Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Световна Банка https://www.google.com/maps/api/staticmap?key=AIzaSyDTo5pSNCbE0DW8tvZj8hGdttXLKd2WO4M&size=255x160&zoom=13¢er=София,Advance Business Center II, ул. „Самара“ 4, 1715 ж.к. Младост 4, София&markers=София,Advance Business Center II, ул. „Самара“ 4, 1715 ж.к. Младост 4, София

Световна Банка

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 13 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 11-13 от общо 13


-18 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-2
Уважение
-2
Привилегии
-2
Фирмена сигурност
-2
Натоварване
-2
Потенциал
-2
Местоположение
-2
Колеги
-2
Работна среда
-2

Здравейте ! И аз като един вече бивш служител бих искал да дам подробно мнение за Световната Банка / The World Bank и да наблегна на добрите и лошите и страни.

Като цяло Световната Банка има много изисквания за всеки кандидат като основното е висше образование и перфектен англииски език. Второто което е и може да бъде в полза на всеки кандидат за сертификати в дадена област.

За съжаление обаче това което Световната Банка / World Bank Group предлагат в България е съобразено с Американското законодателство. Тоест както и по-долу хората са писали договорите са в Америка. Това означава, че вие не сте записан в НАП, не ви се води стаж в България, нямате здравни осигуровки в България както и пенсионни. Поради тази причина вие трябва да си внасяте всичко самостоятелно и кредит от банка неможе да получите тъй като нямате договор в България. Офертата за ИТ специалист с около 4 години опит и висше е 3000 лв като обаче от тези пари вие трябва да си платите и осигуровките. Здравната е задължителна, а пенсионната не, но това значи че ако стоите много време в Банката няма и да получите пенсия накрая. Ако решите пък да внасяте пенсионни осигуровки парите ще ви станат към 2500 чисти.
Допълнително здравно осигуряване има, но незнайно защо то е към една единствена частна болница и тоест ако няма такъв специалист там какъвто Ви трябва, ще трябва да си платите кеш някъде другаде.

От към работа е добре за хора които искат повече почивка и не гонят развитие в тази сфера. Общо взето банката е изключително голяма и в самата си структура има много правила и процедури което утежнява системата. Причината, поради която няма развитие е че тези вътрешни процедури ви осигуряват точно толкова достъп до инструменти и команди, колкото от банката са сметнали че ви е необходим и вие дори и да искате да научите нещо ново или да направите сами неможете. В такъв случай варианта ви е да се свържете с конкретния отдел за да ви помогнат.....

Като атмосфера в Банката е добре, въпреки че аз работих година и половина от вкъщи. Колегите са готини хора и офиса също е попринцип с добра локация.

С това се изчерпвам от към тази компания и желая на кандидатстващите успех в техния избор !!!!


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здрасти на всички. Не със всичко съм съгласен което е написано по-долу, но наистина има някои проблеми и основния е с осигуровките. Ако започнеш към банката подписваш договор в Америка и от тук идват проблемите и липсата на осигуровки в България. Атмосферата обаче не е лоша и колегите са готини. Няма безплатно кафе и други придобивки, но пък има игрална зала и самата работа не е тежка или поне в някои от отделите.


настоящ служител

-3 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-1
Уважение
-1
Привилегии
-1
Фирмена сигурност
1
Натоварване
2
Потенциал
-1
Местоположение
2
Колеги
-2
Работна среда
-2

Организацията на Американците е овратителна. Договорите ако започнеш към банката са в америка, тоест на теб здравни осигуровки и пенсионни в България не ти се заплащат и трябва да си вземеш от заплатата и да си ги внесеш сам. Сметни ако имаш заплата 3000 лв чисто и трябва да внесеш 500 лв здравни и пенсионни осигуровки, колко ще ти останат..... Другото важно нещо е че ти в НАП не присъстваш, тоест в България се водиш безработен и например ако кандидатстваш в някоя друга фирма няма как да докажеш че си работил в банката, тоест няма как да си докажеш стажа освен ако не искаш да идеш до Вашингтон и да си събереш документите..... Ваучери за храна няма, безплатно кафе няма, офиса е с добра локация до метро и автобусни спирки, допълнително здравно осигуряване има но е само за една болница в София...... От това което виждам до момента е че хора започват, но много бързо като видят условията се отказват.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?