Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

БИ Ю ОНЛАЙН България ЕООД /img/frontend/nomap.png"

БИ Ю ОНЛАЙН България ЕООД

Напишете мнение
5 1 0
1 точка от 2 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-2 от общо 2


бивш служител

-35 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
5
Работна среда
-5

Бях един от първите служители на компанията. Собственикът - г-н Матю Гуану (Mathieu Gouanou) ни интервюира и избра по скайп.

Работата се състоеше от сутрешни групови обаждания, като ако някой не успееше да се логне в 9:00, то беше мъмрен и унижанаван пред всички. Екипът - в София и Варна, работеше дистанционно. Всички бяхме по домовете си. Хората, които работехме от София, понякога организирахме срещи и се събирахме в кафенета с интернет, откъдето да работим заедно.

За период от почти година нямахме трудови договори. После принудихме г-н Гуану да ни направи трудови договори, защото нямаме абсолютно никаква сигурност. След като го направи, започнаха големите драми.

Заплатите се бавеха. Оправдаваше се, че трансферите между швейцарски и български банки отнемат дни. Не, че той е закъснял с ангажимента си да ни заплати.

Отказваше ни отпуски, както и ни принуждаваше да работим по национални празници, без да ни бъде заплатено както е определено в КТ.

В един момент, когато започнахме да искаме споделено пространство за работа, защото понякога постоянните скайп сесии и особено интервюирането на нови кандидати в кафенета, просто не е удобно. Тогава изчезна с всичките си швейцарски "партньори". Не ни отговори какво се случва, и в общи линии всички хора с трудови договори, които все още бяха в изпитателен срок, бяха освободени без предупреждение и обяснение. Тези, които не бяхме с изпитателен срок, не бяхме осовободени. Не ни беше заплатено. Не бяхме информирани какво се случва. Понеже не бяхме с прекратени трудови договори, не можехме да започнем работа.

Затова подадохме иск в съда и компанията беше осъдена да ни заплати дължимите обезщетения. Те, разбира се, не бяха заплатени. Проблемът е, че делото се води срещу дружеството, а не срещу неговият собственик, който удобно, е гражданин на Швейцария и трудно би могло да бъде установено нарушение в рамките на ЕС.

През изминалите години той е правил многобройни опити да наема други служители в България, и във всичките пъти тези хора са контактвали нас - бившите му служители, с въпроси. Надявам се да не е успял и да не е излъгал никой. Сайтът му в момента стои необновен, информацията там е абсолютно грешна. Не се подлъгвайте, ако попаднете на обява.


кандидат за работа

-15 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Интересно ми е къде изчезнаха мненията за тази фирма? Имаше 3-4 мнения, а сега ги няма. Щях да почвам работа там и ми се стори много съмнително, че не ми изпратиха договор и фирмата още нямаше офис в София, а само в Швейцария - затова проверих тук и разбрах, че съм прав.
Не си трийте коментарите, защото те помагат на хората да се ориентират! Само прочетете в сайта на този човечец какво е написал под имената на бившите си служители: пише, че още работят там и че са стажанти без опит и т.н.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?