Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Интера-Х ЕООД /img/frontend/nomap.png"

Интера-Х ЕООД

Напишете мнение
5 3 0
3 точки от 8 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-8 от общо 8


клиент

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Като клиент изразявам задоволство от коректността в работата и добрите партньорски отношения с хората от фирмата. Пожелавам ви успех!


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Леле, явно всички мразите въпросния Тодор..... Много отрицателно впечатление правят коментарите, нищо че резултатът е положителен.
а и 600 лв. е ниска заплата.


бивш служител

29 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
4
Привилегии
2
Фирмена сигурност
2
Натоварване
3
Потенциал
3
Местоположение
5
Колеги
4
Работна среда
3

Супер е фирмата! Колегиална среда и човешко отношение. Фирмата дава възможности за развитие на професионалните качества и собствения потенциал, стига да ти се работи:)
Успех на всички работещи там!
Всеки има право на мнение и не смятам, че е коректно след като си си вадил хляба при даден работодател и той ти е гласувал доверие и дал възможност да покажеш какво можеш, после да говориш срещу него.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Фирмата е добро място за развитие. Екипът наистина е страхотен. Това, което чета по-долу е по-скоро опит да се омаскарят колегите. В България такива неща често се случват.


-5 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Тодор се чувства удовлетворен от това което върши и е вършил. За краткото време през което е пребивавал в Интера-Х, Тодор спокойно може да заяви че се е справял с работата си. Тодор желае да поясни на господина подписал се като "Екипът на Интера", че е редно да разграничава термините „Екипът на Интера“ и „управителят на Интера-Х“. Първият се отнася за група от хора, докато вторият касае едно лице и поради тази причина, Тодор смята че е било редно господинът да използва втория. Тодор е наистина учуден от твърденията, че работата му е била вършена от прекия му началник, тъй като през шест от осемнадесетте работни дни на Тодор, неговият началник е бил в отпуск. Излиза така, че в 33% от времето, работата на Тодор не му е била вършена и е трябвало да се справя сам. Също така, Тодор желае да изясни някои елементарни термини и релации на същия господин, чието висше техническо образувание придобито в Химикотехнологичен и металургичен университет – София, явно е пропуснало да обясни. Терминът „пряк началник“ се свързва с акт, при който лицето изпълняващо тази дейност се разпорежда и контролира дейността на подчинените си, а не обратното. Твърдението, че прекият началник на Тодор му е вършил работата (особено когато го е нямало), е само по себе си нелепо и противоречиво. Също така, думата „проспивам“ се свързва с акт при който тялото е оставено в покой или използвана в преносен смисъл тази дума описва дейност на покой. Тодор напомня, че по време на работата му, е имало дни в които не е имал свободна минута и дни в които поради служебни ангажименти е трябвало да пропуска сутришните оперативки. Тодор счита, че е дал всичко от себе си в дейността, която е вършел и ако в редки моменти не се е справял, той е търсел помощ от колеги за да успява. Тодор припомня, че обикновено хората, на които е помагал, са оставали доволни, което само по себе си говори за качеството на труда, който е извършвал. Тодор смята че през дните в Интера-Х не е научил нещо, което заслужава особено внимание, но открито потвърждава че е придобил опит в прилагането на отдавна придобитите си познания. Тодор се възмущава на изречението „Това, което благоволи да направи бе един ден да се обади по телефона, че напуска!!!“, тъй като то предполага че той не е посещавал работното си място. Тодор отбелязва, че е нямало ден в който да не е спазил работното си време и е известил управителя на Интера по телефона, тъй като последния е излизал в командировка за няколко дни.

Колкото до втория коментар, Тодор предполага че е дело на същото лице и отново, поради горепосочените доводи, би желал да бъде разграничен от фразата „напуснал поради несправяне с работата”. Тодор се е справял с работата си, но действително не е бил удовлетворен от заплащането си. Тодор е напуснал поради факта, че си намерил по-добре платена работа.

Тодор би желал да коментира писанията за себе си със смешното: „Тъкмо да те уволним и ти напусна.“

Тодор препоръчва на господата (господина), написали препоръки относно дейността му, в бъдеще да достигнат момента в който ще могат да сложат имената си до мнението си. Тодор продължава да изразява екзалтираността си от характера на своя бивш пряк началник, от неговото спокойствие, добродушие, от уюта на общуване с него и от либералните му разбирания. Тодор категорично отхвърля твърденията, че „питае топли чувства единствено към него“ въз основа на долните твърдения и пожелава на гореупоменатите (гореупоменатия) един ден да достигнат нравствените висоти на този човек (бел. пр. - прекият началник на Тодор). Тодор е коментирал „хора, които изобщо не познава“ на база отношение към други колеги, тъй като намира шегата „Защо изобщо ходиш на изпити, като и без това не ги вземаш?“ за обидна и просташка. На същата база, Тодор е можел да запита въпросните господа защо изобщо програмират, като продукта им е доказателство, че очевидно не могат. Тодор не се изтересува от каквито и да е документи и сертификати за качество на Интера Систем, защото неговото мнение се базира на опита му от работа с продукта. Тодор добре знае, че има интелигентни хора в Интера и се радва, че през времето след напускането му, са успели да защитят въпросния сертификат.

Тодор държи да напомни на управителя на Интера, че изработеното му възнаграждение все още не е изплатено, т.е. че в унисон на последното изречение на „Екипът на Интера“ – Тодор е дал, а не е получил. Тодор припомня, че е имал трудов договор с Интера-Х и неизплащането на възнаграждението му е ако не престъпление, то е сходно до мошенничество и изобщо целия акт с „препоръките на Тодор“, му напомнят за поговорката - „Гузен негонен бяга“.

Оттук нататък, Тодор не се интересува от евентуалните следващи коментари, защото той не смята да отделя от времето си над тази страница и напомня, че тя е посветена на Интера-Х, а не на него.П.П. Тодор получи прозрение какво „Фирмена сигурност“ може да значи и предвид, че все още не е получил изработените („смешни за фирма от ранга на Интера“) 200 лева, желае на постави оценка „-5“ на тази секция.


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Кадрови неволи
За всички е разбираемо, че първите 2-3 до 4 месеца, всеки новопостъпил служител преди всичко се обучава, за което не само че не плаща (в живота всяко обучение се заплаща от обучаемия), а получава и заплата. Дори да се считаш за „професионалист”, адаптирането в специфичните условия на нова фирма, изисква минимум месец.
За бившия „колега” Тодор Тодоров, пребивавал около месец в Интера-Х, може да се каже, че нито е демонстрирал колегиални качества, да не говорим за професионални. Странно как може да коментира хора, които изобщо не познава и дейност, която не разбира. За подобен тип хора, чудесно приляга етикета, „напуснал поради несправяне с работата”.
Не ми остава нищо друго освен да му пожелая да се задържи достатъчно дълго време на едно работно място, за да разбере какво умее, защото само тогава би се почувствал удовлетворен от себе си.


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

ЗА ФИРМАТА.
Интера-Х е фирма, която разработва софтуер и извършва консултации в областите здравеопазване, здравно осигуряване, финанси и др. Фирмата е сертифициран партньор на Майкрософт. Едно от условията за сертифициране е успешното тестване на софтуерна разработка от VeriTest. Информационната система Intera System 3.0 премина успешно тези тестове. Във фирмата е внедрен стандарт за качество ISO 9001:2000.

ЕКИПЪТ.
Екипът на Интера-Х е страхотен. Броят на служителите е 13. Повечето от тях са с висше техническо образование и дългогодишен опит, двама следват в момента. Трима служители са Майкрософт сертифицирани специалисти. Взаимоотношенията са изключително колегиални. Всички са мотивирани и дават най-доброто от себе си.

КАДРОВИ НЕДОРАЗУМЕНИЯ
За съжаление не всички, които са работили в Интера са оправдали доверието на екипа. Както в повечето фирми в България, в Интера също има недостиг на качествени кадри. През последните години има няколко случая на некоректно отношение на служители към фирмата. Последният от тях е свързан с позицията 'Системен администратор'.
Тодор Тодоров ПРЕСТОЯ и ПРОСПА по-малко от месец в Интера, като основните му задължения бяха поети от неговия пряк началник. Вероятно заради това той питае топли чувства единствено към него. Още при постъпването му на работа, на Тодор беше обяснено, че ако има сериозни намерения за професионално развитие, ще има възможност да научи много в Интера. След по-малко от месец, Тодор реши, че тази работа не е за него и, ЧЕ НЕ Е НАУЧИЛ ОБЕЩАНОТО! Някои от специалистите във фирмата вече 15 години учат занаята и още не смеят да кажат, че са майстори, но .... за Тодор такива срокове не важат. На Тодор заплатата му се струваше малка, но сякаш не осъзнаваше, че знанията му са нулеви за тази позиция. Това, което благоволи да направи бе един ден да се обади по телефона, че напуска!!!
Хора като Тодор трябва да разберат, че преди да получат, първо трябва да дадат.


бивш служител

-11 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-2
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
-5
Местоположение
0
Колеги
-2
Работна среда
3

ЗАПЛАЩАНЕ: Не ми платиха последните 9 работни дни, а иначе заплата 600 лв. чисто, което е под минимума за Системен Администратор. Изключително недоволен съм. УВАЖЕНИЕ: Фирмата има персонал 13 4овека - един управител, който е същевременно и програмист, секретарка, 3 програмиста, 2 тестъра, 2 системни адмистратора и 4 машинописки. За изключително сложната си структура има трима шефа на екип, един от които говори с невероятен патос, а всъщност си е най-обикновен простак (с извинение), който демонстрира с работно положение и невероятно дразни. Половината хора са студенти, които тепърва почват работа и не са ориентирани какво означава добър работодател. Основната работа в Интера-Х(част от холдинга ДОМ-Здраве) е разработката на софтуерен продукт за ДОМ-Здраве, поддръжка на мрежата на ДОМ-Здраве, помощ на персонала на ДОМ-Здраве, набиране на фактури на ДОМ-Здраве. ПРИВИЛЕГИИ: Не мога да кажа, че има такива изобщо. ФИРМЕНА СИГУРНОСТ: Не знам как да го разбирам. СЪОТНОШЕНИЕ РАБОТА / СВОБОДНО ВРЕМЕ: Има дни, в които има нон-стоп работа през цялия ден, има и такива през които има достатъчно свободно време. ПОТЕНЦИАЛ ЗА РАЗВИТИЕ: Отрицателен. Беше ми обяснено, че това е място където ще науча изключително много. Всъщност, не научих нищо, освен за функционалността на продукта (Интера Систем), който разработват. Първо, Интера Систем е много трудно да се нарече софтуерен продукт. Най-общо казано, това е графичен интерфейс над MS SQL база данни. В процес на разработка е, има изключително много бъгове и крашва постоянно. Във фирмата обаче всеки си затваря очите, че "това нещо" не работи нормално, дори напротив въпросният технически ръководител с патос демонстрира модули (и естествено бъгове), които е писал. Характерно за тази фирма е че всеки от холдинга се опитва да си пробута работата си на теб (примерно защото си нов). МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ: Намира се в центъра на София, на метри от Централни Хали. Има хора, за които това е удобно местоположение, има и такива за които не е. КОЛЕГИ: Както вече казах - половината персонал са млади хора, екплоатират се за малко пари, има свестни, има и изключително дразнещи. РАБОТНА СРЕДА: Измежду няколкото свестни човека, имах късмета да деля офис с единия от тях.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?