Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Британика България ООД https://www.google.com/maps/api/staticmap?key=AIzaSyDTo5pSNCbE0DW8tvZj8hGdttXLKd2WO4M&size=255x160&zoom=13¢er=София,Район р-н Люлин, Квартал ж.к. ЛЮЛИН, бл. 027, вх. Е, ет. 3, ап. 91&markers=София,Район р-н Люлин, Квартал ж.к. ЛЮЛИН, бл. 027, вх. Е, ет. 3, ап. 91

Британика България ООД

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 351 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 31-40 от общо 351


бивш служител

-20 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
2
Местоположение
3
Колеги
-3
Работна среда
-3

Мина известно време, откакто се разделихме с Британика и слава богу! Не мислех да пиша въобще тук, то е ясно, че никой не влиза за да напише нещо хубаво за бившия си работодател. Който реши да прочете мнението ми обаче нека е напълно наясно, че то не е емоционално, а е дорбе премислено и го пиша с цел бъдещите кандидати да имат по-ясна представа накъде са се запътили.
1. Британика е име, което те кара да се чувстваш сякаш отиваш на едно цивилизовано място - да, колегите са изключително интелигентни, но в главния офис е змиярник.
2. На всички, независимо в кой филиял или в централата работят, постоянно им се набива в главата как оувъртайм няма, защото дейностите извършвани след края на работния ден са дейности, които са "част от работата ти" и не се считат за overtime. (Изцяло моя си е вината, че защото съм трудолюбив човек с амбиции и желание за развитие бях склоннна да позволя да бъде ограбено времето изработено като overtime)
2. След като приключих отношеняита си с Британика и започнах да търся ново работно място, където наистина да мога да се развия, открих навсякъде, където бях на интервю, че поне 3-4 души от екипите, за които кандидатствах, са бивши служители на Британика - част от които бивши преподаватели.
3. Уволняват се излезли в майчинство, както и хора, които преживяват развод с думите "таман да преживееш развода по-лесно". Нека не коментирам повече за това, човешкото липсва.
4. Прекият ми ръководител, за съжалиение въпреки, че е изключително работлив и интелигентен човек, е изгубил човешкото в себе си много отдавна и сякаш е продал душата си на дявола. Сякаш се е зомбирал и приел Британика като собствено отроче и нищо не може да му се опре да го опази. Няма лошо, стига да не третираш подчинените си като роботи, които просто трябва да изпълняват нарежданията ти безотказно.
5. Мъже почти не наемат, даже май СВ-тата не им гледат, така че мъжката аудитория да не се чувства дискриминирана напразно - умишлено е.

Няма да лъжа, Британика е школа не само за курсистите си, но и за служителите си. Само че в моя случай изкарах курс " Чети между редовете, системният многочасов Overtime се заплаща и не позволявай никой да те тъпче, когато даваш всичко от себе си".

За тези, които решат да се пробват - давайте, няма да ви посъветвам да не започнете в Британика, има и добри филиали, където колективът е задружен и се задържа с години. Но моят съвет е да имате едно наум.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Работих за кратко във фирмата в администрацията . Като начало бих казала, че на интервюто се създава много грешна представа за работа. Срещаш се с ЧР и административната директорката и двете ти създават впечатление, че това е най-интересната, отговорна и креативна работа. Бързо наемат. Пращат те на обучение в определен офис и тук свършва всичко хубаво. Обучението е доста лошо измислено. Гледат се серия от видеа и се правят тестове, липсва началната активна комуникация с колегите и средата. Бих казала, че това обучение е отблъскващо и неприобщаващо. Поднасянето на така важната информация за работа е направено по най-дървения начин и ако не запомниш например имената на героите в програмата те карат да се чувстваш най-глупавия човек на света, спестява се доста от работа на хората, които са ангажирани с обучението и по-скоро се отнасят с теб като с ученик/чка 5 клас, а не като с зрял човек, отишъл да работи, за мен това лично беше обидно и връщане много назад. Работа има и често се стои повече от работното време. Общото ми впечатление е, че административния състав е постоянно намръщен, пувтящ и преоморен и тук-там се вижда някоя (не)фалшива усмивка. Когато има проблем с родител, който не е доволен от нещо, се пази една каменна физиономия и това е закон там. Не се ценят човешките отношения и ощо взето трябва да си любезно-студен към всички.


клиент

-36 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-4
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
3
Колеги
-5
Работна среда
-5

Здравейте! ...
Пише ви доста възмутен родител от школата ви в Пловдив.
Във връзка с липсата на каквато и да е адекватна подкрепа относно въпроси свързани с детето ми, имам желанието да изразя абсолютното ми разочарование относно служителите ви, които очевидно не са наясно нито с отношението , нито с работата си .
Защо най-добрите ви преподаватели липсват????
Защо няма кои да ми отговори на въпросите от администрацията >?????
Ако преди имаше ниво, на което отговаряхте - в момента то липсва!


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте,

Искам да споделя и моя опит с Британика. Аз съм настоящ служител, работя в моя филиал от лятото (в администрация). На интервютата за работа има логически тест и личностен тест, на второто интервю ми дадоха да решавам и 2 казуса. Питах ги след това дали съм ги решила правилно и ми казаха, че не е важно самото решение а как съм стигнала до решението, което предагам. На мен на интервюто много ми говориха колко е трудна работата, че си носиш работата вкъщи, за работното време и ангажираността и откровено си помислих, че искат да ме откажат от позицията. После обаче взеха, че ми се обадиха и ми казаха, че съм одобрена. Приех, защото ми хареса като възможности за развитие.

Искам да ви кажа, че работата наистина е много. Изключително много ми харесва като работа, защото непрекъснато контактуваш с много хора и има много неща, които се случват едновременно, а аз обичам да съм в екшъна, ама аз и това тъсех. :) Страшно много неща научих за тези няколко месеца и от гледна точка на работа с клиенти, и като организация, и като комуникация. Обаче дните ти са много натоварени и нямаш време да се отнасяш. Септември месец беше наистина голям хаос в офиса, много беше натоварено. Сега вече е по-добре. В първите седмици много четох в началото, много клипчета гледах, и в къщи четох даже, за да мога да вляза в час по-бързо. Много информация е и отнема време, докато се окопитиш и започнеш да разбираш какво точно трябва да направиш. Има и много справки и файлове за почти всичко, което правиш и всичко трябва да следиш да си навреме (което понякога напряга, особено когато не знаеш, че срокът е минал). С мен започна и още едно момиче, но се отказа след 1 седмица, защото не можа да смогне на темпото и ѝ се стори много информация и работа.

По-голямата част колегите, с които аз работя, са супер. Много са разбрани и си знаят нещата. Трудното е когато трябва да оправяш ситуация с ядосани родители. Случи ми се два пъти с един от преподавателите, с които аз работя да трябва да оправяме ситуация и даже ми се разсърди.

Като цяло е интересно.

Успех на всички!


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Абе "М", жената какво казва, ти какво казваш?!?! Казва, че не е яла и няма НИТО ЕДИН ДЕН, в който да не е стояла поне с ЕДИН ЧАС повече. Това може да е нормално по принцип за тази сфера, но трябва да се обяснява на интервюто много ясно точно и конкретно какво да очаква човек, за да може да си прецени това за него ли е, или не. С каква лекота се лъже масово по тези интервюта, направо не е истина. Само че често излиза, че накрая и работодателя и старите колеги са преебани, защото човека напуска след няколко седмици/ месец-два и всички усилия, вложени в него (колкото и малки да са) са напразни. Човек отново няма на тази позиция, хайде тепърва търси отначало. Затова просто бъдете максимално честни и обективни, това понякога би довело в промяна на нагласата на даден човек, знаейки какво да очаква - няма да се изненада негативно. Същия този човек ако е имал други очаквания просто ще се разочерова. Относно заплатата, която се споменава от 1000лв, аз лично мисля, че за частния сектор, това си е добра заплата само за малките села в Северозападна България. Там, където за 3.50лв обядваш тройка кебапчета с картофи и салата, хляб + бира. Да, не се шегувам, във Видин има такова място. Та там с 1000лв би бил добре, но при условие, че никога през живота си нямаш намерение да напускаш населеното място. Дори за малко.
В София всичко под 2000лв (НЕТО)за сериозна професия си е малко. Обяд в центъра на София, сравнен с този във Видин е минимум 10-12-15лв.
Та с две думи да обобщя: смешни са ми места, които се хвалят, че дават 1000лв в София. Според мен не е за хвалба, а по скоро за срам. Единствено Лидл имат право (направиха цяла кампания за това), че дават тези пари, но за позиция касиер-редач! Това е за хора със средно и дори основно образование. От това следва, че заплатите в администрацията там са по - нормални 2к+.


настоящ служител

40 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
3
Натоварване
4
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
4
Работна среда
4

Здравей,

Като част от екипа на Прага за мен беше важно да ти давам обратна връзка своевременно за резултатите ти както на теоретичното, така и практичното обучение в тези 4 седмици, в които беше при нас.

Стараехме се да направим така, че да си тръгваш винаги, щом приключи работното ти време. Знам, че за теб беше важно да се храниш здравословно на обяд и да се храниш в конкретен час и за това се организирахме, така че да ти го осигурим.
Извинявам ти се, ако е имало ситуация, в която нещо се е случило и не си могла да излезеш на време.

Понеже и в административния и академичния екип сме предимно стари колеги, много ми се искаше да ти предадем всичко, което ние имаме като заряд и огън към това, което правим.
Съжалявам, че не успях да ти го предам и на теб!

Благодаря ти за обратната връзка и ти пожелавам успех!


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Не си губете времето- най-сериозно и откровено ви го казвам.Ако имате уважение към себе си не бъдете роб!Когато проведете интервю с иначе много любезните "Чр-ки" и когато започнете същинската си работа ,ще имате чувството ,че или сте глух или сте объркал работното място или много жестоко са ви преметнали като тотален малоумник.Информацията ,която ще ви дадат на интервюто и действителността са скарани отдавна помежду си.Имах нови колеги,които пряко и недвусмислено са задали определени въпроси( като дали има "овъртайм") и им е казано ,че НЯМА ТАКОВА НЕЩО.Тотална лъжа.Как да няма,като никой не си е тръгнал с по-малко от час овъртайм.Нямате фиксирани смени,нямате обедна почивка и съответно пригответе се да нямате личен живот нито сила вечер да се изкъпете поне да ви прилича на нещо,въпреки мъртвешкия вид.Кога ще ядете ли?Няма храна за вас!Вкъщи към 10 вечерта ако имате сила.Може и да вземете 1000 лв на месец,но разделете работните си часове и ще осъзнаете,че със същия успех и натовареност ще работите на две работи и пак няма да сте толкова уморени,повярвайте ми.Ако пък сте учител или искате да сте такъв ,но нямате опит кандидатствайте.Те вземат от кол и въже,защото никой квалифициран не им се навива.Ще ви съсипят живота за няколко месеца,но пък ще имате опит за друга по-реномирана школа.Интересна ми е логиката на тази компания?Наемате хора буквално всеки ден все едно си купувате картофи на пазара,лъжете ги потресаващо на интервютата,губите и своето и тяхното време "да ги обучавате"( ако тази вашата простотия се нарича обучение) тези хора тъкмо се научат и напускат и айде пак новите в необраното лозе и се чудите защо не ви върви работния процес.Елементарна етика нямате и стратегия за изграждане на квалифициран екип,а после наливате луди пари в маркетинг да ви крепи реномето.Малък съвет:Организирайте се малко ,че не на служителите ,а на вас ви куца това и вземете мерки.Станали сте като заведение за бързи закуски с това текучество.Но това е образователен център,не се пекат сандвичи ,за два лева.Не може да наемате всяка първокурсничка да преподава или да провежда срещи с клиенти и да им обяснява разбрала не доразбрала
за процеса.Смешно е и на клиентите им прави впечатление.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Скъпи кандидати ,ето ви едно максимално обективно мнение.Разбирам,че тук има много бивши служители,изказващи мнението си доста емоционално и аз подкрепям всяка дума ,защото знам че е така..В период от 2 седмици в Британика минават обучение повече от 5 /6 момичета и това е постоянно.Безсмислено е да си криете цените на курсовете,защото всеки има по един познат работил там и общо взето цялата фирмена информация е обществена тайна.Дали бившите служители са некадърни за Британика или работните процеси са малоумни и само малоумни биха ги вършили и то с кеф и гордост- това не е темата.Аз не бих могла да вложа тази емоция,защото чесно казано "не ми пука" за Британика.Пиша това ,защото е важно ,компаниите да започнат да представят реална информация за условията на труд,когато провеждат интервюта.Това на HR-ите в Британика не им е присъщо.От тук идва и проблема.
Няма такова нещо като 2-те фиксирани смени,които са ви казани на интервюто.Слагат ви както си решат-от 10:00,11:00,12:00...до късен мрак.Няма такова нещо като 1 час обедна почивка,освен ако не броите 3-те мин за цигара докато бягате за кафе и обратно в офиса.Ако първите седмици се подразните,че всеки път закъснявате от работа,не се притеснявайте.След като мине малко време и ви спуснат задачи от ЦО,ще карате и по 2 смени на ден,за да си изпълните дневните задачи.(шокиращо ,но е често срещано там)Накрая ще ви кажат :Ама никой не те кара да стоиш след работа-въпрос на организираност е .
Скъп Централен офис ,убедена съм,че има хора,които са слонни да работят 200 часа в денонощието за своя работодател.Убедена съм,че има хора ,които биха загърбили личния си живот ,за да покрият вашите таргети.Убедена съм,че има хора,които не смятат,че е малоумно да навъртат по няколко часа overtime след работа,за да попълват една и съща информация за изминалия ден в 65 различни таблици и графици ,(вашето средство да контролирате всеки дъх на служителите).И отново съм убедена ,че има служители,които още вярват в приказки,че има кауза всичко това( образованието на децата)а не,че това е една машина за пари.Има и такива хора ,които имат личен живот и семейство.Има хора,които ценят себе си и своя труд.Има хора,които държат да се изпълнява договора,който са подписали.Какъв шок??.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Ако имате елементарно себеуважение, не си губете времето дори да им четете обявите. Постоянно търсят хора и когато са много на зор, взимат някакви хора просто ей така, нито ги обучават, нито нищо, просто ги хвърлят в дълбокото. Аз нямах никакъв предишен опит и те ме накараха един ден да чета някакви неприложими неща в една стая, после ме хвърлиха във филиала съвсем сама да преподавам, при все, че нямаше нито един колега с опит с нивата на които преподавах, тоест нямаше кой да ми помага. Пълен игнор от ЦО, колкото и да им писах за обучение или поне някаква помощ. В края на учебната година ти се натрупват 10000 неща - проверки на изходящи тестове, писмени работи, попълване на електронните дневници и сертификатите, а те ти губят цялото време в учене на танци и песнички за безсмисленото шоу на края на годината, които между другото, само да си знаете, и родителите, и децата го смятат за излишно.
В един момент се оказах най-“старша” във филиала и трябваше да помагам на новите хора, а реално нямах идея какво се случва, защото нямах нито един ден обучение. Имах по 6 часа дупки между часовете, администраторите бяха неадекватни (защото предишните администратори, наистина страхотни хора, напуснаха с гръм и трясък малко след моето започване), абе пълен ужас. А, и те пращат в принудителен НЕПЛАТЕН отпуск през юли и август.
В момента съм в друга школа (няма да споменавам имена, че да не правя реклама), имам адекватно обучение, 35 дни платен отпуск и страхотен график без 100 часа дупки, и се чудя защо изобщо си губих времето с Британика.


кандидат за работа

-36 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-3
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-2
Колеги
-2
Работна среда
-4

Здравейте, кандидатствах наскоро, не ме одобриха, но не това е поводът да пиша тук. Сравнително бързо се обадиха за интервю, централният офис има хубава локация. Казаха ми, че заплатата за позицията е 1000 бруто, работело се в официалните празници и имало някаква отпуска, която трябва да се молиш едва ли не да си вземеш лятото ...през останалото време не можело ...имаше 2 ХР-ки, едната беше любезна, но другата (някаква шефка) доста чепата, която си беше повярвала повече от необходимото ...стандартно интервю, тъп IQ тест, все едно сме на изпит по математика в 5-ти клас ...ниско ниво на подбор, а иначе имат огромни очаквания ...не бих кандидатствала отново там. Нямат никакви придобивки

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?