Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Британика България ООД https://www.google.com/maps/api/staticmap?key=AIzaSyDTo5pSNCbE0DW8tvZj8hGdttXLKd2WO4M&size=255x160&zoom=13¢er=София,Район р-н Люлин, Квартал ж.к. ЛЮЛИН, бл. 027, вх. Е, ет. 3, ап. 91&markers=София,Район р-н Люлин, Квартал ж.к. ЛЮЛИН, бл. 027, вх. Е, ет. 3, ап. 91

Британика България ООД

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 351 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 41-50 от общо 351


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Преди да кандидатсвам за работа в образователен център Британка прегледах няколко сайта (за по-добра представа за фирмата) включително и този.

Реших да кандидатствам преди около година.

1. Прегледах и обнових CV-то си, така че на преден план да изпъкват релеванти умения.

2. Постарах се доста за оригинално и релевантно мотивационно писмо.

3. Кандидатствах на техния website за желаната позиция.


Екипът на Британика се свърза с мен бързо и се уговорихме за интервю.

Моите наблюдения от интервюто ми и от това на колеги.

Уверявам Ви има много кандидати и трябва сериозно да си помислите как да се отличите. Само защото имате много опит не е достатъчно (например), трябва да имате правилните качества чисто като човек и те да са видими и истински, а не престорени. Креативноста също е много важна, но тази дума не е за прости хора. А кои са правилните качества? Ако сте си задали този въпрос, работете повече над себе си преди да пускате CV.

Успех


кандидат за работа

5 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-1
Уважение
-1
Привилегии
-1
Фирмена сигурност
1
Натоварване
-1
Потенциал
-1
Местоположение
5
Колеги
2
Работна среда
2

Не знам как го правят, но обявите им за работа висят постоянно. Или са фирмата с най-викоко текучество на персонала,или не знаят какво търсят, или мръснишко проучват пазара. Не си правете труда да пускате CV при тях, само ще ви загубят времето!


кандидат за работа

-45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
-5

Абсурдна система за подбор на персонал - 15 дни ме убеждават, че съм техният Кандидат, а накрая - "Благодарим за усията, които положихте, но не отговаряте на нашите критерии!". Добре - не съм подходящ кадър, но беше ли нужно да ми отнемат от времето, да ме заблуждават.
Нямат елементарна връзка между звената. Единият ми казва, че ще ми се обадят до края на седмицата, а другият ми звъни същия ден - страхотно!
Определено не смятам, че са номер едно, както твърдят!


кандидат за работа

-11 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-1
Уважение
-4
Привилегии
-3
Фирмена сигурност
-2
Натоварване
4
Потенциал
-3
Местоположение
4
Колеги
-3
Работна среда
-3

Здравейте всички, пиша ви по повод "интервюто" за работа в Британика. Не ме нещо,но отговарям на всички изисквания за длъжността, имам над 10 г. стаж по специалността и говоря 3 езика..Обадиха ми се от човешки ресурси и ме попитаха дали имам време за 10 минути да направим интервю. А интервюиращата се беше взела много на сериозно и на всеки мой отговор имаше едно лигаво "о'кейй" и това е. Поканиха ме на интервю и това същото момиче не спря да декламира 15 мин., не можех даже да я попитам нещо. Най-накрая едвам взех думата и я попитах няколко конкретни неща. Момичето взе да пелтечи, беше ужасно, казвам ви! Запитах се какво правя тук, честно!!! За довиждане ми даде някакъв IQ тест и ме остави. След 30 мин. дойде една жена, дръпна ми теста и ме изгони, сякаш съм просяк! Направо нямам думи!!! Съветвам всички да не си губят времето с тия измислени "образователни центрове"!


бивш служител

18 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
-1
Привилегии
2
Фирмена сигурност
2
Натоварване
-3
Потенциал
3
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
3

Работих 2 години и половина в Британика, на половин работен ден като интензивен преподавател. Не напуснах с гръм и трясък, а защото имах по-добра оферта в друга сфера. В някои отношения Британика все още ми липсва, в други никак.

Ще започна с позитивното.

Колегите учители са прекрасни в повечето случаи. Рядко се среща толкова хубава среда, в която може да има истински интелектуален обмен. Хората са добронамерени и с етика, както подобава на човек с такава професия. За такъв екип не бях и мечтала.

Нашият ръководител, Наталия, беше изключителен човек. От нея научих много и винаги усещах нейната подкрепа. Тя е напълно посветена на работата си в Британика и работи наистина със сърце.

Заплащането е прилично като за 4 часа и заплатата ми се увеличаваше с 50 лв всяка година. Никога не са ни закъснявали заплати. Всичко беше точно.

Първата година ти дават ужасен график, но след това започват повече да се съобразяват с теб и можеш да си издействаш по-удобни часове и дни.

Сега негативното.

Натоварването е огромно. Въпреки че бях на 4 часа, трябваше да прекарвам минимум по 2 неплатени часа вкъщи за да си помагам с подготовката и това не беше от перфекционизъм. Понякога от тези 4 часа ти слагат и 4-те да са ти в уроци и още повече трябва да изгубиш от свободното си време за да се подготвиш. Хубавото поне е, че това да си постоянно в час те спасява от администрацията.

А администрацията е голямо зло! Тя е тренирана и мотивирана да тормози учителите по всякакви начини. Това са хора, които не разбират грам от преподаване, но се правят на много разибращи и постоянно изискват някакви невъзможни неща. С всеки курсист трябвало да се работри индивидуално и да му даваш постоянно някакви допълнителни домашни и допълнителни частни уроци. Ако се поддадеш на тия простотии, трябва да седиш в Британика по 24 часа в денонощието. Виждала съм колеги, които го правеха и бяха на ръба на бърнаута.

Друго неприятен момент е когато един курс приключи и има следващо ниво. Тогава се започва един тормоз да се презапишат всички курсисти. И ако някой не се презапише почват да ти държат сметка защо. Хвърлят вината върху теб, независимо какви са му били причините. Уж си учител, ама трябва да се изявяваш и като отдел продажби. Ако водиш сертификатен курс, също трябва да тормозиш всички курсисти да се запишат на изпит. Това вече е доста неморално. Един изпит струва над 300 лв и някои хора въобще не са подготвени за това или нямат средствата, но въпреки това трябва да ги натискаш да се записват, защото Британика от това печели. Това за мен беше най-противното. Като цяло постоянно си в битка с администрацията, защото ти искаш да си подготвиш уроците, а те не ти дават, защото те занимават с разни бюрократщини или някакви техни малоумни схеми как да тормозиш курсистите да се запишат на изпит или следващ курс. Като цяло въобще на никого не му пука, че хората трябва да научат нещо. Важното е да дават парите периодично.

В групите се слагат хора, които не са в адекватното ниво само за да се попълни бройка. Това създава огромен натиск върху учителя, защото трябва да дава нещо като частни уроци (напълно безплатно) за да може човека да навакса.

Като цяло няма грижа за служителя. От централен офис нямат никакво разбиране какво се случва във филиалите. Няма особена връзка между тях и служителите. Спускат се някакви неадекватни правила, които са неприложими и отежняват само работния процес.





кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте, в момента кандидатствам за Британика като агент обслужване на клиенти и ми се иска да попитам дали знаете в какъв размер са заплатите? Над 1000 лв ли са, благодаря!


-24 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
1
Колеги
1
Работна среда
-2

След работата си в Британика бях учудена да открия какво точно представлява място, славещо се с високото си образователно ниво.

Първо, учителският и административният персонал се състои основно от хора с неподходяща подготовка и образование. Невежи в областта си, това е най- подходящата група за наемане, тъй като стават изцяло зависими от работодателя си. Британика, като фирма, в която личният възглед, самостоятелното мислене и критичният подход не се толерират, възпроизвежда копия от еднакво неудачни работници. Администрация са папагалите на Мери Лазарова, а учителският персонал е изключително негативен към всяка новина във фирмата.

Второ, управлението. Вярно е, че се твърди, че не бива да очакваме нищо добро от българска фирма, но Британика достига нови измерения на мутренски заплахи и селяния. Нека да разгледаме част от противозаконните им практики:

Противозаконна практика #1: Учител, който не НАКАРА родителите на дете да го запишат за лятно училище, остава на неплатена отпуска за всички летни месеци. Така независимо от работата му през годината, той е ПРИНУДИТЕЛНО изпратен в неплатена отпуска.

Противозаконна практика #2: Макар ЦО да твърди, че не е така, се ЗАДЪЛЖАВА учителският колектив да работи извънредно и НЕПЛАТЕНО в съботите, в които има репетиции за шоуто за края на годината.

Противозаконнна практика #4: През годината учителите подписват един "лист", който няма никаква юридическа стойност, в който клаузите са не само неграмотно написани, но и абсурдно формулирани. Част от списъка с абсурдите се състои в това, че си "запознат" с правилото, че при болестно състояние си задължен да водиш ранен учебен час, при условие, че не си си намерил заместник.

Противозаконна практика #5: Това е фирма, изцяло незапозната със Закрила по чл. 333, според която работодател НЯМА ПРАВО да откаже отпуск на бременна жена. Тази фирмичка уволнява всяка жена, която дръзне да забременее по време на ТРУДОВИЯ си договор.

След всичко казано дотук, мисля, че е ясно, че тук говорим за фирма не само с проблемно реноме, но и с незаконни действия. Любопитно е как все още Инспекция по труда не са ги надушили. Нищо чудно, имайки предвид, че целенасочено и последователно се наемат хора, незапознати с правата си и невежи в областта си. Жалко само за децата, чиито родители мислят, че ги пращат при професионалисти.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Към поста по-долу:
Повярвайте ми, ставала съм свидетел как не половината, а цял филиал напуска наведнъж! Знаете ли каква е логиката и мисленето на централния офис в подобни случаи? Толкова са си повярвали, че са най-великите, че изобщо не им пука за това и назначават нови служители. Новите служители съответно поетапно напускат и пак нови и всичко се повтаря. Същото е с учителите. Резултати от всичко това по отношение на качеството? Някъде да сте прочели, че учениците в Британика имат отлични постижения? За истинска статистика питам, не за измислици с цел реклама. Няма и да прочетете. Нека някоя неутрална институция да направи истинска статистика на резултатите на учениците от всички частни школи и тогава ще лъсне всичко.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Към Кристина П. -->

Момичето, което сте освободили казва, че сте я обучавали 2 седмици, а вие твърдите, че са били 5... що за наглост?! Как може изобщо да спорите по този въпрос??? Няма нужда да се оправдавате за това, че работата е в повече и няма достатъчно служители, които да я свършат! Стотиците коментари против скъпата Ви фирма говорят достатъчно!

Към хората, които работят за Британика или онези, които се чудят дали да кандидатстват там -->

Някъде бях чела коментар, че хората в Британика са евангелисти или нещо такова... не знам дали са евангелисти, но определено са хора с промити мозъци! Колегите във филиала където работих аз, бяха възпитани и добронамерени, но определено имаше нещо странно в тях! Това да се оплакваш непрекъснато, че си на работа по 12 часа и не се чувстваш добре здравословно, а реално да не правиш нищо с което да промениш условията към по-добро, и междувременно да снасяш информация на шефовете за новите служители е НЕОБЯСНИМО за мен!

Не може да те експоатират по 12 часа на ден, че и в събота (което е в противоречие с договора, който си подписал) и ти само да се оплакваш пред колегите, но да си траеш пред шефовете, защото видиш ли заплатата е ОК и не ти се търси нова работа! Хора, имайте малко повече уважение към себе си и труда си! Според мен, ако голяма част от служителите не се чувстват добре при дадени условия, те трябва да се обединят и да представят своите искания пред управителя! Примерно, да изискат да се наемат допълнително хора, за да се разпредели работата поравно на всички. От Британика едва ли ще искат да се разделят толкова лесно с половината си персонал наведнъж, особено при положение, че славата им вече се носи и че трудно се намират преподаватели по английски език.

Направо се чудя на родителите, които с години си пращат децата на уроци там. Мислите, че обучението е престижно и че има дисциплина в час... помислете пак!




шубе го/я е и не казва!

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте!

Искам да попитам относно позицията Организатор/Мениджър работа с клиенти, по специално за гр. Варна, но и като цяло.
През две седмици има обяви. Някой може ли да даде някаква информация?

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?