Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

IDEA creative & design/ IDEA INTERNATIONAL /img/frontend/nomap.png"

IDEA creative & design/ IDEA INTERNATIONAL

Напишете мнение
5 3 0
3 точки от 19 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 11-19 от общо 19


бивш служител

32 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
4
Привилегии
2
Фирмена сигурност
3
Натоварване
4
Потенциал
3
Местоположение
2
Колеги
5
Работна среда
4

Впечатленията ми от фирмата са по скоро положителни отколкото отрицателни.. има 1-2 от хората, които работят там, които доста се опитват да се натягат на шефовете, но аз не съм забелязала да се толерира това. Понякога шефовете са били по-резки, но моите наблюдения са, че като цяло те са много ангажирани хора и е нормално да не реагират винаги правилно. Истината е че те са готини и се държат много добре с хората. Аз бях секретарка там и не съм имала случай да бъда нагрубявана или неоценена. Вярно е намерих си работа, която ми допадна и напуснах, но все още поддържаме контакти и в никакъв случай не мога да кажа че хората или шефовете там не са ок.


-29 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-2
Уважение
-5
Привилегии
-3
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-4
Потенциал
-1
Местоположение
0
Колеги
-5
Работна среда
-4

Ето още едно мнение на запознат с вътрешната среда на тази фирма. Ако е имало служители, които са си тръгнали доволни от фирмата, (Макар че тогава защо са си тръгнали?), то те най-вероятно са били приятели на шефовете. Дори е политика на шефовете първо да търсят служители, които са им познати, понеже не могат да разберат, защо всички останали се оказват некачествени и напускат и искат да залагат на сигурно (тоест на хора, които имат предварително положително мнение за тях и се ползват с повече права във фирмата).
Като гледам Александър и Стоянка или някой от техните верни хрътки (явно едновременно от женски и мъжки пол) вече са се включили в дискусията за фирмата с едни и същи оценки и подобни финални възклицания.
IDEA е пълна с интриги, а това съответно създава напрежение. Ако всичко с работата им е ок, защо препечатват всяко второ нещо, което пускат за печат? Дали не е заради неорганизираната работа и невъзможните срокове? И защо постоянно пускат нови и нови обяви за служители?! За последните 3 месеца те са пуснали 6 обяви в Graphilla.com - за Production Manager, Account Executive, Специалист Предпечат, Графичен дизайнер, Copywriter, Flash специалист. И ако редовно следите обявите във времето ще видите, че фирмата продължава да бълва обяви. Търсят специалисти за 6 различни длъжности – това е една трета от персонала им! Колкото и бързо да се развива една агенция с 15-на човека това количество обяви не е нормално и показва, че хората им напускат. Но все пак трябва да се съгласите, че е трудно за едни толкова „отворени и позитивни” хора като Александър и Стоянка, които не знаят как се управлява, да проумеят, че проблемът не е в горките хора, които напускат огорчени, разочаровани и с орязани заплати, а в некоректния работодател.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

aaa mnogo sa iaki Idea. rabotih pri tiah izvestno vreme i sum s mnogo dobri vpechatlenia.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Няма какво да добавя към мнението на idea man, освен че съм 100% съгласен с всичко.
Коледното "парти" беше един от най-депресиращите моменти в живота ми, стори ми се като сцена от филм на Aki Kaurismaki - адски неловко и тягостно. Искам да кажа няколко думи за шефа на ИДЕА - на пръв поглед изглежда интелигентен 30-годишен младеж, с фaшън стил прилежно копиран от списания като GQ, но след няколко по-свободни разговора ми стана ясно, че този човек понятие си няма от изкуство или поп култура Пример: разговаряхме си за музика и аз споменах David Bowie, неговата реакция беше "А да, тоя дето се ожени за яката мацка, негърката-модел!". Всъщност още първият ми ден в ИДЕА, когато разбрах, че криейтив директора не знае какво/кой е Ogilvy, трябваше да ме подготви за последвалата серия от разочарования.
Инъче, основното нещо, с което ще се занимавате като служител в "творческия отдел" на ИДЕА е да правите брошури и каталози за постоянно излизащите на пазара нови строителни обекти на 80% от клиентите на ИДЕА, а именно на стоителните фирми. През останалото време ще се чудите какво по дяволите правите в ИДЕА.
Освен това се подгответе да пристигате в офиса (до студентски град) точно на време, защото всяка минута закъснение ви струва 1 левче, удържано от месечната ви заплата. На мен рекорда ми за 1 месец беше глоба от 230 лева. Самият офис е нов и е проектиран по начин, който осигурява максимално наблюдение на персонала, да не би случайно някой да не работи - голямо помещение без стени, с по едно "зорко око" от двата му края.
Мога да разказвам още интересни случки, примерно за това как бях физически нападнат от шефа на ИДЕА, който искаше да ми вземе gsm-a, след като усети, че записвам нашия разговор относно моето внезапно уволнение без никакво зачитане на 30-дневната клауза в трудовия ми договор. Хм, чудно защо ли толкова много държеше да го изтрие този запис... Накрая успя да ми вземе телефона с помощта на 2-ма служители тип "верни кучета", т.е. момчетата, които го возят насам-натам и носят тежките неща нагоре по стълбите. Очевидно беше прекалено трудно за него да се справи сам със задачата да ми вземе телефона. Накрая извика охраната на сградата и им каза, че ме е хванал в кражба. Мда, доста неща мога да разказвам, но в момента се сетих за около 2736876 други неща, който бих правил с по-голямо удоволствие, така че ви казвам чао и се усмихнете... не работите в ИДЕА!


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Доволните бивши служители на IDEA защо не си пишат имената? Току-виж получили
една тлъста сума за подмазване, там това върви.
Колкото до глобяването - заплашиха Специалист по предпечат, че ще трябва да си плати цял тираж рекламни материали, защото има грешка. Нищо, че човекът беше работил извънредно да го направи това чудо за двойно и тройно по-малко време от необходимото, поради не доброто планиране на сроковете от шефовете. Но това е нормално за агенцията, особено покрай изложението за имоти BalPEx. Ама така е, не може да не правиш това за едни отзивчиви и разбрани хора, които изобщо не ги интересува, че нещата си имат технологични срокове, понеже винаги могат да натиснат някого да свърши нещата по-бързо, а и „В рекламните агенции винаги е напрегнато и който не може да работи извънредно и под напрежение е некадърен и не е за бизнеса.”
Знам каква е атмосферата в други агенции и мога със сигурност да кажа, че макар и навсякъде да се работи бързо такова чудо като в IDEA няма. Там толкова ги е грижа за хората, че като наемат някого го пускат в дълбокото без никакви обяснения, камо ли обучение, и като попита въпроси от рода на „Този файл, къде мога да го намеря?” или „Клиентът какво очаква за тази реклама?” му казват „Оправяй се сам!”. И на други места има извънреден труд, но поне го оценяват и ако е повече се заплаща, а в тази агенция това, което можеш да очакваш е да ти кажат, че не работиш ефективно и затова се налага да работиш извънредно”. Относно ръководните умения на шефовете ще ви цитирам само една тяхна реплика, която ще е напълно достатъчна: „Няма организация в тая фирма! Не знаем кой е виновен за това, но не сме ние. Това не е наша работа, така че се стегнете и се организирайте!”
Екипната работа и колегиалността са последното, което може да се очаква, дори някои елементи от екипа нямат скрупули да прецакат или злепоставят колега, когато това, може да доведе до собственото им изтъкване. Законът на джунглата – „Аз съм велик, вие сте мижитурки и ще ви смачкам.” Това е от мен, дано на някого да му е от полза.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Аз работих 3 години в ИДЕА, бях много доволен, и след работата ми там си намерих много по-добра работа с препоръка от управителите. Много съм изненадан от коментара на ideaman, и искренно се надявам да е някой злобар които пише глупости. Иначи аз си поддържам контакт с всички бивши колеги и с управителите - които според мен са напълно нормални хора и нямат нищо общо с описанието което видях долу. Фирмичката както я нарекоха е супер, малка спретната. Естествено няма корпоративна структура и организация, но на мен това ми харесва. Не съм чул някой да е глобяван докато съм бил там, нито да му се е налагало да носи отговорност за каквото и да е. Много ме афектират такива злобни и очевидно преднамерени изказвания. IDEA YOU ROCK!!!


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Аз съм изненадана от това което прочетох, защото съм работила там и със сигурност мога да кажа, че работодателите са много отзивчиви и разбрани хора. Те са с много различно и иновативно мислене.. и това което съм разбрала със сигурност е че много държат на хората си и правят всичко възможно да ги задържат в екипа. Атмосферата в офиса беше много приятна и приятелска. Аз за съжаление трябваше да замина извън БГ и си спомням че ми беше много трудно да напусна. Защото знаех че разчитат на мен и винаги са били изключително коректни. За мен това е една много различна фирма и знам че ще успеят. Ако има хора които са недоволни, то аз съм сигурна че те не са успели наистина да опознаят както хората които работят там, така и позитивността на управителите. Аз съм за ИДЕА с две ръце.


-36 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-3
Потенциал
-5
Местоположение
0
Колеги
-3
Работна среда
-5

Ех, най-сетне тема за тази фирмичка. Работих там за кратко (повечето работещи там са за кратко) и това беше най-голямата ми грешка! Фирмичката е тип семейна, неуспели да се реализират другаде, решили и си спретнали рекламна агенцийка с парите на мама и тати. Некадърността им на управление е тотална, но винаги са им виновни подчинените. Очакват от служителите да създават организацията, те за нищо не носят отговорност. Задачите се поставят от типа "Направи еди какво си и не питай повече". Като попиташ за детайли, изисквания, ти се отговаря с "не знам, нямам време". След това ти си виновния, че не си го направил според изискванията, каквито реално не са ти поставени! Абсурд, казвам ви! Там, когато хвалят някого, го правят насаме, а когато критикуват и унижават, го правят пред всички. Както се казва, това е иситнски пример за създаване на мотивация! Когато се прави Коледно парти, обещанията са големи - ресторанти, пиршества. В крайна сметка се провежда в офиса, с остатъци от предишни събирания, като започва с групово мъмрене относно това как не са доволни от екипа и как не заслужаваме нищо, колко сме некадърни и им разбиваме бизнеса. След което "любезно" се прави покана за започване на партито: "Ето, пийте!". Има няколко подмазвачи, които са близки техни познати и каквото и да става с екипа, те винаги са за пример и никога не са виновни. Назначени са на гръмки позиции от типа на "Финансов директор", "Творчески директор", при положение, че не само не управляват екип (фирмата е от 20 човека, все пак!), но и си клатят краката по цял ден, като изключим създаването на интриги и топенето на останалите. Клиентите на "Идея" са наистина техни познати и приятели, случайните клиенти там са единични и кратки случаи. Заплащането е мизерно, като отгоре на всичкото те осигуряват на минимална заплата. Привилегии? Ха-ха! Там привилегията е, че имаш шанса да работиш извънредно за тях, без да ти плащат! Шансът нещата да се оправят е никакъв, защото проблемът е именно в собствениците, които отгоре на всичкото се чудят къде им е проблема и как все случват на неподходящи служители и изобщо не се замислят да си променят отношението или поведението! Ако решиш да напуснеш, те заплашват с побой, стигало се е дори до бой между служител и шефа. Обещават ти, че ще те превърнат в инвалид! Е, ако наистина още се чудите дали да работите там, не се колебайте, но първо минете през психиатър!


-38 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-3
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-3
Местоположение
-2
Колеги
-5
Работна среда
-5

На пръв поглед фирмата изглежда добре, но не се лъжете, защото всъщност е една пълна дупка. Всичките им клиенти са техни познати и приятели и това може би е причината, още да съществуват.
Заплащането не е добро, а се работи всеки ден извънредно, а понякога дори и в събота.
Уважение, привилегии и сигурност няма. Шефовете никога не са доволни и никога не виждат собствените си издънки. Можеш да изхвърчиш като мръсен и непотребен пес всеки момент без предварително предупреждение.
Съответно няма и потенциал за развитие. Даже лизачите няма накъде да се развиват, щото в една незначителна агенцийка от 15 човека можеш само да се надуваш като пуяк, че си шеф само на себе си.
Хората постоянно напускат, щото никой не издържа - кофти атмосфера, никаква организация, неизпълними срокове, напрежение. А и всеки е заменим, няма нужда да се инвестира в него. Затова и работата е калпава понеже умните се спасяват.
Работната среда е като змиярник. Бе, скапана работа и тва е.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?