За мен е изключителна привилегия да работя в 100% българска фирма, която смело може да се конкурира с компании в световен мащаб.
За разлика от много фирми на пазара, Империя Онлайн плаща реални осигуровки върху заплатите, както и изплаща възнагражденията НАВРЕМЕ всеки месец. Равнището на заплащане е съобразено с пазарното, като се правят актуализации поне веднъж годишно.
Служителите са изключително обгрижвани, благодарение на множеството социални придобивки, които получават: бонус за присъствие, обяд всеки ден, плодове, топли и студени напитки; луксозен пакет допълнително здравно осигуряване; служебен смартфон от последен клас. Да не пропусна и факта, че сме ситуирани в най-модерния офис с 360 градусова гледка към София.
Работната атмосфера е изключителна! Отивам в офиса с желание, работя с усърдие, защото знам, че трудът ми ще бъде оценен. А на края на всеки месец празнуваме рождените дни на колегите в Гейм залата като компанията поема всички разходи за купона :)
За мен няма друга компания, която може да ми даде това чувство да обичам това, което правя! Не мога да разбера хората, които са давали негативни мнения за Империя Онлайн, защото да не оценяваш множеството преимущества (и материални, и нематериални) според мен означава, че си неблагодарен или просто.... хейтър :x
Пожелавам на всеки да има възможност да се докосне поне веднъж в професионалния си път до компания с ценности, каквато е Империята!
Подробна оценка от Ana
Пропуснала съм много добра възможност за работа в тази фирма и сега всеки ден проверявам за нови обяви за работа.Тъй като се отказах от кандидатурата си поради лични причини без да ги уведомя,от HR отдела ме потърсиха за да ме попитат какво стана.Това никъде не съм го виждала,страхотни хора просто,страхотна фирма!
За новата сграда където се е преместила фирмата мога да кажа че е чудесна,работила съм там и е просторна и от всякъде влиза светлина.
Подробна оценка от Благодарен служител
Въпреки, че в условията за оценяване пише, че при слагането на екстремни оценки (-5/+5) мнението ми няма да бъде зачетено, т.к. ще се счита за несериозно, просто няма как да изкривя истината, а тя е че Империя Онлайн заслужава +5 за всяка категория
Колегите се превърнаха в мои приятели. Работното ми място е добре обзаведено и оборудвано, има достатъчно пространство, за да се чувствам комфортно. Сградата е отлична, панорамата е възможно най-добрата в София (Инфинити Тауър, спечели награда за "Сграда на годината" 2014 в раздел "Обществени сгради с бизнес предназначение"). Имам допълнително здравно осигуряване (не, това не са още 5 лв. към здравните ми осигуровки, а означава че ако ми се наложи да вляза в болница Токуда, няма да се чудя от къде да взема пари за скъпо струващи изследвания, а просто ще покажа картата си за здравна застраховка). Имам безплатен служебен iPhone. Безплатен кетъринг за обяд. Безплатни напитки. Безплатни свежи плодове. Игрална зала с билярд, джаги, караоке, ротативки и пълен хладилник с бира (в стъклени бутилки). Мога да ходя на работа по дънки и фланелка (даже е за предпочитане - няма да се впишеш ако си фен да те стягат обувките). А за рождениците има парти в игралната зала за сметка на фирмата.
Искам да си подобря английския - организираха ни безплатни курсове. Искам да знам що е то програмиране, въпреки че е далеч от длъжността ми - няма проблем, веднага получаваме курс за начинаещи по програмиране. Искам нова техника, за да си върша работата още по-добре - обосновавам се и я получавам.
В замяна от мен се иска съвсем малко - да си върша работата и да се чувствам у дома си. А ако в рамките на месеца ходя на работа редовно, получавам и 10% бонус.
В отговор на Sunrise относно "Разчитат на това да наемат от трейнинг кампа хора, които да разкарат още по време на изпитателния срок, колкото да им свършат работата и после да им кажат чао." : "ИТ Таланти" е тренировъчен лагер за IT специалисти. В него се взимат хора от улицата и им се дава хляб в ръцете. Това е 5 месечен интензивен курс. Коства на компанията не малко (2 зали PC и MAC, оборудвани с по 20 компютъра всяка), офис площ за която фирмата плаща наем, IT съпорт на залите, преподаватели, аудио-видео архив на всяка лекция за по-добро усвояване на материала. На мен лично ми изглежда като благотворителност, а не като опит за измама :) Хората, които се взимат след края на курса са с добре положени основи, но в никакъв случай не може да се каже че стават за "да им свършат работата", защото тепърва има да се развиват като специалисти, постоянно някой ги наглежда и им помага, та и заплата получават за това :) Който има талант и хъс- остава и се развива (вече има колеги от кампа, които са в елитния отряд на фирмата). А който няма - вероятно му остава достатъчно свободно време да пише негативни коментари за фирмата
Подробна оценка от Харалампи Гошев
Преди година-две фирмата беше наистина на ниво. Отношението към служителите беше чудесно, "одухотворено". В момента бързият и амбициозен прираст от 50 на 150 човека изигра лоша шега на управлението и ниско квалифицираният отдел за човешки ресурси не може да се справи с елементарни отговорности като атестиране, управление и мотивиране на служителите. Със служителите все по-често се отнасят като с мулета, като с лесно заменими парчета месо, които зомбирани трябва да следват всякакви малоумни хрумвания. Четат се лекции от рода на "колко сме натъжени, че си тръгвате в 17:30, че не стоите с желание след работно време, че не мислите денонощно за фирмата" и прочие други глупости все в този дух, като същевременно всячески убиват желанието и удоволствието от работата. Хората правят магии от храброст, но нищо от това не бива забелязано, 80% от хората се чувстват постоянно стресирани, пресирани и подценени. За сметка на това всякакви дреболии биват драматизирани и преекспонирани. Ако някой е специалист с преобладаваща вътрешна мотивация, най-горещо му препоръчвам да си потърси друга фирма, която да има по-голямо покритие на претенциите си за величие. Новият стил, който се наложи последните месеци, е идеален за хора, които за да си мръднат пръста трябва да са постоянно вързани на каишка и дърпани нанякъде като пеленачета. Ако сте зрели хора - бягайте далече. Наистина е разочароващо колко ниско падна качеството на управление на човешките ресурси. Наистина е разочароващо как от днес за вчера се освободиха наистина качествени кадри, а разни връзкари, клатещи си по цял ден краката, продължават да са на работа и да пречат на работния процес /и всичко това на фона на приказки от рода на "тука работят най-великите и най-гениалните хора, веднъж да се спънеш - гориш/. Всички "бонуси" започнаха да западат или направо отпадат. Явно някой не е преценил добре парите, които трябва да отиват за наема на най-комплексарския офис, в който наскоро се преместихме. За заплащането не знам какво да кажа, средна работа, не е най-ниското на пазара, но не е и най-високото. А от чужбина плащат три-четири пъти повече за фриланс проекти от доста по-елементарно естество. Нямам какво повече да добавя, освен това, че фирмата беше наистина чудесна преди да започне да се вживява като глобална и велика корпорация, за каквато й куцат още много управленски умения.
Подробна оценка от Настоящ служител
Преди да постъпя на работа във фирмата и аз се рових из сайтове като този. Истината е , че тези коментари тук не могат да ви дадат представа за атмосферата на работа. Тези коментари не могат да ви дадат усещането за това, какво значи да ходиш с удоволствие на работа, да се чувстваш сред приятели, да срещаш усмивки по лицата на колегите си, работният ден да минава спокойно и без напрежение и да знаеш, че фирмата , в която работиш е ръководена от хора, а не от робовладелци.
Относно заплащането- заплащането е на ниво, както всичко в тази фирма.
Относно хората, които напуснаха фирмата наскоро – не е нагло, а логично да освободиш от работа, тези, които не ти трябват.
Никога не съм се чувствала заплашена от това , че ще загубя работата си. Вероятно, защото знам , че я върша добре.
Бездушие е дума, която няма място изобщо, когато става дума за Империя Онлайн.
Собствениците на фирмата са изключително ценни и стойностни хора, които се радвам, че познавам и искрено се усмихвам , когато видя някой от тях.
Не смятам, че е нужно да споменавам удобствата, които имаме по време на работа. Нещата са направени и уредени така, че да не ни липсва нищо. И е факт. Не ни липсва нищо.
Ако си вършиш работа със сърце, ще получиш обратно това, което заслужаваш.
Аз съм абсолютен пример за това , че когато имаш идеи, предложения и мотивация да подобриш работния процес, нещата се случват. Одобрение на предложената от мен идея получих след три работни дни.
Така че, обидени хора ще има винаги. Но на фона на няколко човека, които са освободени от работа по едни или други причини, мога да ви гарантирам, че има други 150, които са екип, които всеки ден правят работата в офиса приятна!
Един мой познат ми каза скоро , че съм щастливка, че харесвам работата си.
Да. Така е!
Подробна оценка от Sunrise
Бивш служител съм на фирмата отскоро. Настъпиха масови къде законосъобразни, къде не съвесем съкращения/уволнения.
Имах прекрасно мнение за нея, но подлярския начин, по който се отнесоха с има няма 30+ човека напоследък ме разочарова изключително. Адски манипулативни, грозно постъпващи и бездушни хора, които обаче не винаги добре премислят ходовете си. Това мога да кажа.
Разчитат на това да наемат от трейнинг кампа хора, които да разкарат още по време на изпитателния срок, колкото да им свършат работата и после да им кажат чао. Разчитат на ниско заплащане и добри социални пакети, така че ако претенциите ви са колкото да имате тях - обяд, служебен тел., допълнително здравно осигуряване, но постоянен риск от уволнение от днес за утре и наистина грозно такова - то това е мястото.
Иначе колегите са страхотни, добри специалисти, за жалост обаче лошата администрация и типично българската грандоманщина, прилапване на пари и малки далавери скапват всичко.
Подробна оценка от Angel
Това е подчертано Българска компания. Не бих я препоръчал като стабилен работодател. Наемат те и най-вероятно при изтичане на изпитателния срок ще те махнат, ако имаш късмет може да изкараш година или повече, но трябва да си тийм лидер или някакъв синиър. Прекриват се зад уж много добра социална политика и придобивки, но не се хващайте, ако не търсите нещо временно разбира се. Като цяло не знаят, какво правят, наемат - съкращават, важното е динамика да има :)
Подробна оценка от Бивш служител
Фирма, която съществува от повече от 5 години, но е с ужасна администрация. Към негативните страни мога да добавя некоректно отношение към служителите, заобикаляне на някои точки от кодекса на труда в полза на фирмата и голямото текучество на кадри, инициирано от работодателя.
Положителните страни са добрата атмосфера в офиса, добрите отношения между колегите (нещо характерно за огромна част от софтуерните компании в България, според мен) и добрата техническа обезпеченост (компютри, мобилни устройства итн).
Нямам поглед над заплатите. Дали заплащането е ниско/високо и дали актуализирането му е често/рядко е въпрос на договорка между работодател и работник.
Няма как да препоръчам тази фирма на приятел.
Оценки няма да поставя.
Подробна оценка от Бивш служител
Няма как да препоръчам тази фирма на приятел.
Оценки няма да поставя.
Подробна оценка от Бивш служител
Заплащането е доста ниско. Политиката на фирмата е да наемат 10-тина човека от трейнинг кампа който те провеждат. След което се дават някакви пари които всеки месец се увеличават и когато станат що годе нормални и стане време за преподписване на договорите биват махнати около 50 % от персонала без никакво обяснение. Просто такава била политиката на фирмата постоянно да вкарва свежа кръв и съответно да плащат ниски заплати :) Иначе за колеги и обстановка на работа е готино.