Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

М и БМ Експрес ООД /img/frontend/nomap.png"

М и БМ Експрес ООД

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 1 мнение
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-1 от общо 1


бивш служител

-5 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-4
Уважение
1
Привилегии
-3
Фирмена сигурност
-3
Натоварване
4
Потенциал
-4
Местоположение
2
Колеги
1
Работна среда
1

Ще се опитам да ви представя накратко и безпристрастно моят опит с М и БМ Експрес ООД.
За да започна работа във въпросната фирма ми се наложи да напусна работното място, което заемах до момента. Тъй като от доста време не ни изплащаха заплатите навреме реших да приема предложението за работа като офис-организатор.
Трябва да призная, че още на самото интервю ме предупредиха, че работата е много натоварена, работи се на три смени (първа от 6.30 до 15.30 часа; втора - от 10.00 до 19.00 часа и нормална - от 8.00 до 17.00 часа).
Заплащането за тази позиция е 350 лв (чисто) и може да стигне в добрия случай до 400 лв (в зависимост от резултатите и старанието).
Въпреки, че заплатата е обидно малка, предвид закъснението й на работата, която заемах към момента на кандидатстване, реших да започна в М и БМ Експрес ООД. Денят, преди да започна официално работа бях помолена да отида за няколко часа за да премина някакво първоначално обучение, предполагам за да влезна по-бързо в работата и да не се губи от времето, през което ми се плаща за да си върша работата. След това на другия ден - първият работен ден останах допълнително (в 18.55 часа ми се дава работа, която няма как да се свърши до края на работното време - 19.00 часа), като едва след това разбрах, че на втората смяна се стои докато не се свърши работата.
Но това, което смятам за истинската некоретност в случая е трудовият договор - в частта му за срока на предизвестие - 3 месеца. Т.е. да кажем днес си подавам предизвестието и едва след три месеца ще бъда освободена от работа. В противен случай ако искам да бъда освободена от днес за утре дължа 3 брутни работни заплати (1350 лв) или отивам на съд, съгласно КТ. След като обърнах внимание на тази точка и казах, че в този вид няма да подпиша договора, ми бе отговорено "тя ще работи ли, или ще напуска" (от софийските шефове), може би едномесечно предизвестие, както е в нормалните фирми, е твърде нахално от моя страна.
Прекрасна мярка против текучество, но предвид нетната заплата от 350 лв мисля, че за всеки е ясно, че в момента на който на човек му се отвори по-добра възможност би се възползвал. Ето защо вместо софийските шефове да се замислят как да стимулират работниците с малко повече пари и те да си вършат работата, ги заробват с подобни договори.
Некоректното в случая е, че по време на интервюто трябваше да ми кажат и за срока на предизвестие, наред със заплата. Ако знаех тези неща нямаше да напусна работата си и сега да съм в бюрото по труда.
Така че ако сте решили да започнете работа в тази фирма много внимателно четете трудовия договор и условията, за да не се окаже, че по-лесно ще се разведете, отколкото да си тръгнете от тази фирма.
Текучеството и работата са големи и противно на обещанията, няма никакъв потенциал за развитие
 

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?