Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Балтик Контрол България /img/frontend/nomap.png"

Балтик Контрол България

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 16 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 11-16 от общо 16


бивш служител

42 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
4
Фирмена сигурност
5
Натоварване
4
Потенциал
5
Местоположение
4
Колеги
5
Работна среда
5

Бивш служител съм, напускането ми е по семейни причини, искам да споделя, че МНЕНИЕТО ми за тази фирма е позитивно и противоположно на тези мнения и съм  неприятно изненадана  от начина по който са изразени мненията, от речника и жаргонният език, който е използван от тези кандидати за работа !  Единият не е започнал работа, а другият бил едни месец и е освободен най-вероятно по обективни причини, позволяват си да клеветят и хулят фирмата, респ. работодател, затова че не са одобрени или примерно те не са сигурни в себе си да приемат позицията.
Тъй като е анонимно, толкова агресия е изсипана, някой от използваните фрази и думи  се повтарят в двете мнения, това  объркано и клюкарско писане, говори за аморалност и психическа неустойчивост. Качества, които неминуемо ще пречат  и ще се проявяват рано или късно в работния процес.
Толкова ли е важно да се коментира колко души са в офиса и т.н при положение че в много фирми, както и в тази финансово-счетоводните, правните  и др. дейности са изнесени по договор за аутсорсинг.
А що се касае за клеветничеството има начини с HRкомпании, работодателя ако иска може да си търси правата  за откриване на авторите на тези клевети и да има реялни последици.   
А за всички които търсят работа независимо къде, важни са личностните и морални качества на всеки един и ще имате успех !!!!
 


-41 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-1
Колеги
-5
Работна среда
-5

    Пиша за всички бъдещи служители, които някога ще бъдат поканени на интервю. Съвет - НЕ СЕ ВРЪЗВАЙТЕ!
    Първо, след като пуснах CV, ми се обади по телефона жена, която не се представи нито с име, нито с позицията си във фирмата. След като си поговори сама на глас и поразсъждава колко е добър английският ми ме покани на интервю.
     Офисът е в модерна сграда - дотук е ок. Посрещането е от студено по-студено от жената, обадила се потелефона - една баба над 65 години, че може и повече, от някой дълбок прованс. Отново не се представи нито с име, нито с позиция. Започна едно обяснение, като във всяко изречение се повтаряше, че трябва да бъдеш изключително амбициозен, за да успееш в тяхната "фирма". Дотук - става. Дойде втора служителка, която обясни, че в тази "фирма" хората се подкрепяли и си помагали. Добре, ако беше истина, но не!
     След уговаряне за записване курсове по английски, защото, видиш ли, той е основният език на "фирмата", обещание за висока заплата и т.н. се пита кога ще напуснеш предната си работа и кога ще започнеш.
     "Започването", което никой не ти казва, е за по 2-3 часа на ден да попрегледаш, УЖ, работата и да се запознаеш с нея. Никой не сяда да ти обясни как се проследява от-до дадена поръчка, а непрекъснато те прехвърлят насам-натам да видиш това или онова, без ред разбира се. И после идва бабата, която сяда на един фотьоил като Царицата майка, наблюдава да не шукнеш, да не погледнеш нанякъде другаде и пак ти казава, че от теб нищо не става, щото не знаеш английски.
     В тази "фирма" английският ти трябва да е на работно ниво, а не на С2, защото скапаните им поръчки и идиот би си ги превел.
     На вторият ден пак се отива за 3-4 часа, четеш кореспонденцията им, която ако не работиш това, е доста трудна за проследяване, и чакаш бабата да дойде, защото тя си имала работа. След като си провел два лични разговора, на бабата веднага е докладвано, че ти си имал такива разговори и най-странното е, че й е предадена и темата на разговора. След което ти си привикан и те разпитват подробно защо, аджеба, си водил тоя разговор. След което си отпратен да продължиш да четеш глупавата им кореспонденция.
      После Царицата майка си сяда в стола и наблюдава кой какво прави. После става и си отива в кабинета, където преглежда пощата само по заглавия, дори не отваря писмата. После пък отива да изяде един портокал, който го бели и зяжда пред всички без да попита, дори от любезност, дали някой иска!
      Периодично, на около 10 или 15 минути се влиза в стаята и се дръпва една тирада колко трябва да си амбициозен. Струва ми се, че бабата е най-амбициозната там. Което явно е, защото бабата получава пари от работата на служителите си. Брутално! Без коментар!
      Накрая на деня пак ти е казано, че английският ти е зле. Добре бе, ти кога го разбра, като не ме попита и една дума?
      Работното време е уж от 8:30 до 17:30, но винаги трябва да си по-рано там и да си тръгваш около 19 ч. Това е нормално за тях. В събота и неделя винаги има някой в офиса, разбира се от служителите, но никога бабата. По време на празници, се взима служебния лаптоп и се води кореспонденция от вкъщи. БЕЗОБРАЗИЕ! Но това не ти се казва в началото, а само, чрез подпитване, го разбираш.
     Не попитах за заплащането, защото направо се изплаших, че такова може и да няма или поне да не е особено редовно.
     Така че, мили хора, не се подлъгвайте и не си правете труда да ходите там дори за интервю.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Някой нещо положително поне няма ли какво да каже за тия хора, тъй като предстои да започна работа, а съм самотна майка и не знам дали да приемам предложението им


настоящ служител

-41 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-3
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-4
Работна среда
-4

Неуважаема г-жо................,Пиша ви така,защото знам коя сте,
Ако написаното от теб е вярно,щеше да имаш доблеста да си напишеш името а не да излиза информацията от АНОНИМЕН!Написаната лъжа подсказва за твоята душевна и човешка нечистоплътност.Не сте се харесали с работодателя просто си поемаш пътя,но да пишеш  за работодател редица глупости и лъжи  говори за твоята  голяма простотия.
Второ- не знам кой работодател ще те приеме на работа след като още в първия месец след назначаването  ти ,по цял ден стоеше в скайпа ,фейса,или на терасата за да водиш лични тел. разговори и да пушиш. а другите колеги трябваше да се напъват да те обучават и в същия момент да се възмущават от наглото ти поведение. Такова поведение е недопустимо и не знам кой работодател ще приеме подобни действия и без свършена работа  да получаваш заплата??Жлъчния ти тон в написаното ,подсказва г-жо Р.......Г.. че нямаш собствена преценка и си неудовлетворена че си освободена веднага след първия месец  и че с мързел,забавления в   скайп, фейс и телефони и нарушена трудова дисциплина не знам кой работодател ще те държи да получаваш пари.Това го запомни добре!!! Не мога да си представя че аз мога да бъда такъв!! Ти явно страдаш от някакави комплекси,вместо да вземеш мерки и премахнеш от себеси тези слабости и да се научиш да работиш и да търсиш друг работодател, ти решаваш да се занимаваш с глупости.


-45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
-5

Фирма, Управител, работна среда, екип, отношение, заплащане и прочие... човек като се замисли, живота е една въртележка - работа, семейство и куп други неща. Но постъпвайки в една фирма разбира се има процес, който тече като интервю, одобрение, сключване на договор, първи работен ден и т.н. Пишейки това се замислям има ли смисъл надълго и нашироко да обяснявам за поредния БЪЛГАРСКИ РАБОТОДАТЕЛ, работещ в Сивата Икономика на България, криещ данъци и имащ меко казано отвратително отношение към служителите си. Бивайки одобрен на работа, на бъдещият служител са обещани определено "чисто възнаграждение", работа в екип, повече от 50 служителя в страната, обучение и развитие. Но не и във фирма Балтик Контрол България.
С трудовият договор започва цирка. Основното възнаграждение е според прага на заеманата длъжност, договорът се подписва седмици след започването, като всичко, което трябва да се плати в края на месеца като договорено, се плаща на ръка с едни хвърчащи разходни ордери. Размера на заплатата се определя от настроението на Управителя, дама на над 65 години, живееща в миналият век, по времето на социализма. А уж сме 21 век, и следва да сме коректни. Няма такова нещо.
Ако имаше преди малко повече инфо за фирмата, никога нямаше да си сложа и подписа на договора.
Екип и екипна среда - повече от зле, а екипа е от роднини, братя, сестри, лели и чичовци, но в централния офис са само 3 човека и шефката. Служители, които не могат и дума да обелят, защото ги е страх да не им се развикат, да не видят какво пишат и с кого говорят. Слухти се постоянно и се вика, обсъжда се и се гледа лична кореспонденция, ако недей си Боже си си оставил телефона. Не се позволява да се водят лични разговори и се работи извън работно време, нещо което грам не се и заплаща, а и няма как, като нали трябва Шефа да се облажи, а другите, кучета ги яли.
Управител - Шеф - човек с комплекси, изливащ отрицателната си емоция всеки ден върху служителите, нямащ никаква грамотност по отношение работна среда, организиране на работата и контакти с клиенти. Нямащ и онази култура и навици, които всеки един човек придобива в първите 7 години. Вие си извадете изводите, има ли смисъл да се работи там..., за жълти стотинки. А и ако има начин другите да ти свършат работата, най добре би било.
И ето, идва време за заплати - гледа се договора, говори се с офис мениджъра/експерта/счетоводителя, това е един единствен човек и се вика човека в офиса на управителя. Служителят получава единсвено сумата по договор, а другата, веднага се заявява, че няма да я получи, поради факта, че не са доволни от работата. Изваждат се куп доводи от 100 кладенеца вода и това е. Пък да му мисли служителя, чийто нервички са опънати и той, питайки защо е такава сумата, му се казва, че така сте се били договорили в началото и при подписването на договора. Е, какво повече от това.
На служителят, както на всеки човек се налага да го потърсят по телефона или да ползва обедната си почивка, реламентирана по закон. Никой не ти разрешава това да го правиш. Изрично ти се забранява да говориш по личния си телефон, нито пък да излизаш нанякъде в обедната си почивка. Упражнява се контрол, все едно си в някой затвор. Ако има начин и личната ти поща ще се чете редовно и после ще ти се задават хиляди въпроси.
Чудейки се има ли смилъл повече да се пише, единствено ще кажа - всеки бъдещ работник, който има желание да започне в тази фирма, нека се поразрови малко повече за фирмата, да прочете коментари и да реши има ли смисъл да се работи за БГ Работодател, унижаващ своите служители, некомпетентен, използващ COPY PASTE за изготвяне на документи, криещ и не плащащ данъци и глобяващ своите служители.
За мен това е фирма, поредната в България, на която трябва да й се направи една данъчна проверка и да се разкостят из основи всички документи, които издава и получава. Да се направи и проверка от страна на Инспекция по труда и да се проверят всички трудови договори и плащания по заплати, отпуски, които така или иначе не се плащат, да се проверят и всички документи, свързани с прехвърляне на средства по сметки на Управител, служители, м/у свързани фирми. И не на последно място да се обърне внимание на фирмата, заверяваща Финансовите отчети на компанията. Да се провери печалба и плащане на данъци и осигуровки.
В кратко това е мнение за фирма БАЛТИК КОНТРОЛ БЪЛГАРИЯ, представителство на чужда компания, но оперираща на територията единствено и само на България. ...
 


бивш служител

-14 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
0
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
3
Колеги
5
Работна среда
3

За съжаление, когато човек постъпва в "международна" фирма е с убеждението, че дори и в Бълрагия компанията ще защитава на 100% реномето си и позициите си. 
 Уви.....Ако знаеха чуждестранните им партньори, как се работи БЕЗ договор, по 9-10 часа непрекъснат труд, БЕЗ почивки или "пуш-паузи", БЕЗ осигуровки и не на последно място- заплащане което се променя в зависимост от настроението на Управителката, то те щяха да се отрекат от партньорството с тях.
Наистина там положението е " батко и братко"- всичко е на роднинска и приятелска основа, както са публикували в "168 часа"  - http://www.168chasa.bg/Article.asp?ArticleId=880468   
Ако имах горната информация, по- рано,  щях да се замисля по въпроса дали да започна там, но надявам се това да помогне на други хора да не бъдат използвани по този начин, защото от начало те "омайват" с какви ли не обещания, които на практика се оказват лъжа.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?