Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

PAM Publishing Company (Personal Computer World/Bulgaria) /img/frontend/nomap.png"

PAM Publishing Company (Personal Computer World/Bulgaria)

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 7 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-7 от общо 7


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Още нещо по повод писанието на GeniusLoci. Трябвало е добре да се уговорите какви са Ви основните цели и предполагам сте ги знаели. Както и подробности в заплащането. Тея работи - кое на цял, кое на половин работен ден не бива да ги има. Относно тези "орязвания" при напускане, имам няколко мнения: 1. дали Вие сте направили или ненаправили нещо, което да кара да мисли работодателя че не сте си изпълнили работата? Имал съм колеги, които подливат вода или се правят на тарикати при напускането и после плачат, че били с тях некоректни. Съмнявам си да си от тях. 2. дали сте успяли с работата Ви - но той просто си е търсил вратичка? Някои работодатели, да си го кажем правичката, са си такива. Той си мисли, че като ти дава пари му ги вземаш и че може да спести от това. 3. Войната между работник и работодател понякога има печеливш. Но много рядко и дефакто нито един от двамата.
Пожелавам ти успехи в бъдеще!


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Благодаря ти GeniusLoci (Ники). Ти явно си достатъчно коректен човек, който може да застане и с истинското име. Протеста ми беше към администратора, който често крие имената на дори обявени хора, които се изказват, но не може да бъдат назовани и се трият имена. Един вид - черната овца може да си плюе, без да се показва. Прави ти чест и мнението ти тежи повече когато е явно. Относно другия случай, намерете начин да дискутирате, разгледайте внимателно какво се е искало от Вас, дали сте го изпълнили, докъде и дали е било използвано от списанието по търговски начин във вида, в който сте го направили без сериозни корекции. Ако да, обезателно Ви се дължи заплащане. Вече зависи доколко сте го направили в искания от работодателя вид и време и използвания вид. Аз съм и изпълнител и работодател и мога да кажа, че това важи като златно правило навсякъде и съветвам всички, които работят да го изискват и от себе си и от колегите си и от работодателя си. Това трябва да е дисциплината в работата. А обратно, Вие трябва да правите това, което иска работодателя от крайния резултат в задачата. Защото сигурно знаеш по-добре от мен за областта в която работиш, че половинчата работа често е по-добре да изхвърлиш, отколкото да използваш.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Ако става въпрос само за името - казвам се Николай Цеков. Повечето хора, които биха започнали като редактори там, така или иначе ще ме познават и с GeniusLoci, все тая. Не съм и мислел да се "крия".

Колкото до фактите - Мария така и не си получи парите от каталога, за който работи цяло лято, да не говоря, че нямаше кой една трудова книжка да й издаде. На фона на това, че са я държали на договор за половин работен ден...

Останалите факти са, че списанието крета някак.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Харесвам списанието и благодаря на горните, които са го направили. Мисля, че така в издребняване може само да развалите впечатленията си един от друг и за списанието. Но е и хубаво, да сте коректни с фактите. Както и не е добре админ да се меси толкова много. След като даден шеф се е подписал с името си, той да има правото да назовава и служителите си. Не може така фирмата да се назовава с име, сайт, град, шефа да се подписва, а плювалниците да се скриват. То да не би и админ или автора на сайта и той да е такъв? Нямам нищо против да се показва състоянието във фирмите, защото в много има доста трески за дялане, които разочароват и обезнадеждават служителите и най-чувствително младите хора, развалят дисциплината и етиката. Но не може и порядъчна българска фирма, която е малка щото България е малка, и с малки възможности, да се оплюва, а видите ли свещената реликва служителя да се крие в тайнство.
Предполагам, че гореписалите служителки/сътруднички са дали много от себе си и може да не са доволни от всичко, но какво да се прави. Работодателите понякога и те искат нормални неща от сътрудниците си, но както си знаем българския манталитет и пазар, той е сериозна причина и да иска човек, да не може да е толкова щедър и добър.


5 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
5
Работна среда
0

Ъхъм, добре...
- авторските статии не се толерират, защото са по-добре (което не означава нормално) платени от преводните
- читава е ..... ......., всъщност то тя и го държи изданието в много отношения
- ако беше "един от най-читавите", какво го накара да се държи така при напускането? Или това, че не може да задържиш някой да работи за теб (което си е вина на работодателя, ако изобщо има вина при подобно нещо, не сме по времето на комунизма), означава ли, че трябва да се държиш като ......?
- някой плати ли на приятелката ми процентите от Компютърни технологии? Тя остана докрай за него, т.е. предостатъчно лоялно се отнесе, но никой не си направи устата да й плати.
- някой плати ли й рекламите от BenQ и Optoma?
- защо от нея се искаше да е плътно там цял ден, а накрая стана ясно, че е на договор за половин работен ден?
- защо ми пуснаха 10-дена "отпуск" като обезщетение вместо пари (не че ги исках, но така само ми взеха от отпуска, без да са го дори коментирали с мен?
- защо ..... реши да не ми плаща заплата за последния месец (след като реших да напускам, но имах още работа, която спокойно можеше и да не свърша), а само хонорар. Оправданието, че м. Юли нямаме брой точно на PCW, е нелепо. Аз работех за издателството (ерго сп. Тестове, колкото и да си кривя душата и в момента ме е яд за моя и на ...... труда за него, защото не достига до никакви читатели, пък сме влагали нещо в него), а не Само за PCW.
- възможностите за развитие се изчерпват с редки и трудно приложими промени в дизайна.

Да, безспорно и за мен беше добре да съм без работно време - съответно и заплатата е съответствала (или пък броя посещения на офиса е съответствал). Да, безспорно и за теб половин работен ден, прилична заплата и възможност да работиш странично е добре. Но се оказва, че за да се вдигне заплата трябва да се стига до напускане. И дори тогава (в случая на ......) първо се минава през някакви заплахи.

Май така като гледам имам грешка в последната оценка (Компетентност на колегите, във формата за попълване не е описано в с този термин), поради което я поправям.

И аз съжалявам, че останах с подобни впечатления накрая, тъй като за времето, което съм бил там, съм имал своите топли чувства и е било и "моето списание", както всъщност съм се отнасял към всичко, с което съм се занимавал. Като се отнесеш към някой некоректно, получаваш съответна реакция. Дори мисля, че в случая реакцията не само не е пресилена, но е дори неадекватно слаба и с далеч не впечатляваща гласност.

Няма да коментирам повече, за да не се обръща на чат тук, исках просто да изясня оценките и написаното.

Всичко добро от мен
Николай Цеков a.k.a GeniusLoci


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

......, честно казано - не мога да повярвам на очите си
като гледам какво си написал.

Как ти хрумна изобщо?

С ...... работя от страшно много време
и мога да кажа, че това е един от най-читавите хора,
c които съм се срещал професионално -
а аз съм виждал много и всякакви.

Има неща, които не одобрявавм във фирмата,
но първо няма да ги разцъквам тук,
второ - те избледняват на фона на плюсовете,
поне за мен.

...... има Рожден Ден :)
и му желая всичко най-хубаво, здраве и късмет!

Всичко хубаво и на теб.

Владимир Германов


-22 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-4
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
0
Натоварване
5
Потенциал
-5
Местоположение
0
Колеги
-5
Работна среда
-3

Работата в издателството ми е дала много, но същевременно напуснах с излишна неприязън. Приятелката ми напусна малко след мен, след като вече не понасяше условията. Накратко:
Ниско заплащане спрямо останалите медии, никаква възможност за развитие, липса на развитие в самото издание, никакви привилегии и несплотен екип. В случая на приятелката ми - при напускането се разбра, че всичкото заяждане за спазване на работно време при пълен работен ден са измислица, след като дори договорът й е бил на половин работен ден. При напускането бяха заплахи, крясъци, въобще неприсъщо на образован и възрастен човек държание от страна на шефа на фирмата. Лично аз съм работил там 4,5 години, заедно с напусналите преди мен колежки имаме общо около 15 години отделени на това издателство и накрая отношението бе: "това да не ви е училище". Моето мнение, че беше пилеене на талант, макар да съм научил много по време на работата си там (без за това да дължа благодарности на фирмата, тя има по-скоро "косвена вина").

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?