Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

ПРОСТРИЙМ ГРУП ЕООД / ProStream Group /img/frontend/nomap.png"

ПРОСТРИЙМ ГРУП ЕООД / ProStream Group

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 15 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 15


-2 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-3
Уважение
-2
Привилегии
1
Фирмена сигурност
-2
Натоварване
3
Потенциал
-2
Местоположение
1
Колеги
1
Работна среда
1

Харесвам идеята на сайта за обмяна на опит и затова искам да помогна на колебаещите се относно накратко тяхното постъпване в ПСГ. Коментирам в качеството си на бивш колега. И ще направя от части контра коментар на колегата по-долу, с когото не съм съгласен като цяло. Стремя се да бъда обективен и да избегна масовото явление в тази платформа за прекомерно негативни коментари от афектирани служители. М.С., както я е коментирал колегата по-долу вече не е М.С., а М.А., но това не е релевантно в случая. М.А. е добър човек и бих определил като един постоянно опитващ се да бъде в крак с времето европейски работодател. В ПСГ ще намерите комфортна среда, в т.ч. паркинг, кухня, кафе машини на всеки етаж, цветни принтери на всеки етаж. Дори има и малък фитнес с 3-4 машини с баня, така че определено е положено старание за благото на служителите. Стилът, възприет от фирмата е open space, като само малцина имат собствена стая. Този open space на свои ред носи и своите минуси, защото не можете да избегнете да слушате на останалите колеги проблемите и драмите или те вашите. Тераси, на които да излезнете няма.
Бих определил, че във фирмата цари хаос и анархия. И то голям. Коментиращите по-долу са абсолютно прави. За колегата по-долу, който говори за добре поддържана машина, за конкретни задачи и срокове, ниво на достъп и т.н. просто не съм съгласен. Като един определен човек начело му е завъртял главата с много говорене, че не става за тях, тук само ще добавя, че всеки има достъп до базата данни и всеки може да вижда трудовите договори и заплащанията. И да, в първите дни много гадно постъпват някои колеги да ви викат на по цигарка и подпитват да видят дали лъжете. Така че пазете се.
Това с хаоса и цирка е присъщо на почти всички места и не считам за толкова крайно драматично. Въпреки, че ПСГ тук в това са добри. Ако се задържите и свикнете с работата си и преминете повечето ситуации и варианти, ще бъде малко по-добре.
Работното време се спазва не толкова строго и по-скоро бих казал, че режимът е облекчен. Т.е. не се иска от вас точно по часовник да бъдете в 09:00 ч. в офиса или да стоите плътно до 18:00 ч. От вас се искат резултати и да продавате. Дадена ви е свобода да избирате кога, къде и как да работите. Но тук предупреждавам, че това отваря врати към други проблеми. Ще получавате обаждания и най-вече агресивни имейли от ръководството по всяко време на денонощието и седмицата. Без никакво съобразяване за почивен ден или късен час (23:00 например). Така силно се губи границата между работа и почивка и се оказва, че сте на работа не 5 дни по 8 часа, а по-скоро 6 или 7 дни по 12 часа или повече, да не казвам постоянно. Сами си преценявайте дали тази разпиляност ви е по силите и ви харесва.
Заради опцията, приета от дълго време, да се работи от вкъщи интригите почти липсват в офиса. Малко хора стоят там. Но ако ги съберат заедно, не си мислете, че няма да стане като по другите колективи. Средата е спокойна и не цари някакво задушаващо напрежение. По отношение на колегата коментиращ по-долу относно, че са като едно семейството - да, така е, има го това възприятие, но наред с него ръка за ръка върви и шуробаджанащината. Ще видите на колеги как и жената, на някои детето и др. са там също на работа. Изводите си правете сами. Дали тези дългогодишни служители са толкова големи професионалисти или са се закачили на хранилка, докато си играят шах и карти по време на работа на компютрите.Приемането от колектива е смесено. Има хора във фирмата, които си гонят свои интереси и афери, и имат собствени виждания кого да пробутват в очите на М.А., за да се издигат най-близките им на още по-големи позиции и естествено за повече пари. Разбира се това са хора с много години в компанията. Има обаче и колеги, които се отнасят много топло, предразполагат ви и в повечето случаи като работа реално няма да могат да ви помогнат. Но ще ви помогнат да се социализирате, да не се впрягате на определени коментари от управляващите и тем подобни.
За гръмките изказвания, относно бизнес дама на която ще й дишат прахта, че ти скроява шапката хич не съм съгласен. Но това ще го видите, ако започнете там и след време осъзнаете, как нещата се крепят на далаверки. И как много много се говори и накрая се оказва, че май някой не знае какво иска, ама иска, ама и все не му е погодено.
Работната им етика куца, недобросъвестни са и масова практика е да не получите оригинал на трудовият си договор. Такъв може и да не получите, когато си тръгвате. Определено се ползват порочни практики всячески, за да не ви се плаща докато работите там (най-вече за странични разходи, които те ви пораждат). Когато си тръгвате се правят схеми, без да ви питат изобщо, като ви пускат платен отпуск, само и само да не го плащат. Това е масова практика за всички.
И за тези приказки за плащането на бонуси лично съм разпитвал посочените звезди и се оказва, че те са получили много по-малко под 1% от заработеното. Това води на извода, че ПСГ или по-точно се сещате кой не обича да си плаща, въпреки сладникавите думи, че много се дава. Част от тези колеги с бонусите на тримесечие вече не са част от ПСГ и напуснаха. За такива още доста ще разберете, които бързо са усетили накъде духа вятъра и са напуснали през годините и впоследствие са открили собствени много по-успешни конкурентни на ПСГ фирми. Една от най-големите истини за вас като служител е, че ще трябва да продавате. Независимо на каква позицията сте във фирмата, то от вас ще се иска да правите пари.Сладникавите обещания какво ще работите и в кои отдел сте бързо ще се изпарят, след като независимо от вашата работа ще се иска да продавате, нищо, че може да сте инженер или проектант например. От вас ще се иска да имате проекти, да създавате нови проекти и следователно да носите пари. Така че много хубаво се замислете дали сте търговци и дали ви е по силите. Фирмата, колкото и да се прави на инженерингова или строителна,не е.Така, че хубаво си преценете кое харесвате, кое можете да понесете и кое не, за да не сте разочаровани


бивш служител

35 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
4
Привилегии
3
Фирмена сигурност
5
Натоварване
3
Потенциал
4
Местоположение
3
Колеги
4
Работна среда
4

Преди да постъпя на работа четох останалите мнения. Смятам, че са от хора, недооценили нещата и преди всичко - себе си.
Интервюто във фирмата протича на няколко етапа, и да, задават въпроси! Въпросите са свързани повече или по-малко с есеството на работата.
Работих във фирмата няколко месеца. Всичко е организирано като добре поддържана машина, всеки има конкретни задачи и срокове, ниво на достъп до база данни, работно място, телефон, евентуално компютър (компютрите са маркови). Има човек отговарящ за спедицията, човек за автопарка и т.н. Офисът е обзаведен с всичко необходимо, не е луксозен - човек отива там за да работи, не за забавление. Полагат се кафе, вода и безалкохолно в разумни количества.
Основния персонала на фирмата е постоянен, което говори за утвърден колектив. Дрязги и напрежение има навсякъде. Отношението към новите хора е отначало резервирано, в стил: "Защо да си говоря стеб, като след месец няма да те има!", но това е само първосигнално. На практика всички са готини по свой начин - и Д.А. и ако щете и ХВ, който е симпатично, нафукано старче.
МС е изключителна бизнесдама с много точна преценка за нещата и хората. Скроява ти шапката за нула време. За нея във фирмата се носят различни легенди..., има нещо като Епос за нея ;)
Смятам, че много бизнесмени, които познавам дори не могат да и дишат праха, защото ще трябва да гледат пушилката отдалече.
Ако не можеш да доловиш във въпросите, който М задава, въпроса: "Хайде да видим за какво ти плащам!?", просто не си за тази фирма и няма нищо чудно, че доста хора прелитат от там. Аз лично също не се вписах в очаквания профил, от една страна защото не ми достигна време да се ориентирам достатъчно бързо в организацията на нещата и от друга, наистина не пасвах съвсем на профила. Предпочитат се по-твърди хора, очакват се конкретни резултати. От опит и от колегите знам, че постигнатите резултати се възнаграждават подобаващо - затова и повечето служители са дългогодишни.
Бях назначен и съкратен изключително коректно, с всички необходими документи - оформени мълниеносно.
Ако смятате, че отговаряте на изискванията за длъжността, за която кандидатствате (а не просто самовлюбени) и имате здрави нерви за старта - опитайте, заслужава си!
Смятам, че местоположението не е редно да се коментира - строго индивидуално е.

Поздрави на колегите! Бъдете по-усмихнати ;)


-31 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-3
Уважение
-5
Привилегии
-4
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-3
Местоположение
-2
Колеги
1
Работна среда
-5

Цирк на колела и царство на хаоса.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Не чета този форум, когато си търся работа , защото мисля, че пишат само напуснали недоволни служители, неодобрени на интервю или пък представители на фирмата (последните пишат положителни коментари).Бях ходил на първо интервю в Прострийм груп за работа като търговец, когато влязох тук , след разговор с приятели. Прочетох мненията и малко с резерви отидох на второ интервю. Потърсих и вътрешна информация – там работят търговци повече от 7 г, а това е показателно според мен за една търговска фирма. Достигаш ли целите си – възнаграден си за положените усилия, а за мен водещото е да има предизвикателства в работата ми. Получих мястото за очакваната от мен заплата .Тук има скала за подробна оценка - не мисля, че мога да дам обективна оценка преди да съм започнал работа при тях. Времето ще покаже дали ще оправдаят очакванията ми, както и аз техните.


кандидат за работа

-30 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
0
Работна среда
-5

Здравейте
бях на интервю за работа през месец март 2015г
Какво ми направи впечатление.
1.Когато пристигнах на място в офисът им в гр. София ул.Президент линкълн бившата обиколна. видях 1 на паркинга всеки си паркирал колата както му е кеф иначе казано за 3ма което ме доведе автоматично на мисълта,че хората са някак неориентирани. 2. Сградата не отговаря на нормите как са я пуснали в експлоатация не знам тоест се досещам което ме кара да мисля,че имат контакти и участват в О.П значи дават рушвети иначе казано корупция ама нали аз щях да ставам служител не ме интересува.
Та влязох посрешна ме г-жа. Ваклинова мила и любезна жена вероятно с психологическо образование.Моите впечатления когато влязох девоиката беше облечена с евтини дрехи на стоиност не повече от 300 лева. облеклото на останалите служители които видях съшо беше евтино цветовата гама варираше от черно до сиво.Значи и заплатите са им малки. Имат големи изисквания но дават малки заплати по моя преценка за позицията инженер офертен отдел не повече от 900лв. иначе питат колко искате. аз казах 1600. по реакцията разбрах,че няма да получа повече от 900 или ще ме отхвърлят. дадоха ми да решавам един тест в които бяха използвани думи които сами по себе си нямат значение в Българския език. Като думата Аерация в буквален превод означава вкарване на газ в нещо въпросът беше с какво приспособление се постига аерацията реших да се пошегувам написах при добро желание може и с градинско гребло. когато згрибаш окосена трева вкарваш въздух в нея. и редица безсмислици. Така или иначе реши за себе си,че каквото и да стане там няма да работя. Интересното беше че ми върнаха одговор,че конкурса за мен приключва на този етап можеше да отговорят по подходящ начин. Като разгледах сайта в референциите забелязах доста интересни неща които ми говорят за корупциони и мистериозни практики. Моето Мнение е просто хората да не си губят времето да кандидатстват и да ходят на интервюта.


бивш служител

-12 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-2
Уважение
-3
Привилегии
-3
Фирмена сигурност
-1
Натоварване
3
Потенциал
-4
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
-2

Всичко което е писано в предишните коментари за тази фирма важи с пълна сила до ден днешен. Хаос, напрежение, личностни нападки, служители с чадър над главата си, пълна липса на уважение, липса на граници на длъжностната характеристика. Често ще се налага да работите работата на поне 3-ма. Абсолютно обективно погледнато, ако трябва да си намерите работа непременно, тази фирма ще бъде Вашият избор. Заплатите са ниски, но за сметка на това се плащат навреме. Този аргумент ще бъде изтъкван многократно ако започнете работа там. Обещанията за обучения и развитие са неоправдани. Жалко, защото някой от служителите там са на изключително професионално ниво и потенциала е огромен. Лошото управление на човешктие ресурси обаче са главният минус. Заплатите са средни за България и недостатъчни за живот в столицата.


бивш служител

-20 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
-2
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-4
Натоварване
0
Потенциал
-3
Местоположение
0
Колеги
-3
Работна среда
-3

Фирмата е мн зле. Никаква организация, тъмни сделки и един вид всичко там една маска на корупция и наглост. Ако си търсите стена в която да се удрате и да си мислите че напредвате това е вашата фирма.
Новите колеги са супер, но старите са си хиени и ги толерират за това! Успех!


шубе го/я е и не казва!

-14 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-2
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
5
Потенциал
-5
Местоположение
1
Колеги
2
Работна среда
0

Не правете тази грешка.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Преди 3 години бях на интервю там. По различни поводи отварям сайтовете за работа и тъй, като ми е познато името на фирмата ми прави впечатление, че не спират и не спират да търсят "Инженер търговец".
Г-жо Марковска, Нели, защо така? Подбора ли Ви е слаб или фирмата не струва и хорат бягат?
Не си губете времето с тази фирма.


-8 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-2
Уважение
-3
Привилегии
1
Фирмена сигурност
-2
Натоварване
4
Потенциал
-4
Местоположение
4
Колеги
-4
Работна среда
-2

Липса на организация, в следствие на което настава такъв хаос, че всеки топи другия в колкото се може по-голяма тиня и гнусотия. Отиваш спокоен на работа, а се прибираш кълбо от нерви, тъй като вършиш освен своята работа, работата и на поне още 2-3ма и за капак - накъдето и да се обърнеш само лицемерие и недоволство. Изнервеност и напрежение!!! А за заплащането нямам думи...смешно за това, което вършиш, но за сметка на това обещанията са големи! Ако мислите, че ще издържите-това е вашата фирма!

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?