Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

КОБИЛДЪР ИНТЕРНЕШЪНЪЛ https://www.google.com/maps/api/staticmap?key=AIzaSyDTo5pSNCbE0DW8tvZj8hGdttXLKd2WO4M&size=255x160&zoom=13¢er=София,бул. Цар Борис ΙΙΙ, № 1&markers=София,бул. Цар Борис ΙΙΙ, № 1

КОБИЛДЪР ИНТЕРНЕШЪНЪЛ

Напишете мнение
5 3 0
3 точки от 17 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 17


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Фирма кобилдър е отличното място, на което да пропилеете своя потенциал, ако преди постъпването си сте имали такъв. Постоянно се прелива от пусто в празно, почти никой не знае защо върши това, което върши, а доста хора и не знаят какво точно трябва да вършат. Не се оценява здравата работа, а се награждава с повече работа. Заплатите са ниски за ИТ сектора, фирмена сигурност няма. При всеки възникнал финансов проблем едни хора просто се уволняват от днес за днес, без предизвестие и без значение опит, умения, стаж във фирмата. Същото се случва и ако си неудобен, или просто някой от мениджмънта не ти се кефи (всеки втори е мениджър на нещо в тази фирма, често сам не знае на какво). Израстване във фирмата се случва, когато се подмазваш на шефовете, когато просто плямпаш със сложни думи огромно количество време едни и същи неща, често абсолютно безсмислени, по безкрайни срещи, в чийто край няма обикновено никакъв резултат. Фирмата е подходяща за начинаещи дивелопъри, на които им трябва малко стаж за сивито, с което после да се преместят на друго място. Предимствата са най-вече, че се работи основно дистанционно и че можеш да си избереш придобивки от типа на ваучери за храна, дрехи, мултиспорт, в офиса има джага, ядки и кафета на корем. Мястото е комуникативно, удобно е ако се придвижва човек с градски транспорт, за паркиране около сградата е много трудно.


настоящ служител

-6 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
-1
Привилегии
-1
Фирмена сигурност
-1
Натоварване
2
Потенциал
-2
Местоположение
1
Колеги
-2
Работна среда
-5

Цари непрофесионално отношение към работата и колегите


настоящ служител

-22 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-3
Потенциал
-5
Местоположение
5
Колеги
2
Работна среда
-1

На пръв поглед фирмата би изглеждала много хубава за всеки, хората са усмихнати и весели, винаги се забавляват...и до там!
Професионализма е равен на -100, повечето служители са току-що завършили студенти без никаква идея от фирма, екип, бизнес и т.н.
Ако стигнете до интервю с уж гуруто на фирмата, която между другото от Х години все една и съща реч навсякъде поства и говори като папагал (толкова и е акъла на женицата), пригответе се да почакате в офисчето и едно 10-20 минути, защото е била "заета" или да ви върне за друг път.
Заплащането е меко казано смешно. Има хора, които работят за под 1000 лв. Но все пак за компенсация има едно момиченце наето като "бариста" за да ви прави кафенце. И да не забравяме банани и ядки, за които всяка седмица орди от хора се струват, като бабите в Била, да грабят и оставят след себе си мизерия.
Бизнеса на фирмата не е лош - БИМ технологии - ново, модерно и т.н. За да се стигне крайния резултат, какво да ви кажа - мъката е на друго измерение - всеки има различно мнение и се опитва да го налага, от Продукт оунъри, през Проджект мениджъри, през дизайнери, през рисърчъри...и накрая решение (най-често и еднолично) взима THE BIG BOSS - лудия всеизвестен Ларс който на всеки тиймбилдинг се напива до състояние в което да скача на колеги и да ги сваля и въргаля по земята.Но не е пробелем, важното е да е FUN!
Позициите във фирмата - болна тема там, ей хора. Има служители на позиции, които и те нямат идея какво правят или какво би трябвало да правят. И всички искат да са мениджъри. Имаше период, преди години, в който, за да си на добра позиция трябва да си старши.Тоест да си над 30, независимо от бекграунда.
Често хората просто изчезват...един ден си на работа на следващия просто стола ти е празен. И никой не смее да пита -ама какво, защо. Без предупреждение, без предизвестие. Сядаш с кака ти "главен HR manager", или както от някакво време го водят HC (Human Capital-що за дебилизъм), и подписваш чинно листята.
Връзките във фирмата (колегиалните отношения): Ами не е като да ги няма. В тази фирма от слухове само коронавируса ще хванат. Кой с кого спал, кой с кого искал да спи, кой от кого не знам си какво, а то какво се оказва - че май не са само слухове :) (тука търсещите такова работно място много ще се зарадват!)
Та, колегиалните отношения ги има, не е шега работата, стига да си траеш и да се съгласяваш - "you are the man/woman!". Но ако си от по-така будните и се дразниш и не си мълчиш - ти не си fit за тях и ти бият шута.
Малко свястни хора останаха там последно време (поне по мои наблюдения).
Потенциал за развитие - няма такова животно!
Работна среда - (като изключим 70% от хората) е супер
Натоварване - някои хора работят като изроди и това НЕ се вижда и отбелязва, други седят по цял ден в ФБ или 9гаг - 50/50 е положението.
Фирмена сигурност - няма таква. Кобилдър е фирма която последно време няма допълнителен доход т.е. харчи се това което се изкара и евентуално правителството на Норвегия благоволява да даде някоя друга крона да не взема да фалира. И така на самотек от доста време. Дано се появят, пожелавам им го, защото бизнеса и сектора в който са е много добър и преспективен.
Привилегии - банани, ядки, партита за рожденниците (фирмата удря финансово рамо - браво за което), здравна застраховка, която ако се обадиш да си запазиш час, най-често ще ти кажат, че не влиза в твоята застаховка, удобно място близо до центъра - няма паркинг или има де ама е пълен.
Уважение - мисля че казах за него.
Заплащане - варира - от доста ниски до доста високи. Определени хора взимат доста пари , докато масата...нямат идея даже за какво иде реч и мислят, че това е нормално - т.е. много ниски заплати за ИТ сектора.


настоящ служител

38 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
5
Привилегии
3
Фирмена сигурност
5
Натоварване
3
Потенциал
5
Местоположение
3
Колеги
5
Работна среда
5

Здравейте,

Благодаря за обратната връзка.

Наистина една от ролите на HR-а е да бъде медиатор между ръководството и служителите. В тази връзка е съвсем нормално когато хората имат притеснения, предложения или критика, която споделят на HR- а, тази информация да се сведе „отдолу-нагоре“ до ръководството, за да се предприемат мерки за подобрение. Това е накарало много хора да останат в компанията, защото тяхното мнение/ притеснения са били чути.

Относно data input работата, няма как без нея. Все пак основното нещо на нашия бизнес е създаване и обогатяване на база данни за продуктите в строителната индустрия. В същото време колегите имат възможност да създават изцяло нови продукти за строителната индустрия, да дават предложения, да участват в хакатони, да обменят непрекъснато информация и знания, да работят в екип и да се забавляват заедно.

Като цяло в компанията се стремим към отворена комуникация и създаване на култура за обратна връзка във всички пососки. Със сигурност имаме още много неща да подобряваме в това отношение. Затова е много по-полезно, ако някой вижда проблем в комуникацията, да дойде и да сподели директно какъв е и какво очаква, а не да се крие през анонимни профили в бг работодател.

В допълнение, българският мениджмънт усилено работи и се стреми да внесе в компанията част от норвежката култура, а именно равнопоставеност между хората независимо от йерархичното ниво, стимулиране на конструктивни спорове, защото от тях се ражда истината, изслушване на различно мнение дори и да не е най-правилното, екипна работа и колаборация между всички отдели, а не конкуренция. Всички тези неща се постигат трудно, тъй като балканската култура е коренно различна.

Но аз вярвам, че с помощта на хората в компанията и тяхната обратна връзка, може да вървим напред и да решаваме заедно комуникационни, организационни, професионални и дори личностни проблеми.

И още нещо, всяка година правим независимо проучване на ангажираността на служителите, което показва обективни резултати за културата на комуникация и работа в компанията. Ето няколко факта от последното проучване:

• Initiative is encouraged and supported by my company – 85 %
• I am encouraged to share and apply my own experience, even if it differs from the already established approaches – 85%
• I would recommend the company as a good place to work – 85%
• My direct manager listens to my opinion or feedback – 87%


Поздрави,
Цветана


настоящ служител

-6 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-3
Уважение
-1
Привилегии
-2
Фирмена сигурност
1
Натоварване
-2
Потенциал
-3
Местоположение
-2
Колеги
5
Работна среда
1

Работата в компанията има своите плюсове и минуси, като лично за мен минусите преобладават.

Компанията, сама по себе си е страхотна, продуктите са иновативни и в близко бъдеще биха могли да решат част от проблемите на строителната индустрия. Софтуерът се развива трудно и бавно. В повечето случаи се работи итеративно и с много повторения на едни и същи операции, които биха били скучни на по-активните хора(механично повтаряема дейност като data input).
Екипите и колегите в повечето отдели са страхотни и си заслужава да се работи с тях.
Бонуси няма.

Норвежкият мениджмънт е опитен и като хора са изключително приятни за комуникация и работа. За съжаление, колегите от БГ офиса работещи с тях се броят на пръсти.

И както в повечето международни компании, основният проблем е т. нар. БГ мениджмънт. Като най-често срещаните проблеми са следните:
-Трудна и недиректна(хлъзгава) комуникация. Като цяло, нещата се комуникират по един начин, а в края са коренно различни. Пр.("централна локация на офиса", "плоска структура" и др.)
-HR отдел, който е изцяло на страната на работодателя и не работи като медиатор, а по-скоро като проводник на информация "от долу-нагоре". Повечето колеги имаме лош опит и разбираме, че когато се сподели нещо с HR, веднага споделеното се свежда до знанието на СЕО-то.
-Съответно тези проблеми водят до сериозно текучество на опитен човешки ресурс от фирмата в последните година-година и половина и несигурна обстановка(за справка от около година се комуникира, че фирмата скоро ще бъде 110 човека, а бройката постоянно се връща в изходна позиция 95-100 служители - данни НОИ).
В този ред на мисли, не се толерира собствено мнение и ако не си в "любимците" на СЕО-то, трудно се израства.

Мнението е изцяло информативно и служи по-скоро за хората които се колебаят дали да започнат работа в компанията. Написано е така, че да удовлетвори моите питания, ако кандидатствам за работа в нова компания.


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Бистра Папазова:
- Изпълнихме петилетката за три години!!! Пазара все още не е узрял за продуктите ни!!!
(Аплодисменти)
Да живее другаря Ларш!!!
(публиката става на крака и скандира бурно с ръкопляскания "Вечна дружба")
(5 минути)
КОНЕЦ

17 мига от пролетта


представител на управлението

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте,

Бих искала да предоставя малко повече информация към визираните проблеми в коментара по-долу:

1. Кобилдър има ясна мисия и цели, които се комуникират от CEO-то на компанията към всички служители лично и на всеки 3 месеца. Компанията е поела в ясна и добре обоснована посока на развитие, изискваща разработването на софтуерни продукти без съответствие на пазара. Този факт налага модел на работа, изискващ дискусии с колеги от различни отдели и международни звена на всеки етап от вземането на решения. В тази връзка компанията държи на мнението на специалисти в конкретните области, за да се дискутират начините, по които нещо да се направи, както и да се фиксира очаквания краен резултат. Също така моделът на комуникация, който е в основата на норвежката култура за управление на една компания изисква екипна работа и дискусии, които дават възможност на различни страни да участват и изложат аргументите си с цел оптимални резултати. В допълнение, именно защото експертите в България разбират достатъчно от работата си и участват във взимането на решения, държим на това проблемите да се решават в екип и чрез дискусия, а не чрез еднолично взети решения.

Тъй като вървим една крачка пред реалните клиентски нужди, итеративният начин на работа, който е в основата на дейността ни, налага промени в нашия софтуер, които са с цел да отговорим по-добре на нуждите на пазара. За компанията това е търсен и управляван процес на работа, който се наблюдава при много компании, разработващи иновативни продукти.

2. Софтуерът, който е визиран в коментара е платформа, регулирана и призната в Норвегия от целия строителен сектор и наложила се като „браншова“ платформа. Тя предоставя на строителните компании сигурност при използването и документирането на химикали, което доказано има връзка със сигурността и човешкото здраве на строителните обекти. Този продукт ни осигурява стабилни приходи, които дават възможност на компанията да инвестира в нови работни места и развойна дейност в България. Откакто Кобилдър България е създадена през 2013 г., компанията запазва стабилен и устойчив ръст, който без допълнителни инвестиции от трети страни осигурява необходимия капитал на компанията, за да расте с по 100 % нови работни места в България на година и да инвестира в иновативното си портфолио от продукти, базирани на BIM технологиите.

3. Този коментар е базиран на субективно мнение, което всеки има право свободно да изрази.

Благодарим за обратната връзка, публикувана тук. За нас е важно всяко едно мнение, тъй като ни дава насоки как да се усъвършенстваме при толкова бързо разрастване на компанията.


настоящ служител

-17 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-2
Натоварване
2
Потенциал
-5
Местоположение
3
Колеги
-1
Работна среда
-5

Не препоръчвам компанията на никого. Мнението е лично разбира се, причините са по-долу.

Заплатите са на сравнително нормални нива, но определено не са особено високи. Офисът е на прилично място в центъра и е удобен по отношение на транспорта. Колегите са както на всяко друго място - има такива, с които се разбираш, такива с които не много, но в общи линии екипът не е лош.

Основните проблеми обаче са следните:
1. Никой в компанията няма идея какво се случва и защо. Каква е ползата от това, което се прави, за какво служи. Водят се безкрайни разговори без да има резултат, защото никой няма идея каква точно е целта, какво се търси като резултат и дали изобщо може да се направи.
2. Продуктите на компанията нямат клиенти. Единственият продукт, който издържа компанията е по европейска програма и практически фирмите в Норвегия до голяма степен са задължени да го ползват. Всичко останало е пълен провал до такава степен, че има SaaS платформи с по 4-5 клиента.
3. Отношението на ръководството в София е изключително непрофесионално и цялостната атмосфера в офиса е тежка и неприятна. В комбинация с факта, че хората не виждат особена полза от работата си офисът не е едно от най-щастливите места в града.

В резултат на това основната част от хората, които имат качества се оглеждат за друга работа и някакъв момент напускат.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Кандидатствах за junior c# dev. Интервюто продължи точно час - представяне на фирмата, представяне от моя страна и техническа част - code review на извадки код, която беше доста интересна. В кода имаше както синтактични грешки, така и много възможности за оптимизации. Единственият бонус, който фирмата предлага е допълнително здравно осигуряване. Като цяло останах с добро впечатление, единственият минус - изрично попитах дали ще получа обратна връзка, но това не се случи.


настоящ служител

43 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
4
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
5
Местоположение
4
Колеги
5
Работна среда
5

Здравейте,

Според мен компанията може да е пример не само за коректен работодател, но и за иновативен бизнес.

Много често попадам на различни статии и публикации за свободата за лично развитие и колко важна е тя на работното място, но рядко съм виждала тези идеи приложени на практика. Най-хубавото нещо в "Кобилдър" е именно, това че тук, независимо от позицията, която заемата, добрите идеи се поощряват ако можете да защитите свое предложение със знания и ентусиазъм, Развитие в "Кобилдър" има и ще има докато хората тук се кефят на това, което правят. Локалният, а и норвежкият мениджмънт е по-скоро лидерски, отколкото контролиращи, което е приятна глътка въздух, поне за мен.

Относно самия бизнес, софтуерните продукти на "Кобилдър" са истинска иновация в строителството. СИМ или "Строително-информационното моделиране", с което се занимаваме тук, е доста нова тема в България и следователно ще Ви дъде възможност да станете тесни специалисти. Предизвикателно е да се работи в среда, в която всичко се прави или измисля за първи път, но това позволява и много свобода.

Колегите са супер готини, а средната им възраст е към 28 години. Когато стане въпрос за тийм-билдинг тук правим запомнящи се партита с перуки, мустаци и с какъв ли не друг реквизит. Екипната работа при нас е супер важна и ако се притеснявате да досаждате на колегите с много въпроси и назначаване на срещи, то тук няма да се чувствате добре, пък и няма да можете да наваксате, защото има много за питане.

Работя в "Кобилдър" от близо година и съм много доволна от компанията. Много искам да видя тук хора, на които истински им харесва да работят и да се развиват, а не placeholder-и.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?