Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

BMG Ltd. / БиЕмДжи ООД https://www.google.com/maps/api/staticmap?key=AIzaSyDTo5pSNCbE0DW8tvZj8hGdttXLKd2WO4M&size=255x160&zoom=13¢er=София,ул. Никола Габровски 14&markers=София,ул. Никола Габровски 14

BMG Ltd. / БиЕмДжи ООД

Напишете мнение
5 3 0
3 точки от 19 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 19


настоящ служител

-3 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
-5
Привилегии
-4
Фирмена сигурност
-4
Натоварване
4
Потенциал
-3
Местоположение
3
Колеги
3
Работна среда
2

С една дума: "Бягайте"! Не съм била във фирма като тази до сега - за 2 години да напуснат над 10 човека. От холдинга не остана никой, фирмите са пред закриване, а отношението на "управителя" към персонала му е смешно и под всякаква критика!


бивш служител

-38 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-3
Колеги
0
Работна среда
-5

Това ще е може би едно от последните мнения за тази фирма преди тя да спре да съществува, изритана от пазара по естествен път на база на политиката по която беше управлявана през последните 7-8 години.

БиЕмДжи ООД е била дълги години софтуерен дистрибутор за България на Майкрософт, Симантек и Аутодеск като в периода до 2008-2009 година, фирмата е работила и печелила наистина добре, като е разполагала с добър екип и хората работещи в нея са се увеличавали без да има текучество.
Само, че както и в много други фирми, успели да реализират лесни печалби в онзи период, настъпи един преломен момент след 2009 и наяве лъснаха огромната управленска некадърност в резултат на която няколко години по-късно БиЕмДжи вече е нищо повече от една маргинална фирма със затихващи функции, която просто агонизира до своя логичен край.
За периода 2009 - 2011 година, БиЕмДжи загуби двете си водещи дистрибуции на Майкрософт и Симантек, както и основното ядро от дългогодишния си персонал.
Всичко това в следствие на недалновидната политика и изключителна некомпетентност на управленския състав на фирмата който си повярва, че може успешно да развива бизнес в съвременната пазарна среда на фона на пост-комунистически разбирания за правене на бизнес. Уви, решенията които се взимаха от т.нар. управители доведоха до вълна от масово напускане на хора през 2011 година, прогонени от безумната политика на управление на фирмата, като безсмислено съкращаване на хора и прехвърляне на тяхната работа на оставащите и драстично орязване на трудовото възнаграждение. Все пак БиЕмДжи като уважаваща себе си българска фирма, не би си позволила да осигурява своите служители на пълна заплата и естествено се осигуряваше на сравнително ниско брутно възнаграждение като накрая възнагражденията бяха смъкнати на ниво "..стотин" лева за хора служили с години във фирмата, със специфични умения и опит за работа на пазара на софтуер, чужди езици, инженерни познания и т.н. Хората бяха принудени да работят за заплата която получава редова продавачка на дрехи в мола завършила средно образование в кварталната гимназия.

След като единия от шефовете на фирмата по-долу е цитирал "БиЕмДжи ще заработи по-добре от всякога с новия си екип" няколко години по-късно картинката е следната: В момента в БиЕмДжи важи правилото на всеки индианец по 2 вожда. Бройката на шефовете и работниците е една и съща, дистрибуциите на Майкрософт и Симантек отдавна са изгубени, фирмения офис е призрачен. В офис пространство някога помещавано от над 30 човека, в момента работят 3-4 човека като всеки служител си има отделен шеф.
Явно и изключително слабите финансови резултати са довели до регистрацията на ново юридическо лице "БиЕмДжи Дейта" с оглед запазване на последната дистрибуция на Аутодеск на която се крепи фирмата от над 3 години.

Може би сега е добър момент въпросния управител да се замисли отново над думите си от преди 4 години и да направим реална преценка дали фирмата му успя да заработи по-добре от всякога и да постигне нещо с новия си екип (който също напусна, естествено прогонен от некомпетентния мениджмънт). Аз лично бих желал да чуя мнението на въпросния управител :)

За чудещите се дали да работят там ще каза следното: При интервютата за работа ще ви бъдат сваляни звезди, ще ви обещават много пари и кариерно развитие но в реалност ще бъдете осигурявани на ниска заплата, ще получавате средно около 800 до 1000 лв месечно, както вече казах заплата сходна с такава за секретарка в офис, продавачка в мол или ако щете работник на автомивка. От вас ще се изисква да имате висше икономическо и/или инженерно образование, да владеете перфектно бизнес английски, да можете да презентирате, да работите със специфичен софтуер, да работите активно с крайни клиенти (което реално изобщо не е ваша работа). Ще ви се възлагат десетки разнородни задачи защото просто фирмата няма пари за да наеме достатъчно персонал и ще работите под постоянен стрес. Единствено неопитни прясно завършили студенти биха могли да се излъжат да почнат работа там или да се задържат.

На последно място пращам поздрави на всички бивши колеги и колежки!


-20 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
0
Потенциал
-5
Местоположение
0
Колеги
-5
Работна среда
-5

Потъва... големият кораб потъва... ХАХАХАХА - а иначе, нека се напъват управителите по-долу да си лъскат имиджа :) Понеже се "изчистиха" от всякакви "елементи", та сега си останаха само те в тая фирма :))))) ЧЕСТИТО НА ПЕЧЕЛИВШИТЕ!!!


настоящ служител

41 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
4
Привилегии
4
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
5
Местоположение
4
Колеги
4
Работна среда
5

Откровено казано, аз не съм почитател на форумите. Но когато до теб достигат всякакви небивали слухове, понякога не можеш да се сдържиш и да не дадеш и своето място в такива места.
BMG беше страхотна фирма и можеше да си остане такава, ако в нея не бяха дошли да работят „елементите”, които по-долу излагат толкова нашироко своето мнение.
Нека всеки, който чете тези злонамерени редове, си зададе въпроса дали това е абсолютната истина.
Аз бих казал, че тези наши (за огромно щастие вече бивши колеги) не притежават нито морал, нито някакви стойностни човешки качества. Професионалните им също могат да бъдат поставени под съмнение. Всъщност, когато липсват първите от изброените качества, вторите са много под въпрос.
Мога да кажа само едно – да са честити въпросните елементи на новите си работодатели!!! Със сигурност те и от новите си работни места няма да бъдат доволни след време и сигурно ще пишат срещу тях по същия начин.
А BMG, когато се „изчисти” от вредните елементи в своя екип, смятам, че ще заработи по-добре и ефективно – със завидни резултати и невероятен екип.
 


настоящ служител

36 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
4
Привилегии
3
Фирмена сигурност
4
Натоварване
5
Потенциал
4
Местоположение
3
Колеги
4
Работна среда
5

За БиЕмДжи ООД може да се каже, че е една от стабилните компании в IT сектора. Като дистрибутор на софтуерни продукти на водещи световни производители, компанията има ясна стратегия за развитието си. Има натрупани традиции, опит, екипи, начин на работа. Фирмата е по-скоро средна по размер, с хоризонтална структура, където ролята на специалистите по продуктови гами, търговия и поддръжка е от особено значение за клиентите партньори.
Има големи възможности за професионално развитие и усъвършенстване. Работи се с най-авангардни технологии и решения. Колегите работят по направления и имат доста големи права за развитие на пазара и продуктите. Поддържат се директни контакти с доставчиците в целия свят. Работи се с фирми клиенти и техните служители, със специалисти на различни позиции или пък цели екипи. Работата е много предизвикателна, динамична и професионална. Бизнесът е много динамичен и перспективен. (Стига да искаш да се развиваш и да го правиш). Фирмата и служителите зависят директно от резултатите. Заплатите са добри за този сектор. Даже не са намалявани през последните няколко години, въпреки икономическата и финансова кризи и спадовете на оборотите на много от пазарите. Така че не съм съгласен с някои изказвания във форума тук, по-долу.
Това, което казва СГ, не е вярно. Заплатите се плащат винаги до 5-то число на следващия месец, а месечните бонуси се изплащат на 20-число. Случва се да бъдат изплатени понякога седмицата след 20-число, в рамките на няколко дни. Компанията предоставя много добри възможности за натрупване на опит, знания, умения и работа, както с чужди компании и техните отдели и мениджъри, така и с водещи български IT компании и големи важни клиенти в България. По този начин се натрупват много лични и професионални контакти. Във фирмата се работи с последна дума на техниката (компютри, софтуерни програми, комуникации, т.н.). Освен това има и допълнително здравно осигуряване и купони за храна. С една дума, доста добро място за работа с перспектива за развитие.


бивш служител

-20 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-3
Уважение
-4
Привилегии
-4
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-4
Потенциал
-5
Местоположение
0
Колеги
4
Работна среда
1

Много години бях в тази фирма. В общи линии това което дебра казва беше така, но накрая имаше много промени към зле.
Персонала намаля значително, част от хората бяха махнати по лични подбуди според мен, за останалите бе направена ситуацията така, че просто да бягат бързо от там.
Набедения шеф взе да се изживява като голям мениджър, но не можа да изменажира най-ценното в една фирма - човешкия ресурс.
В края на периода ми там нещата бяха се развалили до там, че да ходиме с нежелание на работа, да получаваме смешни заплати за труда си, да ни "наказват" с удръжки та като си теглиш чертата да се окаже, че едва ли не ти плащаш за удоволствието и привилегията да работиш там а не за да печелиш пари.
Тотално неплащане на време на работната заплата. Плаща се на минимум 20то число от следващия месец но винаги се забавя до 23,24,25то, че и нагоре. Последните години не мога да се сетя за веднъж да сме ги взели парите на посочения 20ти. Винаги когато се натрупат малко повече за взимане се намира начин да не ти ги дадат.
Фирмата има 3ма шефа - един собственик и двама управители (на персонал от 10тина души 2ма управители е разумна мярка - на всеки търговец по шеф ;-). Постоянен бой между тях кой е по-по-най.
Никакви бенефити от рода на бонуси, екстри нещо за транспорт, нещо свързано с храна (имаше но вече не), 13та заплата е силно казано, шефа даваше по 100$ навремето, после по 100лева, послендо и това отпадна.
Пълно демотивиране да работиш, безумни обяснения как ти си в грешка и не разбираш техните подбуди. До последно бях с впечатлението като Дебра, че собственика е добър човек, но се оказа заблуда. Просто е добър артист от народния театър и си измива ръцете с управителя и го ползва като маша. Реално играят партия и се разцъкват доброто лошото ченге и какви ли не други схеми.
По лична преценка фирмата не върви никак добре, губят брандове, гледам и са пуснали много слаби отчети в публичния регистър - погледнете и сами вижте колко е плачевно. Това не е тайна - публична информация е този регистър.
Сегашното БиЕмДжи просто не е това, което беше и е много лошо място за работа без переспектива. Много жалко за хората, колектива, за това какво бяхме а какво станахме.
Всичко това по моя преценка стана заради изключително добрия мениджмънт на уравляващите и техните непремерени действия.
Дори при напускане беше весело с тях но това си е личен проблем.
Успех!


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Как е в тази фирма???


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Към пуф-паф: Ами аз не доживях подобни мерки, напротив стана още по-зле. Може пък вие да го доживеете... но тогава да почерпите! :))


шубе го/я е и не казва!

-6 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
0
Привилегии
2
Фирмена сигурност
0
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
0
Колеги
-2
Работна среда
2

дебра страхотно мнение. от думите ти личи че си честна и добронамерен човек. ако лидерът за който говориш не предприеме спешни и твърди мерки точно спрямо ръководителите много хора ще си тръгнат и то не поради причината криза и заради по добра оферта


бивш служител

19 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
3
Привилегии
3
Фирмена сигурност
3
Натоварване
4
Потенциал
-5
Местоположение
0
Колеги
5
Работна среда
3

Работих 4 години за тази фирма и мога да кажа, че като цяло е добро място за работа. С някои малки изключения колегите са готини и млади хора. Шефът е наистина разбран и човечен, но аз като че ли точно от тези негови качества пострадах в крайна сметка (за да угоди на едни, трябваше да прецака други). Има добро отношение към хората, заплащането е добро, дори в някои случаи - много добро. Местоположението на фирмата не е идеално, но се стига лесно дотам, защото има много комуникации. Може да взимате и премии, ако сте на такава договорка. Дава се 13-та заплата, макар и в последните години да беше в размер на едва 100-200 лв., но в криза и това е нещо. Организират се тиймбилдинги и коледни партита - е, в зависимост от възможностите - някой път с повече пари, друг път - с по-малко. Фирмата се ползва с добро име в бранша. Единственият проблем е, че нямаш никакви перспективи за развитие, защото структурата е почти плоска, а местата за директори отдавна са заети... :))) Т.е. - там може и да успеете да си докарвате добри пари, но не очаквайте професионално развитие и морално удовлетворение, дори и да се скъсате от работа. Иначе офисите са модерни, няма никакви проблеми с техническото и софтуерното оборудване. Трябва да кажа, че бяха абсолютно коректни с мен и при освобождаването ми – изплатиха ми неползваните отпуски, получих и обезщетението, което се полага по закон в такива случаи. Не се колебайте да кандидатствате за работа там, няма да съжалявате. Мъчно ми е, че трябваше да се разделя с много страхотни хора от фирмата (с които станахме и приятели), но какво да се прави - такъв е животът. А „черни овци” и любимци, натегачи и интриганти, некадърници и „пичове” има както във всяка друга фирма – и тази не прави изключение...
В заключение, като цяло за себе си се убедих, че само с честен и всеотдаен труд в България не можеш да постигнеш нищо, колкото и да си успешен. Ето затова тая държава няма да се оправи никога.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?