Търсите нови възможности за финансова независимост, стабилност и просперитет? Попаднахте на точното място! Само тук и сега ще узнаете как да спечелите страхотни допълнителни доходи с работа от вкъщи или което и да е място по света и у нас! Работете колкото си пожелаете и когато си искате! Необходимо Ви е малко свободно време, лаптоп, компютър, таблет или смартфон, връзка с интернет и започвате. Печелете лесно и си харчете парите със здраве! Как ще се случи това, вижте тук :
WWW.RABOTAIDOHOD.SIMPLESITE.COM
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Надомна работа, допълнителни доходи, работа от вкъщи, работа по интернет, онлайн бизнес
Не съм сигурен кое е най-лошото в ситуацията. Фактът че чуждестранни фирми ни ползват за роби за заплата която е по-ниска от минималната в България или това че Българска фирма ни продава без да и мигне окото. Отгоре на всичкото от интервютата които имах при тях ми стана ясно че ме интервюира кралицата на Англия. Може да не съм вишист но мога да разбера когато някой се подиграва с мен. Фирмата ви и служителите ви не струват нищо! Категорично мога да препоръчам да игнорирате всичките им обяви. Ще ви излъжат , ще ви пратят в чужбина да работите като роби и най-накрая ще ви изхвърлят ба улицата без да се замислят.
Кандидатствах по обява на Джи Ай Груп ЕООД, публикувана в jobs.bg за позиция Юрисконсулт в гр. Бургас. Тяхна служителка се свърза с мен с желание да проведем интервю. С оглед на това, че към момента бях в гр. София, интевюто се проведе онлайн. След няколко дни същата служителка - мениджър на клона на фирмата в гр. Бургас, отново се свърза с мен, като ми каза, че съм одобрена за втори етап - среща с представители на дружеството-клиент и трябва да съм на разположение в Бургас през следващата седмица. Също така, пое ангажимент да се свърже с мен допълнително, за да ми предостави конкретни подробности за място и час на интервюто. Аз изпълних своя ангажимент и пътувах до Бургас специално за тази среща, но от Джи Ай Груп ЕООД, не изпълниха уговорката, която имахме. Не само, че не се свързаха с мен, но и не отговориха на моите позвънявания. Едва седмица по-късно получих е-мейл, с който ме информират, че клиентът им не е одобрил кандидатурата ми. Даже клиентът да е действал неадекватно, както служителката на Джи Ай Груп ЕООД се оправда - първо да е одобрил кандидатурата ми, а след това да не я е одобрил, защо г-жата не си направи труда да ме информира своевременно и да ми спести пътуването от София до Бургас и обратно? Това приемам като изцяло некоректно и неуважително отношение към кандидата за работа и времето му.
Случаят оставя впечатлението, че Джи Ай Груп ЕООД има несеризоно отношение към кандидатите за работа, а очевидно и към работодателите, които ги наемат. Служителите им действат в ущърб не само на кандидати и работодатели, но и на фирмата, в която работят. Смятам, че неспазването на елементарна бизнес етика, както и оправданието за несвършена работа с действията на клиент не е добра реклама за нито едно дружество, още по-малко за такова, което подбира персонал. Не бих ви препоръчала Джи Ай Груп ЕООД като посредник при намирането на работодател/служител.
Подробна оценка от Димитров
Внимание:
1.Заводът се намира в румънският гр. Питещ. Това не е завод в Германия или Франция;
2.“ Джи ай груп ЕООД“ в България и “Джи ай груп“ в Румъния не са “Джи ай груп“ в Германия или Франция.
Работил съм в завода на гореспоменатата фирма от м. януари до края на м. април и бих желал да споделя фактите за тези, които проявяват интерес към тази обява за работа.
Сладките приказки на служителите на “ Джи ай груп ЕООД“ от България когато набираха хора през м. ноември миналата година / а и след това /, нямат нищо общо с реалната действителност както по отношение на трудовото месечно възнаграждение, така и в социално - битово отношение.
Трудово – правните отношения се оказва, че се сключват в Румъния не с “Джи ай груп“, а с “Barnett McCall Recruitment SRL в гр. Букурещ. Офис, в който няма никой по което и да е време, номер на който когато и да позвъниш на него, няма кой да ти отговори! Вече се досещате на къде отиват работите... Когато договора ти се прекратява, е като на служител на гореспоменатата фирма, а не като такъв в Leoni wiring systems Pitesti SRL. Така наречените фишове за месечната работна заплата, не са оригиналните фишове на Leoni, а е компютърна вариация с утежнени удръжки достигащи около 50% - реалните удръжки в Румъния са 26%. Така че, като отидете на т. н. интервю питайте:
- защо договор не се сключва на територията на България с “ Джи ай груп ЕООД“ – България, а се сключва такъв в Румъния с фирма – фантом?!
- защо удръжките са около 50%, а не 26% колкото са в Румъния?!
- защо справките за работна заплата са само на румънски, а не на български, както бе оформен трудовия договор за временна заетост?!
- защо след въвеждащото обучение и усвояване на позицията, се продължава работещият да се води като неквалифициран персонал, вместо да мине на по – високо ниво – квалифициран, с което се променя съответно и възнаграждението?!
- какво да се подразбира под “социални придобивки“ / от обявата от 16. 05 / и за кого?! Ако ваучерите които се получават – стойността на един е 12 леи, а количеството е един ваучер за всеки отработен ден, да, така е. А “другите“ социални придобивки от трудовото възнаграждение в леи над 26%, попитайте ги в кой отиват?!
- нощен труд – за всеки отработен час е една лея. Попитайте ги, “Джи ай груп ЕООД“ в България защо ни търгуват като РОБИ – имаше и други групи чужденци, например сърби – работят само първа и втора смяна. A pro po – докато нас ни продадоха като РОБИ от “Джи...“, сърбите при двусменен / първа и втора смяна / режим на работа, за месец взимаха 2600 – 2800 леи...;
- началото на втората половина на м. февруари, се появи обява от ”Manpower” – BG, за набиране на персонал за завода на Leoni в Питещ. Обявата просъществува около 48 часа, със стартова заплата над 1000 лева / не леи!!! /. Питайте – защо – защо над 1000 лева, защо само 48 часа, защо беше свалена от сайта”Jobs.bg“ …
В социално - битовата сфера... и... там е далавера. По български – навсякъде където е възможно...
Пристигайки на 07.01. 2018г. вечерта / бях в третата група за завод Leoni в Питещ - м. ноември е имало група на 19.11 и след това м. декември 03.12 /, при настаняването ни в т. н. хотел – мотел, бях настанен в “кучкарника“ / моя терминология / , т. е. стая около 6 квадратни метра за двама човека. След месец и половина бяхме преместени в дом за гости – стаите бяха мебелирани от...уличен материал. Успокоението беше, че поне е по – широко! Но... мотел – поройник!!! Не пожелавам на никой, да попада на този адрес или подобен! И... от това се печели но...КОЙ?!
За това – питайте за адреса на който ще нощувате и го проверете – знаете как!!!
Защо беше прекъснат трудовият ни договор?!
Защото служителят / ите на “ Джи ай груп ЕООД“ - България които правиха набирането на персонала за Leoni, приказваха абра – кадабра, общи приказки, разтягане на “локуми“ – никаква конкретика. Те изобщо не знаеха за какво става на въпрос – никаква техническа грамотност и поглед за работата в завода. Резултатът е, че от пристигането на първата група, до пристигането на последна такава към края на м. февруари в Питещ, си тръгнаха повече от 100 човека работейки само един или няколко дена / с малки изключения седмица – две /. Това създаде изключително негативно отношение на ръководния персонал на завода в Leoni към българите, плюс решението на някои, които останаха до края – решава, ходи на работа, решава – не ходи. Най – интересното за мен е, че един от служителите на “ Джи ай груп ЕООД“ – България, продължава нагло отново да набира персонал – на тая персона отдавна трябваше да и се покаже вратата на фирмата, взимайки в пред вид удачността й при предишните подбори! Същата има претенции, че защитава интересите на “Джи...“, че даже и на Leoni! И била фактор – и сега и за в бъдеще, за подбора на кадрите!!! А може би критериите за кадърност вече да са променени... По български.
Ако Ви говорят, че трудовото възнаграждение може да нараства чрез:
- нощен труд – за един час такъв труд се плаща една лея;
- извънреден труд – за българи е инцедентен случай този вид труд;
- някакъв друг вид бонуси или финансови компенсации, НЕ ИМ ВЯРВАЙТЕ, няма такива. Единственото нещо е сумата за релокация която е 735 леи за пълен работен месец и ВНИМАНИЕ – само за ТРИ МЕСЕЦА. За ваучерите споменах по – горе.
За 75 работни дни / от 09.01. – 26.04., нямам нито един ден отсъствие ! /, тоталната сума, чиста, която съм получил е 6606 леи, като за заплатата ми за м. април е включена сума от 600 леи – това е сумата за изплащане на неизползвани 6 / шест / дни платен отпуск! Чистата сума за получаване за 17 работни дни е 1450 леи, включваща и тези 600!!!
За авантюристите, за които все пак знаят вече как стоят нещата от този материал – успех! На мен и другите като мен, нямаше кой да ни “отвори очите“. Служителите на “Джи...“, ни бяха “прехвърлили“ яко. Това е...
Подробна оценка от Димитров
Внимание:
- защо удръжките са около 50%, а не 26% колкото са в Румъния?!
За това – питайте за адреса на който ще нощувате и го проверете – знаете как!!!
Защо беше прекъснат трудовият ни договор?!
Ако Ви говорят, че трудовото възнаграждение може да нараства чрез:
- нощен труд – за един час такъв труд се плаща една лея;
- извънреден труд – за българи е инцедентен случай Информация / споделяне / относно: набиране хора за позицията “работници в производството“ за клиента румънската компания “Leoni“ – заводът е базиран в гр. Питещ.
Внимание:
Сладките приказки на служителите на “ Джи ай груп ЕООД!
Това е...
Някой знае ли сега какво става в Питещи?Иначе 632 лева е брутното нето е около 450 лева 29 процента са данъците в Румъния.Това е под минималата за Румъния която е 400 евро бруто.
Не вярвайте на нищо казано на интервютата на Джи Ай груп толкова лажи няма никаде
Ас и още 6 чувека работехме с тази фирма за Кока Кола. Редихме стекове в складовете на Кола. Обещаха ни 750 лв сигурну след 1 месец ни дадоха 300. Не нашравиха обещаното.
Направихме патардия в офиса на Джи АИ и пак не ни дадоха парите. Щяха да викат полиция да на гоният.
Ас и хората сме роми, та затова сигурно. Ама и ние жена и децо имаме да гледаме.
МОШЕНИЦИ!
Подробна оценка от
До човека който е писал обявата на 04.12.2017 от Питещи,искам да се свържа по някакъв начин с тебе.От плевен съм
Подробна оценка от От Питещи
Здравейте, пиша Ви на Вас от ДЖИ АЙ от Питещи или по скоро около Питещи, както и на всички които ще имат честа да се хванат на въдицата да отидат в Румъния да работят в завода на Леони.
Аз съм един от мъжете които дойде с първата група и остана да работи там и искам да разкажа за условията в които сме и до колко дадените обещанията бяха спазени.
Тръгването се осъществи от жп-гарата в 13:00 часа, автобуса дойде в 13:15 от Румъния. Шофьора не говореше български и явно и английски от това което ни каза момчето което беше с нас от ДЖИ АЙ. Нямаше проблем с намрането на автобуса и самото тръгване. Тръгнахме 16 човека. Трябваше да минем с ферибота, защото Питещи е точно на север и е на 3-4 часа път от Плевен. Вместо това минахме през Русе-Букорещ-Питещи взехме пътя за около 7 часа.
В НИКАКЪВ случай не може да се каже обаче че хотела е в Питещи. ТОЙ е извън Питещи и няма и никакъв градски транспорт да се отиде до там. Хотела се намира точно срещу тази бензиностанция: Self International, Valea Ursului 117061, Romania. Може сами да разгледате какво има като условия в google maps. В близост няма аптеки, хранителни магазини ако изключим бензиностанцията или места за хранене.
Самия хотел е по скоро мотел за тираджий. Жените които работят в хотела знаят само румънски и са изключително груби все едно сме нахълтали в този хотел без да е заплатено. Във всяка стая има по едно голямо двойно легло, в някои стай има и едно допълнително единично. В двойното легло се налага да спим заедно по двама човека което за мен не е нормално, най-малкото сме непознати. Във стайте където има едно допълнително единично легло са по трима в стая. Никой не ни е казал, че ще спим по двама в едно легло. ДЖИ АЙ обеща на интервюто, че ще има осигурена храна два пъти на ден, това се оказа лъжа от хотела разбрахаме че ще ядем само веднъж. Предвид, че няма и хранителни магазини наблизо не е нормално да яде човек веднъж на ден. Най-близкия магазин тип Билла е на 2 часа път пеша в едната посока.
В самия хотел е и студено, носете си одела допълнително! Има парно, но то едва работи или не работи.
Осигурената храна е под всякаква критика и често е студена, като се прави от всякакви боклуци. На някои от жените не им понесе добре.
В деня в който трябваше да подписваме документи руънците ни правеха медицински прегледи за разшерени вени, треперещи ръце и подобни неща. Аз лично не знаех, че ще има такъв медицински тест, защо си правих медицинско?! в крайна сметка за нищо не послужи. Никой не знаеше отново никакъв друг език освен български. Момчето което беше от ДЖИ АЙ беше преводач от български на ангийски и някакви хора от ДЖИ АЙ но румънската страна превеждаха от английски на румънски на хората от завода. 1/3 от хората бяха отвърлени заради разширени вени и подобни неща, НЕ ЗНАМ защо никой от ДЖИ АЙ не ни каза за това още като бяхме в Плевен. Поне да не си губим времето да ходим в Румъния.
Никой не ни каза, че ще трябва да четем числа с дебелината на косъм.
Накрая на събраха в една стая и момчето от ДЖИ АЙ просто прочете кой е удобрен кой не от 16 човека само 7 бяха удобрени! Никой не им каза даже защо не са удобрени. Просто продължиха с нас които са удобрени и ни дадоха да подисваме договора ни. В крайна сметка 1500 лей заплата 632 лева. Но стажа не влиза в трудовата книжка следователно и здравните осигуровки се прекъсват.
Върнаха на 30 минути след като подписахме договорите в мотела ни и това беше. Момчето си тръгна към България след час, защото така му казали и нямало да има с какво да се пребере и си тръгна с едно микробусче към България. Преди ни беше казало, че ще остане още ден да преведе и каже как да работим в завода. Поне се извини за нещата които стават.
На следващия ден автобус на взе от мотела 5:15 и отидохме в Леони в 5:30 бяхме в завода. Завода е чист и добре подържан, но с българите подхождат като трета ръка хора. Никой не ни обяснява, а и не може понеже не говорим един език. Показват ни криво ляво какво да правим. И така до днес.
Неделя дойде нова група от Плевен...същото държание и отношение като при нас. Само дето бяха сами и нямаха и представител на ДЖИ АЙ с тях! Исках лично с някой то тях да говоря, но явно нямат интерес към хората които вече са пратили и които пращат. Никой не е проявил интерес да звънне да пита дали нещата са добре. ДЖИ АЙ са едни модерни превозвачи на стоки! Обещават едни неща и накрая нищо щом те оставят, за тях ние сме багаж нали са си взели парите какво им пука. Поне можеше да пратят момчето от предишния път. Новите който дойдоха вчера ни казаха, че този завод в Плевен можел и да не се отвори след 6 месеца а по късно към края на 2018 година, и ако сме искали да останем в Питещи или да се върнем без работа в Плевен докато го построели.
Не участвайте в това ходене към Румъния. За 630 лева има и работа в Плевен или изчакайте да посторят завода в Плевен. Аз лично тръгнах с надеждата, че след това обучение ще работя в Плевенския завод за 1000 лева защото ще съм от първите работници.
Много лъжи и не ясноти в ДЖИ АЙ, имам чуствотото че Леони и ДЖИ АЙ не са си изяснили нещата.
От Питещи!