Подробна оценка от Company takeover for dummies
Схемата е следната: разкарваме дългогодишните ключови служители и manager-и които са станали неудобни поради някаква причина и на тяхно място наемаме наши приятелчета и бивши колеги. След време след като сме преценили кой ще ни играе по свирката и кой не правим два списъка и разделяме хората на наши и на неблагонадеждни и започваме да повишаваме нашите в management роли докато малко по малко разчистваме останалите, които не са от нашите и които не са си тръгнали сами все още. Няма значение кой си върши работата или не, щом не си с нас си против нас и всякакви методи са позволени: психически тормоз, убеждаване, че не се справяш с работата, настройване на хора един срещу друг, съкращения поради cost saving, скалъпени дисциплинарни уволнения и т.н. В краен случай ако човекът е много упорит и си знае правата може да го мотивираме и с някой лев. Важното е да си тръгне тихомълком, без скандали и без да разгласява какво се случва, за да не се разваля морала и реда в екипа!
На този етап общо взето сме си постигнали целта, бетонирали сме си мястото в компанията, никой не смее да ни критикува защото знае какви са последствията, дори management-а в UK е безсилен, защото вече всичките engineering и product manager-и както и доста от служителите са подменени с наши хора и в случай на преврат ще ни последват.
Рано или късно когато ножа все пак опре в кокала и парите свършат си обираме партакешите (и приятелчетата!) и повтаряме същия процес в следващата компания! Работи безотказно!
P.S. Всяка прилика с действителни лица и събития е напълно случайна.
Kорабът потъва, но май този път мишките ще са последните, които ще го напуснат. Но нека го погледнем и от добрата страна. Някои успяха да си построят къщите, други си получиха големите титли макар и за кратко. Eдинствените прецакани са инвеститорите, които бяха достатъчно глупави да инвестират в това подобие на стартъп.
Май няма бъдеще в тази фирмичка, по ред причини, но за който работи с VP-то на engineering, това не е новина. Уж много промени, но основното си е същото, за това предстои още от същото - buckle up, Jiminny!
Подробна оценка от Zuerst kamen sie
Първо дойдоха за най-шумните критици на новото ръководство, но понеже аз не бях от тях не направих нищо. След това дойдоха за underperformer-ите, но понеже не спадах и към тази група отново не направих нищо. След това дойдоха за хората, които взимат големите пачки, но понеже аз не взимах големи пачки отново не направих нищо. После дойдоха за малкото останала опозиция, но понеже не смятах, че спадам към тях не исках да се намесвам и пак не направих нищо. Чак когато дойдоха и за хората с които съм работил и познавам добре започнах да имам съмнения, започнах да задавам въпроси, но беше късно. Това изглежда постави лоялноста ми под въпрос и ме превърна в потенциален враг на режима. Естествено накрая когато дойдоха и за мен вече не беше останал никой, който да се застъпи за мен.
Подробна оценка от Милионера
Не е лоша фирмата! . Някога работех там, после се преместих другъде но условията си бяха пак същите, няма голяма разлика; Тук - Там или където и да е у нас . Като цяло в България е така: трябва да бачкаш 40 години, да плащаш осигуровки, и накрая ако доживееш до 66 г. ти дават пенсия колкото да имаш за храна и лекарства.
Поради тази причина преди 7 години реших да напрявя нещо с оглед на моето бъдеще, като започнах всеки месец да отделям малък процент % от скромната си заплата и депозирах в "BITCOIN ". Тъй като откакто е създаден в дългосрочен план цената му винаги върви нагоре. Идеята ми беше някой ден, като стана на 50г. ще съм спестил достатъчно средства в "BITCOIN" за да не е нужно да чакам мизерната си пенсия. Приятели не искам да изглежда самохвално в момента съм на 35г. и живея в красивата тихоокеанска страна Таити (Френска Полинезия) и май няма да трябва да чакам 50г. за да се пенсионирам, тъй като дори и в най-големите си мечти не съм и санувал че цената на " BITCOIN " ще нарасне толкова много. " BITCOIN" е най-доброто решение за съхранение на стойност.!!!!!!
Вие също може да направите така и със сигурност в дългосрочен план няма да съжалявате.
Ето линк как може да си купите от най-голямата бораса за крипто в света: https://accounts.binance.info/register?ref=L7ZP0VQK
Истината е, че Джимини беше доста приятно място за работа, но в последните 2 години нещата се промениха много и като чета май повечето коментиращи са от присъединилите се след промените и това няма как да го знаят. Какво точно се е променило и кой е виновен е дълга тема, но ето това е един от най-големите проблеми според мен: не може да третираш служителите си зле, да изгониш не малко хора, като цяло да взимаш непопулярни и както се вижда в последствие грешни решения и после да се правиш на изненадан, че видиш ли имало хора, които са останали с лошо мнение за фирмата или за ръководството. Това са напълно нормални последствия.
Моят съвет към евентуалните бъдещи, че и настоящи служители е да се опитат да извлекат каквото могат от фирмата докато все още са там и да не се връзват на приказките за култура, ценности, сплотеност, обещания за бъдещето и т.н.
Да, има доста "обидени бивши служители", което си е постижение за фирма с 15 програмиста, пак казвам.
Отделно може да се чувстваш супер, обаче да не зачиташ мнението на един куп хора, които са се почувствали омерзени, е доста обидно и плиткодушно само по себе си.
Ти може да си работил в McDonalds и тука да ти се струва велико, твоя си работа, само не инсинуирай че вълната от критики е писана от един човек, щото добре се познаваме помежду си и се вижда, че мненията са автентични и хората, които са работили в тази импровизирана фирмичка, го знаят пределно добре.
Айде със здраве..
Преди да започна да работя в Джимини фирмата нямаше профил в БГ Работодател, което ме накара и да напиша мнението сега, след като случайно мернах всички негативни мнения писани от един явно доста обиден бивш служител.
Фирмата е още малка (около 30 души в БГ и още толкова в Англия), но много се държи на ценностите й. Мениджмънта наистина може да се подобри, но не е толкова зле, колкото се представя в долните коментари.
За мен лично това е най-готината работа, която съм имал до сега. Наемайки нови кадри много се държи те да са на първо място читави като хора, и след това се гледа професионалният опит, знания и качества, затова фирмата има и доста добър персонал. Всички са приятелски настроени, професионалисти, винаги готови да откликнат на колега в нужда.
За фирмена сигурност няма какво да коментираме, където и да работи човек, ако не си върши работата качествено или не покрива очакванията ще бъде промотиран на клиент.
Бил съм на места с пъти повече работа за пъти по-малко заплащане, така че от моята гледна точка натоварването е умерено, каквото може да се очаква от всяка една нормална фирма. За заплащането не мога да говоря от името на цялата фирма, за мен е адекватно.
За финал ще кажа, че това е единственото място, на което се чувствам оценен за труда си. Съвета ми към всеки, четейки този и другите коментари е да кандидатства ако желае и сам/а ще види и ще прецени каква е фирмата и дали си струва да работи в нея.
Като за фирма от 15 човека, да има толкова отрицателни мнения и изобщо профил в bgrabotodatel - това си е постижение!
Сами си отговорете, дали е вярно за текучеството, щом толкова хора са си позволили да напишат анонимни постове, във фирма с 15 програмиста..
Подробна оценка от Шамана
Ще се опитам да не реитерирам много това което всички други вече са написали, но ще споделя и моя опит с компанията. Jiminny е най-лошия работодател за който съм работил в 13+ годишната си кариера. Това е единствената компания за която искрено съжалявам че съм имал нещо общо, не съм толкова ядосан колкото ме е срам, че съм се вързал на едни голи обещания и празни приказки. Мислех, че съм виждал всичко, но Jiminny просто копае дъното. Компанията е някаква много странна комбинация от малко на брой читави хора, които се exploit-ват и abuse-ват на max и от скатавки и връзкари, които живеят на гърба на останалите. Мениджмънта е като взет от някоя селска фабрика. Много непрофесионално държание, надменно отношение към служителите, очевадно връзкарство, микромениджмънт, интриги... Да не говорим че в един момент си супер ценния кадър а в следващия се почва с психическия тормоз с цел да те накарат да напуснеш сам, че да спестят някой лев. Все пак говорим за фирма, която всячески се опитва да се спаси от фалит в момента. Само ще спомена, че се е стигнало до там да се пестят пари чрез орязване на фичъри и от неща като логове и т.н. че да спестим няколко долара на месец... Всеки сам да си преценя дали иска да си го причини.