Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

КОБИЛДЪР ИНТЕРНЕШЪНЪЛ https://www.google.com/maps/api/staticmap?key=AIzaSyDTo5pSNCbE0DW8tvZj8hGdttXLKd2WO4M&size=255x160&zoom=13¢er=София,бул. Цар Борис ΙΙΙ, № 1&markers=София,бул. Цар Борис ΙΙΙ, № 1

КОБИЛДЪР ИНТЕРНЕШЪНЪЛ

Напишете мнение
5 3 0
3 точки от 17 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 11-17 от общо 17


настоящ служител

39 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
5
Привилегии
3
Фирмена сигурност
5
Натоварване
3
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
4
Работна среда
5

Лично за мен компанията е повече от добър и коректен работодател.
Условията на труд са чудесни, работното време е регламентирано и ако някой остава след края на работния му ден, то е по негово собствено желание. Офисът е в нова сграда и се намира разстояние 5 минути както от метро-станция Сердика, така и метро-станция Опълченска, което е доста по-добър вариант от офис до летището примерно. Относно работещите там, екипът е изцяло от професионалисти, за които най-важното е да си свършиш работата и то добре. Ако някой не е одобрен и недоволен, то просто най-вероятно просто не отговаря на необходимите критерии, тъй като фирмата държи на служителите си и техните професионални умения.
Характерът на работата е далеч от аутосорсинг, тъй като работата е свързана с продуктите на компанията, които са доста специфични.
Част съм от екипа вече почти година и се радвам, че имам възможността да работя и да се развивам точно там.


настоящ служител

40 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
5
Привилегии
3
Фирмена сигурност
5
Натоварване
4
Потенциал
4
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Като служител на компанията в момента по-скоро не мога да се съглася с толкова крайно отрицателни коментари. Разбира се, както всяко друго място за работа си има своите плюсове и минуси, но като цяло е едно от най-добрите места, на които съм работил, както и доста над средното ниво за пазара в България.

Продуктите са специфични, но това по-скоро прави работата интересна, а не ограничава възможностите за развитие. Един добър търговец може да продава както тези продукти, така и нещо друго. Един добър програмист може да пише на C# в случая за всякаква произволна система. Опитът от компанията не е неприложим другаде.

Офисът е в центъра, което за мен лично е доста удобно място като се има предвид, че е на 5 минути от метрото. За колегите с коли има варианти за пакиране наоколо.

Относно сигурността - колегите в Норвегия имат доста големи и дългосрочни планове за офиса тук. Когато започвах миналата година бяхме 10 човека, сега сме над 30. Поне доколкото аз имам видимост нещата изглеждат достатъчно сигурни.

На мен доста ми харесва, че в различните отдели хората са с доста разнообразни профили - строителни инженери, скандинавски филолози, програмисти, търговци... интересно е да се работи и има какво да се научи от хора с различни професии и опит.

За момента съм много доволен. Има огромна разлика между продуктова компания като Кобилдър и комапния, която прави чист аутсорсинг във всеки един аспект на работата.


бивш служител

43 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
4
Фирмена сигурност
5
Натоварване
4
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Много интересни мнения виждам и то само на хора, които са били на интервю а не са работили реално в фирмата. Някой ви е виновен като не са се спряли на вас.

Аз бях част от екипа в продължение на 7 месеца и ако не ми се налагаше пътуване сигурно още щях да съм там.

Не мога да се оплача от Кобилдър. Отношението както на мениджмънта така и на колегите е било винаги градивно и позитивно. Работи се по интересни проекти по софтуерни решения, които засягат строителната индустрия в европейски мащаб. Процесите са доста добре организирани и хората знаят точно кой за какво отговаря.


Офисът е уютен и се намира много близо до центъра. Това е нож с две остриета защото няма никъде паркоместа, но ако не държите на 100 процента да сте с кола, можете да вземете метрото, което е на няколко минути или да походите малко като паркирате извън синя зона.

Фирмата разполага с ресурс и бързо се разраства. Няма голямо текучество на кадри, като цяло сигурноста е добра. По отношение на привилегии има допълнителна здравна застраховка и май с това се изчерпват, освен стандартните, кафета, чайове и други глупости.

Отново казвам, впечатлението ми е силно позитивно за времето, в което бях там. Препоръчвам.


представител на управлението

40 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
3
Фирмена сигурност
4
Натоварване
4
Потенциал
5
Местоположение
4
Колеги
5
Работна среда
5

Здравейте,

Тъй като явно в някои случаи не сме успели достатъчно добре да обясним кои сме ние и какво правим, бих искала да уточня няколко факта за Кобилдър България:

- Ние сме норвежка фирма, която разработва собствени софтуерни продукти.
- Разбира се, че софтуерът, който разработваме е специализиран, за да покрива нуждите на нашите клиенти. Технологиите, които използваме, обаче, са едни от най-широко разпространените и дават възможност за професионално развитие на софтуерните инженери. В допълнение продуктите, пазарите и екипът се увеличават, което само по себе си предоставя много възможности.
- Техническите интервюта за съответната позиция се провеждат от експерти в областта (софтуерна разработка, скандинавски езици, строителство на сгради и съоръжения и т.н.). Смятаме, че провеждането им от експерт по човешки ресурси не е удачно.
- Една от малкото причини да оставаме след работно време е заради желанието на кандидати интервютата да се провеждат именно тогава.
- Офисът ни е с площ над 400 кв.м. в реновирана сграда

Благодарим за обратната връзка и успех в намирането на работа!


кандидат за работа

-21 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-1
Уважение
-1
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-1
Натоварване
-1
Потенциал
-5
Местоположение
-1
Колеги
-1
Работна среда
-5

Поредната фирма, решила да спести от ИТ специалисти, като ги аутсорсва в БГ. Става дума за супер специфичен софтуер, затова не знам как може да има потенциал за развитие. Интервюто минава доста тегаво и бавно, със заучените въпроси. Няма отдел човешки ресурси, интервюира те който падне. А това мнение по-долу, че било много яко да те карат да стоиш след работно време, е просто смешно и може би написано от фирмата. Какво е това отношение, че и ще се оправдават по форумите... Офисът се намира в центъра, но е тесен и се помещава в стара сграда. Останах с лошо впечатление като цяло.


кандидат за работа

-27 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-1
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
1
Потенциал
-5
Местоположение
-1
Колеги
-1
Работна среда
-5

Много лошо отношение, никаква възможност за развитие.


настоящ служител

28 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
5
Привилегии
0
Фирмена сигурност
2
Натоварване
2
Потенциал
3
Местоположение
5
Колеги
3
Работна среда
4

Имах удоволствието да се запозная лично с норвежкия екип в процеса на моето назначаване. направи ми впечатление маниера на работа на Норвежката страна. Това са хора с мярка. Тъй като бях един от първоначалните кандидати интервюто протече в неформална обстановка и беше точно 3 часа и 4 мин, а аз не усетих да са ме прекъснали в разговора, просто насочваха темата така, че в един момент просто нямаше какво да се каже повече и беше време за приключване. Интервюто беше планирано месец и нещо по-рано.
В момента работя в ИТ отдела на фирмата и тъй като в сме на етап подбиране на кадри ми направи приятно впечатление CEO-то на българската фирма изрично настояваше да даваме реална обратна връзка на кандидатите, които сме поканили на интервю за да бъдем коректни (това било изискване на норвежците).
Офиса е светъл, просторен (засега), приятен и се намира в почти идеалния център близко до метростанция Сердика. Столовете са изключително ергономични, не бях сядал на такива.  Недостатъци на офиса: няма безплатни места за паркиране наоколо.
На по-добър работен климат не съм попадал. Хората са фокусирани върху свършване на конкретна работа и като цяло не се интересуват кога (и в много случаи къде). Поради "размътеното" време в момента, тъй като интервюираме кадри и се налага да стоим до късно вечета, защото сериозните кандидати са свободни в извън работно време. След цяла седмица стоене в офиса до 8-9 вечерта се замислих, че за мен бе удоволствие, защото знам, че това е работа която трябва да се свърши и ще получа необходимата доза уважение за това в края на месеца.Организацията е като цяло хоризонтална. Колегите са на средна възраст 27 години (сигма=2.5 години), като фирмата е започнала съществуване преди 3 години.Офиса се разраства в момента, хората инвестират в него, така че очаквам относителна фирмента стабилност и сигурност поне в бъдещите 2-3 години.... то след това, то я камилата я камиларя ... но хората планират нещата от далеч, така че съм оптимистично настроен.Досега съм влизал в този сайт само за да хвърлям словесни екскременти върху разни фирми, но в този случай е по-различно- за първи път пиша нещо положително.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?