Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Байерс-Дискаунт 24 ЕООД /img/frontend/nomap.png"

Байерс-Дискаунт 24 ЕООД

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 10 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 10


шубе го/я е и не казва!

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

алармирам моля  АЛЕКСАНДЪР ЯНКОВ да се свърже спешно на е-mail
[email protected]


настоящ служител

-17 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
-5
Привилегии
0
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
0
Колеги
3
Работна среда
0

Щеше да е много смешно, ако не беше толкова трагично. За съжаление работодателят - Ханс Йоаким Шлосер се заплиташе непрекъснато в лъжи или противоречия. Първоначално знаехме, че ще работим с дискаунт веригите в Германия. Впоследсвие се оказа, че ние работим с тях, ама дискаунтърите в Германия не знаят за това. Проверих в предприятието - майка в Германия - "АХГ-Индустри" и се оказа, че работодателят ни е бил обикновен служител, който цитирам" ВЕЧЕ НЯМА НИЩО ОБЩО С НАШАТА ФИРМА" Та така. Не съм сигурен, какво беше "Байерс-Дискаунт 24" - добра идея, попаднала в лоши ръце или извратена форма на туризъм. Дано да не е нещо по-лошо.Страхувам се, че работодателят ни също е психично болен. Периодично - точно веднъж месечно, започваха някакви крясъци - смешни, жалки или просто несъстоятелни обвинения в мързел, неадекватност на персонала или други подобни трагикомедии. Бяха му виновни България и българите, заедно и поотделно, бизнес климатът, световното икономическо положение и кризата в частност.Май на калпав ... вълната му пречи. За периода от юни до октомври не се сключи нито една сделка - а бяха подготвени поне десет. Бяха подготвени дизайнерски решения за собствено лого, запазена марка, етикети и най-вече стоки конкурентни на пазара в Европа. То май и запазената марка се оказа, че не е запазена.Работодателят не допусна нито една сделка да стартира. От своята позиция в логистиката на фирмата мога да кажа, че благодаря на Бога, затова че нищо не се състоя. Вероятно по искане на работодателя, щеше да ми се наложи да преоткрия топлата вода, колелото, огъня и вероятно таблицата за умножение едновременно. Ще го кажа съвсем просто - опитвахме се да преоткриваме всичко,  всяко действие беше оспорвано, спъвано и се налагаше винади да започваме от нулата. Най-фрапантен пример за мен беше желанието на работодателя да групираме несъбираеми стоки в едно превозно средство, независимо дали това се отнася за качествата или количеството им.Така беше проектиран и интернет магазинът - стоките бяха просто числа, които трябва да се вместят в абстрактен, цифрово изразен обем. И това на всяка цена. Мъдро, нали?
Страхувам се, че Ханс гледаше на нас, като втора ръка хора, а това мирише на нацизъм. В много отношения и действията или изградените /изродските/ взаимоотношения буквално копираха взаимоотношенията в близкото обкръжение на Фюрера.
По въпроса за заплатите - наистна последните две заплати не са платени все още. Не са платени полагащите се отпуски и карти за градски транспорт.Затова работодателите, наш Ханс също, носят отговорност - имуществена и наказателна. Шлосер също ще си я понесе, а ако трябва да съм точен, вече трябва да си я понася.
Съветвам всички служители на "Байерс-Дискаунт 24" да си търсят правата по съдебен ред. Още повече, че за неплатени заплати законът позволява БЪРЗО СЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО!!!
И като извод за качествата на мениджмънта във фирмата ще кажа - най-страшният провал  за ръководителя от всякакъв калибър е колективът да се обедини срещу него. Шлосер постигна точно това - обедини хората срещу себе си. От друга страна това си е успех. Пък и лошият пример също е пример, нали?
Пребиваването в "Байерс-Дискаунт24" има и своите добри страни - запознах се с нови хора, успях да науча много нови неща и надявам се реално прецених, къде стоя като квалификация и възможности. А това е малък, но успех. По същество аз съм благодарен на Ханс-Йоахим Шлосер - той ми показа нагледно, какво не бива да се прави в колектив, как не бива да се прави бизнес и колко вредно е да се надценяваш.
Иска ми се да го купя за колкото срува и да го продам, за колкото сам се оценява. По-сполучлива сделка няма как да направя.
А заплатите ще си получа. Лошото е, че заради нашия Ханс, ще гледам с недобро око на германците като цяло. Ама така е,като оцапаш пътеката по която вървиш и за разкош се изплюеш в кладенеца, от който пиеш вода.


бивш служител

-23 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
2
Колеги
2
Работна среда
3

Фирмата вече фалира. Немецът е най-некадърния мениджър който съм виждал. Просъществува 3 месеца, направо подвиг. Накрая даже не плати на служителите си. Жалка история.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Кандидатствах за 2-ри път там и сега ми се обадиха за интервю. Сега наблюдавам, че от доста време си пускат обяви и щом никой не се е хванал, значи не става. След като прочетох и тук, просто не си губих времето да ходя до Дружба. Добре е да има такъв сайт и хората да са наясно!!!!


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

не разбрахте ли, че немецът ще ви наеме само ако разбере че с вас ще му се отвори парашута


-3 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
0
Привилегии
1
Фирмена сигурност
-2
Натоварване
0
Потенциал
1
Местоположение
-5
Колеги
0
Работна среда
1

На аглийски се провеждат интервютата. Офисът е приличен със столове с големи облегалки, климатизиран, хладилник, микровълнова, кафемашина и кана за чай, минерална вода. Около 5 човека в стая с ново офис обурдване - компютри, телефони и т.н.т. Има маршрутка (не знам номера), тролей 11 спира досами офиса, спирката на трамвай 20 (XXVIII/28 поликлиника) е на около 10-15 мин. пеша през разбити тротоари. Има паркинг покрай съседните блокове. Кауфланд е на 100 метра, баничарница на 200м. в посока Цариградско шосе след Кауфланд. Кафе има в офиса, кафенета в околните гаражи. Балкон за пушачите, кухнята е малка, тоалетна добра.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

На какъв език е интервюто?


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Пълен абсурд и още-по жалка история...Интервюто е пародия.Господинът Управител се представя за немец, гледа лошо, и ви прекъсва безпардонно на всяка втора дума.Държи арогантно и нагло.Без всякаква толерантност към кандидата.Вероятно смята че всеки ще хукне да му слугува, заради благоволението да му бъде позволено да започне работа без значение от условията и заплащането и т.н..Като стана въпрос за заплащане въпросната фирма, която принципно не става ясно нито с какво точно се занимава нито за къде е предназначен резултата от крайната и дейност, нито пък се обвързва с някаква конкретна договореност във времето - заплатата на всички служители е 1000 лв.?!? Без оглед на длъжности, квалификации , отговорности и задължения на позицията.Пълен абсурд.При все целия този пъзел, господинът немец се изживява като най-големият и мъдър мениджър, но не си дава сметка че е много далече от мениджмънта като цяло.Покрай него се върти една засукана мацка българка, която не е ясно каква точно функция изпълнява, нито каква квалификазия има, зашото нито се представя нито обяснява като каква всъщност се явява ?! Прилича на довчерашна секретарка на която са обешали от утре сериозна ръководна длъжност ако е усърдна и послушна.Но нито има уменията нито опита и изглежда адски несигурна и стресирана като цяло..Участва в интервюто като задава безсмислени и откровено неориентирани или общи въпроси, които най често намират обяснение в самата автобиография с която тя би следвало да се е запознала вече.Тотален абсурд.Ако ви се отдаде шанс и имате малко свободно време за губене отидете- по добре е от някоя кинокомедиям най-малкото няма да се налага да си купувате билет за кино. ;)) Като цяло - излъчва се несигурност, никаква яснота какво, ког аи как ще се случва с вас и кариерата ви там.Фирмата все още набира персонал, и не е ясно кога ще започне работа на практика.Празни помещения.Коридор в който се мотаят някакви лица без определена цел и посока и ви гледат странно и уплашено.Когато попитате кога ще стартира дейността- дамата ви отговаря кратко и без много да обяснява - възможно най-скоро...каквото и да означава това.Изцяло грешен подход според мен от самото начало.Управителя мениджър - абсолютно некомпетентен грубиян от гледна точка на управление на хора и екипи както и съответното отношение.Ако не го видите зад бюрото в шикозния му кабинет може да решите че е хамалин или бияч в някой бар.Това е -мистификазия.Ако искате рискувайте.Аз лично след като толерантно изтърпях 40 минутен разпит и доста унизителни и провокативни подматания им отказах защото си представих какво би следвало по нататък ,при положение че на първа среша се държат така с бъдещият си човешки потенциал!?Ама като сме подбили цените и на китайския трудов пазар вече - това заслужаваме ;(
Не вярвах че все още има подобни "мениджъри" както и компании които могат да си го позволят?!?Най жалкото е че в последните две години България стана развъдник на всякакъв вид офшорни и неясни по вид и характер чужди компанииki ot най-често дребен калибър...Гнилите ябълки на европейския дребен бизнес...или такива с неясен източник на капитал, които единствено използват булгарският потенциал за жълти стотинки.А в последствие не се знае знае ли се какво откъде как и защо се точи и прелива...Но в крайна сметка кризите в икономиката до голяма степен се пораждат и от подобни абсурди.Които после прерастват  в рецесии,,,Тъжно.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Интервю в хотел. Срамота, но го преживявам. Немецът не води интервюто, само слуша и прекъсва безпардонно. Каката с него даже не е чела CV-o ми. Пита защо след като работя в спедиция сега, кандидатствам за отдел Внос. Защото мила госпожо, преди това имам 10 години стаж в отдел Внос. А и puchaisinga без транспорт не вървят. Т.е по скоро е бонус към CV-o ми сегашната ми работа. Немецът всява страх и безобразно много си вярва че е най добрият мениджър на света, а ние некадърници.
Изгони ме без обяснения, както отговарях на въпрос.
Ако ще златни да са, не си заслужават. Не ходете там за нищо на света.


кандидат за работа

-15 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-1
Уважение
-5
Привилегии
-1
Фирмена сигурност
0
Натоварване
-2
Потенциал
-1
Местоположение
-5
Колеги
0
Работна среда
0

Бях на интервю в тази фирма през юни 2010. Немецът, провеждащ интервюто се държа любезно, но надменно - грубовато. Момичето ( българка), присъстваща на интервюто, беше стресирана и надменна с мен. По стерсираните, останали служители , които срещнах в коридора си вадя извода че цари страх.
Заплатата - 1000.00лв - взимат всички служители без значение какво  работят + ако се направи оборот над 1 мил. бонус 10 % - разпределен между служителите. Имате карта за градски транспорт + мобилен тел..
Нямам представа дали се спазва работното време.
Искаха от мен некоректност , спрямо сегашния ми работодател , което не считам е добър знак. Още от самото начало да искаш от служителите си да са некоректно спрямо другите, които са те хранили.
Нова сграда, стаите бяха празни. Луксозно обзавеждане в стаята на мениджъра.
Като цяло - не останах с добро вператление!

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?