Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

СТРЕЧИНГ А ЛИВИНГ (МАНДО КАФЕ) /img/frontend/nomap.png"

СТРЕЧИНГ А ЛИВИНГ (МАНДО КАФЕ)

Напишете мнение
5 3 0
3 точки от 2 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-2 от общо 2


бивш служител

-5 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-2
Уважение
2
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
3
Потенциал
-4
Местоположение
3
Колеги
2
Работна среда
1

Подкрепям напълно мнението на s.stamenov. Работих там известно време, около два месеца. Занимавах се с доставките на приготвената храна. Работата беше ок, не особено натоварена. Но заплащането беше малко. Често се случваше да разчиташ, че както е уговорката, ще си вземеш парите за изминалата седмица в петък, но малко преди края на работния ден ти се казва: "Хайде в понеделник". От понеделник отиваше на другия петък, и така до безкрайност. Друго лошо впечатление, освен некоректното заплащане, беше и това, че не ни се даваше право например на едно безплатно хапване за деня. Така бях принуден, с парите които изкарвам, да си купувам ядене от заведението, в което работя. Това не беше правилно според мен. Имаше едно изключение, в което собственика "почерпи" по един обяд, но както и да е. Скоро, след като започнах работа, напуснах. Започнах да си търся по-стабилна и доходоносна работа. Хората, които останаха след мен, и контактувам с тях, направиха същото.


бивш служител

9 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
2
Привилегии
-4
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
3
Потенциал
2
Местоположение
5
Колеги
4
Работна среда
1

Здравейте, бих искал да споделя мнението си за фирмата, стопанисваща обекта Мандо кафе в гр. София. Бивш служител съм, в периода 2010-2012 година. Когато започнах работа, всичко беше супер. Осигурена ни беше храна, заплащаше се редовно всеки петък. Е, като всяка "себеуважаваща" българска фирма, естествено те осигуряват на минималния за професията праг. Заплащането беше на изработен ден, нямащо нищо общо със сумата, на която те осигуряват. Нямаше и право на отпуск, болничен... колкото дни работиш, толкова ти се плащаше. Както и да е, за сметка на другите проблеми и условнтости, заплащането беше редовно.

Тук идва момента да спомена собствениците на фирмата - трима души. Двама от тях са просто юридически съдружници-инвеститори, незаемащи отношение в управлението на бизнеса - Ники и Рашо. Свестни хора, виждал съм ги няколко пъти. Бизнесът се управлява от главният съдружник г-н Стефан Мандов. В началото ми се струваше свестен тип, работехме заедно. Но имаше някои доста странни навици, които меко казано вредяха на бизнеса, а от там и съответно на заплатата ни... Въпросният господин по няколко пъти на ден отскачаше до близкия магазин и си купуваше с пари от касата от мъничките бутилки уиски по 50 мл, като на ден даваше по 20-30 лв. само за това. На фона на не толкова високият оборот на заведението, сумата за подобен "ежедневен консуматив" не беше малка. Започваха да се трупат задължения към доставчици, да не плаща наема за помещението на време, и естествено вместо да ни дава заработеното както беше уговорката - всеки петък, започнаха забавяния от сорта на ето ти 50 лв. сега, а другите, като направим по-голям оборот... Задълженията се трупаха, вече бях назад със заплата за около месец и половина. И в един хубав ден, ей така от нищото, в три следобед ми заяви, че това е последният ми работен ден. Без предупреждение!!! От следващия ден бях безработен. Даде ми сто лева и ми гарантира, че в следващите няколко седмици ще ми изплати поетапно и останалата сума, която надскачаше 1000 лв. Аз се примирих, и започнах да търся нова работа без да се разправям, все още имах някакво чувство за лоялност и доверие към него...

Но уви, седмица, месец, два месеца, звънях му периодично да попитам какво се случва, кога ще получа изработените си пари? Получавах само уклончиви отговори, че ще ми се обади, и в един момент дори телефонът не се вдигаше, когато звъня. Минаха над три месеца, и търпението ми се изчерпа. За пореден път набрах номера му, този път ми отговори. Говорихме си няколко минути с доста рязък тон, и накрая получих следния отговор от г-н Мандов: "Над две години съм ти давал хляб в устата, сега какво ми се правиш за една-две заплати...". Изключително нагло поведение, с което изчезна и последната ми капка уважение към този човек.

Имах идеи да се оплача в инспекция по труда, дори да подам оплакване в ХЕИ, защото колкото и перфектно и чисто да изглеждаше заведението, естествено имаше поне десетина неща, които не се правеха по изискванията на закона. Накрая си казах, че няма смисъл да губя ценно време, за да търся възмездие и отмъщение, и се отказах.

Надявам се да съм бил полезен на всички хора, ориентирали се към работа във фирмата на г-н Мандов София Пас ЕООД. В началото всичко изглежда като перфектното предложение за започване на работа. Но след време се появяват проблемите, за което аз лично съжалявам и до ден днешен.

В заключение, ако не искате да имате проблеми със заплащането и отношението, не започвайте работа в тази фирма - гарантирам ви, ще съжалявате.






Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?