Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Хотел Орфей /img/frontend/nomap.png"

Хотел Орфей

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 1 мнение
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-1 от общо 1


бивш служител

-13 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
-5
Привилегии
-3
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
2
Колеги
-3
Работна среда
-4

Здравейте,
Наскоро гледах едно разпределение на българско население в Европа и се оказва,че над 2 млн българи предпочитат да живеят и да работят в други страни отколкото в нашата родина.
Аз съм една от малкото патриоти,които продължават да живеят с надеждата, че тук все пак могат да си намерят добри възможности за работа и развитие.Да, ама не.
Нарамих своя ентусиазъм и мотивация за успех и започнах работа в 4* спа хотел "Орфей" Пампорово.
Посрещна ме една украинка, попаднала по някакво странно стечение на обстоятелствата в спа центъра.Тя ми показа стаята,в която трябваше да бъда настанена с още 4 жени.За моя голяма изненада имаше само едно санитарно помещение, което трябваше да деля с още 3 украинки и 1 българка.
Както и да е още не си бях събула обувките,когато тя се появи на вратата на стаята и каза да отивам веднага да ме обучава.Хубаво да ме обучава, обаче тя изобщо не говореше нито български,нито английски език.
На следващия ден се появи спа мениджъра Тони Танков и започна със самохвалството относно съставянето на спа менюто както и декора на спа рецепция.Само ще отбележа,че всичко това, което ми бе изтъкнато като голям успех си беше меко казано не творческо.
Украсата на рецепция се заключаваше в 2 изкуствени орхидеи и чаени свещи по 10 ст.парчето и от магазините (левче за брой) ароматни пръчици за разкош.
Когато реших да дам една рекламна брошура на клиент веднага ме попитаха дали нямам други алтернативи за работа, оказва се,че това е голям грях.Тъй като са малко на брой брошурите и не се печатат нови поради икономически причини.Икономии трябваше да се правят и от минерална вода, с която се черпят гостите и тя биваше заменена с вода от чешмата.Естествено това се правеше в ранните часове преди да дойдат клиентите.
Спа мениджъра Тони през цялото работно време стоеше отстрани и си гледаше в телефона.
Моето обучение се заключи в подхвърлянето на две брошури с описание на цените на масажите.Като се наблегна на рекламирането на по-скъпите масажи.
Неговите контролни функции се изразяваха в това да прави забележка с какъв формат на буквите да се записват резервациите в дневника.Не стихваха и крясъците към всички служители.Единствено украинките бяха толерирани.Показателен е факта,че от началото на сезона до 15 януари 2 спа рецепционистки са напуснали заради арогантното му държание към тях.
Всеки ден към моите задължения се добавяха и нови-да разтапям шоколада,да загрявам вулканичните камъни,да проверявам оборудването в сауните дали е цяло,да почиствам сауните,да правя фрешове и кафета,да пускам джакузито във ВИП зоната и др.
На 6-тият ден от започването ми се разрази невероятен скандал -беше ми се обадил да ме попита дали има свободни часове без резервация за масажи.В момента,в който затворих телефона се появи клиент,който ангажира един от свободните часове.
Веднага се обадих на спа мениджъра,да го уведомя за тази промяна и последва такъв нечовешки крясък,който ме вцепени за миг.Последваха ругатни и затръшване на телефона.Аз отмених резервацията и направих опит да му се обадя отново, но той не пожела да ми отговори.
С това чашата на търпението ми преля и аз реших,че няма да може да работим повече съвместно с човек,който се държи изключително непрофесионално към своите служители.И демонстрира избирателно добро отношение към украинките,които работят и без здравен паспорт,а всеки ден докосват телата на нищо неподозиращите туристи и вероятно ги закичват с някоя бактерия или дерматит.
Същият този "мениджър" се подвизаваше с голям апетит и хранеше се не само в бюфета на хотела,заедно с туристите, но и посягаше на храната на служителите си,които нямаха възможност да напуснат работното си място,за да се нахранят и им носеха лека закуска на място.Според Вас това достойно поведение ли е на един ръководител на отдел. И не е ли твърде просташко и неетично,достойно за друго работно място,а не в престижен хотел?

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?