане клиент. Затова и се прави всичко възможно той да е доволен.

Натоварването е ОК. Ако попаднеш в "напечен" проект, ще те напичат и теб. Ако попаднеш в "айляшки" проект, може да си бозиш години на едно място.

Аутсорсинг компаниите вече станаха много. Потенциалът във всички е еднакъв. Виж Фирмена сигурност.

Местоположението е ОК. Метростанция, паркоместа (макар и вече малко трудно), МОЛ София, пазар Д. Петков (има много хубав магазин за месо там)

Колегите са супер! Много приятелства се случиха там и продължават. Наздраве, хора!

Работната среда през последните няколко години е като на строителна площадка. Това е доста демотивиращо, освен ако не сте строител.

Бонус: понякога може да се почувствате като в цирк, защото изненадващо може изпълнителният директор да влезе в стаята ви и да ви накара да "покажете с какво се борите" на потенциален клиент. Като цяло ръководството и счетоводството са с остарели разбирания, нетипично за софтуерна фирма. Инфраструктурата е слаба (ако си поискаш РАМ за настолния компютър, понеже виртуалката не се справя, може да си почакаш). Бонусната система е тотално неясна и изцяло извън контрола на служителя (т.е. не знаеш какво трябва да направиш, за да вземеш по-голям бонус).

Ако си стиснеш очите за горните неща, може за няколко години да започне да ти харесва.


бивш служител

3 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
-2
Привилегии
-3
Фирмена сигурност
1
Натоварване
2
Потенциал
-3
Местоположение
3
Колеги
5
Работна среда
-2

Твърдението, че фирмата е прекрасно място за junior програмисти/QA и т.н. не е особено точно. Изключително много зависи в кой екип ще се падне човек, защото има голяма вероятност да или изобщо да нямаш никаква програма за развитие (въпреки, че проформа се изготвя такъв), нито ще има кой да те вкара в конкретен проект/задача.
Фирмата се управлява от хора, които навремето са разбирали много, от дейността, с която са се занимавали, но от няколко години сякаш вече нямат реална преценка за нещата, в сектора. Нито като технологии, нито като отношение към хората, заплащане или осигуряване на адекватна работа среда. На работа се държат хора, които си нямат хал хабер от нещата, които трябва да правят, но пък са послушни и удобни, без собствено мнение за нещата. Абсолютно недоумявам как и защо малкото кадърни хора, които са останали във фирмата, го правят.
Работната среда е, отново, според екипа. Като цяло хората са дружелюбни и никой не би трябвало да има проблем с колегите си. Освен с "преките ръководители", при които човек може да "удари сериозна греда". Така наречените "серт" хора, които си мислят, че управляват бригада роби, в памукова плантация. В не малко екипи "настроението", по време на работа, е именно такова. Има едни санитарен минимум на добър vibe през деня, който да не депресира служителите.
Привилегии - нула. Имате правото да се оправяте сами.
Социални придобивки - ако искате, можете да си плащате за допълнително здравно, както и за мултиспорт карта (от нея фирмата покрива половината сума).
Както е споменато и по-надолу, сградата е в ремонт от 2 години. Това означава, че се събарят стени, прозорци, леят се носещи стени, копаят се дупки... на 2 метра от главите ви, докато се предполага, че трябва да сте поне малко съсредоточен, за да свършите нещо. Дори при такива обстоятелства (или пък целодневна липса на вода), шефовете не искат и да чуят за home office. Разбира се, ако сте се паднали в някой от екипите, чиито лийдове са адекватни (да, има и такива), можете да се уговорите с него.
Заплащането е под средното за сектора, като се разчита (както отново, по-надолу, е споменато) на голям коледен бонус (между 2 и 4+ заплати наведнъж, в зависимост от "печалбата" на екипа, в който сте имали късмета да попаднете.
Колаборация, между екипите, липсва. Освен стандартните чики-рики приказки, на кафе, липсва установен процес за споделяне на знания между екипите.
Администрация - нямам достатъчно думи, с които да опиша некомпетентността на 90% от хората в нея.


бивш служител

-8 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-2
Уважение
-3
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
-3
Местоположение
2
Колеги
5
Работна среда
-2

Почвам с лошото, за да има хепи енд:
Фирмата е с разбирания от 1995 година. Социални привилегии - абсолютно никакви (няма дори медицински прегледи, което май е незаконно), няма тийм билдинг... Около 1/4 от всяка заплата си я получавате в края на годината под форма на бонус. Бонуса може да е и доста малък ако ви преместят по не добре печеливш проект. Тази "гениална" рекет тактика е гордостта на ръководството за спиране на хората от напускане. Самото ръководство е самодоволно, и вместо с хора от ИТ средите, ще ги видите с "обичани" политици гонещи някаква "европари" далавера. Много от компютрите са стари или са "виртуалки" и то изключително бавни и проблемни. Бюрокрацията е силна, всичко се подписва и става на хартия. Възможност за развитие - много трудно с много късмет. Никой не бди над развитието ви! Сградата е във вечен ремонт от години на сам, който скоро няма да свърши. Не се работи приятно докато етажа се тресе от къртене! Бюрата всъщност са неудобни чинове.
Фирмата е подходяща за старт на хора без опит, но препоръчвам да се оглеждат след 2 години. Колегите са най-хубавото във фирмата, повечето са учтиви и безпроблемни хора (предполагам, това се е получило, туй като проблемните хора са винаги самовлюбени, а самовлюбен човек не би се задържал!). Локацията е близо до метростанция, работното време не е стриктно и няма проблем да се излиза за малко.


бивш служител

-16 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-4
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
1
Натоварване
1
Потенциал
-5
Местоположение
1
Колеги
5
Работна среда
-5

Българска аутсорсинг фирма. Ако си по интересен проект, ще имаш развитие. Няма никакви социални придобивки с изключение на мултиспорт карта, която се плаща от служетелите. Заплатата е много ниска и има големи бонуси за служителите, които са по-платени проекти, т.е. служителите поемат риска. Има годишни атестации, на които всички предложения на служителите за подобрения се отхвърлят без обратна връзка. Няма home office. До скоро служителите се помещаваха в две сгради едната с ужасна канализация и хигиена. В обновената сграда има постоянно ремонти и служителите трябва да работят при постоянен шум.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте! Студент съм и мисля да кандидатствам в тази фирма, тъй като харесвам C# и Microsoft технологиите! Някой може ли да сподели актуално мнение, какво точно не е наред с инфраструктурата на фирмата? Добри ли са отношенията, има ли други млади хора, заплащането как е за стажант? (не знам дали е коректно да ми се отговори в цифри). Благодаря!


бивш служител

29 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
4
Привилегии
1
Фирмена сигурност
4
Натоварване
2
Потенциал
3
Местоположение
5
Колеги
4
Работна среда
2

Фирмата предлага чудесни възможности на младите хора за стартова кариера в IT областта.
Заплащането е на ниво. Хората се стимулират предимно финансово с годишни бонуси.
Работата е интересна, динамична и ангажираща, проектите са разнообразни, хората също.
Работната среда (чисто физическа) не е от най-приветливите, техниката и инфраструктурата е остаряла, няма стая за почивка. 
Голям недостатък е трудната приемственост, следене и внедряване на нови технологии и методи на работа, което за самата област е критичен и решаващ за конкурентоспособността както на служителите, така и на цялата фирма.
И друг недостатък, но много хора го смятат за предимство, е да бъдат финансово стимулирани и хора, чийто принос за фирмата е спорен. Като по този начин се подкрепя и стимулира мързелът и непрофесионалното отношение. 


настоящ служител

41 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
4
Привилегии
4
Фирмена сигурност
5
Натоварване
4
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
4

 
По-лесно би било някой да пита и да отговоря, и определено недоумявам защо никой не го е направил все още.
 
Впечатленията ми не са от вчера, но няма да навлизам в подробности за себе си... освен, че пиша от убеждение
 
Работна среда - сградата определено е неугледна, но нещата не са толкова лесни колкото изглеждат. В момента 30% от фирмата е в съседна сграда, защото в тази няма място. Местната бюрокрация прави всякакви преустройства изключително трудни, а сградат определено няма големи перспективи за разширение. Всички искаме това да се промени и ръководството определено има воля да работи в тази насока. За колегите - вж. по-долу
Колеги - Екипите, в които съм бил и имам наблюдения, са много сплотени. Хората се подкрепят и подпомагат взаимно. Недостатък е, че тесните специалисти са малко, като всеки се налага да разбира от всичко. Често се наемат студенти, но когато те са мотивирани - инвестицията във време и нерви си заслужава. Когато обаче в екипа попадне някой с претенции без покритие - коригиращите действия се случват бавно, а от това екипът страда и се демотивира, без да има възвръщаемост. Нещата обаче вървят в добра посока, защото ръководителите все по-често имат думата на техническите интервюта.
Местоположение - За някои далеч, за други близо... В широкия център на София, на 2 минути от спирка от метрото и друг масов градски транспорт. Много място за паркиране, наблизо има много заведения с хубава храна и добри цени.
Потенциал за развитие - Йерархията е сравнително плоска. Мениджърите са собственици и ако някой се развива добре, това веднага се забелязва. Дават му се повече отговорности, а след като ги оправдае - административните и финансови стимули следват закономерно. Не е необходимо някой да напусне, за да наследите неговото място и единственото, което ви ограничава е собствената мотивация.
Ангажираност - За програмистите задачите са сравнително ясни. Работното време е гъвкаво, стига да не се прекалява с волностите. Ръководителите, обаче - всеки води екипа си по свой начин, като единственото което седи преди границата с хаоса е личностните му спосбности и уменивто да убеди екипа си в нуждата от ред. Ръководителите често работят по 5-6 проекта (и повече) в рамките на една седмица, докато всеки от екипа или клиентите искат внимание. Това определено е смазващо за нервите.
Фирмена сигурност - Фирмата е изключително отговорна към служителите си и не наема, ако няма дългосрочна перспектива. Дори когато някой екип се свие, фирмата задържа служителите си и прави всячески опити да ги натовари пълноценно, дори за своя сметка. Мениджърите са приниципни. Доносничене и интриги никога не са били стимулирани и такива не изкарват дълго.
Привилегии - безплатно кафе, служебни телефони, лаптопи - за мен това не са привилегии, а средство да съм по-производителен. Има фирмени мероприятия извън София 3-4 пъти в година, включително и 3 дни на морето. В други фирми са свикнали на служебен автомобил, фитнес, ваучери за храна, застраховки. Може би вариантът да получаваш пари в брой и управляваш сам бюджета си е по-добър за мен.
Уважение - то е взаимно. Ако не го изпитвам, няма да си губя времето. Ако не го получавам - значи съм престанал да съм полезен и отново нямам място. Мениджърите са започнали от 0 и фирмата е вече над 100 души -това заслужава уважение. Когато си получил кредит на доверие - това заслужава благодарност. Времената, когато си бил неопитен, ти биват напомняни понякога и се съмняваш дали уважението е взаимно. 3 пъти съм бил на границата от напускане, но когато отговорностите които ти възложат надминават онова, накоето мислиш че си способен, разбираш че ти вярват.
Заплащане - Заплатите не са най-високите, но по мое мнение са в горните 80%. Летни и годишни бонуси, бонуси за прослужено време. Макар да има някаква система, бонусите не са строго регламентирани. Новогодишният (2-4 заплати) често се смята за метод хората да бъдат задържани до края на годината, но ако не планирате друго - това не би трябвало да ви притеснява. Мога да обобщя с една дума: справедливо. Няма обаче да видите шефа с ново А8, а бонусите да останат само обещания.
 

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?