Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Корект - Консулт България ЕООД /img/frontend/nomap.png"

Корект - Консулт България ЕООД

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 5 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-5 от общо 5


кандидат за работа

-41 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-1
Колеги
-5
Работна среда
-5

Не ходете на интервюта в тази Агенция за подбор!

Ходенето и правенето на тестове е загуба на Вашето време. Критериите при "отсяване" на кандидатите е, до колко те са склонни да приемат условията на работодателя:
- ниска заплата, която не отговаря на реалната ангажираност на позицията от обявата;
- заплата в пликче и осигуровки на минимума;
- нагла фирмичка, която се опитва да извива ръце на кандидатите се за работа с обаждане по телефона и Ви обясняват как Вие не сте наред и как "така било на всякъде в България", не НЕ Е така на всякъде в България!!!


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Корект-консулт, името говори много, но действията друго.
Кандидатствах за обява за графичен дизайнер и получих мейл, че съм одобрена.
Дотук добре, макар че нямаше инфо за фирмата работодател.Но го приех, има такава практика.
В мейла ми направеха доста неща лошо впечатление.
Например:
Ще си позволя да Ви дам няколко насоки, които ще Ви бъдат от полза за самата среща:
- Настройте се положително и не забравяйте да бъдете усмихнати, това ще се очаква от Вас в процеса на работа;
- Подгответе си предварително устна презентация под формата на Автобиография – в някои случаи се очаква Вие самите да разкажете за себе си;
- Бъдете себе си, така ще предотвратите много последващи недоразумения;
- Бъдете точни – даже и една минута закъснение Ви отхвърля от short-list за назначение;
- Не забравяйте и за бизнес етикета, който е задължителен.
И така, заучени неща и непознаване на длъжността графичен дизайнер. Да сте чували за бизнес етикет при графичен дизайнер?!

Но...стигнахме до интерюто. В дъждовен ден отидох с такси с 10 минути по-рано, че да не бъда отхвърлена.
Бях приета от на пръв поглед симпатично момиче в стаята, където тя работи. Започна с извинение, че заседателната е заета.През цялото време се чувстваше неловко и се извиняваше за това, както и затова че се чуваше шум, кикот и приказки оттам.
Най-вероятно управителката имаше лична среща, даже по време на интервюто стана да отваря на някого.
Така, самото интервю тръгна добре и приятелски, беше дълго, обясних на дълго и широко къде, за кого и колко съм работила. Като на разпит, но приятелски. Реших, че е добре, и че всичко е ясно, но не получих инфо коя е фирмата търсеща тази длъжност. Не давали такава информация, само разбрах, че е строителна. Разбрахме, ако по документи съм одобрена да получа задача.
С въпросната задача, която уж щеше да е предпечат и дизайн на флайер много се забавиха, и в крайна сметка получих снимка за обработка и векторизиране на мандала. Обясниха ми, че това е от работодателя.
Получих задачата, имах три часа със засечено време.За опита ми и портфолиото ми това беше елементарно, не смятам че не съм се справила.Снимката беше обработена според изискванията,а векторната мандала перфектна, имам солиден опит във векторизиране и рисуване.
Да се върна малко на интервюто, девойката ми заяви, че съм имала прилични неща. Даже някои са и направили добро впечатление. Нищо лично към симпатичната служителката, която разбрах че е завършила моето 119 СОУ, обаче не мисля че може да оценява портфолио. Ваши конкуренти, с които работя и разчитам че ще се справят много по-добре след солиден тест по дизайн и предпечат, не си позволяват оценки. Те просто ме предлагат и ми търсят работа, но те са професионалисти в тази област.Последва въпрос, който беше доста неадекватен -"Вие като сте завършили Художествената Академия защо не се занимавате с рисуване?!" - Как бе мила да се занимавам, да рисувам картини, дигитален арт, какво...?!Аз съм графичен дизайнер със солидно протфолио то дизайн, включващ и арт проекти и рисуване в рамките на графичен дизайн. Сигурно и иначе рисувам картини.
Може би като художник не трябва да се занимавам с това?!
Може би ден след интервюто в офиса им, в момент в който бях в движение на улицата по лични дела ми звъня телефона. Не съм чула веднага, навън съм, има шум. Връщам обаждане, отговаря ми жена, която най-тържествено ми се представя по име, и че е управителка на корект-консулт.Казах, че връщам обаждане, тя троснато ми отвърна, че говори с много хора непрекъснато и искала да си уточни някои неща, и беше видимо ядосана че не съм чула телефона....попитах какви, искала да разбере защо на толкова места съм работила?!?!?!?!....и преди да кажа каквото и да е било ми затвори най-важно защото имала разговор с чужбина. Милата ми тя!
Е все пак е управителка, това беше достатъчно да си направя изводите за корект-консулт.
Обадих се по телефона и на момичето, което ме интервюира, обясних че съм в движение на улицата, въпреки невъзпитаното държание на управителката аз пак я потърсих, но тя не вдигна. Нейната служителка ми отговори, че имала въпроси, които лично искала да зададе, имало неща които не разбирала поради възрастта си.
Е...как да и помогна тогава...
Ве пак стигнахме до задачата, изпратих я направена.Имах забавяне в нет мрежата, обадих се и изпратих задачката, в срока.Надявам се, че както ме увери служителката е отбелязала това коректно.
Последва дълго мълчание обадих се да попитам какво става, отговориха ми, че фирмата работодател се бави. След това, получих обаждане, любезно, че не съм одобрена. Добре, поне се обадихте, но на въпроса защо,по какви критерии....след мейл получих, че било и по техническата задача и по други критерии...какви са, да гадая.
А, може би са тези ,че съм работила на повече от едно места, ами нормално!
Не знам на управителката какво толкова не и е било станало ясно,и добре че не се чухме, но за да имаш такова портфолио като моето трябва да си работил бая и на много места! Това не ме прави ненадеждна, или не постоянна, повечето работодатели не са коректни. В нашата професия е повече от нормално да си работил в много агенции и фирми и като фриленсър. Напротив, това на други места се оценява като плюс.
Само, че не трябва да си кон с капаци, и да
разбираш от професията, за която търсиш.
А и като си управителка, пък аз съм дизайнер с успехи за годините си, участия в конкурси и себеуважение и достойнство.
Всяко зло за добро, аз имам много по-добри предложения, но много време изгубих с Вашата агенция и останах с много лош вкус накрая.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Корект Консулт не са коректни.
Поредната посредническа фирма, която просто имитира дейност. Не може да набираш кандидати за определена длъжност без да си наясно с нея.
Някои неща ми направиха добро впечатление в началото, но после се изложиха.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Колега, поздравявам те за обективното мнение, дано не са много хората, които ще се подлъжат, и ще си изпратят документите, и ще ще ти кажа аз какво разбрах  от моя опит!!!!
И аз се прекарах така преди време - и се набутах в някаква фирма посредник. Продължавам да твърдя, че онези, които работят в сферата на човешките ресурси са абсолютни социални паразити.  Тя си няма и хал хабер от дейността на инженера, тръгнала да набира технически персонал...
Има и друго - аз подхождам с огромно недоверие към фирми, независимо колко са големи, и колко офиса в колко държави имат, подхождам с изключително голямо недоверие, когато видя че във съответната компания няма грамотни хора, които сами да си изберат хората, които да работят, а са опрели до услугите до някакви посреднически агенции.
Конкретно за дейността на сервизния инженер не видя ли шефа на отдела, или главния инженер на компанията, изобщо не се занимавам.
Другото смущаващо в такива случаи е, че когато се работи с източници на йонизиращо лъчение, трябва да заплатят по съответния начин, но когато наименованието на позицията е завоалирано, още повече и през агенция, смятай че искат да те прецакат.
По отношение на радиацията такива проблеми може да си докара работещия с нея, че свят ще му се завие. И никой не може да ти помогне. Всеки който работи подобен тип работа трябва да попълни не знам си колко документа, че е наясно, и поема сам отговорността, защото ако нямаше проблем с финансирането за тази позиция щеше да бъде написана и съответната заплата.
Няма да се учудя, ако са ти искали и сертификат за работа с източници на йонизиращо лъчение, защото този сертификат е доста скъп. Отделно си остава опасността за работещия с този вид лъчение. 
Не си продавайте здравето за никакви пари! Някакво неграмотно кощрамбе, в един офис, 2бомбака не ги харесва,сигурно и името си не може да напише, но се мисли за богоизбрано, и ще ми дава тестове...  не се знае и то колко английски знае, тъй като вероятно си проверява тестовете с шаблон.
Прост факт - ако знаеха английски, и не бяха се насочили към нископлатени кандидати щяха да си пуснат обявата написанана английски език, но като си знаят багажа, всичко ми става ясно.
И не на последно място - като ми искаш документи, автобиография, дипломи и т.н., и ме подлагаш на тестове вместо да ми пишеш ГЛУПОСТИ  от  рода на "Мултинационална компания" , ако си голямата работа ще напишеш коя е компанията, аз сам ще преценя дали е мултинационална, да видя коя е, и дали изобщо искам да кандидатствам в нея.  Как да съм сигурен, че т.нар. мултинационална компания е в състояние да ми плати изобщо някаква заплата???
 
И много бих искал да знам - какъв ще е този мултифункционален "майстор", който знае английски, разбира от ЕЛ. услуги, ВиК, пожароизвестяване, дърводелски работи...зидария електричество... климатични сиситеми... Това просто не звучи сериозно... Само за монтажа на един климатик хората ще ти вземат поне 150 лв, който го е писал това, очевидно никога не е излизал от офиса си, и никога не е работил истинска работа.
Хахах, и човека да е завършил техникум.... Това определено ме хвърли в оркестъра. Трудно някой, който е завършил САМО техникум, ще да е работил като сервизен инженер.
Хайде със здраве, и не се занимавайте с посреднически агенции! Компания , която не е в състояние да си наеме сама персонал, и да вземе решение за хората, които търси,  лично аз не бих се занимавал с която и да е посредническа агенция.
 


кандидат за работа

-20 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
-5
Привилегии
0
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
-5

Бях на интервю за работа по обява на консултанска фирма  Корект - Консулт България ЕООД. Не намирам нищо вярно с името на фирмата - ето обявата по която кандидаствах ->   
СЕРВИЗЕН ТЕХНИК/ ИНЖЕНЕР С АНГЛИЙСКИ ЕЗИК
Ref.No: ST
Описание и
Изисквания: Мултинационална компания с нуклеарно-медицински производствени завода в четири континента, в края на месеца открива нов завод в България. Във връзка с това е необходимо да бъде назначен Сервизен Инженер с английски език.
 
Изисквания:
 
• Завършен техникум по електротехника и автоматика, техникум по електроника, професионална гимназия по механоелектротехника, техникум по механотехника, и други технически специалности;
• Свободно владеене на английски език;
• Задължителен опит в поддръжка на оборудване като сервизен техник или сервизен инженер и способност ефикасно да използва различни професионални инструменти за поддръжка на техника;
• Кандидатът не трябва да е осъждан в престъпления, свързани с практикуването на неговата професия, престъпления срещу имущество или престъпления срещу човек.
 
Отговорности:
 
• Попряване и поддръжка на съоръжения и при необходимост - аутсорсинг на технически проблеми на фирми-контрагенти;
• Периодично извършване и/ или контролиране поддръжката на оборудването и съхраняване на необходимата документация съгласно системата за качество;
• Осъществяване на контрол и обща поддръжка на сградата като боядисване, ВиК, дърводелство, зидария, електричество и т.н.;
• Работа и управление на отоплителните, охлаждащите, климатичните и водните системи;
• Контрол и мониторинг на противопожарната система;
• Мониторинг на консумацията на енергия и изпълняване на енергоспестяващи проекти.
 
Ние предлагаме:
 
• Длъжност в стабилна компания, която има производство на четири континента;
• Възможност за работа в екип за производство на профилактични медицински лекарства;
• Възможност за запознаване и научаване с мултинационални процедури на работа;
 
Ако това предложени представлява интерес за Вас, моля изпратете ни подробно CV и кажете защо кандидатствате за тази позиция.
 
Само одобрените кандидати ще бъдат поканени на интервю. Данните на кандидатите ще бъдат защитени по смисъла на ЗЗЛД.
 
Регистрация в МТСП № 1393 /12.01.2012, валиден до 12.01.2017.
Месторабота: София / България
   http://www.jobs.bg/f1978718
Всъщност обявата е за оператор на инсталация при която се има "безвредна" радиация.Започнаха ме с писмен тест  за граматика на английски където верния отговор е един от четери.... което не виждам каква връзка има с анонса за "  Свободно владеене на английски език; "  ! 
Пиша Ви защото съм стреснат от наглоста на некоректния обява, и загубата на повече от час докато не получите основните неща за които сте поканени. Колко,защо и какво ще работите и защо няма нищо общо с анонса !

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?