Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Lagardere Service Bulgaria /img/frontend/nomap.png"

Lagardere Service Bulgaria

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 22 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 11-20 от общо 22


клиент

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Прочетох доста неща за Лагардер.
Интерено ми стана - голяма фирама много магазини в цял свят, пък в България игреа като българска фирма. Моля този представител на Лагардер да ме опровергае, щом вече чете какво пишат за представляваната от него фирма.
Моля посочете в евро колко е средния доход на един ваш партньор от Франция, Унгария (или друга стран от Централна Европа) и от България. Ако няма голяма разлика, да то вие сте Голяма фирма. Подозирам, че ще има сериони разлики и то не защото месото, бирата, хляба и безина на ЗАПАД са по-скъпи, а защото в България можете да си позволите да плащате по-малко.
Хубаво е, че от Лагардер се интересуват какво мислят за тях, това означава, че те осъзнават - ИМАТ ПРОБЛЕМ. Но този проблем няма да го разрешат с PR речи от сорта: "Партньорите са наш основен актив", защото всичко прочетено за Лагардер говори точно обратното: Вашите Партньори са много недоволни от вас. Аз съм клиент на вашите магазини и виждам едни преуморени хора, всеки ден едни и същи - какви са тези Партньори без персонал? Аз виждам по-скоро сужители, които се заблуждават, че са Партньори - така ли работи Лагарде във Франция. Сигурно във Франция партньорите на Лагардер могат да си позволя служители да се концентрират в управлението и подобрението на магазините.
Когато завяваш, че нещо е твой основен актив, нормално е да инвестираш основно в него. От всички мнения, колкото и да са тенденциозни, аз разбирам, че това е ваш основен актив само на думи.
 


бивш служител

-35 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
0
Натоварване
-5
Потенциал
0
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
-5

Ха! PR упс :), то такъв няма :)), вероятно всезнаещият HR отдел - човек реши да нахрърля малко пудра, върху срамното лице Лагардерско.
Вие хора, не можете да смятате, абсолютно некомпетентни сте ( в което за жалост се убеждавам с всеки изминал ден) или мислите, че всички извън вас са лумпени?!
За какъв ръст в заплащането на партньорите говорите ?! С новата решетка, която влезе в сила от месец февруари дохода на "управителите" в малките магазини и в провинцията пада с минимум 20%!!!! Вярмо е имаше ръст второто полугодие на 2010. Имаше и среща, ноември месец, на която среща беше обещан ръст с около 30 % на доходите, но всичко остана само обещание. Вместо това получихме анекс с нова "решетка" за изчисляване, която смъкна обратно на "минимално гарантиран комисион" всички магазини, извън 5-6 големи с високи обороти.
Преди големите магазини бяха ощетявани, сега за да ги реабилитират взеха парите от "малките" и ги прехвърлиха на големите.
400 лева ето това е високият доход на партньорите на Лагардер.
Успех Другари!
Вярно е, че в България сме глупави и  завистливи, когато чуем чуждо мнение правим по-скоро противоположното, отколкото да се вслушаме, но....България става все по-малка и с това и поведение Лагардер много скоро 1-2 години няма да има с кого да работят. Просто ще се свършат наивниците!
Няма лошо, те и без това не помагат на икономиката ни особено. Правят големи инвестиции, но очевидно не им пука за бъдещето и развитието.
 


представител на управлението

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Лагардер Сървис България присъства на българския пазар от две години и половина, като за този период компанията е развила мрежа от близо 50 магазина. Това представлява значителна инвестиция в момент, в който много компании забавиха или се отказаха от инвестициите си в страната. За времето на съществуването на ЛСБ, сме създали повече от 100 работни места, докато безработицата в България се увеличаваше. Вярваме, че България има голям потенциал за развиването на модерни търговски концепции и имаме амбициозни планове за развиване на магазинната ни мрежа в бъдеще.
ЛСБ е част от международна група, с близо 4000 магазина в повече от 20 държави. Моделът за развитие в България е същият като в много други държави и е успешен, както за нашите Партньори – управителите на магазини, така и за компанията. Моделът ни е уникален за България, тъй като нашите Партньори не трябва да инвестират пари в магазините, които ръководят.
Откакто компанията започна дейността си в България, средната месечна комисионна се увеличава постоянно и тенденцията е изцяло положителна. Разбира се, на всяка търговска верига е нужно време за привличане на постоянни клиенти, ситуацията във всеки един магазин е различна и несъпоставима с останалите. Когато от някои от Партньорите ни изпитват затруднения, с оглед на дългосрочното ни Партньорство, прилагаме клаузата за минимална гарантирана комисионна.
Ние се гордеем с екипа си и с усилията, които влага за да поддържа добри отношения с Партньорите ни. Партньорите са нашия основен актив, тъй като те обслужват ежедневно хиляди клиенти, те са лицето на компанията. Затова работим ежедневно, за да раширяваме взаимното ни сътрудничество. С развитието на компанията сме имали възможността да предложим на някои управители на магазини да разработят бизнеса си в нови и по-големи магазини, което се надяваме за се случва все по-често в бъдеще.
Компанията е отворена за дискусии с всички наши настоящи и бъдещи Партньори. Всеки, който иска да получи допълнителна информация, може да се свърже с нас по телефона или да ни напише e-mail. Никога, откакто съществува компанията, не сме отказвали да се срещнем с някого, който иска да обсъди даден въпрос с нас. Като професионалисти обаче не можем да пилеем ресурсите си, за да коментираме всяко анонимно мнение в интернет. Искаме нашият уеб сайт www.lagardere-services.bg да бъде мястото, от което хората могат да получават информация за нас и да се свързват с нас. Държим да подчертаем също така, че смятаме коментарите, написани в този уеб сайт за напълно безпочвени, неоснователни и неуважителни към екипа и нашите бизнес Партньори.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Много голяма химера е партньорстово с Лагардер. Много четох за тях във форумите с надежда, че ще открия и нещо положително, но няма. Значи нищо не се е променило от момента в които се махнах. Това говори достатъчно за това има ли нужа да се захващаш с тях. Те дори нямат потенциала сами да напишат нещо хубаво във форумите за себе си, защото вески преди да иде на интервю преглежда информацията в нета. В действителност т.нар. Управители на магазини не са нищо повече от едни излагани хора, жестоко експоатирани. Да експолаирани не само физически, но и психологически, залъгвани, изпозвани и принудени да им играят по свирката. По-силните хора и тези които имаха избор вече отдавна не са "партньори" на Лагардер.
Лагардер България има дава сериозни недостъка - дава много малко пари на своите т.нар. "партньори" и екипа на фирмата има много лошо отношение към хората които бясно експоатира.
Но за някои хора Лагардер е решение, това са хора без избор, такива ще има докато има криза в България, а ние сме в криза от 20 години и всички ни яхат и експоатират както си искат. Защо французите да не го правят? Виновни сме ние, че се съгласяваме да работим за тях, а не те че ни предлагат мизерни условия.


бивш служител

-15 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
-5

Не може да се каже с точност колко пари искат. Всичко е индивидуално. Уж се определя от Франция- но истината е, че българите на ръководнна длъжност тук си измислят сумите според зависи...и на субективни принципи. Същото важи и за резултатите от ревизиите. Както пожелаят така стъкмяват резултата... В тази фирма всичко е Българско.Само името е френско. А и трябва да кажа на всички, които биха попитали и искат да знаят: Вие не сте партньори хора. Вие сте черноработници и хора за всичко. Защото отношението от първия ден е пренебрежително. Партньори се наричат хора, с които имате бизнес  или общи интереси. Те ви наричат партньори за оправдание на паричната гаранция ,която взимат. Иначе нямат основание да ви я искат.


шубе го/я е и не казва!

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Някой, може ли да даде ориентир за сумата, която се изисква като гаранция?


бивш служител

-30 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Примамлива оферта - във времена на криза - сигурен доход! Ха-ха - питайте патило! Надявам се моето мнение да помогне на много хора да не се подлагват по праните обещания за псевдо-франчайз предлаган от Лагардер. Ще се радвам това мнение да има силен отзвук. Това е Френска копания, но с Български менджмънт! Ще ви зарибят с хубави обещания, а после ще се окаже, че трябва да работите 13-16 часа на ден/ 365 дни в годината, всяка година. Ще ви подлъжат с гарантиран минимум 1900 лв на месец комисионна, но е важно да знаете - имате 600 лв разходи и ви остават 1400 лв. Разделете 1400 лв. на 30 дни и ще получите комисионна 47 лв на ден. С тези 47 лв ще трябва да подържате фирма, данъци, счетоводител, консумативи и осигуровки. Колко пари ще ви остант да плащате заплата на продавачи/ки? Но дари да си ги позволите... Естеството на работа е такава, че "Партньора" осчетоводява и изписва цялата стока и не може да отсъства, т.е. да си назанчи продавачка, която да върши "партньорска работа". Освен, че ще сте оперативен счетоводител, трябва и да сте продавач - лошо няма. Обаче през техния ПОС вие и продавате и осчетоводявате - едновременно, нямате друго РС с достъп до тяхната програма. А това е означава, че трябва да правите двете неща едновременно, което е голямо натоварване. Освен, че ще сте Управител на магазина, Оперативен счетоводител на магазина, Продавач, Вие ще сте и чистачка и миячка и възнаграждението е толкова "смешно", Ако се излъжете да започнете, отношението към "партньорите" меко казано се променя към непозитивно, преднамерено високомерно и пренебрежително. Ще ви мачкат. Това се случва, защото вече сте им дали ГАРАНЦИЯТА и ви държат в ръцете си на 150 %. , ще получите еднопосочно назидателно, повелително и омаловажаващо труда ви отношение. Не искам да говоря за липсата на финансова прозрачност, липса на резултат от инвентаризации, неясната им програма, към която нямате пълен достъп. Но искам да ви кажа, че работа е МНОГО ТЕЖКА ФИЗИЧЕСКИ - 12-15 часа на крак, нямате парво да напускате обекта, няма тоалетна, няма ядене. Има жестоки правила и скъсващи нервите глоби, ох глобите, като блъскате, мъчите се и работите като волве и накрая ви глобят - това е малинката на Партньорстовото с Лагардер Сървис България ЕООД. Е май дойде време и да спомена заплащането, за ЖЪЛТИ СТОТИНКИ, които не биха възнаградили труда и на чистачка - не искам в никакъв случай да омаловажавам ничий труд, но чистачката няма материална отговорност за десетки левове, та за смешна сума "атрактивно месечно възнаграждение" уж партньора мениджира магазин, наема персонал, прави счетоводство. Пише ежедневни справки, бланки, формуляри и какви ли не още бумащини. Уха бумащинта е толкова много, че ако нямате опит с бумаги - свят ще ви се завие. Заявки, справки и какво ли не. А счетоводството си прави където намери, на коленце в парка, в близкото кафе, у дома, където си иска, защото в магазините няма офис за партньора - да се оправя както знае. За възнагражеднието НЕ се шегувам. Преди да започнете пресметнете колко ще взимате на час! Един управител в БГ започва от средно от 5.00 лева на час и стига до 20.00 и ИМА почивни дни, ИМА отпуски. В Лагардер няма да имате и почивен час. Почивен ден, не дни - много трудно. Отпуски - хахаха. Отделно партьора поема ВСИЧКИ разходи в магазина, които уж по договор са дребни месечни разходи за парцал, препарат за почистване и лепило, а всъщност се оказват ВСИЧКИ. И разбира се за нито един от направените разходи не може да вземе документ и да си отчете направения разход, защото нищо от собствеността не е негова и всъщност партньора разходва и поддържа чужди активи. И понеже ще изкравате "много" пари - ще трябва да копувате всичко за магазина от ролките за касовия апарт, до препаратите за миене и изгорелите лампи. Обърнете внимание имат много магазини е България и никъде не работят повече от 2 човека (включая Управителя), а работа е много и работното време е продължително? Отговора е прост просто няма пари за трети човек персонал, т.е. прекалено много работа за слабо възнаграждение! Това е! Ето малко вътрешна информация: Ако правите оборот от цигари 2400 лв на ден, то вашата комисионна ще е около 20 лв.(1-1,5% след ДДС) + оборот от друга стока ако направите още 600 лв., то вашата комисионна ще е 50 лв.(10-12% след ДДС) или ОБЩО 70 лв. на ден. Въпроса е знаете ли кога ще направите оборот от 3000 лв.? Отговора е прос - на кукуково лято. Ако все пак направите тези 70 лв. на ден, трябва от тях да платите - осигуровки, ще ви се удържат данаци, ще платите и всички консумативи в магазина (без ток и наем) и ще вземете достойната заплата на един "стоаджия" който спи цяла нощ. Ние БАЛЪЦИТЕ сме идеалните Партньори за Лагардер Сървис България ЕООД. И накрая оставате да бачкате, защото те ви държат Гаранцията, като робите в САЩ през 30-те, само че Френски вариянт с ГАНьОВЦИ Мениджъри с анадолски маниери - надути и прости .........
Лагардер Сървис България ЕООД са нов вид робстово - подлъгват те да им дадеш Сериозна парична "Гаранция" обещават "атрактивно месечно възнаграждение" и накрая се гаврят с теб, а ти си траеш защото ти държат парите и може да те резнат когата като си посискат. Договора за Партньорство е ако Акт за Робство - не сте виждали такова нещо... Ужасссссссс


шубе го/я е и не казва!

-17 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-4
Привилегии
-4
Фирмена сигурност
-4
Натоварване
3
Потенциал
-3
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Коментарите на другите са истина на 100% - дори са много мили .Това е фирма която е пълна с некомпетентни хора - "мениджъри" . Просто не си губете времето да имате каквито и да били взаимоотношения с ЛАГАРДЕР . А за пари забравете ...


бивш служител

-15 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-3
Привилегии
-3
Фирмена сигурност
-3
Натоварване
4
Потенциал
-5
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Явно ти си доста снизходителен към Лагардер Сървис България, но това е разбираемо, защото все още си зависим от тях. Факт е, че не предлагат възможност да развиеш свой собствен бизнес, т.нар. "Партньори" развиват техния бизнес, а Лагаредер Сървис България се освобождават от всички разходи по пресонал и всички ангажименти по поддръжка и контрол на персонал.
Ако Лагаредер Сървис България не предлагаха този псевдо-франчайз, а наемаха рабтници, кой работник ще им даде безлихвено т.нар. "Гаранция", затова и те търсят нас - БАЛЪЦИТЕ. Ако като предполагаем работодател Лагардер Сървис България наема директно работници и работниците са недобросъвестни към фирмата, фирмата може най-много да ги смени и то най-вероятно с други потенциални проблемни работници. Това е често явление в българския бизнес на дребно, защото професията продавач е слабо платена.
Чрез системата "псевдо-франчайз" на Лагардер Сървис България, фирмата си гарнитира ниско платени продавачи, лоялни, зависими и изпълняващи функциите на Управители, Счетоводители, Продавачи, Чистачи и т.н., като едновремонно от това се освобождава от всички разходи - заплати, осигуровки, счетоводни услуги, консумативи и т.н. И ВСИЧКО ТОВА НА СТОЙНОСТТА НА ДВЕ СРЕДНИ ЗАПЛАТИ, добре е, но не за т.нар. "Партньори"...
НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ ДА ВИ ОПЛЕТАТ В МРЕЖИТЕ СИ
ХОРА - БЯГАЙТЕ ОТ ТАЗИ ФИРМА !!!


настоящ служител

10 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-3
Уважение
1
Привилегии
1
Фирмена сигурност
2
Натоварване
5
Потенциал
-3
Местоположение
3
Колеги
1
Работна среда
3

Истината е, че Лагардер запознават потенциалните си партньори само с положителните страни на работата. Напоследък чета в други форуми доста стряскащи неща за Лагардер Сърис България ЕООД.
 
За съжаление по-голямата част от написаното е истина, но леко преувеличена. Безспорни са следните факти, че работата не е лека, много е ангажираща, не е много добре платена, но пък е сигурна.
 
На мен лично най-много ме дразни това, че оборота не пропорционален на комисионната. Или колкото повече оборот правиш, толкова по-малък процент комисионна взимаш. Тази схема на комисионна лишава всички нас партньори да не можем да вземем достатъчно служители, а ние самите трябва да работим като продавачки. Това е най-лошото нещо - комисионната на Партньора не се заплаща спрямо вложения от него труд, време и усилия.
 
Иначе всичко друго е истина - нямате право да затваряте магазина, т.е. няма тоалетна, цигара, ядене. Няма почивен ден в седмицата, почива се нощем.
 
Санкции има когато нарушавате правилата. Нищо не може да направите, защото ви държат с гаранцията.
 
Но най-големия проблем са парите, защото като фирма, вие имате сериозни разходи. Направи ми впечатление, че този който ги е "нахранил" в доста форуми е добре запознат с фирмата - знае, че никъде не работят повече от двама човека, защото няма достатъчно пари за трети. Не е лъжа, че ако Лагардер трябва да наемат свой служители за магазините, а не ги дават на франчайз, ще трябва да поддържат поне трима продавачи, което като пари е повече от това което дават в момента като комисионна.
 
Франчайза е изгоден за Лагардер, защото парите получени от гаранциите на всички партньори са сериозен безлихвен кредит, който Лагардер ползва, докато партньорите работят за тях. И не на последно място, след като превръщат партньорите в продавачи, за тях е много лесно да ги контролират, защо ги държат с гаранцията.
 
На всички бъдещи Партньори ще им дам един безплатен съвет - Преди да подпишете договор с Лагардер и да им дадете гаранция, помолете ги да прекарате в техен магазин 2-3 дни, но от отварянето до затварянето. Така ще се убедите сами дали можете да я вършите тази работа.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?