Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Уебфактори У.Ф. Кор /img/frontend/nomap.png"

Уебфактори У.Ф. Кор

Напишете мнение
5 3 0
3 точки от 3 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-3 от общо 3


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Във фирмата работеше една гнусна, дебела, подута от лой 100-килограмова свиня, която се имаше за тартор. На обяд ядеше за двама и съответно имаше нужда от два стола – по един за всеки от полукълбата на огромния ѝ задник. Непрекъснато създаваше напрежение, като коментираше кой колко работи и роптаеше, че ѝ е омръзнало да върши работата и на останалите, включително и на нас, project manager-ите. Заедно с приятеля ѝ Явор Василев, повишаваха тон на колегите, чувствайки се прецакани, че трябва да вършат повече работа от тях, а не получават достатъчно пари за усилията си. Спомням си как нагнетяваха напрежението сред останалите и говореха открито за напускане, въпреки че в договорите имаше клауза за неподтикване на колеги към напускане. Давам за пример разговор между двамата в края на работен ден:
свинята: Хайде да си ходим.
Явор: След малко.
свинята: За другото ходенето ти говоря.
Явор: Аха…
Между другото, горецитираната свиня се казва Таня. Някои я наричаха Танче или Танкче, второто когато не присъстваше, поради отблъскващите ѝ овални форми и отвратителен нрав.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
1
Привилегии
1
Фирмена сигурност
-2
Натоварване
-2
Потенциал
-2
Местоположение
5
Колеги
-1
Работна среда
-1

До голяма степен съм съгласен с предходното мнение, но искам да направя някои уточнения относно колегите и назначаванията, които се правят във фирмата.
1. Колеги – Както беше споменато вече, фирмата се състои от индивидуални личности, които трудно работят в екип. Разпределението на работата е проблемно също, поради разликата в уменията или липсата на умения на определени служители. Пълна е и липсата на разбиране на естеството на проектите от страна на project менажерите. Те не само не са запознати с проектите, с които работят, но и служат единствено като секретарки между клиентите и програмистите, разпределяйки задачите на принципа „който е свободен“. Самите програмисти също не са в час с поставените им задачи, защото през няколко месеца се назначават хора по стари, зарязани от други служители проекти. Новоназначените се сблъскват не само с неприемственост в проектите, но са и технически по-неподготвени за изпълнение на текущите задачи.
Старите служители са често недоволни и роптаят, защото имат страшно много работа, която не могат да смогнат да вършат сами, а биват лъгани от шефа, че скоро ще има нови попълнения в състава, за да облекчи работата им. Назначенията са на принципа „който се излъже“. Стигнахме и до тях…
2. Назначения – Навремето е имало тестове при назначаване за определена позиция. Сега се назначат нови хора на килограм – който се излъже да работи там е добре дошъл, защото желаещи и без това няма. Питат те основно колко пари искаш и ако цитираш ниска сума, си добре дошъл.
От известно време шефът ползва и един трик, за който е добре да знаете, преди да се съгласите да работите там. Пуска обяви примерно за позициите Junior Project Manager, Junior WordPress Frontend Developer или само Junior Frontend Developer и впоследствие се срещате на интервю. Питат ви каква заплата искате за съответната Junior позиция и си стискате ръцете за съответната ниска сума по позицията, като ви се обяснява, че договорът не може да бъде изготвен веднага, а примерно след 2-3 седмици. Впоследствие, при подписването му, осъзнавате, че ви дават стандартен договор за редови програмист, а не за project manager или junior developer по съответната технология от обявата. По този начин оставате в лошата ситуация да решавате, дали да подпишете новия договор, който ви „цака“ едновременно в компетенции и заплащане за новото работно място или да не ви бъдат заплатени 2-3 седмици работа. Няма такова нещо като Junior позиция във фирмата. Няма и от кого да се учите, тъй като всеки е сам за себе си.
От предишното мнение няма да се съглася само с това, че шефът взима лоши бизнес решения. Според мен, той просто не знае какво прави. Назначават се хора, които не отговарят на компетенциите за съответното работно място на заплати, които са в пъти по-ниски от заплащането за тези компетенции. Непрекъснатата смяна на персонала по стари проекти създава напрежение, невъзможност за обслужване на съответните проекти и съответно липса на приходи за фирмата.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
3
Привилегии
1
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
4
Потенциал
-3
Местоположение
4
Колеги
3
Работна среда
-2

TLDR: Не препоръчвам фирмата на никой в сегашното и състояние - стари технологии и нередовно заплащане!!! Не препоръчвам фирмата на никой опитен програмист. А на неопитните да не се задържат повече от 6-7 месеца ако искат да се развиват.

Бивш служител съм във фирмата - 2 години. Ще коментирам точка по точка за да обосновя оценките си.


1. Заплати - Ако си разбираш от работата, можеш да искаш по-голяма заплата и най-вероятно ще се даде. Но да се има предвид, че нивото на заплатите в компанията е по-ниско от средното за пазара. Последните 2-3 месеца от моя престой във фирмата, шефът взе доста лоши бизнес решения (според мен) въпреки предупрежденията на опитни хора във фирмата за аутсорсване на сложен код при "прости" програмисти и качеството падна драстично. Следователно и плащанията на заплатите започнаха да се бавят. По думи на все още настоящи колеги във фирмата, дори след като напуснах аз, проблемите с плащането на заплатите продължават и нещата са станали доста зле. На мен лично 5 месеца след като съм напуснал не са ми доизплатени част от парите за отпуската въпреки ежеседмичните обещания на шефа.

2. Уважение - шефът е разбран човек и стига да го уважавате и да си вършите работата съвестно - и той ще ви уважава и влиза в положение за лични проблеми. За жалост колегите сякаш започнаха да злоупотребяват с разбирането и търпението на шефа.

3. Привилегии - няма такива. Евентуално хоум офис от време на време, но имайки предвид сферата в която работим, това не е някакъв феномен и абсолютно всяка една друга фирма го предлага това така, че не го броя за "привилегия"

4. Фирмена сигурност - почти няма такава. Не съм служител във фирмата от около половин година и все още имам достъп до фирмен код... На добра воля не се възползвам..

5. Натоварване - С много редки изключения, натоварване почти няма. Доста е лежерно но не защото няма работа а защото не е организирана добре и се върши "на час по лъжичка"

6. Потенциал - нулев. Технологиите, които се използват са остарели, моралът на служителите е нисък и няма желание да се научи нещо повече и да се използват по-нови технологии - съответно след първите 6 месеца няма никакво развитие.

7. Местоположение - много добро - в Центъра близо до метро.

8. Колеги - през първата година от моя престой колегите бяха доста силни - имаше екип който се стремеше да подобри нивото и качество на работа. Но след това напуснаха доста ключови фигури и сега няма екип а съвкупност от индивидуални личности. А това прави работата доста неприятна. Постоянно чуваш как някой се оправдава с някого друг за зле свършената работа вместо да седнат заедно и да решат проблема.

9. Работна среда - Старо оборудване (компютри, монитори т.н.), от време на време има вода и кафе в офиса, общо взето офисът изглежда като от по бай Тошово време...

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?