Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

ICT Media (IDG Bulgaria) /img/frontend/nomap.png"

ICT Media (IDG Bulgaria)

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 14 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 14


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Дайте някаква актуална информация как е положението в момента, моля.

Като гледам предишните коментари (от последните 10 години насам), излиза че всеки момент ще се разпадне всичко и че са на ръба на фалита, но ето че продължават да съществуват, така че може би не е чак толкова зле положението, както се описва.

Някаква актуална (и обективна) информация има ли?


-34 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
5
Колеги
-4
Работна среда
-5

Компанията за съжаление затъва. До края на годината напускат 3-ма човека от маркетинг и продажби и реално отделът, който носи приходите се оголва. Както са писали други преди мен - мениджмънтът е некомпетентен, а собствениците не се интересуват от бизнеса си. Бих добавила, че освен некомпетентен, мениджмънтът трови атмосферата с непрекъснатото желание да си намира вътрешен враг. Вместо да задава цели, изпълнителната директорка си търси изкупителни жервти, на които да прехвърли вината за собствената си некомпетентност. Така тя махна един човек, който беше реалният лидер и на когото се крепеше къщата от карти. Сега разпадът е реален и няма с какво да бъде спрян. Не препоръчвам на никого да започва работа там - дори с краткосрочна цел.Заплатите са много ниски, на фона на психическия тормоз и стреса, който се създава от шефовете, които нищо не разбират.


-40 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
0
Колеги
-5
Работна среда
-5

Кой написа на стрената на медията ТЕБЕШИР? ИТ браншът за поредна година отчита двуцифрен ръст, но същото не може да се каже за ICT MEDIA. Там нещата вървят надолу и то стремително. Ръководството е некомпетентно, а собствениците са незаинтересовани. Когато дойде новото ръководство, се обяви, че ще се правят промени. Набързо бяха назначени две надзиратлки, приятелки на новата управителка - едната за редакцията, а другата - за маркетинга и рекламата. И започна чистка. Личният състав беше сведен до 12 човек. По едно време, тази, дето отговаряше за редакцията изчезна и всичко мина към шефката на маркетинга и рекламата. Тя доразчисти събитията и продажбите, освободи се от търговците, които носеха приходи на издателството и остави един човек. Разбирам, че е започнала чистка на редакторите - явно няма как да бие шута на последния търговец. Версията била, че заради съдържанието не се продава реклама. Всъщност, след като напуснаха търговците, шефката на рекламата пое комуникацията с големите клиенти, след което те спряха да рекламират. (Какво ще прави с тях - тя си знае, но дано да има и някой друг информиран.) Вината за случилото се е изцяло нейна. Ясно е, че един човек, не може да върши работата на 4-има, така че и това дава отражение. Не на последно място, важно е разпространението, което също ударено по нареждане на същата ръководителка. Вероятно ще си намерят виновник от редакцията и ще го отстрелят...Само едно нещо не им е ясно - изданията и събитията са свързани. Така, че като се хванат с изданията, да гледат да не спрат тока и на събитията...Капитал (собствениците на ICT Media и Капитал са едни и същи) наскоро пискаха, че Цв. Василев управлявал със слила и тормозел служителите и им пишел мейли "ако не направите това и това ще ви разбия". Как може, госпожа съседке, такъв тон, такъв тормоз...И са прави, ама нека се огледат и в другата си медия. И там по имейла се пишат такива думички, че и по-страшни и епитети не липсват...


клиент

-34 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-4
Потенциал
-5
Местоположение
5
Колеги
-5
Работна среда
-5

От година и половина фирмата има ново управление, но промяната е по-скоро техническа, не стратегическа. Сайтовете са същите - като от зората на html-a, начинът на работа не се е променил, събитията са на едни и същи теми от години, а посетителите - все по-малко. Има някакво вътрешно брауново движение, защото голяма част от страите служители са напуснали, вероятно тези, които са конкурентоспособни на пазара на труда. Фразите, които са изпускани случайно са "хаос" и "тормоз". Основното ядро, обаче е останало и пак има ръководни функции. Финансовите резултати за 2017 год. трабва да излязат в края на юни в Търговския регистър, което може да е ориентир за кандидатите как се развива дружестовто.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Тези мнения са доста стари? Какво е положението сега? Пак има обява ра редактор.


настоящ служител

-31 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-4
Уважение
-5
Привилегии
-3
Фирмена сигурност
-4
Натоварване
-5
Потенциал
-4
Местоположение
4
Колеги
-5
Работна среда
-5

Отвратително място, изобщо не се лъжете да идвате. Всички описани по-долу гадости са верни, реалната ситуация е дори още по-трагична.
Откакто започна кризата (миналата есен) са напуснали над 10 човека, само тоя месец се изнесоха трима. Непрекъснато се пускат обяви и се наемат нови хора, които след някой друг месец бягат с писъци и без да се обръщат назад.
И аз почти се бях спасил, но гадната криза ми прецака всички планове. Сега всеки ден псувам и се ядосвам, дано скоро намеря някакво друго място, че вече тотално откачам тук.


бивш служител

16 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-1
Уважение
2
Привилегии
2
Фирмена сигурност
2
Натоварване
2
Потенциал
-1
Местоположение
3
Колеги
3
Работна среда
4

Първият ми коментар след като започнах работа в ICT Media беше: "сух шпек". Времето е спряло, кризаааааааааа батееееее, стреля се по редиците, независимо дали хората там са работили с години, влагали са енергия и ентусиазъм, оставили са си пръстите по клавиатурите и са истински професионалисти. Младите и креативни хора там са на изчезване или си тръгват още докато са в изпитателен период. Причините: 1.ниското заплащане за фирма, която се бие в гърдите че е велика и "всичко е супер" 2.неизпълнените обещания, 3.бабите, който са "най-опитните" в реализирането на проекти и взимането на кардинални управленски решения.
Относно работната среда: редакторите са професионалисти и правят и невъзможното.
В заключение: Започването на работа там е "нож с две остриета".


бивш служител

-34 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-4
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-3
Потенциал
-5
Местоположение
3
Колеги
-5
Работна среда
-5

Наскоро напуснах тази фирма и смятам месеците, прекарани в нея, за абсолютно загубено време. Не ми се занимава да пиша надълго и нашироко защо, тъй като причините да не харесвам ICT Media не са една или две, а доста повече. Случайно обаче попаднах на поредната обява, с която търсят да зарибят поредния наивник, та реших да ви предупредя, за да не допускате заради незнание същите грешки като мен.

Обявата е за редактор в едно от изданията на ICT Media и гласи следното:
- Работа в амбициозен екип от професионалисти в една динамична среда
- Добро заплащане, обвързано с постигнатите резултати
- Възможности за развитие

Направо паднах от стола, като я видях! За пръв път виждам обява за работа, в която няма НИТО ЕДНА вярна дума дори! И за да не съм голословен, ще поясня какво имам предвид точка по точка:

- Екипът е всичко друго, но не и амбициозен. Ядрото на фирмата е съставено от много възрастни, закостенели и консервативни хора. На някои от тях им остават по 2-3 години до пенсия и единственото, което ги вълнува, е как да издрапат още малко на местата си. Изобщо не ги интересува развитието на изданията, нито пък имат някакви амбициозни планове за тях. Като цяло ICT Media е едно блато, затънало в посредственост, където времето е спряло своя ход. Да се твърди изобщо, че има екип, също е много силно преувеличено. Фирмата е раздирана от интриги и конфликти, а „старите” служители са толкова проклети и зли, че да се работи в екип с тях е абсолютно невъзможно. Те в никакъв случай не могат да бъдат наречени и професионалисти, тъй като вършат нещата по един и същ начин и не са мръднали в развитието си поне от 15 години насам. Ето защо изданията на ICT Media изглеждат толкова ретро и тиражите им падат от година на година – ядрото на фирмата, старите служители и мениджърите, още живеят някъде в 80-те години на миналия век. Илюзия е, че може да научите нещо ново и полезно от тях. Работната среда, както вече споменах, е ужасна – фирмата е едно блато, в което нищо хубаво не се случва. Да се нарича тази среда „динамична” е просто смехотворно. Хората мълчат, гледат тъжно в пода, и не си говорят. Да се работи в ICT Media е ужасно потискащо. Единствената динамика внасят младите хора, които минават и заминават през фирмата. Текучеството им е направо невероятно – никой нормален млад човек не се задържа в тази фирма повече от 3, максимум 6 месеца. В последните няколко години през фирмата са се изредили над 25 човека, а общият брой на персонала и е не повече от 30 души, така че сами си правете изводите. В крайна сметка се оказва, че от първото изречение в обявата, има само една вярна дума, и тя е „работа”. Да, в ICT Media ви очаква много, много работа. В ужасна среда и сред изключително неприятни „стари” колеги.

- Второто изречение от обявата за работа, свързано с така нареченото „добро заплащане”, ме хвърли в истински потрес. Редакторската заплата в ICT Media е 600 лева. Като ви мине изпитателния срок, може и да ви я увеличат... до 650. Това са смехотворни суми за издания с претенции, каквито са тези на ICT Media. Заплащането е добро само за „старите” служители, никой от новоназначените не взима добри пари, а шансът след време да станете един от „старите” е нулев – никой нормален човек не може да издържи в тази фирма повече от няколко месеца. Специално редакторската заплата по никакъв начин не е свързана с постигнатите резултати – дори да се скъсате да пишете, в най-добрия случай ще получите премия в размер на... 50 лева!!! Толкова е смешно това, че дори не искам повече да го коментирам.

- Третото изречение от обявата за работа гласи „възможности за развитие”. Такива просто няма! Всички мениджърски позиции са окупирани от „стари” служители, които имат по над 10-15 години стаж във фирмата и НИКОГА няма да я напуснат, докато не навършат нужните години за пенсия. Те взимат всички решения и определят съдбата на фирмата и на изданията. За младите остава ролята на шерпи, които блъскат по цели дни и нощи за смешни пари, и които могат да бъдат изхвърлени на улицата по всяко време. Никой от тях няма шанс да се издигне – групата на „старите” е затворена, нови членове не се допускат. Отделно, че в момента перспективите пред фирмата са ужасяващи. ICT Media (както и цялата Икономедиа, от която ICT Media е част) е изключително тежко засегната от кризата. Приходите от реклами са намалели драстично, има вълна от съкращения, предстоят още, режат се заплати и се уволняват хора. Да се забие човек в тази фирма точно по това време е равносилно на самоубийство.


бивш служител

4 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-1
Уважение
-2
Привилегии
-3
Фирмена сигурност
5
Натоварване
0
Потенциал
1
Местоположение
3
Колеги
0
Работна среда
1

Аз пък искам да ти кажа, че говориш пълни вафли и въобще не е верно това дето си го написал. Съвсем нормална си е фирмата с оглед на останалите в Бъгария. Можеше по-добре да е, можеше и по-зле. И пишете на кирилица бе, как не се научихте толкова време. К-и-р-и-л-и-ц-а.

Защо използвате тия купешки думи като промотирам и кънектвам. Срам е това. Срам ви, казвам.

Имаше времена, когато повече се следеше за качеството. Сега само...

Просто не знам. Не знам.


настоящ служител

35 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
4
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
1
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
1
Работна среда
4

Това е една от най-силните фирми в бранша, а защо не и в България. Мениджмънта има пророчески поглед и много правилно насочва ресурсите на организациата за осъществяването на заложените цели. Като огромни плюсове могат да се посочат:

1. Големиа опит
2. Силната сплотеност на колектива
3. Страхотните условия за работа
4. Затрогващиа пакет социални придобивки
5. Неспирниа ентусиазъм за развитие и надграждане на вече постигнатото

Като негатовни може да се посочи само нежеланието на някои от членовете на колектива да се учат на нови неща и да развиват качествата си което би допринесло още повече за организациата като цяло и за тях като индивиди индивидуално.

Успех.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?