Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Идокар /img/frontend/nomap.png"
5 1 0
1 точка от 1 мнение
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-1 от общо 1


бивш служител

-36 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
4
Работна среда
-5

Колеги, чуете ли името на тази фирма, или също ATS (Air Truck Sea), бягайте колкото можете по-далече!! Да ви разказвам сега...
Първо ще ви подмамят, че се кара само Дания-Швеция. Долна лъжа-през ден се ходи в Норвегия. На норвежкия ферибот в началото ще ви зарибят със самостоятелна каюта. После обаче ви чака така наречената конюшня-обща спалня за около 50 човека, където просто не може да се спи. Пригответе се само за нощни фериботи, понеже дневните били с 10-ина евро по-скъпи. Повече от 3 часа непрекъснат сън забравете. Сутрин, без изключение, трябва да сте в 7.00 на адреса, макар повечето фирми да започват в 8.00. Групажи минимум тройни всеки ден. Отначало уж беше само от Дания, но в последствие яки групажи и в обратна посока. Последния ден правих седморен. Много често сами си товарите и разтоварвате. И естествено, забравете някой да ви плати и цент за това. На всеки товар се поставя срок. Аз попаднах на един македонец диспонент, толкова некомпетентна личност не бях срещал досега през живота си. Всеки трети адрес ти го дава грешен(най-вече по координати, но често и по улица и номер). Пригответе се за яко обикаляне докато намерите поредния нов адрес. Там разтоварните адреси са само нови, за 3 месеца повторих само два и то съвсем случайно. Забравете, че някой ще се поинтересува дали сте нахранен, отпочинал, чист и прочее. Няма такова нещо. Тези мизерни гейтаци знаят само едно: карай!
Първите два месеца с парите нямаше никакъв проблем. Видяха, че им върша работа и плащаха до 5-то число всичко, както беше уговорката. Когато наближи време да си ходя и ги уведомих за това, тогава започнаха гнусните гейташки номера. Забавиха част от заплатата за предния месец. Обещаха да платят половината от пътя ми на връщане, плюс интернет ваучерите, които те изискват, но аз си бях купил. Лъгаха ме около месец за тия пари. Накрая, като им натресох жалбите до 3 институции, ги преведоха. Обаче 900 евра за последния месец отказаха да платят. Тук идва най-гнусната част от историята.
Изпратиха ми заявление,че ме уволняват дисциплинарно...хахаах, голям смях падна. Когато прочетох причините обаче, направо се втрещих!! Не съм взел един палет веднъж от един адрес, не съм минал норвежка митница веднъж и съм направил грубо нарушение на времето за каране. Направо не можах да повярвам докъде може да стигне човешката олигофрения!!
За въпросния палет много добре знаят,че нямам никаква вина. Македонеца бе пропуснал да ми го напише по скайпа, след това го поправил и това им го показах тогава и го разбраха. Чмр-то от товара от Норвегия ми е подписано и подпечатано без никаква забележка! А те се сетиха да ме обвиняват, че не съм минал митница около 2 седмици след това. И накрая за нарушеното време. Извадих си разпечатка за деня, в който ме обвиняват в "грубо нарушение на правилата и уронване престижа на фирмата". Оказа се, че имам 10.09 ч каране него ден. 9 минути нарушение. Естествено, аз се сетих за тоя случай, защото съм си пуснал разпечатка от тахографа. Ама те, тъпаците, откъде да го видят това. Беше петък вечерта и трябваше да карам до разтоварен адрес в Швеция, където да направя 45 пауза. Стигнах навреме, но просто нямаше къде да спра за 45 и обикалях доста, докато намеря място. Остави, ами чак и убедили някак си даяджиите от Търново, че това било грубо нарушение. Абе нямам думи просто.
Ако попаднете в тази фирма помнете едно!- НИКОГА НЕ ГОВОРЕТЕ ПРОТИВ ДАТСКАТА СПЕДИЦИЯ "ATS" КАКВОТО И ДА БИЛО!! Каквото и да е станало, винаги и само вие ще сте виновни. Те са в много мили отношения с датчаните, да знаете. Толкова мили, че само тяхната кола стои на служебния паркинг на спедицията, всички останали са на паркинга на камионите. Смятайте какво яко лизане пада само...
Направо ми се разказа играта в тая фирма. За няма и 3 месеца свалих 8 кила от безсъние и напрежение. Косата ми се прошари. Свалих им разхода на гориво под 30/100, на триосен Волво 480 коня, като повечето товари са около 30 тона Спестих им над един тон нафта. И накрая вижте какво стана. Все бях виждал лизачи, ама такова чудо за пръв път ми се случи.
Ще питате сигурно защо ги търпях толкова време. Ами защото ми свършиха голяма услуга, не мога да го отрека. Един македонец ме заряза на летището в Малмьо, а тия ме прибраха. И аз им се отблагодарих, мисля както подобава. 23200 км(по разпечатка от тахографа) при тези луди групажи, колегите от другите фирми на същата спедиция се радват когато направят 7000-8000 на месец. Но тия нали са в много мили отношения с датчаните, на тях се дават по-дълги курсове. Лично настоях да ми платят 100 евра по-малко за юли, понеже няколко дни не ми намираха товари и само стоях. С мои пари си купувах интернет ваучерите, които те изискват заради отворковците-македонци и техния скайп.
Ще ви помоля колеги, ако някой, който кара Дания-Швеция-Норвегия прочете това и някога види камион на Идокар ( имат надписи на кабините), да даде на колегите да прочетат!! Апелирам към колегите, които са още в тая миризлива фирма: ПАЗЕТЕ СИ ВСИЧКИ ЧМР-ТА, РАЗПЕЧАТКИ, КОМУНИКАЦИЯТА С ДИСПОНЕНТА И ИЗОБЩО ВСИЧКО!! Щото като дойде време да си тръгвате, с вас ще постъпят по същия начин. И без тези документи няма да можете да докажете пред съда нищо. И ще останете прецакани. Аз пазя всичко, не съм вчерашен. Сега ще ги съдя до дупка, до последния цент! Отделно ще ги съдя за клевета. ВНИМАВАЙТЕ МНОГО КОЛЕГИ!!

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?