Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

C3/Customer Contact Channels /img/frontend/nomap.png"

C3/Customer Contact Channels

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 22 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 11-20 от общо 22


бивш служител

-28 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-1
Уважение
-5
Привилегии
0
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-3
Потенциал
-5
Местоположение
-3
Колеги
-1
Работна среда
-5

Лошите мнения, с които се сблъсках тук, за жалост са истина. Според клишето негативните мнения по такива форуми се пишат от некадърни хора, недоволни от живота. В конкретния случай хората са писали от разочарование от отношението и оценката, която са получили от този работодател. Антуражът във фирмата е на двете крайности: има много свестни, възпитани, образовани хора с ценз и достатъчно трудов стаж зад гърба си, както и много плебеи, които никога не са работили в цивилизована компания, т.е. никога не са имали добър пример за фирмена култура и без проблем се домогват до блага с доносничене, гъзоблизане и послушничество...или други практики, споменати от другите форумци, които се толерират във фирмата. Свестните не прокопсват в тази фирма, само ги ползват като магарета, товарят ги с все повече задачи и отговорности, без да им вдигат заплатите и...накрая те напускат! Входящите обаждания се манипулират, както и други вече казаха, така че дали ще получиш бонус е предначертано! В крайна сметка такъв микс ти пускат по линията, че да не генерираш бонус. За идване болен на работа има обявен бонус! Доста "здравословно", нали?! Имайки предвид, че в един коптор са набутани 70-80 човека, разположени на бюрца 80х40см всеки, които си дишат газовете и бацилите. Прозорците се заключват. Всички вътрешни конкурси са също предварително обещани, провеждането им е проформа. В крайна сметка някой креватен акробат/ка или цар на интрига гимнастиките и слагачеството получава новия пост с "топла заплатка". Повишение на заплатата не очаквайте, дори и след 1, 2 или 3 години, независимо какво ви обещават в началото! Няма да мръдне и със стотинка нагоре. Повсеместна селяния, но рибата се вмирисва от главата, така че си правете изводи за мениджмънта. Като иде човек от село ще си прилага селските методи и маниери, друго не може да се очаква. Работното време е толкова фиксирано, че не можеш да отидеш до тоалетната, без разрешение. А закъснееш ли с 2-3 минутки, 2-3 пъти в рамките на месец...и ти вдигат мерника. Меко казано затворнически режим! Потенциал за развитие - МИНУС 100! Едни бъхтат за 2 лв, други по цял ден правят таблички и лепят лепенки по едни дъски за 200 лв. Слушат великия глас от Америка и нямат представа с какво се занимават бъхтащите се, само ги натискат с вилицата да постигат цифри, спуснати им от Америка. Критериите за качество ги сменят всеки месец...поне по два пъти, а длъжностната характеристика така е скалъпена, че е повече от обща. Горе долу според нея могат и да изискват от теб и телефонна любов да правиш. В крайна сметка всеки има сметки за плащане, семейство за издържане и нужда от пари и затова хората, дори и качествените, са принудени да търпят това...В България вече е пълно с кол-центрове, повече са от нормалните фирми, така че ако сте решили да почвате работа в такъв или сте принудени от обстоятелствата, може да си изберете някое по-малко зло...


бивш служител

-29 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-4
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-4
Потенциал
-5
Местоположение
0
Колеги
4
Работна среда
-5

Здравейте на всички! От самото начало да си кажа - не се занимавайте с тази "фирма" , пълна с алчни и безскрупулни 'човечета' ,  пълни лицемери и тотална шуробаджанащина. Ако сте студент , желаещ да подработи 2-3 месеца, човек преди пенсия или жена , планираща да забременее - моля четете надолу. Ако сте честен и почтен човек със знания , стремящ се към хубава и спокойна работа и евентуално издигане във фирмата - бягайте далеч от тук . Фирмена политика е да се търси евтина работна ръка ,а не кадърни и опитни хора. Като цяло се гледа да се наемат незавършили студентчета или хора от прованса (нищо против тези хора), неориентирани на пазара за работна ръка и готови да бъдат безскрупулно експлоатирани за малко пари.
Нека започна точка по точка , за да имате представа за какво говоря, искам да знаете едно - всичко , колкото и абсурдно , нехуманно и гадно да Ви звучи , е самата ИСТИНА. Във тази фирма много мразят точни и откровени хора , затова и малцината , които им казвахме истината , им бяхме трън в очите.
Фирмата за сега има 2 проекта - за Хилтън и за Офис Депо . В Хилтън ако НЕ сте с немски всичко е ок , само трябва да се мазните на супервайзерите си и да се съобразявате че се крещи на турски през цялото време в офиса ( по-нататък ще обясня защо). Немският екип носи всички на раменете си и е най-дискриминирания и унижен екип (странно нали :) ) , за офис депо забравете - 100 обаждания им е целта на ден , ниско заплащане и гадни шефове , огромно текучество и в двата проекта ..
Заплащане - мнооого ниско за това , което Ви очаква, гледайте хубаво да се договорите още от начало защото после увеличението е по 1-2 % на година  (като се вземе инфлацията от минимум 2 3 % излиза че ще взимате в бъдеще по-малко пари , от колкото в началото). Всяка година ще Ви лъжат в очите че 'времената били трудни , нямало пари' и тн. Остават само празните обещания за розово бъдеще. Ако се мазните на шефовете и ви дават ранни смени , то имате шанс да хванете бонус. Имайте предвид . че хора с болничен не взимат бонуси , та ако не дай си Боже се разболеете , идвате болни на работа , че иначе целия месец труд Ви отива на вятъра ( и заразявате всички други съответно).
Уважение - Вие сте просто статистика , инструмент и нищо друго , никой не му пука за Вас , ще получавате максисум сканирани смешни листчета с Вашето име , с никаква стойност , ако скучайно сте си ударили месечните цели. Събота и неделя нямате, та ще се молите да Ви дадат 2 дена 1 след друг да почивате ( вторник и сряда , колко яко нали ;) ) , ще се мъчите да си уредите отпуската и след около 20 30 емайла е възможно да Ви върже и да вземете 70-80% от дните , които сте си поискали 2 3 месеца преди това. Ако искате да Ви използват максимално и да Ви изхвърлят като изхабен парцал - тук е мястото.
Привилегии - никакви. Като Хилтън работник може да отидете 'само ' за 50 евро на ден и то почти никога в хубавите хотели със закуска за двама .(все пак това е 'промоция' и е рядко достъпна) Колко яко - като билетите са скъпи , да не говорим колко по-хубави хотели има по света за тези пари , а не сивата и безлична верига... Тиймбилдинги забравете ( нали се работи 7 дена в седмица ) , на Коледа ще Ви съберат в дискотека с фалшив алкохол , който е и крайно недостатъчен за всички.
Сигурност - имало е проект е Талин , в Ирландия и сега е тук , преподписали са тоя месец за още година , никога НЕ знаете дали няма да съберат багажа и айде на ново , по - евтино място. Никога не си сигурен дали няма да те натопят за нещо или дали няма да манипулират статистиката в тяхна полза ( все пак не можеш да си запишеш всички 1500 обаждания , които имаш на месец). Оттам те викат във фирмените 'аквариуми' (нещо като мини стаички ) и почват да те заплашват и да си говорят как си се издънил и какво следва и тн. Нещо между концлагер и гадна детска градина..
Ангажираност - постоянно ще говорите по телефона , с гадни и надменни клиенти , Вие сте не втора , а трета ръка работници. Вашите 'колеги' от чужбина винаги ще Ви изкарват виновни и ще се държат зле с Вас , пълна подигравка с Вашия труд и желание за работа.
Потенциал за развитие - ако сте долен и безсърдечен човек , доносник и лицемер , абсолютно некадърен , то имате шансове , иначе 0.
Местоположение - до мола на Цариградско. Става като цяло .
Колеги - измъчени и унизени , най ми е гадно за тях , достойни и честни хора , но недоимъка в нашата страна и овчия дух водят до наведени глави и потисната обстановка . Колеги , някой ден като напуснете тази дупка , ще видите колко по-добре е и че света е много повече от тези мижитурки там , ще се почуствате истински свободни и ще осъзнаете , че за парите , за които сте там , не си струва , ма ИЗОБЩО.
Работна среда - работитв е общо помещение със 200 човека , нямате право на телефон , интернет , ядене или пиене на работното място ( бяха уволнили един колега , който просто се беше снимал в офиса - виждали се програмите с които се работи , видите ли ..), работи се винаги на пуснати лампи , даже ако е слънчево навън ( знаете колко е вредно това ;) ) , винаги на климатик , прозореца не се отваря и са голями скандали за това. Условията са по-зле от в Индия - 80см бюрца , тип кюбикъл, от ляво и от дясно Ви крещят колегите , тъй като самите слушалки са най-евтините възможно и не се чува нищо. Гадни и некачествени монитори , ще имате бял шум постоянно и наглеците ще Ви обясняват че нямало такова нещо,все едно не взимате 80 обаждания на ден ) ... Постоянно ще Ви следят къде сте , какво правите , защо сте до тоалетна , имате СТРОГО определени почивки и не дай си Боже да си вземете паузата по-рано или по-късно. Вашата работа няма край , а плужеците винаги ще пушат отпред и ще си почиват. Ще плащате с нерви и ЗДРАВЕ времето прекарано там , много хора получиха проблеми с ушите и прищипване на нервите на ръцете от условията за работа.
Не вярвайте на обещания и мили очички, поздрави :)))
 


клиент

-13 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
-4
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
-4
Местоположение
-2
Колеги
2
Работна среда
-5

Поредната американска компания, което означава американска вътрешна култура и "третиране на персонала".
Един американски писател е казал за нацията си: "В Америка ние бързаме, което е добре. Но когато денят свърши, продължаваме да мислим за нашите загуби и печалби...". Считайте, че ще Ви карат да бързате на max и като една "брънка", която трябва да допринесе за фирмената печалба, ще сте просто статистика. На Вас ще гледат като на „резервации, продажби, оборот” и ресурс (дори не човешки ресурс) със задължително присъствие.
Очакването на персонална оценка, добро отношение, разбиране или намиране на индивидуално решение за възникнали лични или професионални проблеми е химера. Цяло щастие и късмет е ако получите полагаемото Ви се по "родното законодателството". Отсъствието при посещение на WC и за обяд е регламентирано, под строг контрол и само в определен час. Ако го пропуснете, проблемът си е само Ваш...но си е проблем!
Позицията "супервайзор" е аналогична на пъдар. Ако сте редови служител Вие сте един от стадото, който без да „блее” овчедушно се вписва в пейзажа, според "вътрешните правила", или ставате черна овца.
Под "вътрешни правила" разбирайте:
Никакво закъснение; никаква технологична почивка, ако вече сте закъснели за нея; отпуск – когато ти кажат, че може (планирането е само фиктивно). Задължително подаване на код към компютъра, за да е ясен моментният статус на служителя (иначе как ще разберат, че си в тоалетна)!
„Интимна атмосфера” с работна площ от 1 кв.м., така че в сезона на вирусите, да се „обменят” безпроблемно! Впрочем така не само супервайзор ще ви „диша във врата”, ами и колега!
С 2 думи: Фирменото благо за Вас трябва да е ЦЕЛ № 1, при това единствена цел осмисляща живота Ви!
 


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте, ще започвам работа за C3 отдел Hilton - никога не съм работил в call centre защото образованието и опита ми е далеч по-високо, но в момента съм в финансова нужда и трябва да започна работа някъде.
Моля тези които там работят или са работили да ми кажат мнението си за тази фирма и за такъв тип работа - в дилема съм
Благодаря предварително!


бивш служител

-28 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-3
Уважение
-5
Привилегии
-4
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-1
Колеги
2
Работна среда
-2

Си3 Кастъмър Контакт Ченълс е колцентъра с най-тъпата персонална политика. Плащат на разни празноглавки по над две хиляди лв ЧИСТО, а на тия дето дърпат каруцата - с по пет/шестстотин по-малко за същата работа. До бонуси също не ги допускат, защото им манипулират входящите разговори. За супервайзери избират или хипертлъсти натегачки без изглед някой да ги хареса или пък мекушави селянчета, готови ама на всичко за две и половина нето.Не си губете времето да се пробвате тук. Ако сте свестен/свестна ще ви използват да им бъхтате за малко пари. Ако сте боклук - вече сте закъсняли!:)))


бивш служител

-4 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-1
Уважение
-4
Привилегии
-1
Фирмена сигурност
-2
Натоварване
4
Потенциал
-5
Местоположение
3
Колеги
1
Работна среда
1

Колцентровете са нервна работа, а в С3 (Customer Contact Channels) работата освен нервна е и мръсна. Принуждават хората да нарушават правилата, само и само да "сключат сделка".Работното време е пълна отврат. Почивните дни се падат ту събота/неделя, ту през седмицата. УЖКИМ трябва да са ЗАЕДНО двата почивни дни, ОБАЧЕ НЕ Е ТАКА и човек се откъсва тотално от околния свят.
Освен това ще се местят от мола на цариградско на някакво забутано място.
Една дума стига - ОТВРАТ!


бивш служител

-10 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
-3
Привилегии
-1
Фирмена сигурност
-4
Натоварване
4
Потенциал
-5
Местоположение
1
Колеги
1
Работна среда
-4

Работих за Си3 от началото.Работата е правене на резервации за хотели Хилтън.В начало беше хубаво колегите имахме немного работа заплатата бяха добре.След 6-8 месеца започнаха да натискат и да ни принуждават да на нарушаваме правилата само да правим повече резервации.Фирмата се превърна в символа на корупция и арогантност.Сега имат и друг проект офис депот,кадето е още по-лошо.По 130-150 обаждания всеки ден.Не им дават да отидат и до тоалетна. Отнасят се лошо с чужденците и не им дават шанс на развитие.


настоящ служител

-8 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
-5
Привилегии
-3
Фирмена сигурност
-2
Натоварване
5
Потенциал
-5
Местоположение
4
Колеги
2
Работна среда
-5

Гледам за Си3 (Кастъмър Контакт Ченълс) тук има мнения от сорта "най-добрия колцентър" ... Е това ако не е смешка пак си добре! Да ви кажа с 2 думи - бягайте далече от тук!Бюрцата са 80 см широки, шумът е невероятен! Отгоре на всичко те подлагат на невероятен тормоз за най-малката изпусната запетая. Мониторите са 18 инча и невероятно лоши, няма човек без възпалени очи! Често се работи се в събота и неделя, но по втория начин някои си уреждат да работят само през седмицата! За да не изпадат в заблуда тези, които не знаят - колцентъра е изпаднал в тежка шуробаджанащина, затова и свестните хора го напускат! Заплащането отдавна вече не е по-добро, отколкото на другите места, затова пък работата и нервите са В ПЪТИ ПОВЕЧЕ! В началото бяха 30 - 40 обаждания на ден, сега са 80! Бонуси получават тези, който си лягат със супервайзорите или пък им снасят информация. Въпреки че сексуалните отношения между различните нива на фирмата не се толерират, тук се прави точно това! В замяна получаваш по-доходоносни разговори. Управителят на фирмата М. С. е едно мекотело, отгоре на всичко е ... от другия бряг! Свестните хора посмъртно не могат да вземат бонус, нито да станат супервайзори, понеже това е запазено за слагачите, които са готови подлагат на мобинг и майка си. С 2 думи - стойте далеч от тук. Не си заслужава! Позор за Хилтън!


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Винаги ли се обаждат да кажат дали си одобрен или не или се обаждат/пишат мейл само когато си одобрен?


настоящ служител

33 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
3
Привилегии
3
Фирмена сигурност
3
Натоварване
3
Потенциал
2
Местоположение
4
Колеги
5
Работна среда
5

Hilton проектът е може би най-приятният за работа в цяла София. Била съм в много колцентрове и тук условията са доста по-добре от другите. Заплащането е супер, има възможности за бонус (до 600лв месечно!) , колегите са готини. Единственият проблем е остарялото морално ръководство и на моменти неадекватните супервайзери, но зависи и в кой тим попаднеш, де.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?