Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Варненска морска гимназия /img/frontend/nomap.png"

Варненска морска гимназия

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 3 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-3 от общо 3


клиент

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Поздравявам г-жа Папазова.
Директорският кабинет трябва да отразява атмосферата и финансовите възможности на всяко училище по света. Недопустимо е да има лукс в една стая, а в една учебна стая да е пусто или пълно с учебни материали от комунистическо време. Не познавам атмосферата на дирекцията на Морска гимназия, но познавам тази в ПГТ"Проф. Д-р Асен Златаров". Разминаването между нея и условията за работа на учениците са толкова болезнени, че се чудя кой директор приема там гости - нали преди това те минават по смърщящи на тоалетни коридори. Формата трябва да отразява същността. Останалото е мълчание.
С уважение - Красимира Кутина, безработна учителка по английски език, бивша учителка в ПГТ "Проф. Д-р Асен Златаров" --дано и Вас не Ви принудят да напуснете, г-жо Папазова!!!!!!


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Макар и след година прочитам мнението на г-жа Папазова и бих искала да внеса някои ясноти, относно атмосферата във Варненската Морска Гимназия.
Бих казала, че отлично познавам по-голямата част от екипа на училището и условията за труд са много добри, особено за тези учители, на които им се работи. Зъ съжаление има такива, които явно имат доста "свободно" време в училището.
Пример: Закъсняваш за учебен час с 20 минути и освобождаваш класа с поне 15 минути по-рано - и ето ти теб междучасие от 45 минути. Нито да ходиш до близкото заведение да хапнеш, нито имаш време да се пошляеш. Поне да имаше достъп до интернет да напишеш едно проникновено донесение, насочено срещу някого! Евентуално да влезеш в някое "ужасно" хранилище, без вода, да поклюкарстваш малко, поне по един диван да имаше, да полегне човек!
Не искам да засегна никого - просто давам пример!
Бедата на цялата ни нация е, че непрекъснато само искаме и пречим на всичко хубаво, а не си задаваме въпроса какво даваме, за да станата нещата още по-добри!
Не знам госпожа Папазова, какво има предвид, като говори за тоалетните, че нужници!? Думата "нужник" е стара българска дума, с която се именова помещение за физиологични нужди, сиреч синоним на "тоалетна", "клозет", "WC". Така, че не виждам логика в забележката й.
Имало изкъртени маси, столове, олющени стени! Ами,уважаема госпожо, стойте си в часовете активно, Упражнявайте контрол за поведението на учениците си, дежурете си по коридорите, не се крийте от камерите  - с други думи изпълнявайте си задълженията като преподаватели и възпитатели! Като се врете по кюшетата и хранилищата да си пиете кафето, и пет пари да не давате за това какво се случва с вашите ученици, нормално е те да се вихрят и под влияние на хормоните си! Ами укротете ги! Те са деца! Не им трябва много, просто внимание и респект към институцията. Мисля, че точно учителят ще създаде този респект към институциятал Та нали вие сте тази институция!
В интерес на истината добронамерените  и стойностните хора в училището, по мои наблюдения, са повече от недобронамерените! И слава богу - че то ако всички вземат да се жалват и оплакват?! Не знам за децете кой ще се погрижи, горките! Не им стига, че в къщи слушат за кариерните и други служебни неприятности на родителите си, ами и тук да виждат, че някои уважавани преподаватели пишат по този начин за училището, което им дава образование?! Че те в какво и на кого да вярват децата, Папазова?
За директора, г-жа Пепа Василева, мога да кажа че направи доста добри неща за гимназията, с добър екип около себе си. Нямам впечатление, че преподавателите са тормозени от страна на директорите. Камери има, но едва ли са сложени, с цел наблюдение и привикване и ругаене. Може би гледате доста филми за ЦРУ, не знам защо се изживявате като филмови герои. Просто си гледайте работата, в смисъл бъдете уважавани преподаватели и доблестни учители.
Дирекциите тънат в лукс? Е, чак пък толкова!
Просто са обзаведени прилично! Все пак официалните посетители и представители на различни проверяващи и други институции влизат първо там, нали? Дирекцията е "гостната стая " на училището. Редно е да бъде прилична.
Я си представете, че Вие, или някой друг Ваш колега е директор на едно елитно училище? Ще сложите стар чин, олющена пишеща машина, радиоточка, печка на дърва и рогозка на земята?
А пък ако е толкова непоносимо - има и други училища и други поприща! Всеки е в правото си да избере място, къдете да се развива спокойно и да не го ругаят непрекъснато! В края на краищата здравето преди всичко!
* * *
Папазова, оставете хората да работят и възпитават децета! Това е голямо училище, ей! Хващайте се на работа, не хващайте само химикала!
 
 


настоящ служител

-8 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
-3
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
2
Натоварване
5
Потенциал
-5
Местоположение
-3
Колеги
3
Работна среда
-5

В училището на учителите и служителите няма осигурени нормални условия на труд. Всичко е занемарено, няма кът за отдих, няма бюфет, не може да се ползва интернет в свободното от часове време, а все пак повечето колеги престояват дълго време там, тъй като се учи в двете смени. Ремонтна дейност се извършва всяка година само в общите части на сградата и задължително в директорските кабинети, където всичко тъне в лукс, а в хранилищата, където учителите по неволя престояват в свободното си време, е ужасно /в 4 хранилища - по химия, физика и др./ няма вода от миналата година. Не по-добро е състоянието на учебните кабинети - стари изкъртени маси и столове, допотопни черни дъски, олющени стени. Настилката по двира, къдеро минаваме, за да стигнем до сградата е като от Втората световна война. А по тази настилка учениците провеждат и часове по физическо възпитание. Преди години колежка си счупи крака и помислихме, че ще я оправят, но уви! Добре, че по ФАР смениха дограмата и направиха тоалетните миналата година, защото дотогава ползвахме нуждници?! Това не попречи на директорката да си купи служебен автомобил, който ползва като личен всеки ден от работа до вкъщи и обратно. Дори когато е в отпуск автомобилът не е в училището, а с нея. Училището има средства, тъй като има и спомагателна дейност, но те се изразходват за разкоша на директорите и за техните заплати. Хвърлят ни прах в очите с малки повишения, а големият пай остава за тях. Същевременно от учителите се изисква изключително много, дебнат ни с камери, монтирани в учебните кабинети, привикват ни, ругаят ни, принуждават ни да оценяваме неправилно, когото трябва. А все пак това е държавно училище. Ще кажете, нали ви плащат. Да, плащат ни, но като се има предвид какъв е бюджетът на училището и тези на общинските училища, а какво са постигнали те... Време е директоркара Пепа Василева да се замисли и да не ползва учителите само като трамплин за своята дейност.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?