Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Александър Тур /img/frontend/nomap.png"

Александър Тур

Напишете мнение
5 3 0
3 точки от 6 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-6 от общо 6


настоящ служител

6 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
-4
Привилегии
-1
Фирмена сигурност
3
Натоварване
5
Потенциал
-2
Местоположение
3
Колеги
5
Работна среда
-5

Споделям мнението си като служител на фирмата по скала 0-6

1. Уважение към работника от работодателя:
От управителя:6, от Управителката:1

2. Заплата:3, неудовлетворяващо спрямо условията на труд

3. Възможност за творчество и креативност: 0

4.Възможност за развитие: 1

5. Офис среда: 4
Локация: център - комуникативно място, но не в добра част на града, близост до хостели, вечер е опасно.
Чистота: 2, липсва човек, който да почиства. Служителите почистваме сами работното си място.
Помещение за хранене: да
Тоалетно помещение - да,2, едната се ползва само от утравителите

6. Колеги: 6, пълни професионалисти към 2023 година

7. Обедна почивка: нерегламентирана, почти няма

8. Извънредна работа: има винаги, няма компенсация

Заключение: Не препоръчвам работа на това място. Аз вече търся нова работна среда - с уважение и възможност за развитие.45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Аз съм настоящ служител в агенцията вече десета година. За мен това е една от най-добрите агенции в бранша, с коректно отношение от работодателя, уважение към служителите и адекватно заплащане. Естеството на работа е интересно, динамично и има възможност за творчество и креативност. Работната среда е много добра, офиса е модерен и оборудван с удобства, разположен на комуникативно място в центъра на града. Колегите са професионалисти, отзивчиви и готови да съдействат. Има екипен дух, дори извън работно време се случва да излезем на питие в неформална обстановка.


настоящ служител

45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Работя в Александър Тур от повече от 5 години и съм Мениджър Входящ Туризъм.
Започнах като стажат и бързо получих възможност за развитие. Средата, в която работим е много приятна и дружелюбна, което е огромен плюс и спомага за добрите резултати на компанията в последните години.
Шефовете винаги са на разположение за всякакви въпроси и възникнали проблеми. Дневната кореспонденция с клиенти се чете от тях и те винаги са запознати с всичко, което се случва в комапнията, и са готови да помогнат във всеки един момент. От друга страна, с колегите имаме пълната свобода при взимането на важни решения, което не забавя и не нарушава работния процес и затова компанията се развива в положителна посока.
За мен екипът и добрата работна атмосфера са едни от най-важните в процеса на работа. А всеки знае, че добър екип се изгражда много трудно. Управителите също го разбират, и се стремят да задържат добрите кадри в компанията.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
1
Привилегии
-2
Фирмена сигурност
3
Натоварване
1
Потенциал
-5
Местоположение
3
Колеги
2
Работна среда
2

Александър Тур са утвърдени в туристическия бранш и наскоро празнуваха 25 години на пазара, но фирмата има сериозни вътрешни проблеми, заради които много от напусналите служители (ежегодно напускат поне 2-ма) се учудват, че фирмата не е санкционирана от държавните институции.

Основния проблем е, че възнагражденията във фирмата са на минимални заплати, докато реалната заплата се подава "под масата". По този начин всяка от служителките им при бременност или напускане получава мизерни суми. Ще кажете, че това си е решение на всеки служител, но истината е, че дори да започнете на нормален договор, след месец ви привикват и ви притискат да го преправите, с цел да си спестят данъци.

Много фирми в България действат по този начин, но фирма, която вече 25 години държи всичките си служители на фиктивни договори е нагло нарушение на закона.


клиент

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Горното мнение ме кара да се замисля дали изобщо да ползвам в бъдеще услугите на тази туристическа фирма. Не съм работила там, но съм неин клиент, и ако написаното е истина - оценката ми за тази фирма ще е много ниска. Искрено съжалявам, ако съм държала високомерен или надменен тон на някои от служителите във фирмата, не съм си давала сметка на какво напрежение са били подложени.


настоящ служител

-11 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
2
Натоварване
0
Потенциал
-5
Местоположение
5
Колеги
0
Работна среда
2

1. Заплащане: дават се пари колкото да ви кажат че взимате нещо, тенденцията е заплатата да се намалява вместо да се увеличава. Невероятно алчни собственици. Съотношението свършена работа/изкарани пари е отвратително. Има някои по-стари служители които взимат нормални заплати, но им взимат душата за тях. На вас ще ви я вземат и без да ви дадат съответното заплащане за това. На всеки се плаща по собствена преценка колко е заслужил и никога не знаеш колко точно ще вземеш. Винаги изниква извънредна работа, а извънредния труд не се заплаща. Осигуровките са на минимална заплата. Уговорките за заплата не включват осигуровките, които трябва да платите след като си вземете парите. Те никога не знаят колко точно ще ви вземат от заплатата за осигуровки, уговаряте се за някакви пари, получавате ги, след което връщате от тях колкото ви кажат за осигуровки. Много глупава система.

2. Уважение към хората които изкарват парите няма, докато ти говорят приятелски обмислят за какво да ти намалят заплатата. Работи се на принципа че няма незаменими хора. Ако не си ти, ще е някой друг.

3. Няма привилегии, няма по-ниски цени на продуктите за служителите, даже на против ако могат и комисионна ще ви вземат за да спечелят и от вашата почивка, няма бонуси нито коледни премии. Нищо!

4. Фирмена сигурност: ако сте на постоянен договор и си вършите съвестно работата, няма опасност утре да ви кажат че вече нямат нужда от вас, просто ви принуждават с времето и ниските заплати сами да си намерите друга работа.

5. Работа/свободно време: работата винаги е много, не мога да кажа че ще имате свободно време, но винаги можете да се разберете с някой друг да ви помогне ако искате да излезете да си свършите някоя работа наоколо. Ако питате шефовете - трябва да работите денонощно. Все пак ако нямате нещо спешно на главата винаги можете да пиете по едно кафе. Зависи само как ще си организирате работата.

6. Развитие: никакво. Има си шефове на отдели, всички останали са равни с индивидуални уговорки за заплатите. Повишаване на заплатата се постига само с бой. Няма по-високи и по-ниски длъжности. Ако имате много нерви и възможност да се издържате, можете да се възползвате от стажа. Но да израствате във фирмата – никакъв шанс.

7. Местоположение: в центъра на София, на много удобно място с много магазини наоколо.

8. Колеги: без коментар.

9. Работна среда: когато шефовете ги няма наоколо се работи леко и приятно, когато са там винаги става тежко и нагнетено. Не се съобразяват какво правите в момента, с клиент ли сте, имате ли работа или не. Винаги създават напрежение. Без тях обаче е спокойно. Офисите са 2 и са хубави. Има офиси с по 10 души в стая 2х2, тези на са от тях и всеки има личен компютър, който може да използва и за лични нужди, не са ограничени.


С две думи, ниски заплати с тенденция да стават още по-ниски, няма възможности за развитие, собствениците са отвратителни, отношението към вас е като към човек за всичко който винаги може да бъде заменен - вършите и каквото ви е работа и каквото не е без да бъдете компенсирани по какъвто и да е начин. Дори стажантите гледат да избягат веднага щом съберат някакъв опит.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?