Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

НИКДИМ ЕООД /img/frontend/nomap.png"

НИКДИМ ЕООД

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 41 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 11-20 от общо 41


настоящ служител

-36 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-4
Потенциал
-3
Местоположение
1
Колеги
-5
Работна среда
-5

Възмутена съм от отношението на ръководството на фирмата към хората. Г-жа управителката,Карабаджакова,се отнася към нас като с животни. Постоянно се чуват викове и крясъци към работниците,без да има поводи.В рамките на наколко месеца бяха съкратени всички стари работници без  причина,а други сами напуснаха.Още малко тази усойница ще затвори фирмата.Собственика се прави,че не знае за нищо,внася си стоките от Китай,изделията идват готови а ние им слагаме само печат.Само че вече целият град ни знае.Остава да научат и фирмите за които продаваме и сме готови.А това време не е далеко.И както е казал един велик човек-фирма без минало няма бъдеще.Е сигурно скоро ще дойде и моят ред за съкращение.Едно нещо неразбирам-тези хора нямат ли срам и страх от бога.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте ,
Нека и аз искажа мнението си,макар ,че не съм работила а само явила се на интервю в горепосочената фирма.
Ужасно отношение към кандидатите за работа.Дамата която ме покани на интервю се държа отвратително с мен,едва ли не бях подложена на полицейски разпит само където не ми взе отпечатъци.Радвам се ,че не съм приела предложението им
 


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Въпреки, че мнението ми бе изтрито пак щв го напиша. Хората в този малък град трябва да имат мнения за всяка фирма.Работих много малко във фирмата, но и за това време разбрах някои неща. Тормоза и експлоатацията е невероятна, глупоста и простотията на така наречената Управителка-безгранични.Въпреки че съм жена,такава злоба и отношение към хората не бях срещала,опазил ме бог.Тези които работят там са "герои".Предполагам че собственика на фирмата не знае какво става вътре в нея или не иска.Друго обяснение нямам.Ако искате да бъдете тормозени, да работите с удължено работно време,да работите извънредно без заплащане, вървете в тази фирма. 


6 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
1
Колеги
5
Работна среда
0

Характеристиката на инж. Ковачев завършва с убийственото заключение, че „С тези си качества той не може да се реализира в едно съвременно предприятие, което работи в изключително конкурентна среда”. Само болен мозък може да съчини такава убийствена присъда с което характеристиката, изработена от П. Карабаджакова, се превръща в обобщена
ХАРАКТЕРИСТИКАТА
на „НикДим” ООД.
1.НикДим ЕООД е създадено от руините на няколко приватизирани и ликвидирани предприятия. Това са : Първи май - Казанлък, Завода за електропорцелан в Николаево, НИТИ-Казанлък и др. от където са придобити пазарите, технологиите, специалисти и квалифицирани работници.
2.НикДим можеше да се нарече донякъде "съвременно" само от годините на прехода. Сега времената са други. Ще цитирам „Служител” от 12.08.2012. както и всички останали колеги, които са писали характеристика на НикДим.
"Е колеги ,
Вече е ясно че фабриката върви сигурно към фалит. Това е ясно не само от всички обяви които се публикуват в нета, а и от думите на самият собственик, който наскоро сам каза че фирмата скоро ще фалира и ще останат шепа хора на работа. А какво друго се очаква от фирма:
-без договори за работа
-с изгубени пазари и позиции
-без стратегия за бъдещо развитие
-без инженерна мисъл и нови разработки
-имаща бездарно и некадърно управление
Г-н Собственик вместо да търсиш инженери, електричари, матричари, пазачи, шлайфисти, счетоводители и какво ли не още, раздели се най-сетне с тази ‘смешна’ управителка и невежото си обкръжение. След това всички неща ще си дойдат сами на мястото си.
Иначе как да дойте човек да работи в нашата ‘цветуща’ фирма."
3.НикДим ООД не е „съвременно предприятие, което работи в изключително конкурентна среда” а точно обратното. Определението „изключително конкурентна среда” е едно клише с което се оправдава криминалната приватизация. Правилното определение е изострена световна икономическа война. Основно легално оръжие в тази непрестанна война са патентите за изобретения. Такова оръжие НикДим нито купува, нито се стреми да си създаде и при това не защото му липсват капитали. Такава му е политиката. Разчита само на ниските заплати на работниците за да е конкурентоспособен и затова държи Карабаджакова. Изделията му вече са толкова остарели, че и ниската цена не ги продава.
4.Работниците на НикДим са загрижени за фирмата, много повече от Собственика.
С тези си качества, "НикДим"ООД не може да се реализира както на националния така и на световния пазар и се превръща в недвижима лична собственост, която е част от богатството на Собственика.
Единственото правилно решение на Собственика в момента е да си признае, че се е провалил в управлението на фирмата в условията на „изключително конкурентна среда” и да даде шанс на дъщеря си Мария, да спаси фамилната фирма и да сбъдне американската му мечта.
П.С. Разбира се, че е негово право да прави каквото си иска с богатството си, даже и да го подари на някого, да го изгуби, да позволи да му го отнемат, но няма никакво право да дава на инж. Ковачев несправедлива характеристика, че даже и присъда. Умните хора по света използват инженерите - изобретатели, в България ги уволняват а в НикДим ООД освен това ги унижават и убиват. Собственика обеща на Инж.Ковачев и то пред дъщеря си Мария, че ще се спазват правилата( стандарта) на фирмата но се оказа, че неговата дума вече няма никакво значение.
КРАЙ


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

По т. 2 от ХАРАКТЕРИСТИКАТА
“Има своя философия за управление на дейността на главния конструктор, която не съвпада и противоречи на политиката на фирмата”. Преведено на инженерен език това означава: Политиката на НИКДИМ е да се окичи с международно признатият стандарт ИСО 9001, но да не го прилага на практика. Философията на Инж. Ковачев е да се изпълнява стандарта ИСО 9001 така както е съгласуван и утвърден с подпис и печат от инж. Карабаджакова с което той противоречи на вътрешната (уста в уста) политика на фирмата, според която стандарта ИСО 9001 е само теория и всеки който си позволи да спомене за този стандарт на територията на НИКДИМ следва да бъде изгонен незабавно.
По т. 3 от ХАРАКТЕРИСТИКАТА
„Няма добра комуникация с останалите колеги и използва остарели похвати и методи в работата си”.
Според горното, правилата за управление на проекти по ИСО 9001 са остарели похвати и методи, поради което не са задължителни. Инж. Ковачев, на длъжност "Главен конструктор" не получава техническо задание, както се изисква от стандарта, но получава двама преки ръководители: съответно Главен инженер- инж. Донев и управител, преработваща промишленост- инж. Карабаджакова. Това е записано в длъжностната характеристика т.3 от раздел 1 на длъжността „главен конструктор”.
Това колега Страничен Наблюдател от гр. Аврен е единственото „изобретение” което е произведено в НИКДИМ. Нарича се „Метод и устройство за управление фамилна фирма”. Автори на това изобретение са Собственика и Сегашната Управителка.
Единственият колега с който инж. Ковачев е комуникирал пряко е неговият пряк ръководител инж. Донев, който освен задълженията на Гл. инженер работеше и като конструктор. Моето мнение е, че Ковачев и Донев се сработиха много добре в интерес на изпълняваните проекти, независимо от непрестанните опити на Карабаджакова да ги противопостави и скара. Следва обоснованото предположение, че става въпрос за комуникацията между Ковачев и Карабаджакова. Основно задължение на всеки управител е да осигури добра комуникация с и между служителите. Спомням си, от преди 25 години, когато Ковачев беше ръководител на Карабаджакова, как комуникацията между тях беше безупречна, беше за образец.
Следва продължение !!!
 


шубе го/я е и не казва!

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

И като качество също, допотопни и закономерно нито едно ЕРП не купува вашите изобретения. Пак те питам що се хабиш излишно, вие сте в черния списък, като Шуменския гениий, даже ако искаш мога да предложа топ 10 на най-скапаните фирми в енергетиката.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Изделията на НИКДИМ като специфика са много близки до военните изделия както като устройство така и като специфични изисквания като надеждност и условия на експлоатация. Така, че г-жа Карабаджакова да не си съчинява глупости за някаква друга област на индустрията а да си погледне своята собствена област като Управител на НИКДИМ. Характеристика се пише от прекият ръководител, защото само той може да оцени доколко работника си е изпълнил задачите. Ковачев от Карабаджакова задачи не е получавал защото Управителката Карабаджакова не си изпълни основното задължение според ИСО 9001- да му даде задание за всеки от 6-те проекта, които е изпълнявал под ръководството на инж. Д. Донев. Да се напише свястно задание се иска да сработи цялата администрация и това е работата на Управителя по отношение дейността по управление на иновациите. Сега следва да си понесе последствията от наглостта, да пише толкова невярна характеристика. Да издаваш документ с невярно съдържание е подсъдно и в белите държави се плаща обезщетение за нанесени вреди. Не си е изпълнила задължението да му даде задание, а се натиска да му прави характеристика, доколко бил навлязъл в спецификата на „нашите” изделия? След като самата тя като инженер, няма създадено нито едно изделие, нито в НИКДИМ, нито в НИТИ, нито в поделенията на МО където е била инспектор е решила да си прави кефа, като напише една мръсна характеристика на инж. Ковачев. Следва продължение.


6 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
1
Колеги
5
Работна среда
0

Тази "партийна" характеристика е съчинена и подписана от П. Карабаджакова и може да послужи най вече, да се направи обоснована характеристика, както на самата Карабаджакова така и на политиката методите и похватите за управление на фирмата НИКДИМ. За голямо съжаление, това което се случва в НИКДИМ не е частен случай, а е характерен случай, достоен да се разгледа като умален модел на цялата машиностроителна индустрия, към която принадлежи и НИКДИМ. Инж. Ковачев не е работил в друга област на индустрията, която да е различна от машиностроене и точно в тази област има 17 изобретения, затова вероятността инж. Ковачев да създаде така необходимото изобретение с което НИКДИМ да пробие на световният пазар е била много голяма. Защо това не се случи? Следва продължение.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Благодаря Каишка,
Работата е ясна.Както казвате в тази фирма трябва да си психясал за да останеш да работиш,а камо ли да кандидатсващ за работа, поне докато е тази управителка. Ще чакаме по-добри и разумни времена.Между другото тя е известна със злобата и некъдърноста си в нашия град. Затова нищо не ме очудва.


6 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
1
Колеги
5
Работна среда
0

…………………………………………………………………………………………………………………………
НИКДИМ” ООД Казанлък
Изх № 55/25.07 2012
Х А Р А К Т Е Р И С Т И К А
На инж. Минчо Иванов Ковачев, Гл. Конструктор в
„НИКДИМ” ООД за времето от 21.02. до 10.07. 2012 г.
От инж. Пенка Николова Карабаджакова
Управител, „НИКДИМ” ООД – Казанлък
 
Характеристиката се издава на основание писмено искане от инж. М. Ковачевс Вх. № 130/ 12.07.2012 г.
За краткото време през което инж. Ковачев работеше в „НИКДИМ” ООД като Главен конструктор, четири месеца и 19 дни, могат да бъдат направени следните изводи за неговата дейност.
1.Има голям опит като конструктор и машинен инженер, но за съжаление в друга област на индустрията и за това време не можа да навлезе в спецификата на нашите изделия.
2.Има своя философия за управление на дейността на главния конструктор, която не съвпада противоречи на политиката на фирмата.
3.Няма добра комуникация с останалите колеги и използва остарели похвати и методи в работата си.
С тези си качества той не може да се реализира в едно съвременно предприятие, което работи в изключително конкурентна среда.
УПРАВИТЕЛ: подпис и печат
Инж. П. Карабаджакова

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?