Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

MM Solutions /img/frontend/nomap.png"
5 3 0
3 точки от 44 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 11-20 от общо 44


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Ако четери негативни коментара в рамките на една година го приемате като негативна кампания, значи много сте си повярвали. Просто най-сетне някой е решил да направи нещо добро за хората след себе си в тази фирма, а не просто да напусне и да не иска да си спомня вече нищо свързано с тази фирма. Иначе за права понеже заговори последния натягащ се PM също така всеки има правото да се радва на каквото на него му харесва. А за това че някой осигурява заплатата на 200 души съм склонен да не се съглася напълно понеже: 1-во тези 200 души не получават тези заплати нито като подаяние, нито защото са супер готини пичове, а защото са свършили определена работа! Това, че колегата е PM и не е запознат със заплатите във фирмата само потвърждава това което силно кара все повече колеги като мен с по над 5-6 години стаж в тази фирма да напускат, а то е че с изключение на трима-четерима PM-и, които са от основаването тази фирма всички останали са абсолютни невежи и подмазвачи, нямат си и на идея как се ръководят хора, още по-малко как да се държат с клиенти, дали е случайно че един от най-големите клиенти след няма и година ? И че и други са на път, а в същото време PM-ите обясняват на CEO-to как всичко е супер и продължаваме напред, как ще направим всичко, което той или някой клиент поиска от нас и как ще накарате тея мързеливи програмисти да работят. Пък ако не искат ще си наемете други хора, все пак програмисти на пазара колкото искаш, който и да хванеш все ще свърши каквото му кажеш. Това с обученията е страшен виц :) , от кога това да изпратиш от 1000 до 5000 страници документации и книги е обучение ?!?!
А за кандидатите за работа не мисля, че ще е трудно да разберат каква е истината още на интервюто.
Когато Вие които се наричате ръководители разберете защо се пише тук и то не е за да се "очерня" фирмата, защото не може да наречеш бяло нещо което е черно и обратното и че тук пишем какво не е било наред и защо сме напуснали поне повечето от нас, тогава може би ще спрете да имате проблеми с постоянно напускащите "кадърни" кадри, защото се сещам за доста некадърници, които също като вас си трайкат и винаги се съгласяват вземат си заплатката, а останлите им вършат работата.
То е ясно за останлите, но ако CEO-to иска поне малко нещо да се промени в положителна посока няма да е зле да вдигне малко критерийте за PM-и и да ви прати на някое обучение за: "бизнес етикет", "бизнес комуникация", "мениджмънт", "лидерство", "управление на проекти". Защото близо 50% от мениджърите в тази фирма са откровенни простаци, не само в поведението си към персонала си но и към клиентите.
И да няма как да не разчиташ на бонуса, когато си орязал всичките си хора "понеже не си вършат работата и не заслужава повече раята", тъй като всички знаем голямата тайна, че колкото повече си орязал хората си толкова повече ще вземе мениджъра, следователно колкото по-голям екип и бюджет, толкова по-голяма лапачка.
И явно конкретния колега мениджър все още живее в началото и средата на 90-те след като смята, че колата е отражението на социалното благосъстояние на човека и че единствените му доходи са единствено заплатата и смята над 10 годишни коли за "нови" или случайно не е забелязал че наистина нови коли карат той и останлите ПМ-и. Но за мен е абсурдно що за глупост и наглост е да държиш сметка на персонала си кой с каква кола идва на работа и видиш ли ако е лъскава значи си има пари и не му трябват, също толкова абсурдно, колкото да орежеш бонусите на персонала си и да им кажеш че сте в криза и след това да почерпиш за новата си "кола" за над 100 000 лева?!?! Защо тогава се правят тези оценки на всеки човек на всеки 6 месеца, когато те нямат нищо общо нито със заплатата му нито с бонуса му, нито с някаква визия за развитието му във фирмата?
Когато не можеш да оцениш хората си става точно това- оценяват ги другаде.
Защото аз лично ако срещах нормално отношение и елементарно възпитание във ръководството, което да не ми пречи да си върша работата и да се развивам. Както и да получавах някакво адекватно заплащане, на което ако се наложи да разчитам да мога да изкарам от едната до другата заплата все още щях да съм в тази фирма. На която проблема не е само заплащането въпреки че тука на него се дава най-голяма гласност. Когато една фирма надхвърли 50 човека персонал, проблем става и как ще ги ръководиш и дали ще гледаш на тях като на хората, на които "даваш" заплати или на хората които работят за теб и за бизнеса ти, защото от тях зависи как ще процъфтява той.
Иначе дори не мисля да коментирам хвалбите ти какви разработки имаш, но пък с удоволствие бих научил значението на фразата "фирмата се занимава наситина с върха на технологиите"??? Останалите софтуерни фирми с какво се занимават? Колко регистрирани патента или "ноу хау" имате след като имате "много разработки"?

Само искам да завърша че аз лично работех в един прекрасен екип който се справяше отлично с поставените задачи, а и с работната атмосфера, но не благодарение на ръководвството на ХОРАТА в него, но благодарение на това ръководство от него останаха само спомени, благодарение на него и мениджъри като колегата писал по-долу аз и много други колеги- много от които с по над 5-6 години стаж в тази фирма, сещам се и за такива с по 10 години стаж в ммс отидоха в по-добри колективи, където не ги смятат за маймунки и не им "дават" заплати, а си ги заработват и уважават трудът им.


шубе го/я е и не казва!

-45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
-5

Здравейте, от екипа на BgRabotodatel бихме искали да поднесем най-искрените си извинения на потребителите на нашия сайт. В момента тестваме Bullshit Detector система, която все още не беше готова за злоупотреба в момента на публикуване на последното мнение в тази тема, за това ще ви го представим в неговия оригинален вид:

Аз съм мазен, мазен, мазен, мазен, мазен, но няма да се мазня. CEO-to може да прави каквото си иска, аз му се мазня, няма значение че това е ръководителят на цялата фирма, не може да има нападки към него, защото той няма отношение към работния процес... Толкова си ми е умствения багаж. Как да се измазня още без да се мазня... А да! Миии последната седмица наех хора за по 1500 лева, брутно, с евентуални бонуси, ей тия като пръснат мълвата колко съм дашен всичкото гений у София ще идва у моя екип. Е жалко че на интервютата няма да могат да питат за мен, понеже няма да си кажа името да не се мазня, ама ние хората които взимаме кинти се усещаме. Ааааа. Иначе аз съм в тази фирма от 4-5 години. Шеф съм и неслучайно взимам пари, ама нека и глупендерите които кандидастват за МОИ служители си мислят, че и те ще са толкова доволни :D Ае със здраве, идва ми новият бонус, дето си разчитам на него, за някои служители може пак да го резнат, ама аз съм си шеф и ме боли фарът.


настоящ служител

31 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
3
Привилегии
3
Фирмена сигурност
3
Натоварване
3
Потенциал
4
Местоположение
4
Колеги
4
Работна среда
4

Не съм съгласен с негативната кампания към MMS. Според мен личните нападки към CEO-то са тъпи, груби и нямат никакво отношение към работата във фирмата. Каква кола си е купил и какъв й е цвета си е лично негова работа. Е и аз не харесвах цвета де. Това, че хора се радват, че на някой са му откраднали колата, само показва колко им е умствения багаж. Все пак този човек осигурява заплати на 200 човека. Във фирмата заплати като посочените има само за тестери или IQ. Няма такива заплати за програмисти. Това Ви го пише човек, който определя заплатите на една част от персонала. Относно кандидата за работа с 10 годишен стаж, е правилно да спомене, че кандидатства за IQ и стажът му е във фотографията, а не като програмист. Ако аз съм програмист с 10 годишен стаж никога няма да поискам стартова заплата 1500 лв, смешно е. Само за информация ще кажа, че през същата седмица са назначени двама програмисти с по-малък стаж на по-високи заплати.
Не си пиша името, за да не се счете за подмазване пред ръководството. Аз съм един от ръководителите, които имат нужда от нови програмисти и не искам така да се очерня фирмата.
И сега след като се опитах да внеса яснота относно последните няколко поста нека напиша нещо и за самата фирма.
Фирмата се занимава наистина с върха на технологиите, има страшно умни колеги, които ти помагат когато имаш проблеми (повечето де). Новоназначните програмисти се обучават в зависимост от отдела където започват, има си документи и стартови проекти, които позволяват на хората без опит да навлезнат в работата. Заплатите не са от най-високите в бранша, но не са и от най-ниските, средна хубост :). Трябва да се има в предвид, че два пъти в годината се раздават бонуси, които никак не са малки и те компенсират до голяма степен разликата спрямо фирмите, които дават по-големи стартови заплати. Много хора пренебрегват тези бонуси, но аз лично разчитам на тях. Отделно всяка година има увеличение на заплатите според резултатите на фирмата и очакваното развитие.
Аз съм човек с почти 20 години стаж в програмирането, мога да се похваля с много разработки, които за пръв път са правени в България и е факт, че вече 4 години работя в MMS. Оставам сами да прецените дали фирмата е кофти и дали аз не мога да си намеря работа другаде?!?!? И накрая може да погледнете задния паркинг на фирмата, където паркират служителите на фирмата, а не CEO-то и да видите, че повечето коли са нови, някой купени чисто нови, други колеги са си сменили колите след постъпване на работа в MMS, което незнам дали може да се получи ако получаваш 800 лв.
Очаквам да започне плюенето по едно искрено мнение, за останалите с повече мозък се надявам да ми станат колеги.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Пичагат с коментара за БМВ'то Х6, много точно и саркастично е описал ситуацията. Мили хора ако ви се бачка с некадърни хора за 800лв, това е вашето място. Аз кандидаствах като човек с над 10годишен опит в областа след като говорихме с HR'ката, че не бих го работил за под 1400лв, тя ме увери, че и ако се справя на теста им и срещата с Меринджея, ще ме вземат... е дадоха ми около 100~200страници матерял да се научат е добре че ги знаех 60~70% от нещата, утивам на теста всичко решавам с една дребна грешка водим разговор и накрая ми предлагат 800лв. и нямало как да започнеш с повече от 800ле. заплата усмихнах му се и му пожелах лек и весел ден.... Не си губете времетонс тия борсуци.


настоящ служител

45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Добре ли е?


бивш служител

-45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
-5

Хей Богопремазан, не с лошо. Какви приходи. Тя компанията е пред разрух. Виж тук:
http://dir.icap.gr/mailimages/e-books/BLiB2013/index.html
и тук
http://dir.icap.gr/mailimages/e-books/BLiB2014/index.html
Свали PDF-ите и потърси “MM Sol”.
Какви БМВ-та... добре че шефът не е дошъл с бентли.
Ако все още работех там, щях да чакам таз годишното издание с нетърпение...


бивш служител

-45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
-5

Да и аз не мога да разбера защо е всичкия негативизъм към тази невероятна фирма. Работих там в студентските си години и с ръка на сърцето мога да кажа, че там се радвах на в пъти повече комплексарщина, от всичката измет на Студентски град, взета заедно. Плюс това заплатите са сред най-добрите в София, за какво са му на човек повече от 800-1000 лева на месец?! Ще вземе да се пропие и да ходи по жени, да му развалят дисциплината! Да си плати квартирата и консумативите, студентски сандвич от 3 филии и тва е, иноваторите трябва да са аскети. И после някакви комлексари разправят, тази фирма пари не прави ли, защо такива заплати? Аланколуууу, вие знаете ли, че като се лишат 40-50 човека от Коледни бонуси, още 10-20 се уволняват и CEO-то си купува BMW X6?! Вашите CEO-та карат ли BMW X6? Е то и това не го кара вече, че му го свиха тъкмо като му падна пълното каско ама... шанс. Защо свиха кола боядисана в "котката ми има диария" цвят за мен е пълна мистерия, ама това е то, българите са гадни, завистливи хора.
Иначе освен силните заплати, фирмата се отличава и с личното си отношение към хората. Идва шефът и ти вика, ли вика, даже и нарицателни като "маймунки" използва, и изгражда характер у хората! Евалата! Не ти вика защото е комплексиран от собственото си невежество пациент, а за да те направи мъж бе!
В общи линии, ако на човек му се кара BMW X6 - това не е фирмата за теб. Ако обаче искаш да видиш BMW X6... Е те го свиха вече, ама, декември наближава, вярвай че твоят Коледен бонус може да купи един мигач!


настоящ служител

34 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
4
Привилегии
4
Фирмена сигурност
3
Натоварване
4
Потенциал
3
Местоположение
4
Колеги
5
Работна среда
4

Чета и се чудя да вярвам ли на това, което е изписано или да се чувствам богопомазан ...
Работя за MMS от почти 4 години. Работил съм по повече от 10 проекта. Познавам лично може би половината от хората фирмата. Със CEO-то, за което няколко човека по-долу са се оплакали се работи изключително лесно. Единственото условие е да не увърташ, защото човека е изключително наясно със всичко, което се прави във фирмата и би могъл да седне на бюрото на почти всеки колега и да му свърши работата. Поради тази причина трудно може да се скатаеш. Та човека принципно е изключително разбран и ако нещо не ти е ясно ще се намери кой да те светне. Като цяло има доста високо ниво на колегиалност - никак не е трудно да намериш някой който да ти помогне с информация, пример, съвет или каквото и да било... Вероятно няма да се намери кой да ти свърши работата, но подкрепата в екипа е нещо наистина хубаво.
Работата е мнооого разнообразна, интересна и доста като количество. Изисква се аналитично мислене, постоянство, добри познания в програмирането, хардуера, алгоритмите, структурите от данни и операционните ситеми. Като цяло задачите са решими, сроковете стегнати, но не и невъзможни. Някои позиции са свързани и с доста пътуване до какви ли не дестинации, работи се с клиенти. Технологиите са вдъхновяващи, понякога изнервящо неясно и бъгави, но като цяло е интересно. (Само не ми казвайте, че прототипа на дипломната ви работа тръгна безпроблемно от първия път!). Разира се има и кризисни моменти, в които нещата не се получават точно по план и тогава се налага да се поработи повечко, до по-късно, през почивните дни и т.н. От личен опит обаче пога да кажа, че това е по-скоро изключение отколкото правило, но се случва.
Да, сеньора трябва да се справя сам със почти всяка ситуация, дори при минимум информация за проблема. Това става с много, ама наистина много натрупан опит и изключително добро познаване на системите с които се работи, което просто няма как да стане ако човек не се е занимавал, а дори и тогава трябва време за навлизане в know-how-то. Дори тогава открива, че нивото на работа и детайлите могат да имат други измерения. Естествено ако човек няма този опит не може да решава проблемите самостоятелно. Затова са колегите, екипа и сума хора, които знаят и "кътните зъби" на почти всичко, което се ползва. Естествено има и купища нови и неясни проблеми, но иначе нямаше да има нужда от обявата, която може би токущо си видял и сега търсиш що за чудо е MM Solutions.
Офиса не е GooglePlex, но се поддържа, чисти се всяка сутрин, коридорите се мият поне 5 пъти на ден, има кухни, човек може да си направи кафе, чай и т.н. Раздават се ваучери за храна. Има допълнително здравно осигуряване, коледни партита и team building-и.
За заплати няма да говоря - това е нещо, което се договаря преди започване и всеки си преценява дали го устройва или не. Плащането на заплатите е изключително регулярно. +/- почивните дни ако деня Х се пада да е през weekend-a. За израстването - не съм израстнал особено.
Обобщено - ако не ви се работи, то тук трудно ще се скатаете и нящата по всяка вероятност никак няма да се получат.
Ако обичате да ръчкате, да се сблъсквате с нови технологии, да поправяте и да творите - това е едно никак не лошо място, където полето за изява е безкрайно, но трябва да сте готови да носите тежестта от творчеството и решенията си. Тогава не мисля, че има някой, който да ви се струва труден или проблемен.


бивш служител

-8 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-2
Уважение
-3
Привилегии
1
Фирмена сигурност
-4
Натоварване
2
Потенциал
-5
Местоположение
2
Колеги
5
Работна среда
-4

Здравейте,
работих няколко години в тази фирма. Отношението на ръководството към служителите на фирмата е повече от пренебрежително в повечето време... освен ако не работите по някой ключов за момента проект. Като цяло повечето мениджъри не стават за нищо има 1-2 при които ако случайно се паднете може и да имате някакъв шанс за развитие или повишение на заплатите в близките 1-2 години. Преди около година тази фирма уволни 50-60 човека от персонала си само защото не знаеше дали ще продължи с някои проекти и преназначи голяма част от тетсващите си на временни трудови договори със срок на изпитване 6 месеца... за да може после, който не е нужен да го разкрат без да му дължат каквито и да било обезщетения.
Заплатите наистина са около 600-700лв (трудно 800-900 )стартово за тестващи или имидж куолити. 800-1400лв стартово за програмисти. А изискванията са като за заплати по над 3 000, общо взето искат да знаете всичко за което се сетят. Ще ви дадът и да пишете код на хартия. Имайте в предвид че заплатите се преразглеждат веднъж годишно и не е задължително да ви я повишат, не слушайте тези глупости с 6-те месеца. Ако сте сред късметлиите с повишени заплати то повишението обичайно е от 100 до 500лв. В тази фирма израстването е почти невъзможно. Като цяло бягайте далеч освен ако никъде другаде няма работа.


кандидат за работа

8 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-4
Уважение
1
Привилегии
1
Фирмена сигурност
1
Натоварване
5
Потенциал
1
Местоположение
-1
Колеги
2
Работна среда
2

Накратко стартовото възнаграждение е 600-700 лева за първите шест месеца, като след това може и да има може и да няма увеличение. Смените са от 9 до 6. За финалния тест на интервюто, кандидатите четат пратени материали и се подготвят САМИ. Изисква се C++. Много съм разочарован от многото изисквания и ниското заплащане. Сами с преценете.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?