Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Компютър Маркет ЕООД / Лидер Технолоджис ЕООД /img/frontend/nomap.png"

Компютър Маркет ЕООД / Лидер Технолоджис ЕООД

Напишете мнение
5 3 0
3 точки от 9 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-9 от общо 9


бивш служител

38 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
5
Привилегии
4
Фирмена сигурност
5
Натоварване
3
Потенциал
3
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Добро работно място и колеги!


клиент

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте,искам да изкажа голямата си благодарност към момчетата от магазина ви в гр.Пловдив.А по конкретно Милен и Данчо.Изключителни професионалисти! Пазарувахме със съпруга ми в този магазин и момчетата бяха много изчерпателни,търпеливи и отзивчиви! Те са любезни и изграждат доверието на клиента,усмихнати и дружелюбни!Малко са такива служители,пазете ги! Останахме очаровани и с радост пак ще пазаруваме ог там.


бивш служител

-24 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-4
Уважение
-3
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-2
Натоварване
-4
Потенциал
-3
Местоположение
3
Колеги
-1
Работна среда
-5

Преди да си помислите да започвате работа в някъква фирма, обърнете внимание на следното гражданско дело в открито заседание и го прочетете за да не бъдете следващите за който ще четем публично достъпно решение на Районен Съд Пловдив, като същото е достъпно чрез следната връзка.

Връзка: http://www.rs-plovdiv.com/%D0%94%D0%B5%D0%BB%D0%B0/%D0%93%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%BE%20%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D0%BE/2016/74/%D0%A0%D0%B5%D1%88%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5/07-07-2016

Относно: Гражданско дело 74/2016 гр.Пловдив


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Тринадесет месеца след неправомерното ми изгонване все още водя дела, за да доказвам, че е такова. След близо четиригодишна служба, г-н Млад Меринджей дойде в обекта, обяви, че ми дава едномесечно предизвестие, но да не идвам на работа, едва ли не като бонус за дълга служба, за което ще ми бъде заплатено. След един месец отивам да си получавам документите и възнагражденията- и ми поднесоха изненада- дисциплинарно уволнен, защото един месец не съм ходил на работа. Мила родна картинка.
Не виждам в обявите си да споменават заплащането и никой тук не говори за него в цифри- то е точно 450лв (защо ли не го споменават в обявите?) обещават ви различни бонуси и проценти от оборота при определен таргет, но ако случайно си го хванете, г-н Млад Меринджей ще прецени, че ви дава твърде много и ще въведе "нова схема на заплащане" с абсурден таргет- с цел да ви закотви на минимална работна заплата. Разбира се, Вие сте материално отговорни като служители, макар че работодателят Ви ще бъде материално безотговорен към Вас. Разбирайте- ще плащате като поп, макар и обективно нищо да не зависи от Вас. Работи се по официални празници ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, ЕСТЕСТВЕНО без да се начисляват извънредни за това- на Великден, Коледа и Нова Година сте на работа, точка.
Потенциал за развитие? Стига де, Вие наистина ли смятате, че ще започнете работа като продавачка и ще станете шеф на корпорация? За какво са Ви работодатели, ако го можете? За фирмената сигурност и уважение споменах вече. Работната среда и местоположение са напълно ОК- млад(и глупав), романтично настроен колектив с промит от големи обещания мозък в лъскав магазин- съвсем заслужени 5*


бивш служител

-12 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
1
Привилегии
-4
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-2
Потенциал
-1
Местоположение
5
Колеги
4
Работна среда
-5

Редовно виждате обяви за работа за тази фирма защото договорът им е напълно противозаконен и противоконституционен. Договорът на тази фирма е по дълъг поне два пъти от договорите на която и да е банка в българия, над 40 листа е договорът с 4-5 допълнителни споразумения към договорът без които не Ви взимат на работа ако не ги подпишете. А самият договор Ви забранява да напускате компанията в срок от 5 години, ако го направите дължите неустойка в размер на 10 000 лева, ако не спазите някоя подточка от договора отново дължите 10 000 лева, като в договора се подписвате на клауза според която не е нужно да се доказва по какъвто и да било начин допуснатата от Вас грешка за която ще бъдете санкциониран с сума която ще изплащате в един не малък период от време. Напускането на фирмата не е с едномесечно предизвестие а с тримесечно предизвестие. Забраняват ви по договор да работите за която и да било конкурентна фирма за срок от 5 години както и да пазарувате от фирма дилър на компютър маркет.

Отделно едно от споразуменията на фирмата което Ви карат да подписвате е такова с което заявявате че никога не сте работили подобна работа и не сте били квалифициран за същата, като поради това фирмата Ви е изпратила на обучение с цел преквалификация в София където никога не Ви пращат вдействителност и за което според споразумението са Ви плащали, така че след евентуално напускане на фирмата ще Ви съдят за това че сте ощетили фирмата с няколко хиляди лева за вашето обучение а вие сте я напуснали и за което ще им дължите неустойки. Вдействителност нито ще ви платят нито каквото и да било друго.

Повечето клаузи в над 40 листовия договор биха паднали пред конституционния съд, но някой от тях не биха паднали и тези които имат смелоста да подпишат подобен договор дълги години ще са длъжници на тази фирма, а от горе на всичко ще бъдете и осъдени да заплатите съответната сума.

Магазинът в който работих има изложена много стока включително лаптопи, таблети, телефони и др. Нито една стока не е обезопасена както в другите вериги магазини. И при евентуална кражба на дадена стока плащате Вие в троен размер откраднатата стока за това че не сте я опазили. В крайна сметка вие продавач-консултант ли сте или сте пъдар/охрана... магазинът няма дори алармена система която имат повечето магазини на входовете и изходите си.

При евентуална ревизия, всички липси се покриват от джоба на служителите работищи в конкретния офис, като така евентуална липса от близо 5000 лева се заплаща от служителите, като докато не изплатите тази сума не Ви дават заплата, което означава че 5-6 месеца е възможно да стоите без заплата и в същото време нямате право да напускате фирмата защото клаузите от договорът единственото което ще направят е да Ви задължат да платите много по голяма сума.

Договорите умишлено ги бавят и ви карат да пътувате до друг град за да го подпишете, като постъпите на работа оправят документите за пред НАП но не Ви дават договор и Ви молят при евентуална проверка да лъжете че имате договор защото глобата за фирмата в такава ситуация ако кажете че нямате договор е 15 000 лева.

Всичко в тази фирма е един пълен абсурд, ЧЕТЕТЕ ДОГОВОРЪТ ПРЕДИ ДА ПОДПИШЕТЕ КАКВОТО И ДА БИЛО, недейте с лек замах или с доверие към тях да подхождате защото ще сбъркате.

Няма нищо лошо в това да кандидаствате за отворена позиция в тази фирма, но изисквайте договорът да Ви бъде предоставен по рано от деня в който сте се разбрали да го подписвате и много внимателно и предпазливо подходете към него защото е пълен с много допълнителни споразумения и клаузи с които им ставате длъжници и едва ли не роби за един не малък период от време в което отговорните лица за каквото и да било ще бъдете именно Вие.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Работното време на смени ли е или как, защото виждам, че се работи и събота и неделя?

Имат пусната позиция за Бургас, но опасенията ми са, че много, много често обявата им се върти в jobs. Та, ако може малко повече подробности?


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Под "допълнителни" доходи, колежке, различни от основната заплата, имам впредвид бонусна схема за постигане на определени парични или стокови цели, както и леки Коледни бонуси. А ти за какво си мислиш, си е твой проблем. Постарал съм се да бъда достатъчно обективен (и плюсове, и минуси) и заставам зад всяка една своя дума и мога да я докажа. Не плюя срещу фирмата, а казвам истината. Истина, за която и Инспекция по труда се произнесе и даже, ако бях дори малко безочлив и некоректен, можех да си взема още по-голямо обезщетение. Междудругото, на трудовата ми книжка към днешна дата все още и липсват всички реквизити.


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

         От половин година работя във фирмата, но бих казала, че впечатленията ми до тук са повече от добри. Млад колектив, в който хората са усмихнати, приятелски настроени и винаги готови да помогнат. Бих казала същото и за управителя на фирмата, който е като приятел със служителите, а не като началник с подчинени. Какво значи "социални придобивки"? Има съвсем нормално - заплата навреме, която е повече от очакванията ми "за времена на криза", има осигуровки и служебен телефон. Не е вярно, че всички са на една длъжност, тъй като аз съм "служител човешки ресурси", а наскоро започна "сервизен техник". Вярно е, че преобладават продавач-консултантите, но в крайна сметка фирмата се занимава с търговия с компютърна и сървърна техника и периферни устройства, тук общи работници и шофьори на камиони нямат място.
 
ВИНАГИ ЩЕ ИМА НЕДОВОЛНИ СЛУЖИТЕЛИ!
защо ли, след като е имало "доста възможности за допълнителни доходи отделно от основната заплата" и по какъв ли начин!?!?!
Да се клевети човек и фирма, която до преди няколко месеца ти е давала хляба на масата, а и много други неща е долно и гнусно!
 
 


бивш служител

16 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
2
Привилегии
3
Фирмена сигурност
1
Натоварване
1
Потенциал
-3
Местоположение
4
Колеги
2
Работна среда
3

Плюсове:

Работата във фирмата като цяло далеч не е лоша, даже бих казал - приятна. Заплащането е сравнително добро за времена на криза, особено в компютърния бранш. Новият магазин в квартал Тракия е добре изглеждащ и приятен за работа. Няма закъснения (сериозни) в заплащането на заплати и бонуси. Има доста възможности за допълнителни доходи отделно от основната заплата.

Минуси:

перспективите за развитие не са големи, предложенията за нововъведения и промени не се приемат ( макар да те питат често КАКВО СМЯТАШ ,ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРОМЕНИ? - ДАЙТЕ ИДЕИ ! ), осигуровките са на минималния осигурителен праг за длъжността, независимо колко взимаш реално ! Без значение каква длъжност заемаш всъщност ( сервизен техник или управител) - по договор си "продавач-консултант".Ако нямате силни амбиции за кариера - перфектното работно място.Със сигурност при съкращаване ще се опитат да ви изиграят и да спестят някой лев, както стана в моя случай - подведох се и се предоверих, но все пак , в моя случай, отрицателните последици ще си останат за тях. Преследвайте правата си до край и не оставайте длъжни на работодатели !

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?