Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Училища Максимум ЕООД /img/frontend/nomap.png"

Училища Максимум ЕООД

Напишете мнение
5 4 0
4 точки от 7 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-7 от общо 7


бивш служител

44 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
4
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Като бивш дългогодишен служител във филиала в град София, мнението ми за колектива и ръководството са изключително позитивно. Сплотен и задружен колектив. Напускането на служители през последните години е в следствие на Ковид кризата, довела до разделението на филиалите на "Училища Максимум". Ръководството в София в лицето на Десислава Тонкова се е грижило и защитавало интересите на всички преподаватели дори с риск за позицията си пред ръководството в Пловдив. Предишния коментар е целенасочен и злонамерен да срине авторитета на "Максимум Пловдив" и "Максимум София", които са две различни институции от 2 години, но все още доколкото знам поддържащи професионални отношения.


бивш служител

23 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
3
Привилегии
2
Фирмена сигурност
3
Натоварване
3
Потенциал
2
Местоположение
3
Колеги
2
Работна среда
1

Като служител, прекарал в тази фирма немалко време, мога да кажа, че:
1. Заплащането е сносно, но не е нищо изключително или твърде задоволително. Въпреки това Антония се стреми да го актуализира и да бъде коректна.
2. Колегите в по-голямата си част са готини, макар и доста ограничени. Във филиала в София колективът беше изключително силен преди време, но повечето разумни хора избягаха, въпреки нелошите условия.
3. Причината толкова много хора да си отидат, пряка или косвена, но във всички случаи, свеждаща се до едно и също лице, а именно Десислава Тонкова, понастоящем мениджър филиал. Плете изключително тънки интриги, настройва колегите, както едно срещу други, така и срещу Антония, а най-ужасното е че, за да си измие ръцете от малоумните си действия в офиса, си позволява и да настройва курсистите срещу преподавателите. Изключително тънко и уж добронамерено лавира на всички нива, лъжа, изнудва колеги, измисля си, обвинява който, както може, и докато аз работех там, станаха свидетел на над 5 напускания/освобождения, провокирани директно или косвено от нея. Тя и нейните действия, както и фактът, че е оставена да движи всичко без реален контрол над това, което се случва, водят този филиал към разгром. Изключително недомислен избор на офис мениджър от шефовете.
5. Въпреки това, ако можете да си затворите очите за лъжите, интригите, измамите, подливанията на вода и директните изнудвания, които тази жена ежедневно плете, мястото не е лоши и шефовете като такива далеч не са каквито тя ги изкарва пред колегите, за да ги спечели уж на нейна страна и да ги манипулира. Антония е коректна, отговорна и честна като работодател.
Мястото като цяло не е лошо.


клиент

-9 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
-5
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
-4
Местоположение
2
Колеги
0
Работна среда
-2

В Училища Максимум се записах и ходих на съботно - неделен курс по Английски език, на ниво Pre-Intermediate.

Проблемите с тази школа, започнаха още преди стартирането на курсовете. Когато се записах, аз платих пълната такса от 447,90 лв., за курс с хорариум от 120 ч. Една седмица след като се записах, ми се обади служителка на Максимум и ми съобщи, че курсът е станал "малко по-интензивен" и хорариумът вече е 88 ч. Това ме ядоса, но тъй като очаквах, че ще започнем скоро, а и вече бях платил, реших да приема тези условия. На следващата седмица обаче, точно в петъка преди обявеното начало на курса, отново ми се обади служителка на Максимум, за да ми съобщи, че "започването на курса се отлага с месец". Това вече ме вбеси, излязох от работа и отидох в офиса на Максимум, за да се отпиша. Тук обаче ме сюрпризираха наново. Оказа се, че въпреки, че не са свършили никаква работа, те няма да ми възстановят пълната такса, а ще си удържат едни 180 или 190 лева (не помня точната цифра), за административни разходи. Като администраторката смутолеви, че това било един вид гаранция, че аз съм бил сериозен в намерението си да уча. Мъка ми стана да загубя около 40% от таксата, а за такава сума не си струваха разправиите да ги съдя. Отново приех техните условия.

Курсът по Английски език, след като започна, протичаше доста вяло. В класът бяхме 8 души. Повечето от колегите бяха преминали ниво Elementary в Максимум, но те не бяха придобили кой знае какви знания и умения. В групата бяхме само двама души, които можехме да разчитаме транскрипция. Повечето колеги имаха проблеми с четенето на английски и превеждането на текст. Имаше колега, който си произнасяше думите по някакъв негов си начин (той не казваше 'ʌðə той казваше "отер", вместо 'dɔ:tə той казваше "датер" и преподавателя не си правеше труда да го коригира, същият колега няколко месеца по-късно записа ниво Intermediate пак в Максимум). Причината колегите ми от тази школа, да запишат ниво Pre-Intermediate отново там, беше че от фирмите, в които работеха им плащаха обучението.

Относно самото обучение - уроците се водеха от едно пловдивско даскалче, което не си даваше много зор да работи. Определено го мързеше да стане и да пише на уайтскрийна. Периодично се правеха диктовки на английски, на които никой не можеше да изкара повече от тройка, което беше доста демотивиращо. Преподавателят вместо да подбере по достъпни текстове, някъде в средата на курса, просто прекрати диктовките. Също така периодично правехме и тестове, на които много подозрително, колегите ми успяваха да изкарват високи оценки. Обяснението на този феномен беше, че тестовете, които правехме бяха стандартните за системата Cutting Edge, а както тестовете така и отговорите за тях могат да бъдат намерени в интернет. Не само работата но и поведението на учителя, беше далеч от професионално. Той си позволяваше язвителни забележки, а след няколко изказвания от негова страна, относно женският интелект, две от колежките престанаха да идват на уроци. Този човек непрекъснато ни натякваше, колко слаба група сме били, но самият той не правеше нищо, за да ни помогне да подобрим Английският си език.

Времето прекарано в училище Максимум, за мен беше тотално загубено. Аз не записах друг курс в тази езикова школа и не бих я препоръчал на никого.


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Максимум е прекрасно място в което работят абсолютни професионалисти в преподаването на английски език.

За съжаление най-големия проблем в школата е нейното ръководство начело с директорката и нейните преки подчинени "мениджърки".

Така наречения мениджмънт е абсолютно неадекватен през по голямата част от времето. В офис от 2-3 квадратни метра има 4-5 човека които обслужват клиентите един през друг и обикновенно никой не знае кое къде е. Един друг се топят пред директорката а в школата е пълно със сплетни и шушукане зад гърба.

Споменавяйки директорката там цирка е пълен. Вози се в коли за стотици хиляди левове, постоянно е в криво настроение, не и мигва окото да глобява дори за дреболии.

Постоянно се зарибява с някакви момченца които спокойно могат да и бъдат синове. Всеки да прави каквото си иска но тя го прави показно пред всички а е омъжена с деца. На мен ми е неудобно да бъда поставяна в подобна ситуация защото не знам как да реагирам.

Заплащането е адекватно за школа но по никакъв начан не е нещо нечувано. Тук има коментари явно от колеги, за които 1000 е шеметна заплата но това е ниво от преди 6-7 години. Откакто съм в школата заплатата ми винаги е варирала спрямо това каква ми е заетоста. Това, че преподавам от няколко години няма никакво значение за заплатата.

Екипът е нещото което все още ме задържа тук.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Не зная как се отнасят със служителите след като се започне работа в Максимум, но по време на кандидатстването са в състояние да Ви извикат два пъти на интервю в Младост-3 през август, да Ви одобрят за работа, да Ви кажат, че отново ще Ви се обадят в средата на септември по повод започването Ви на работа ... и след това изобщо да не Ви се обадят. Така направи с мен Яница от клона в Младост-3 в София.

Всичко е ОК, но когато разкарваш човек 2 пъти до Младост-3, за да си проведеш все пак интервютата, след това мисля, че трябва да имаш коректността да му кажеш поне с e-mail, че вече не ти е ОК и си си намерил някой друг.

И в отказите трябва да има някаква красота.




настоящ служител

41 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
3
Фирмена сигурност
4
Натоварване
5
Потенциал
4
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Напълно съм съгласен с написаното по-долу! Всичко е супер - колективът, средата, курсистите, заетостта и не на последно място заплащането. Всичко се върши професионално и отговорно спрямо работещите и учещите там.


настоящ служител

41 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
4
Фирмена сигурност
4
Натоварване
5
Потенциал
3
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Бих искала да изкажа мнението си относно Максимум като дългогодишен служител с лично наблюдение над собствената си работа и тази на колегите.
Ще се опитам да вървя по реда на оценките по-долу:
Заплащане - над средното за града, но все пак зависи и от индивидуалното ви желание за работа. Ако сте от хората, които знаят какво искат да постигнат, мисля, че ще сте повече от доволни от заплатата си.
Уважение - тук оценката ми няма как да е по-различна от 5, защото и собственичката и колегите са изключително внимателни и приятелски настроение. Никога не съм се почувствала обидена или недооценена, а напротив - всеки гледа да помогне. 
Привилегии - стандартни + бонуси за извънредна работа + отстъпки от услугите на фирмата. 
Фирмена сигурност - поне у мен не се е зараждало чувство за несигурност, но мисля, че отново зависи от качеството на работа, която служителят върши. Текучество почти няма, а колективът е сплотен и амбициран. 
Ангажираност - по-голяма ангажираност = по-висока заплата (специално за учителите). Тук нещата до голяма степен зависят от самия служител. 
Потенциал за развитие - потенциалът, според мен, се базира на типа дейност. В случая с Максимум, основното звено от служители са учители и развитието е средно, но възможно. Имам колеги, които се развиха като станаха ръководители на дадено звено и отговорностите им се промениха. За служителите в администрацията развитието зависи изцяло от личностните им и професионални качества, като потенциалът е доста голям. 
Местоположение - за Пловдив е топ позиция - в самия център на града, близо до ПУ, Тримонциум и градската градина. За пътуващите с градски транспорт има две спирки в непосредствена близост - Тримонциум и ПУ. За тези със собствен транспорт е малко по-трудно с оглед на това, че почти всичко наоколо е синя зона, но все пак има и свободни места в съседни улици. 
Колеги - екипът в Максимум е наистина на много високо ниво - колегите са млади, отзивчиви, приятелски настроени и винаги склонни да помогнат. Работата е на първо място и наистина се върши както трябва.
Работна среда - самата база е приятна и винаги добре поддържана, ежегодно се обновява. Организацията е отлична и всеки знае какво и кога трябва да се свърши. Има налични способи и техника за максимално улеснение на служителите.
ЗАКЛЮЧЕНИЕ: Максимум е, лично за мен, едно наистина добро работно място и в сферата на дейността е (без да преувеличавам), може би, най-доброто. През годините, които работя тук, виждам непрекъснато развитие на дейността и подобряване на условията на труд, растящи възможности за ангажираност (заплащане) и екип от професионалисти, които доказват качествата си вече над 10 години. 

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?