Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

ICT Media (IDG Bulgaria) /img/frontend/nomap.png"

ICT Media (IDG Bulgaria)

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 14 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 11-14 от общо 14


3 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-1
Уважение
-2
Привилегии
0
Фирмена сигурност
4
Натоварване
-1
Потенциал
-3
Местоположение
5
Колеги
4
Работна среда
-3

Принципно не харесвам оплакванията, когато другата страна липсва, за да се защити по някакъв начин. Но тъй като интернета е публично и свободно място, надявам се, че ако проявят интерес, мениджърите на компаният ще оставят своите доводи.
Но това, разбира се няма как да се случи, тъй като мението на служителите във фирмата никога не е било търсено, камо ли да му се обърща някакво внимание.
При такова положение би било истинско чудо да се запази дори минимална част от ентусиазма, с който (I'm sure) всеки е започвал работа в компанията. Уж е ИТ фирма, но не предлага обучение и курсове на служителите (нима технологиите не остаряват с всяка година??), уж е наследник на световното IDG, но къде са доказаните чужди практики на менажиране, уж е собственост на гигант в издателската дейност, но къде контрола, който би трябвало да се оказва от всеки собственик ? (на хартия - ето къде).
Повечето колеги винаги са били страхотни хора и чудесни професионалисти в своята си сфера, но едва ли някой трябва да се сърди когато започнат да напускат. А в ICT Media текучеството никога не е било голямо, просто огромно.
Всъщност какъв е смисъла да продължавам да пиша... кервана си върви.


настоящ служител

-20 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
-1
Привилегии
-4
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-1
Потенциал
-2
Местоположение
-4
Колеги
0
Работна среда
-4

Разбира се много, от вече казаните неща са верни. Може би в допълнение трябва да се спомене, че за да се развива една компания, нейните мениджъри трябва да се обучават, за да не изостават от очакванията на пазара и подчинените си колеги.


-19 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-1
Потенциал
-1
Местоположение
-5
Колеги
1
Работна среда
1

Духът на ...... е още сред нас и името ще й ще пребъде в славянството во век веков!
Всъщност фирмата не е толкова тъпа на фона на конкуренцията, даже е с класа над нея. Но много баби има тук и те смущават развитието на прогресивните личности.
Заплащанато е прилично като за глупаво издателство и мизерно като за ИТ фирма, на каквато то се прави периодично. За премии и някакви други финансови стимули повечето служители само са чували. Те са осигурявани, разбира се, на минимална заплата, която предопределя светлите им бъднини, но не пречи на бабите да милеят за пенсиониране тук.
Мизерията се допълва от факта, че половината монитори са CRT, тип телевизори, а от известно време местоположението е къде планината и слизането да центъра е дълготрайно и скъпоструващо приключение.


-1 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
3
Привилегии
1
Фирмена сигурност
3
Натоварване
2
Потенциал
2
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
-5

ICT Media издава списанията PC World и Digital World, както и вестник Computerworld. Заплащането е с една идея по-добро от мизерните условия в другите ИТ редакции, но не очаквайте да забогатеете, пишейки интересни статии за компютри и техника.

ICT Media всъщност е наследник на IDG Bulgaria, която бе купена през лятото на 2006 от групировката, издаваща вестниците Дневник и Капитал. За съжаление освен името, нищо не се промени от старите порядки и модели на работа. ICT Media (IDG Bulgaria) е добре известна в бранша, но зад солидното и име цари познатата нашенска мизерия и разруха.

От средата на 2005 година офисът на фирмата се намира на бул. “Братя Бъкстон”, което е изключително неудобно за всичките и служители, с изключение на неколцината късметлии, които живеят в района.

Работната среда е ужасна, влизайки в редакцията имаш чувството, че пристъпваш прага на гробницата на Тутанкамон. Няма абсолютно никаква работа в екип, хората от редакцията почти не си говорят, камо ли да излизат да пият бира заедно. Всеки се е затворил в себе си, 90% от колегите са пълни сдуханяци. Младите, свестни и динамични хора не се задържат дълго, текучеството им е много голямо. От друга страна, ядрото от 50 годишни задрямали лелки и бабки, останали още от времето на бившата шефка .... ......, е абсолютно непоклатимо. Готов съм да се обзаложа, че всички те ще се пенсионират в IDG.

Като цяло ICT Media не е особено привлекателно място за работа, но там все пак има и кадърни и свестни хора, най-вече поради факта, че в останалите ИТ редакции условията са още по-лоши.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?