Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Хемимонт Геймс АД https://www.google.com/maps/api/staticmap?key=AIzaSyDTo5pSNCbE0DW8tvZj8hGdttXLKd2WO4M&size=255x160&zoom=13¢er=София,Район р-н Младост, бул. Цариградско шосе 7 км, 133, бл. 1, вх. А, ет. 4&markers=София,Район р-н Младост, бул. Цариградско шосе 7 км, 133, бл. 1, вх. А, ет. 4

Хемимонт Геймс АД

Напишете мнение
5 3 0
3 точки от 4 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-4 от общо 4


настоящ служител

33 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
4
Привилегии
2
Фирмена сигурност
4
Натоварване
5
Потенциал
5
Местоположение
2
Колеги
4
Работна среда
4

Попаднах на сайта случайно и забелязах че две от ревютата са за съвсем друга фирма - Хемимонт, а не Хемимонт Геймс, а третото не се покрива с моите впечатления затова реших да споделя и моето мнение на доволен случжител.

Работя във фирмата от много години и не бих си сменил работата.

Никога не съм се сблъсквал с офисни политики и корпоративен булшит, каквито има в по-големите компании.

Хората са готини и се интересуват от игри, проектите са в разнообразни жанрове - някои се правят с външен пъблишър, но Victor Vran беше собствен проект на фирмата. За всеки проект се опитват нови неща, не се работи по еталон - честите промени по проекта могат да бъдат фрустриращи, но са част от тази работа.

През годините заплата ми се е актуализирала справедливо. Не е космическа, но е над средната за моята позиция.

Стресът е минимален, дори пред майлстоун. Няма задължителен овъртайм, което е рядкост в гейм индустрията дори в чужбина. Виждал съм единични хора, които остават след работа да довършат нещо спешно, но те обикновено го компенсират с по-късно идване на следващия ден. Не мисля че има човек който работи повече от 40 часа седмично, аз самият не съм работил овъртайм от години.

Ръководството проявява разбиране към проблемите на служителите - не отказва отпуска и позволява дори различно работно време при нужда.

Напусналите хора са рядкост и текучеството е минимално. За нов служител предполагам това би могло да е и проблем от гледна точка на кариера, защото в много екипи лийдовете са утвърдени и рядко се сменят.

Никой не размахма камшик - разчита се на вътрешния драйв на хората. Това като цяло е позитивно, но позволява на отделни хора да се "носят по течението" и да бъдат неефективни.


настоящ служител

7 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
1
Привилегии
-2
Фирмена сигурност
3
Натоварване
-2
Потенциал
3
Местоположение
-3
Колеги
2
Работна среда
2

По-долните мнения са за другата фирма Хемимонт, а не за Хемимонт Геймс АД, хората нещо са се объркали.
Започвам по реда на оценките и няма да си спестявам каквото ми дойде на ум.

Заплащането става, но не може да се сравнява с клоновете на чуждите ИТ фирми. Началните заплати са около 1200 лева чисто (за програмисти, без много стаж) и има актуализации на около всеки 18 месеца с по ~300 лева, ако успеете да се задържите след пробния период. Тези повишения/актуализации стават малко избирателно и на неясен принцип. За художници, гейм дизайнери, левел дизайнери, аниматори и звукови техници почти няма шанс да бъдете наети, понеже няма нужда от такива и повечето са на феодални позиции, които няма да отстъпят. Става въпрос особено за художниците, които обикновено прекарват половината ден в нервно пушене на цигари и пиене на кафета или гледане на фейсбук/ютуб. Добре че вече има закон против пушенето на работното място, иначе едно време в кафенето се ринеше пепел до глезените.
Общо взето, не очаквайте да взимате веднага 2000+ лева чисто, ако не сте някакво гуру.

Уважението от художниците поне е на ниво, както и от повечето колеги, може би защото не се поддържат толкова близки отношения, освен ежедневното кафе или обяд. Все пак има разни субекти и индивиди, които няма смисъл да бъдат уважавани, защото са толкова токсични и са говорили такива хранилки не само против мен, но и за други хора, а в последствие научих и аз колко са лицемерни и негативни. От най-неочаквания човек - Лина, да.

Привилегии няма, има само карта Multisport, откакто ги пуснаха из страната. Цялата карта я плаща фирмата, което е абсурдното при други фирми, където си ги плащат работниците или си делят таксата наполовина. Отскоро взеха да поръчват и плодове, два пъти седмично, но свършват много бързо - гладните художници висят по цял ден в кафенето и ги изяждат почти на същия ден.

За фирмена сигурност е сложно да се говори, докато се работи по проект и има плащания от издател, който да ни финансира - всичко е сигурно. После, докато се намери издател, който да плати за нов проект - нищо не е сигурно и сме оставали почти на фалит, но все някак се оправят нещата засега.

Натоварването за художниците и за лийд гейм дизайнерите е почти никакво, всичките си тръгват в 17и59 и се чува как пускат СОТ-а по стаите. Програмистите предимно остават да се гърчат до по-късно и винаги има много работа, и недостатъчно програмисти да я свършат.

Има потенциал във фирмата. В самите хора зависи, някои са много мързеливи и замотани, други са претоварени, трети не могат да се справят с това да мислят за две неща и като ги питаш ти казват, че не мислят по този въпрос днес - да ги питаш утре, когато е датата за пращане на неща по въпроса ти. Други нехаят и не им се занимава или си превъртат Twitter-a и четат абсурдните политически кликбейт новини от България, като дядовци. Цялото нещо върви почти на магия.

Местоположението може и да бъде по-отвратително, но в момента пак е зле. Офисът се намира до Университета по библиотекознание и информационни технологии. Това е на 10 мин. от The Mall на Цариградско шосе. Имате малко пътуване, ако живеете в Младост, Дружба или покрай Цариградско шосе.

Колегите предимно стават, всички се интересуват от игри, играят на конзоли, правят игри, рисуват, занимават се с игри, абе не е всъщност много така, ама все пак... Някои играят игри наистина, като изключим превзетите fan boys/girls. С изключение на няколкото токсични и лицемерни персонажа, повечето са готини. Специално внимание за отбягване на Мира (счетоводителката). Също и Иван-Асен (главен програмист), който по принцип не е много сговорчив, професионалист е в това, с което се занимава, но е доста judgemental, субективен и има криви заключения (също си прави фалшиви повърхностни наблюдения за хората, без да ги познава), ограничен откъм soft skills така да се каже и няма особен мета-поглед за разни очевидни неща според мен. От последното с липсата на визия и поглед за очевидни неща страдат и други ръководни хора, от дизайнерите, и шефът, които се задълбават прекалено в едно нещо, а не виждат очевидното за мен, което даже го пише навсякъде в Интернет и е common sense. Рядко ще оценят или поискат мнението ти за нещо, когато са решили, че трябва да бъде тяхната идея или позиция.

Работната среда е спокойна, както описах всичко по-горе, нещата се случват някак си, никой не те оценява, пита какво мислиш, иска мнението ти. Няма почти никакви срещи, никой не знае какво става, не е ясно по какво се работи и кой какво прави извън твоята стая. Работи се със SVN и Mantis Bug Tracker, като предимно по него ще ти пишат някакви бъгове или задачи за изпълнение и в началото никой няма да ти помогне много, за да навлезеш. Главният програмист е леко надменен и оставя хората да се гърчат сами първите 2-3 дни, като чат-пат им обяснява нещо, полека. Ама някак не го бива винаги и има очаквания, хората да разбират какво става или им спестява цялата картинка, което може пък да е за тяхно добро, според него...
Има някакво постоянно опитване за подобряване на процесите, но тези напъни са доста некадърни и скалъпени. Например наскоро преминахме от Skype към Slack, което беше напълно ненужно. Но поради прищявка на шефа стана така и вече всички са задължени да висят в общи чатове и канали из Slack, където само се спами или половината хора отсъстват. Повечето художници си седят в скайп и си пишат на лични, както си работехме преди това, а останалите се мъчат със спама в слак.

Компютрите за работа бяха обновени наскоро, че вече застаряваха. Сегашните са на хубаво ниво. Предимно i5-8600k;Samsung SSD 970 EVO 1TB;2TB HDD;32GB DDR4;GTX1050Ti и по два монитора.

Друго за допълване е, че не се плаща никакъв овъртайм, а има доста крънч в последната година и това се отразява зле при мен. Не знам за другите как е, но личната ми лекарка каза, че имам хронична преумора и стрес. Имам симптоми на депресия и всичкото ми прилича ужасно на burnout-ване. Отдавна не мога спя нормално от претоварване и много работа.


кандидат за работа

-5 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
-5
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Подадох CV и отидох на интервю за работа там. Първата част от разговора беше с една наистина професионално насочена, умна и любезна жена. След което започна техническата част от разговорът с трима господа. Поговорихме си за това и онова, след което единият от господата открито си започна да ми говори как нищо не знам и как нищо не разбирам и той ме питал основни и фундаментални неща. Почувствах се унижен и съм сигурен, че това е била неговата цел. След като излязох от интервюто просто бях решил, че дори и да ми предложат позицията не бих се съгласил. Малко или много да  са ми знанията аз съм се трудил много за да ги добия. И не ми трябва някой намръщен чичко да ме хока на интервюто че нищо не знам. Все пак те ми се обадиха и ме поканиха. Успех на всички кандидастващи там.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Това е фирма с ръководство и проекти "наследени" от Хемимонт-Смартком АД/ Хемимонт. По-долу са описани обосновките за свързаността на фирмите. За повече информация, включително и за мнение от настоящи служители(или работели по-скоро) може да прочетете коментарите за Хемимонт АД.

Аз съм друг (също бивш) служител. Ще се опитам да съм максимално обективен и да отговоря на предишни въпроси за произхода на фирмата.

- Име: Сегашното име на фирмата е Хемимонд АД, но сайта им е на домейна актуален по прослувутите събития от 2002 година.
Ето и справка за връзката на ХемимонД АД със сайта: http://www.cio.bg/?call=USE~home;&page=paper&n=643
Дори хора, които хвалят сега фирмата започват с Хемимонд АД и после пишат Haemomont в едино и също мнение.
Както става ясно и по-рано - новата фирма си е в същата сграда и офиси. На сайта си цитират клиенти от времето на Хемимонт-Смартком.

- Собственици и ръководство: Според www.haemimont.com основен акционер е Axa Solutions, Които също участваха по време на Хемимонт-Смартком и

Хемимонт. Пак там за ръководители сега са описани Димо Симеонов, Калина Николова и Людмил Пандеф (Ludmil Pandeff). Същите лица работеха и участваха в ръководството през 2002 година. До малко преди към края на историята изпълнителен директор се водеше Петър Статев. Той също участваше в щедрите обещанията всичко да се оправи и че няма нужда да се стига до крайности (да се съди фирмата). Така доста мои колеги останаха с надеждите.

- Екип: Най-хубавия аспект на работата по това време бяха колегите. С доста от тях все още поддържаме връзка и сме добри приятели. От предишни мнения виждам, че и настоящи служители са доволни от колегите си. И в това няма нищо лошо.

- Заплащане: Беше добро за времето си, докато го имаше. После започнаха обещания и някакви малки аванси. В последствие се оказа, че още по-рано са започнали да не плащат и осигуровки.

Пиша това мнение, за желаещите да работят в ХемимонД. Да имат в предвид с какви хора се захващат.
По никакъв начин не искам да омаловажа труда или да обидя хора, работили след мен.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?