Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Фън Пойнт ЕООД /img/frontend/nomap.png"

Фън Пойнт ЕООД

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 1 мнение
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-1 от общо 1


бивш служител

-8 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
-4
Привилегии
3
Фирмена сигурност
2
Натоварване
-2
Потенциал
0
Местоположение
-2
Колеги
-4
Работна среда
-3

Ако излезете с тази фирма в чужбина, ще работите на черно. Това означава, че ще трябва да се криете от полицията, която редовно провежда акции по пътищата и в хотелите, където работите. Визата ви няма да е за целия сезон и ако ви проверят, е много вероятно да ви арестуват, което в арабския свят не е особено приятно. Фирмата няма да ви обясни тези неща и може да се окажете в трудна ситуация. Бях свидетел на няколко такива случки с мои колеги.
Екипите на фирмата в арабския свят, те се състоят само от българи, са без назначен мениджър, което означава, че колегите с повече стаж ще се държат с вас, както пожелаят. Ще ви обясняват в прав текст колко сте незначителни и прости. Няма разпределение на задачите и всичко се мисли на момента - ако стане гаф, старите аниматори винаги могат да обвинят вас (и не пропускат случай да го направят). Това може да доведе до това да си клатите краката, ако станете партия, но и да ви вкара в сериозни конфликти с колегите, понеже работната среда е напрегната заради високото темпо. Работи се предимно с малки деца, които са шумни и за които се носи отговорност. Понеже няма шеф в екипа, на теория е възможно да се случи всичко. Горко ви, ако ви нарочат колегите. Общо взето като в Сървайвър. В тази фирма делово може да се говори само със собственика, чиито офис е в България.
Фирмата често изпраща зад граница хора, които не са минали първоначалното обучение, тъй като има проблеми с набирането на качествени кадри. Представете си какво се случва - на старите аниматори се пада задачата да ви обучат без за това да им се плаща. Постоянно слушах, че първия сезон трябва да търпиш унижения, защото и с тях така да постъпвали първата година. Под унижения да се разбира упреци, обвинения, изолация, интриги, обиди, крещене и други форми на садизъм.
Тази схема (без шеф) ви позволява да ходите пиян на работа, както и да крадете вещи от посетителите на детския клуб. Това се случваше редовно в нашия екип. Освен ако не се оплаче някой, може да си разигравате коня. Предишният професионален опит на колегите-аниматори се ограничава до сервитьор и продавачка, от което може да се съди за самите тях. В Египет шефът е един за всички 6-7 хотела (25-30 аниматора), което означава, че на практика той винаги отсъства. Ако имате проблем в екипа, в прав текст, ще ви каже, сами да си го разрешите. Това може да се окаже сериозен стрес, тъй като сте в чужбина и на практика всеки ден сте с 4-5 едни и същи колеги за няколко месеца.
Едно от най-неприятните неща е фактът, че понякога се забравя посрещането на идващите от България нови служители. Това се отнася не само до Египет, но и за Гърция. Така можеш да се окажеш в Кайро в 3 часа през нощта без телефонния номер на шефа ти и, разбира се, без да знаеш арабски. За пояснение, хотелите, където се работи, са на повече от 600 км от Кайро. Това се случи с мен, същите неща са преживяли и мои колеги в Гърция. Обяснението на шефа ми беше "мислех, че идваш утре".
За да стане ясно какво е нивото на стрес, ще кажа, че заради изолацията (в чужда страна далеч от близки и роднини), заради жегата (50 градуса), заради отговорната работа с деца, заради липсата на йерархия в екипа, заради почти постоянното разстройство и липсата на възможност за личен живот редовна тема на разговорите между колеги беше какви мангали са арабите, колко тъпи са германците, колко нагли са руснаците, колко изнервящи са децата, как се напихме снощи и как се напушихме с хашиш. Между другото, ако сте в Египет, ще общувате всеки ден с руснаци, и ако не знаете руски (90% от изпратените нови служители не знаят), в началото ще е доста трудно да си изпълнявате задълженията.
Общо взето това е негативната страна. Положително е това, че работиш на 50 метра от морето и когато решиш, можеш да се изкъпеш или попечеш. Има и хубави аквапаркове. Ако имаш късмет, ще си настанен в хотел и ще се грижат за стаята ти. Веднъж месечно Некерман организира тиймбилдинг за всички, по време на който се ходи с корабче в морето или се карат атевета в пустинята, или се запива цял ден на някой плаж. Изискване на Некерман, с който Фън Пойнт има договор, е и два пъти за 6 месеца да се прави оценка на работата на всеки служител. Това обаче не се изпълнява. Веднъж по средата на сезона идва лично собственикът на фирмата и си говори с всеки индивидуално, но това по никакъв начин не компенсира изказаните обстоятелства. Плюс е и че си в една ваканционна обстановка и повечето гости са в добро настроение, както и самия персонал на хотела. Има доста руснаци и съответно рускини, което прави животът по-лесен. Заплащането според мен е прилично и се увеличава всеки сезон, но не зависи по никакъв начин от уменията или постиженията ви, имам предвид езици, танци, сценично поведение и т.н.
Като заключение мога да кажа за Фън Пойнт "Хубава работа, ама българска". Почти всички от позитивните аспекти на работата са заслуга на партньора им Некерман и на самата чужда държава (Египет или Гърция) и за почти всички неща, които ти бъркат в здравето, е пряко отговорно управлението на Фън Пойнт.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?