Британика България ООД

Напишете мнение
2 точки от 259 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 259


шубе го/я е и не казва!

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте! Искам да споделя мненивто си относно позицията Организатор, работа с клиенти или още известна като Асистент мениджър на филиал. Първо да започна от фактът, че подборът е нечовешки - от два месеца се пускат непрестанно обяви в джобс.бг водят се интервюта - по телефона, индувидуално, групово и пак индивидуално и накрая всички преминали интервюто биват отрязвани. Ако евентуално пък се доберете до позицията от Вас искат да сте готови да стоите до 10 вечерта (при положение, че работното Ви време е до 9:30), докато затворите офиса, да оставате след работно време, ако има клиент, който иска да научи повече за компанията или има други въпроси. Това извънредно време естествено няма да Ви бъде заплатено. В общи линии работата е доста напрегната, занимавате се от една страна с деца и мрънкащи родители, от друга с учители и попълване на дневници за всяко дете, а какво получавате в замяна - нищожно заплащане и унижение във всеки удобен момент. Моят съвет е да кандидатствате само при крайна необходимост!


бивш служител

-25 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-2
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
4
Колеги
3
Работна среда
-5

Здравейте,
Относно работата-ако сте нов няма да имате обучение,защото академичните "светила" така са решили.Ако сте старши преподавател-още по-зле!Ще имате цялата работа на света-от правенето на уроци всеки ден поне по 2,досаждането на родителите по телефона просто ей така,защото администрация ви казва,че трябва да се обаждате,до ужасните двучасови родителски срещи (в най-добрия случай) и писането на куп информация (излишна) в CRM.
За уважение няма и да коментирам- изгоден сте само когато сте нов и ви мислят за малоумен.
Имате твърда заплата,която плащат навреме,но нищо повече!За Великден евентуално ако сте страши преподавател ще получите ваучер за храна на стойност 60лв а на Коледа-не си и помисляйте да получите нещо различно от тефтер и още нещо(тениска,чорапи,химикал или нещо друго)
Истината е,че има много,ама ужасно много неквалифицирани кадри,които нямат и идея какво правят,а хората плащат луди пари точно затова!Истината е,че някога компанията разчиташе точно на качественото преподаване и благодарение на това изградиха име! Сега дават луди пари за отдел маркетинг,които вършат 90% от работата.Благодарение на рекламите хората си мислят че са силни,а всъщност е точно обратното! Хората,които работят там обикновено са готини,но след максимум година същите тези напускат,защото ценят труда си! Моят съвет е - отидете,ако искате да придобиете някакъв бърз стаж (тъй като обикновено са толкова отчаяни,че дори да имате смотан англ ще ви вземат,понеже имат нужда от спешни кадри)след това използвайте наученото и просто отидете в нормална компания! Така правят всички:) Успех


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте, бих искала да попитам управителите с какво законово право инсталират камери със звук по филиалите? Не познавам колега, който да се е съгласил да бъде записван на работното си място. Как ли ще реагират курсистите, ако разберат че биват записвани със звук в учебните зали?


бивш служител

-7 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
2
Привилегии
-3
Фирмена сигурност
-3
Натоварване
-5
Потенциал
3
Местоположение
-3
Колеги
3
Работна среда
-4

Не случайно има толкова негативни мнения за започване на работа в Британика . Аз ги пренебрегнах преди време, доверявайки се на внушителния подбор на кадри за и милите и дори прекалено, на моменти, любезни хора, с който се срещаш. Е няма смисъл, не работете там!


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Бях на две интервюта за работа в „Британика“. Първото с HR мениджъра Наталия Тодорова, а второто отново с нея и с мениджъра на филиал Виолина Иванова. За второто име на съм 100% сигурна, но дамата трябваше да бъде ръководител на човека, за чиято позиция кандидатствах. Преди второто интервю ми дадоха и тест, с който казаха, че съм се справила много добре.
 
И двете ми направиха добро впечатление, както и естеството на работата, описана от тях. Равнището на заплащане не е високо и освен това на второто интервю спадна още малко, въпреки че бяхме постигнали някаква принципна договорка по време на първия разговор. Въпреки това бях готова да направя компромис и да започна на въпросното ниво с идеята, че работата ми харесва, както и атмосферата, мястото и някои други фактори.
 
Вторият разговор приключи с думите на мениджърката на филиала, че ще се свържат с мен до еди-какъв срок, за да ми предоставят отговор или отправят официална оферта.
 
Нямам нищо против, че не ме взеха на работа. Допускам, че не съм отговаряла на търсения профил в пълна степен или нещо в мен ги е отблъснало. Не са намерили друг по-подходящ човек за позицията, защото виждам, че обявата за нея отново е пусната.
 
Това, което ме подразни в отношението на „Британика“, е пълната липса на последваща комуникация. След изтичането на въпросния срок написах любезен имейл до г-жа Тодорова с молба за обратна връзка – дали кандидатурата ми все още се разглежда, или са се спрели на друг кандидат. Отново нямаше отговор.
 
Пиша това с надеждата, че „Британика“ ще обърне внимание на моя случай, който е далеч не само мой и далеч не само в тази фирма. До този момент смятах, че подобно отношение към кандидатстващите има предимно в малките и лишени от всякакъв професионализъм фирмички, но се оказва, че не е така (доколкото все пак „Британика“ има някакво наложено име).
 
Хората, с които разговаряме ежедневно, не са просто случайни елементи, нарушаващи спокойствието ви в работно време. Въпрос е на елементарен жест и уважение към отсрещната страна да й отговорите, без значение положително или отрицателно.


клиент

-7 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
-4
Привилегии
-4
Фирмена сигурност
0
Натоварване
-1
Потенциал
0
Местоположение
2
Колеги
0
Работна среда
0

Искам да изкажа мнението си относно "кожодерите" от Британика. Освен, че 1 курс там струва тройно повече от нормалното, качеството на курса е много ниско. Отгоре на всичкото малко след като започнахме курса се почна с постоянни обаждания за отмяна на часове. Хора, не се лъжете да ходите да учите в Британика, хем скъпо, хем некачествено. А и обслужването не е много на ниво, освен ако не обичате да ви крещят в лицето някакви момиченца от администрацията. И после някой разправял, че клиента има право. Да бе! Не и в Британика.


бивш служител

-17 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
-5
Привилегии
-1
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
0
Колеги
5
Работна среда
-3

Работата би била чудесна ако вместо да поставят неизпълними цели да направят нещо много елементарно...да си преустроят мениджмънта,защото ако успеят това да променят текучеството на хора ще спре и наистина фирмата ще заработи на пълен капацитет. Ако променят глупавото си отношение към хората а именно "няма незаменими кадри" всичко ще се промени. Бях около 3 години там и всеки ден мразех живота си. Имаш да правиш 300 неща и 12 часов работен ден никога не стига да не говорим колко стрхотни преподаватели изпуснаха точно заради техните "goals". Те просто изсмукват всичките ти сили и накрая им е все едно. Обичах работата си но административната част убива всяка радост от иначе трудния работен ден. Плакала съм след стафовете им,защото винаги има нещо което не си смогнал да направиш и винаги ти си виновен за всичко. Ако искате да пропилеете част от живота си на място където работите под напрежение и където всеки ден ще минава бавно и мъчително- давайте. Истината обаче е една - Британика ви подготвя прекрасно за следващата ви работа,защото всичко след тази фирма изглежда като песен. Не се учудвам че бивши кадри направиха тяхно училище,сигурна съм че няма да е последното.


бивш служител

-4 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
0
Привилегии
-4
Фирмена сигурност
-4
Натоварване
-5
Потенциал
0
Местоположение
3
Колеги
3
Работна среда
2

Работих в Британика в рамките на около половин година през 2013г. За този сравнително кратък период се озовах в много различни ситуации и макар и да не съм векувал там, бих казал, че взех максимума от това работно място.
 
Най-точният съвет, който мога да дам на заинтересованите да работят в Британика, независимо дали като членове на административния екип или като преподаватели, е да обмислят дали именно тази е сферата, в която искат да се развиват. Наблюдението ми на компанията и целия бранш ме води до заключението, че единствената рецепта за успех в случая е събирането на кадри, които намират в тази работа нещо повече от финансов ресурс. Мотивацията за работа с деца и/или тийнове, техните родители, както и възрастни, всички от които търсят надежден партньор за обучението си, просто трябва да е налице. Горното важи с огромна тежест за преподавателите, върху които съм твърдо убеден, че би следвало да се крепи цялата школа / марка / фирма, но при дългосрочният и качествен подбор на които подходът на Британика куца.
 
С чисто административната работа се привиква сравнително лесно – доколко това е плюс или минус, преценете сами. Съвсем персонално е дали ще (искате да) привикнете да сте „на топа на устата”, когато поради една или друга причина нещата не са ОК – не е приятно да сте лице в лице или "ухо в ухо” със (често пъти справедливо) разгневен родител, но е част от работата. Тук можете да се научите да продавате курсове по английски горе-долу така, както по филмите продават тонер за принтери по телефона – въпросът е това ли искате. Ако търсите ‘нещо повече’ – да, в Британика можете и да пробвате да се научите да влизате под кожата на потенциалните си клиенти; да разберете доколко съумявате да организирате и водите екипа около себе си; да си изясните можете ли да работите ефективно под напрежение. На това обаче няма да бъдете научени в тренингите. За сметка на това, със сигурност може да си изградите полезни техническо-организационни навици.
 
Работата в административна функция бих препоръчал на млади хора с минимален стаж, които искат да се развиват ако не конкретно в този бранш, то поне в сферата на търговията. Британика може да натовари твърде много, но може и да Ви научи на много – условията са приемливи, ако се договорите да бъдат такива; а отношението към Вас ще е точно такова, каквото си го извоювате. Работете преди всичко за себе си и ще сте ОК – ако залитнете в някоя от многото други крайности (including but not limited to „Оставам до 22:40, за да помогна на готините колеги...”, „Скъсвам се от бачкане, но съм сигурен, че следващата есен ще ми пише нещо още по-меринджейско на баджа...” или любимото ми „Правя го заради клиентите...”), рано или късно ще напуснете със силно негативни мисли. Аз лично съм доволен от своето полугодие в Британика.


бивш служител

3 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
-3
Привилегии
0
Фирмена сигурност
-3
Натоварване
-3
Потенциал
-4
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
3

Дойде и моят ред да пиша в този форум не толкова, защото мнението ми се различава от предходните, а защото искам да дам обратна връзка за хората след мен и да опиша положението във Варна. Работих във фирмата от 28.10.13. до 01.10.14. Започнах да преподавам без предишен опит и за жалост без да ходя на обучение в София. Тренировъчния процес се изчерпа с няколко срещи с академичния мениджър (Вили Стоева) и обещания за бъдещо съдействие. Реално повечето неща научих от колегите си и от вечерите пред лаптопа в четене на сайтове и учебници за преподаване. Започнах да преподавам на нивата M2 (H2 вече) и PET като не след дълго започнах да преподавам и на FCE групи през почивните дни, а в последствие, поради липса на хора, и на CAE групи, за които определено не бях готов. До средата на лятото знаех, че ми харесва да преподавам и искам да стана по-добър, затова поисках 1 месец през ноември, в който да изкарам курс за преподаване в София (CELTA). Макар и давайки предизвестие от около 4 месеца, ми казаха, че няма вариант да се случи и нещата бяха или работата или курсът в София. 2 месеца по-късно говорих с академичния мениджър adult courses (Диди Гиндева), като тя се съгласи да отида в София ако прекратим договорът ми месец преди началото на курса и обеща да говорим за работа след като се върна във Варна. Съгласих се, изкарах курсът в София и се върнах с надежда да продължа да преподавам, но така и не пожелаха да говорим, въпреки че търсеха преподаватели. Последният мейл, в който искам feedback защо не ми се обадиха, както беше уговорката ни все още не е отговорен. Заплащанете винаги е било на време, а всичко беше документирано много точно. Определено заплатите не са кой знае какво, но са едни от най-високите за сектора във Варна.Уважение - нормална атмосфера на работа, докато не започнеш да задаваш въпроси. Тогава ставаш негативен, мързелив и черен и нещата някакси отиват на зле. Фирмена сигурност - голямото текучество предполага, че ще се опитват да задържат вече тренирани кадри, но ако си казал нещо грешно, няма голямо значени що за кадър си. Ангажираност - определено имаше доста работа и много от нас проверяваха тестове, домашни etc и през уикендите. Местоположение - страхотно място за офисът на Севастопол и добро място в Чайка. Колегите - може би единствената причина много от нас да се задържат там толкова време. Преподавателите, с които работех бяха страхотни и никога не съм получавал нещо, различно от пълна подкрепа и съдействие от тяхна страна. Работна среда - много голям ресурс за работа. Интерактивни дъски, проектори във всяка стая и много и различни board games. Въпреки това им липсва библиотека с различни учебници за повече нива. В заключение, според мен Британика е едно окей място за работа ако скоро си завършил университет или дори гимназия, знаеш как да преподава или ти трябват няколко месеца да решиш какво искаш да правиш. Уви, парализиращата некомпетентност на академичния мениджър, съчетана с липсата на умение да общува с хора и сляпото желание за бързо развитие дори и за сметка на преподаватели от екипът правят Британика място с голямо текучество на хора и бързо залязваща репутация. Не на последно място, отправям апел и към колегите ми, да споделят и те тяхната история и да оставят малко feddback за хората след нас. 


клиент

1 точка

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
-4
Местоположение
0
Колеги
2
Работна среда
1

Много се надявам мнението ми да бъде прочетено от хората отговарящи за подбора на кадри и от управителите на Британика. Детето ми посещаваше вашите курсове три години.Както става ясно вече не сме "финансови спомоществователи " на фирмата. Думите в кавички са точното определение за отношенията ни с Британика! Ето и някои от причините изплували на повърхността от контактите ми с вашата фирма: !  1 Детето ми посещаваше два от вашите филиали-поради напускане на ИЗКЛЮЧИТЕЛНО КОМПЕТЕНТНА преподавателка .Тя "живееше" за учениците си -те я обичаха и уважаваха.Резултатите на децата на тестовете при нея бяха над 85-90%! И най важното имаше завършена Английска филология , а не просто някакво ниво на английски от курсове -каквито  учители  по-късно разбрах ,че има в Британика. 2.Това момиче не получи нищо в замяна на отдадеността си към децатата-какъвто е и  девиза на Британика!Имам в предвид освен заплатата , която й костваше понякога пълно изтощение вечерите ,когато почти през ден си е тръгвала оставайки и след работно време.Тя не беше ходила на някакво обучение за развитие -каквото правят много от по -голямите фирми:те. не й беше даден шанс за растеж в "йерархията"Когато тя реши да напусне -повечето от децата от нейните групи я последваха в друга езикова школа . Уважаемо ръководство на Британика ценете повече качествените си преподаватели , а не изисквайте само от тях отдаденост.От кратките  си контакти с Британика останах с впечатление , че във вашата фирма се ценят ,не качествените преподаватели - с подобаващо за целта образование ,а просто англоговорящи хора.За подмазването ,доносите-за които чета в другите мнения ,няма защо да са лъжи като се споменават от бивши ваши служители и то с конкретни имена.за камерите -които съм виждала в учебните стаи-явно така смятате ,че трябва да работи една фирма-с недоверие между персонала-за по-лесно управление.Макар,че бяхте една от първите езикови школи ,сега при наличието на безбройни други такива смятам ,че трябва да назначавате и да УВАЖАВАТЕ и ЦЕНИТЕ сега работещите при вас кадри с нужното образование-АНГЛИЙСКА ФИЛОЛОГИЯ и резултатите няма да закъснеят-учениците ще се завърнат при вас и тяхните постижения също ще бъдат по-високи.Надявам се разбирате ,че когато децата харесват дадена преподавателка -ще харесват и Британика.Това е мнението ми като родител ,чието дете последва точно такава бивша ваша преподавателка  в друга езикова школа,защото детето ми от омразен предмет в училище благодарение на тази преподавателка каза , че иска да стане учителка по английски .Детето ми разказа за нея на своите приятели от други ваши офиси и те също вече са в една група -при тази учителка.Като заключение-качествените преподаватели - а не просто студенти и други англоговорящи хора в нашата страна както знаете са "рядък вид"-оценете труда им достийно и не толерирайте хората издигащи се чрез доноси и опити да се харесат на шефовете си -те не са там заради децата , а само за добра службица .

Фирми по азбучен ред: