Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Феста Хотели https://www.google.com/maps/api/staticmap?key=AIzaSyDTo5pSNCbE0DW8tvZj8hGdttXLKd2WO4M&size=255x160&zoom=13¢er=София,бул. България 83а&markers=София,бул. България 83а

Феста Хотели

Напишете мнение
5 1 0
1 точка от 14 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 11-14 от общо 14


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Работих през месец май 2019 година в хотел Феста Поморие Резорт в град Поморие и мога да кажа, че това е най-кошмарната, натоварена и нископлатена работа в живота ми. Поради недостиг на персонал в началото на сезона ни беше обещано на мен и моите колеги, че извънредните смени, които работим, ще ни се платят. През цялото време лъжи, викове и крясъци от страна на мениджмънта, до момента в който ми идва заплатата и виждам, че за 29 работени дни в един календарен месец, половината от които по 12 часа, имам преведена заплата от 500 лева. По-унизен не съм бил никога. Когато попитах управителя на ресторанта, ми беше казано, че не ми е писал извънредния труд, защото и без това управителката на хотела Люба Ярловска им казала, че пари за извънреден труд няма и няма никакво намерение да плаща. Който работил, работил. Тя никого не била принудила. Взех си заплатата на 10 юни и повече не се върнах. Моят съвет е никога не работете във Феста хотели. Има голяма вероятност да ви излъжат и да не ви платят за труда. Това им е запазена марка. Във всички звена на хотела е еднакво положението...


бивш служител

-19 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-2
Уважение
-3
Привилегии
-3
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-2
Потенциал
-2
Местоположение
-1
Колеги
3
Работна среда
-4

Постъпих на работа хотел в Поморие- ФЕСТА ПОМОРИЕ РЕЗОРТ като администратор.След едномесечна работа получих остър бронхит, съпроводен от конюнктивит. При това положение, реших че е по-добре да мина на лечение, от колкото да кихам и кашлям пред гостите на хотела, а и пред колегите си.
Болничните листи предоставих на 22.08.2018 на ФОМ-а г-жа Станка Минчева лично, явявайки се на работа. Бях извикана от нея и ми беше наредено, да подпиша молба за освобождаване от същата дата, без да ми бъдат посочени никакви причини и ми беше наредено да си предада баджа и картата за чекиране на работа и да си тръгвам. Не съм влизала в никакви пререкания по повод решението за моето освобождаване, явно взето от Управителката г-жа Ярловска и г-жа Минчева. Същия ден след обед все пак реших да попитам в телефонен разговор г-жа Ярловска за причината за моето освобождаване. Беше ми обяснено, че след като съм на трудов договор с изпитателен срок, тя не е длъжна да ми дава обяснение. С това съм абсолютно съгласна, защото познавам кодекса на труда, НО има едно но, че ако бяха решили да ме освободят, можеха да ми се обадят изобщо да не идвам в 07,45 часа за работа и да си тръгна в 09.00.В резюме- предполагам ще се съгласите, че никоя работа не струва повече от моето лично здраве и здравето на колегите ми! За което мисля, че щеше да бъде абсолютно безотговорно да ходя с остър бронхит на РАБОТА!
Мисля,че сглупих, че подхисах молбата за освобождаване, но не исках да си образувам излишни нерви. Моля за съвет: Освен, че подадох жалба в Изпълнителната агенция по труда, мога ли да се обърна още към някого за помощ?


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Хотел Феста Уинтерпалас са едни от най-некоректните работодатели на Боровец.Получаваш по-малко пари от уговореното и ти дават фиш,на който съответно са написани по-малко работни дни.Ти си работил с един почивен ден в седмицата,а ти е платено за доста по-малко дни.Освен това има устна уговорка за процентно възнаграждение върху оборота,което също не получаваш.Да не говорим,че ти задържат документите повече от месец и т.н.Никаква организация...Не коректни и некомпетентни!!!


бивш служител

-28 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-3
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-2
Колеги
5
Работна среда
-3

Днес си тръгнах без да кажа довиждане на колегите, но обидата, с която ръководството ме удостои попречи да покажа своето уважение към тях.
Ще си позволя да поставя на едно с актуалните теми за българските емигранти, бежанците, ниската раждаемост и застаряващото население и робовладелческия манталитет на българския работодател, с който класифицирам начина, по който се отнесоха с мен при поканата за прекратяване на трудовите взаимоотношения.
Логично би било, когато предложението за прекратяване на трудов договор идва от страна на работодателя (без основание за съкращение или уволнение) да се изплати обезщетение по чл. 331 от КТ, което е равно на 4 брутни месечни възнаграждения.
Досещате се, че това ми бе категорично отказано със добавена „заплаха“, че ако не попълня молба за напускане по мое желание ще „си навлека неприятности“. В крайна сметка, след отказ от моя страна, ми предложиха да се запиша на борсата по труда и от там да получа обезщетение за безработица, като за целта ще ме преназначат на друга длъжност и ще ме съкратят по време на изпитателния срок.
Трябваше да откажа, знам, но при мисълта за нови проблеми, освен тези по грижата за децата ми, приех да подпиша приготвените документи. Дори не съм си и помисляла, че може наглостта на работодателя да продължи и ето нова изененада: длъжността, за която трябваше да поискам преназначение се оказа по ниска от тази, от която се отказвам – Абсурдно, но факт ... Представяте ли си, от специалист в отдела, моля да ме преназначат на длъжност камериерка !!!
Толкова е жалко и „бълх(г)арско“ всичко. Толкова неприлично-некоректно, че наистина не мога да видя България в своето бъдеще, а още по-малко да предложа на децата си да работят и плащат
данъци на тази държава.
Много добре разбирам, че да отстояваш правата си е пример, който всеки родител би искал да даде на децата си, и ако за нещо съжалявам, то е че аз не съм този пример.
Единственото, което ми остава, след като не показах нужната смелост, е да помоля вас (и тези, които ще прочетат настоящето изявление) следното: НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ РАБОТОДАТЕЛИТЕ ДА „ПЛЮЯТ“ ВЪРХУ ЛИЧНОСТТА ВИ! До кога ще назначават специалисти и експерти, а ще плащат, като за неквалифициран персонал, до кога ще си позволяват наглостта да осигуряват на заплата различна от реалното възнаграждение и да плащат на ръка?
Като финал, макар да съм огорчена и афектирана, ще добавя: Уважаема г-жо Изпълнителен Директор - благодаря, че подписахте абсурдните документи. Уважаеми човешки ресурси - благодаря, че бяхте достатъчно "човешки". Уважаеми замесени в казуса колеги - спете спокойно. Остава у мен усещането, че потъпкването на човешкото достойнство е високо ценено качество във Феста Холдинг АД!
И не се притеснявайте за мен, знаете какво казва народът: „Каквото сам си направиш, никой не може да ти го направи“ и не забравяйте да гласувате на предстоящите избори.
Искрено и Лично,
Юлия Медичкова
Майка в България и Човек с Достойнство
SHARE MY POST FRIENDS, PLS

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?