Подробна оценка от Георги Светлозаров
Моя много близка работи в ЦУ на НАП, поради което съм запознат добре с нещата, които се случват там. Добър замисъл, но лошо побългарено изпълнение. Голяма част от служителите там са връзкари, некомпетентни и излишни и това е така, защото една трета от дирекциите там са паразитни, голяма част от служителите са постъпили без конкурс - на основание лични връзки. Бюрокрацията там е уникална и щата непрекъснато расте, за сметка на служителите по офисите. Изобщо НАП все повече заприличва на идиот - огромна глава с хилаво телце. Заплатите там са доста добри, премиите - също. А работата дефакто се извършва по офисите, с изключение на дейността по ревизии при особени случаи. Постовете са на квотен принцип от времето на тройната коалиция. Информационното обслужване е плачевно, но все още съществува поради факта, че външни фирми обслужват информаионните системи. Явно ръководството здраво се е окопало, но системата няма дълго да издържи без драстични промени и без смяна на яловите експерти със знаещи и можещи хора.
Подробна оценка от ЛИЛИ
Чести структурни промени,липсват разумни обяснения за това,липса на прозрачност,разговори,липса на сигурност.Много ра по обем работа,а в същото време огромни съкращения.