Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Ил Туо Виаджо ЕООД https://www.google.com/maps/api/staticmap?key=AIzaSyDTo5pSNCbE0DW8tvZj8hGdttXLKd2WO4M&size=255x160&zoom=13¢er=София,пл. България 1 ет. 3&markers=София,пл. България 1 ет. 3

Ил Туо Виаджо ЕООД

Напишете мнение
5 3 0
3 точки от 3 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-3 от общо 3


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте, аз така да се каже съм вече един напускащ служител на тази "прекрасна" фирма "Ил Туо Виажо"ЕООД.
Нямам намерение да обяснявам колко нерви и време съм загубила в тази агенция. Започнах работа март месец 2016г, заедно с господин "анонимен" от малко по-долния коментар. На проведеното интервю с г-жа Кристина Маноилова - Управителя на агенцията, цялостния процес на работа беше представен страхотно, а именно: осигуровки върху брутната заплата, 3-месечно обучение във всяка една от сферите на работа /нали трябва да бъдем взаимно заменяеми/, бонус след третия месец на работа и т.н. Ами започнах работа, като първоначалните ми задължения бяха да търся, проверявам, изготвям и подавам документи за участие в различни обществени поръчки. Нещо, с което никога не се бях занимавала преди това. Обучението, онова 3 месечното изчезна някъде много много далеч. От първия ден започнаха да ми се подхвърлят документи, които да оправям /ама как - никой не ти казва/. Както и да е, научих се сама, дори накрая започна доста да ме бива в това. Минаха няколко месеца и решиха, че ще трябва да започна да продавам пакети. Ок. Започнах. Но естествено не беше само това. Трябваше да обработвам всякакви запитвания за екскурзии. Трябваше да върша и счетоводна дейност - всичко свързано с фактурите беше мое задължение ,о и на "наглата" ми колежка Симона, като цяло ние бяхме "общаците". Момичетата за всичко, всичко което в повечето случаи не беше основното средство за изкарване на пари на фирмата, а някаква странична бумащина, за която естествено не се даваше бонус. Бонус, който управниците на тази фирма толкова умело извъртаха постоянно, че успяха да си постигнат целта : Разделяй и владей! След като вече нямаше колектив/който само да уточня, от моя гледна точка беше брилянтен...преди управителката да го съсипе/, започнаха истинските игри на глада :D Амаа като се замисля, бившите ми колеги доста подробно са описали помията, в която бяхме навлезли и мисля да не задълбочавам повече.
За хората които имат намерение да кандидастват по обява/или вече са започнали работа в Ил Туо Виаджо мога да дам няколко съвета:
1.Не се оставяйте да ви се качват на главата, най-вече Кристина, тя го има този навик.
2.Вие имате права, четете си длъжностните характеристики и ако ви дадат задача, която не е вписана като ваша отговорност - ОТКАЗВАЙТЕ! Имате това право, аз за съжаление не го правех и доста нерви изпотроших, за нещо което е изключително безсмислено и за хора, които изобщо не заслужават да си хвърлям труда за тях.
3.Трудовия договор е най-важното нещо!!! Не се съгласявайте да започнете без него, нито се съгласявайте да започвате работа по програми от ЕС. В повечето случаи са 6-месечни и не ви носят никаква гаранция, но за сметка на това, на вашите работодатели им излизате за без пари. Много удобно, нали?
4.Уважавайте колегите,с които работите. В тази фирма само колектива има значение. Ако вие не се пазите един друг, няма кой. Ако вие не си помагате един на друг, няма кой. Не се прецаквайте взаимно, така или иначе управата ще ви прецака всичките.

Успех на всички нови "патета", започващи работа в Ил Туо Виаджо.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Аз също искам да изкажа огромното си възмущение и разочарование от собствениците и управата на тази агенция. Работих за тях 10 месеца, по мое и на вече бившите ми колеги мнение, съвестно и без да създавам напрежение и проблеми. Не рядко се случваше да изпълнявам дейности, които не са вписани в длъжностната ми характеристика и изобщо нямат общо с предмета на дейност в тази агенция.
Думи нямам да опиша абсурдите с които се сблъсках през времето в което работех там. Можете ли да си представите, че имаше период, в който всички работехме с една резервационна система, а плащанията по банка се изпращаха от "управителката" във вайбър, веднъж на няколко дни, когато реши, че и се занимава..
За командировката ми на морето в хотела на шефката, не искам и да разказвам. Само ще кажа, че отидох да помогам на рецепцията, защото имаше мероприятие, а бях сервитьорка и помощник в кухнята, защото липсваше всякакъв персонал! През това време продължавах да си правя и резервациите за туристическата агенция, естествено..
Със завръщането на "управителката" след летния сезон, отношенията в колектива рязко се влошиха и интригите които умишлено плетеше между нас въпросната управителка, станаха ежедневие!
За цялостния и принос, колегата ми подроно разказа в предишния коментар и за съжаление, това е напълно реалната картинка и точното описание на работния процес в тази абсурдна агенция.
По-абсурдна от отношението и начина на "управление" в Ил Туо Виаджо е само бонусната схема: Тя се променя според разположението на планетите, фазите на луната и позата в която сутрин се събудят собствениците на агенцията! За да бъдеш максимално поощрен и доволен, за един и същ оборот в два поредни месеца, бонуса може да ти падне с 200, 300 лв и най-нагло в очите да ти се обясни, че така ще бъде много по-добре да теб!
Капака за мен беше, когато реших да напусна: Съвестно и без да преставам да си върша работата, изкарах предизвестието си до последния ден, но бонус за този месец така и не получих. Обясни ми се колко назад финансово е агенцията и няма как да си получа бонуса. А ставаше въпрос за 200лв! Стигна се до абсурдни глупости от страна на управителката и собственика, лъжи, напразни обещания и куп други излагации за тази крупна сума от 200лв с които искрено се надявам, че агенцията ще изплува от дъното!!!
До тук спирам, но не защото това е всичко, което видях и изтърпях през тези месеци, а просто защото за такива долни хора като управата на агенцията, не си заслужава дори човек да си губи времето да пише и обяснява, а какво остава да вземе решение да започне работа за тях.
Преди да вземете решение да кандидатствате за работа там, направете си тази проста калкулация : За период от няколко месеца, от колектива от 6 души, напуснахме 3ма..
За времето прекарано там, научих едно: как НЕ трябва човек да управлява бизнеса си и как В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ човек не трябва да се захваща с неща, от които няма и грам понятие.


бивш служител

22 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
2
Привилегии
1
Фирмена сигурност
2
Натоварване
4
Потенциал
2
Местоположение
5
Колеги
2
Работна среда
1

Здравейте. Искам да изкажа огромното си разочарование и проявената некоректонст от страна на управителката на фирмата и двамата собственици и да помогна на хора, които тепърва обмислят възможността да постъпят на работа във въпросната фирма. Аз няма да съветвам никой да прави нещо, но преди да вземете такова решение прочетете внимателно това, което ще напиша и обмислете добре дали искате да работите в такава среда, в която персонала е последното, на което се държи.

Подводен камък номер 1 - работиш без трудов договор неопределен период от време.
Първите 6 месеца в тази фирма работих без какъвто и да е трудов договор, на всичкото отгоре фирмата даже не пожела да ми плати здравните осигуровки. Мотаха ме още от самото начало като постоянно удължаваха крайния срок, в който договора ми ще стане готов с 1, 2 и 3 седмици и така накрая станаха 6 месеца.

Подводен камък 2:
Здравните ми осигуровки не бяха платени независимо, че най-малкото това можеха да направят предвид, че през това време се водя безработен и не ми се трупа трудов стаж. И смятам, че не е необходимо да има такава уговорка за да се направи това, защото просто това означава отношение към човека, който си е посветил 1/3 от живота на фирмата.

Подводен камък 3:
След като им изтече периода от 1 година към европейската програма, която напрактика плаща твоята заплата вместо тях, ти казват, че ще те прехвърлят в друга тяхна фирма за да могат да точат пак средства без да си мръднат пръста, но ти реално си оставаш да си работиш в същата... никаква мисъл за служителите как ще се гледа на тяхното CV след такова фиаско. Нали знаете, какво ще си помисли един работодател, когато види, че човека е сменял фирми на първата година. Вие може ли да разчитате на такъв кандидат??? Отговора е ясен.

Подводен камък 4:
За тази почти една година само 1път получихме заплатите си, както е по договор до 15то число. Винаги със забавяния поне от 3 - 4 дена, без да се дава, каквото и да е обяснение, когато се очаква такова закъснение. Обещава се утре ще има заплати, а в същност няма. Обещава се за следващия ден и така няколко пъти, като в крайна сметка човек се чуди дали изобщо ще му платят.

Подводен камък 5:
Некоректно изплащане на бонусите. Закъснения с минумим от 15 - 20 дни от срока, в който би следвало да се платят. Странна постоянно меняща се схема, която никой не може да схване, която се определя едно към кесимо. Хора, които работят повече не е изобщо изключено да вземат по-малко пари от човек, който си е клатил краката, защото е човек на управителите. Няколко пъти ми се обещаваше да ми се повиши бонуса, защото цитирам "най-много съм работиш от цялата фирма и имаш най-голям принос". Обещават едно не го изпълняват и вместо това даже ти смъкват бонуса, защото фирмата била пред фалит а единия от собствениците си купува AUDI Q7 2016та година.

Подводен камък 6:
Осигуряват те на по-малко пари, отколкото реално ти плащат. Накрая пенсия и 100 лева човек няма да вземе.

Подводен камък 7:
Не ти изплащат пари, които си изработил с честен труд, когато напускаш. Когато напуснеш в последния месец, когато трябва да ти изплатят заплатата плюс бонуса, който си изработил те прецакват като не плащат бонуса опитвайки се да предизвикат съчувствие фирмата, колко била зле финансово, а в следващия момент шефа си купува Audi Q7 последен модел. На мен не ми изплатиха около 200 лева, на моя колежка не й изплатиха повече от 400лв..... просто каква фирма нямам думи. След разговорите, които проведох по този въпрос с управата ми беше обещано, че всичко ще ми бъде платено и че те не били за 200лв. и искали да се разделим като приятели. Никога по-късно не ми се обадиха отново за да се разделим като "приятели".

Подводен камък 8:
УПРАВИТЕЛКАТА КРИСТИНА МАНОИЛОВА. Първоначално създава много добро впечатление, после в същност разбираш, колко е долна. Постоянно плете интриги, на едните говори едно за теб на другите друго. На теб пък говори за останалите. Създава интриги, умишлено бави заплатите просто за да ти бъде гадно. Некомпетентна в работата, не знае, какво се случва във фирмата, която тя ръководи и за всичко това взима само 2000. Ходи на фитнес докато е работа, показва ти какво еротичо бельо си е купила, говори как щяла да ходи на секс туризъм. Абсолютна липса на авторитет и преценка, кога и как трябва да се държи човек.

Подводен камък 9:
Абсолютно враждебна работна среда. Работиш с 2 момичета на име Венета и Симона. Абсолютно 100% нагли и безочливи, няма да се спрат пред нищо за да си постигнат тяхното дори на цената на лъжи. Разчитат на това, че от 11 години са приятелки и са си направили коалиция като по този начи се опитват да влияят на събитията във фирмата включително и на заплащането. Те двете седят и си клатят краката и търкат пейките в кухнята останалите работят и после се жалват, как били ощетени и че те работили най-много... Лятото започвахме работа в 9 часа, те стартираха деня от 12 часа като просто си поработваха, никакъв зор, никакви грижи.

Направих наистина много за тази фирма, работих така все едно е моя. Когато постъпих едвам правеха оборот от 20 000 месечно, след моето напускане оборота беше вече над 60 000. Направих им сайта без през, който минават всички продажби, без да плащат 10 000 нищо на програмисти, изработих иновативни рекламни кампании и стратегии, елиминирах сайтовете за колективни оферти, с които работеха и плащаха огромни комисионни. Това са само част от нещата, които съм направил. По мои сметки в рамките на 6 месеца бях спестил на фирмата между 30 и 40 000 лв. в разходи за реклами сайтове и тн..., които иначе трябваше да ги платят на фирма да ги прави и накрая с цялата си наглост и безочие ме лъжеха с парите и се опитваха да ме заблуждават. Говорят ти прекрасни приказки, забавят процеса на напускане и после ти се изплюват в лицето безцеремонно. Дал съм си сърцето и душата в това, което съм правил там в продължение на 1 година, но просто накрая не издържах и се махнах от цялата тази помия. Изключително некоректна фирма...

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?